|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Lechia rozjebała, Lechia zapłaciła. I gdzie tu widzisz problem?
Ale poczekaj. Byłes na tym meczu ze znasz powody tego aktu wandalizmy czy tylko oglądałes filmiki na YT? I poczekja, bo ty cały czas piszesz o awanturze : Gdzie ta awantura była,bo ja naprawde tego nie widziałem?GDZIE? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak w ramach ciekawostki..
Dziś na tvp1 o 21.25 "debata" . Prowadzący : Szpakowski i Jóźwiak. Temat : Kibice na stadionach |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak czytam i czytam, co to za pokemony harcują po tym forum. Licznik wyjazdowy pewnie niewielki (gdyby był na poziomie średniej to nie byłoby wypisywania takich głupot) za to teksty pouczajace żywo zaczerpniete z GW i TVN i od PR-wców partii Tuska. Przyjdzie taka sierota raptem na kilka meczów i to tylko przy ul. Reymonta 22, a na forum ma najwiecej do gadania i pouczania. Dzieciaczki, wasze święto niebawem 1 czerwca, więc koncentrujcie się na tym temacie a nie na sprawach kibicowskich, bo z tymi macie najmniej do czynienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://www.zetnews.pl/Sport/Wiadomos...-w-Bydgoszczy/
Radio też swoje musi wykombinować.. w końcu ciekawy temat to i oni muszą czymś nowym zabłysnąć.. Wszyscy byli przekupieni! ![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ciekawe rzeczy piszesz gwiaździsty. Zapewne starszy jestem od ciebie więc daruj sobie te tekściki. Ale w jednym masz racje, nie mam pojęcia o sprawach kibicowskich, jeśli dla ciebie jest to równoznaczne z aprobatą dla chuligaństwa na stadionie. Najpierw robicie akcje o traktowaniu kibiców wszystkich jak bandytów, wrzucaniu ich do jednego worka, a potem ci sami mówią, że ci bandyci są nasi i wszystko okej.
Po prostu nie mam pytań. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
P.S. Ile wyjazdów zaliczyłes ? Tylko naprawdę ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dziś wracam do domu po robocie, słucham Radia Kraków, audycja "Co niesie dzień" ... i do przewidzenia - wysyp tekstów o bandytyzmie, że trzeba karać wandali, żeby zamknąć stadiony i lige na 5 lat (sic!), że boję się pójść z dzieckiem na Wisłę (sic!), temat ogólnie zapowiedziany jako jeden z najtragiczniejszych dni w historii polskiej piłki. Pytanie za sto punktów - z jakiego powodu poruszono dziś ten problem ? Pisałem już o tym wczoraj (pousuwano, choć gwoli ścisłości słusznie, bo w temacie stricte piłkarskim pisałem), dziś powtórzę - wczorajsza akcja to przejaw FRAJERSTWA i woda na młyn dla niektórych mediów. Pieprzyć skalę zjawiska, grunt, że media trąbią o wydarzeniu naokrągło, efektem czego kto był za zaostrzeniem przepisów stadionowych tylko utwierdzil się w stanowisku, kto z kolei się wahał juz się nie waha... Super. Jakiejkolwiek lini obrony i wybielania nie jestem poprostu w stanie zrozumieć. Nie tym razem, są granice. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja bym takiego dziennikarza zapytał skoro taki strach iść na stadion to dlaczego na tzw. "mecze podwyższonego ryzyka" czyli teoretycznie te najniebezpieczniejsze chodzi najwiecej ludzi? Ciekawe co by odpowiedział? Pewnie, że to bandyci z całej Polski na takie mecze chodza albo jeszcze coś lepszego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
||
) a wszyscy ci decyyjno-opiniotwórcze oszlomy prześcigają sie w kolejnych debilnych pomysłach jak "uzdrowić polskie stadiony" od grupy kilkudziesieciu ludzi np dzisiaj Lato:Cytat:
Trzeba caly ruch kibicowski zniszczyć, zeby sobie namierzyć i zamknąć kilkudziesieciu debili... naprawde afera gruba!
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.05.2011 o godz. 17:37.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zrozum ponadto, że nikomu postronnemu (takiemu panowi X) nie chce się wczytywać w argumenty stron, nei chce się analizować filmików, nei chce się gdybać nad przyczynami tego że na Wisła - Cracovia jest 18 tysięcy, a na Wisła - Zagłębie 10 itp. Oni obraz stadionu czerpią gotowy z mediów, bo tak szybciej. Wiec wchodzi rzeczony pan X na onet czy gazetepeel, a tam o wandalach i troglodytach. Więc pan X myśli "nie pójdę na stadion, bo mnie pobiją lub dostanę krzesełkiem", a zapytany czy popiera zaostrzenie polityki wobec kibiców powie "tak, trzeba tępic hołotę, bo my normalni kibice nie możemy przyjść z dziećmi"... I takich osób jest 90%. Chcąc nie chcąc oni decydują co sie dzieje. Opinie biora z mediów. Media żyją z wybryków. I koło sie zamyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 04.05.2011 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Ponadto nie wszystkie najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Jak Ci się nie podoba styl polskich kibiców, możesz oglądać ligę hiszpańską lub angielską w TV. Śmieszne masz argumenty, wiesz tylko co gówno prawda napisze ![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Pytanie zostalo zadane dobrze... Ludzi nie kręci to, ze na stadionach jest jak w kosciele wszyscy siedzą a najwiekszym zniesmaczenim jest bluzg "kurka wodna" tylko kreci medialność, wydarzenie, co jest dowodem na to ze jestesmy slabymi kibicami(tzn. ze fanatykow jest mniejszość) i to glownie przyciaga ludzi... wydarzenie...przyjeżdza Legia... jest napiecie, otoczka media swirują od tygodnia, nie ważne czy gdzies tam są burdy czy cos. Czemu dziś po bilety na teoretycznie najbardziej niebezpieczne mecze w sezonie najwieksza kolejka? Ja mam jeszcze jedno pytanie: Czemu w okresie najwiekszej nagonki na kibicow bijemy kolejne rekordy frekwencji na stadionach? Przecież jest niebezpiecznie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.05.2011 o godz. 17:56.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja ma tylko jedno pytanie dla ludzi bezkrytycznie broniących zdanie mediów, władz piłkarskich i rządowych:
Czym, wyżej wymienione instytucje zasłużyły sobie na to poparcie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo warto w pracy polansować się, że byłem na Lechu (tak, nie "na Wiśle", "na Wisła - Lech" itp) czy "na derbach".Ale z drugiej strony patrz dalej - na Wiśle np masz już dużą część stadionu gdzie musisz siedzieć. Trzepią szaliki na wejsciu.Race odpala sie raz na rundę, bo ogólnie jest zakaz. Ludzie widzą, że coś się robi w kierunku "walki z bandytami". To niektórzy się pojawią od wielkiego dzwonu. I może przychodziliby dalej i częściej, ale odpalają onet a w nim o Bydgoszczy. Pojawia się myślenie "kurcze, dalej nie jest zbyt bezpiecznie, sporo hołoty zostało". I od razu jest społeczne przyzwolenie na dalsze restrykcje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
For fun - ksywka nie bez powodu
![]() Mam dużo fun czytając twoje posty. Nawiązując do twoich wypowiedzi , uważam że w prawdziwym demokratycznym państwie prawa , taki kryminalista oraz wywrotowiec którym jest ,,wodzierejozapiewajłohersztoprzywódcalegijnychpse udokibiców'' Piotr S. powinien resztę życia spędzić w kamieniołomach. Najlepiej bez sądu - przecież każdy wie jak jest .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 04.05.2011 o godz. 19:55.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Mógłbym prosić o źródła twojej wiedzy na temat tego co ty wiesz, a inni obecni tu wiślacy nie? Może być PW. Jak twój "kumpel" złamie prawo, to rozumiem, że udasz się ochoczo pod sąd? Czemu miał podskakiwać akurat do Choto czy Chinyamy? Co ty jesteś rasistąE: W tym wszystkim najśmieszniejsze jest to, że Piotrek wczoraj nie zrobił absolutnie nic ![]()
Ostatnio edytowane przez legion18 : 04.05.2011 o godz. 18:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na polfinale PP z Lechia Staruch byl i dlaczego wtedy nie bylo takiego halo?
Jak ma zakaz na mecze Ekstraklasy to dlaczego mialby nie isc na mecz PP? Widze ze ktos tu nowe prawo wymysla. Czlowiek zakazu na PP nie ma ale co tam, ujebmy go. Moje pytanie, skoro mogl wejsc na ten mecz to dlaczego mialoby go tam nie byc?! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie zapewne idą na mecz po to żeby przezyc dreszczyk emocji możliwości dostania gumową kulą
No to już wiemy po co ty chodzisz na mecze podwyższonego ryzyka ale tak jak pisałem jest to uogólnienie.Bo i tak jest bezpieczniej niż było. Nowe większe stadiony. Widać że nie bierzesz pod uwagę tego ile osób mogłoby przyjść gdyby było spokojnie. Póki co nie ma się czym chwalić bo jak na razie sumaryczna frekwencja nie prezkroczyła jeszcze 100 000 na wszystkich stadionach |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Stalo Ci sie kiedys cos na meczu? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Nie do mnie, no ale ręce opadają .
Nie przesadzaj. Krakowskie kluby codziennie tętnią życiem, "biedna" młodzież wydaje na byle imprezie po 50 zł od kopa. Potencjalnych kibiców jest mnóstwo. Owszem, kogo nie stać to nie stać, ale tak jest wszędzie. Nie demonizujmy jednak cen biletów - wejściówka na G to dwa piwa lub dwie paczki szlugów. Na mecze Wisły przychodzi zaledwie 12 tys z innych powodów. Między innymi strachu. Cytat:
Nic się nie stało. Ale dyskusja nie jest o mnie, ale o "postronnych" i ew. tzw opinii społecznej. A oni nie słyszą w mediach o 95 meczach kulturalnych, tylko o 5 z burdami... Serio nie ogarniasz istoty ? |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Przecież sytuacja z pisemka jest absolutnie prosta. Policja we Wrocławiu daje Ci mandat, sprawdza w liczniku i wychodzi ze masz 23 punkty. Zabiera Ci prawko, bo ogarnęła, że w Gdańsku Policja przybiła Ci 20 punktów. A prawda jest taka, że w Gdańsku przybiła Ci tylko 10 i masz łącznie 13. Co robisz? Idziesz na Policję wyjasnić sytuację, przedstawiasz dowód, że masz tylko 13. Co się dzieje? Policja z Gdańska wysyła ZAŚWIADCZENIE do Wrocławia, że masz 13, a nie 23 i mają Ci oddać prawo i przeprosić. Tutaj zaszedł ten sam mechanizm. W atmosferze histerii i wieszania zaklepano facetowi zakaz na PP, którego nie ma. Wobec powyższego była interwencja, że to błąd Policji. Policja zrobiła swoje dochodzenie i uznała, że faktycznie przegięła. Wysłała więc info, że bilet sprzedać można. CO W TYM JEST SKANDALICZNEGO? MYŚLEĆ! ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
Na marginesie - 0-22 nie wchodź w dyskusję z niektórymi kosmitami z tego forum, oni w życiu wyjazdu na oczy nie widzieli, nie dostali gazem po oczach, pałą policyjną po plecach, w zęby od kibica zza miedzy. To są kibice internetowi, niech żyją dalej w swoim świecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Staruch jest nacenzurowanym jak i Misiek od nas. A to dlatego że są najbardziej medialnymi kibolami z obydwu ekip.
Coś się stanie w Krakowie to wiadomo - Misiek. Coś się stanie w Wawie to Staruch. Wezmą, przesłuchają i wypuszczą. Stąd te całe brednie o przywódcach i .... wie czym jeszcze. Niech LegiaLive / Staruch wystąpią z pozwem przeciwko "For Funawowi" za publikacje, które naraziły na szwank jej dobre imię i reputację zawodową -Starucha. Jest osobą publiczną i na publicznym forum anonimowy użytkownik "For Fun_" robi co chce. Matka zapłaci kilka tysięcy to może się opamięta za nim wyskoczy z bandytami / mordercami / złodziejami i kryminalistami. IP szybko namierzyć, spotkać się z adwokatem jego rodziców i sprawa do sądu :(
Ostatnio edytowane przez aNouc : 04.05.2011 o godz. 20:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To że ludzie sie boją to tylko ich wymówka bo oni nie są potencjalnymi kibicami Zrozumcie to wychowujcie młodych to chodzić będą, na mecze nikt się nie boi chodzić, tylko się poprostu nie chce. Ci co tak mówią to piłka ich nie interesuje a już napewno jakiś klub... weźcie się postawcie w takiej sytuacji, kibicujecie zagorzale jakiemuś klubowi waszym marzeniem jest pójście na mecz na który srednio ogląda 15 tys znajomi opowiadają że jest super oglądacie filmy w necie... super... i boicie się? Totalny absurd!! Jeszcze jedna rzecz... opinia publiczna na mecze nie chodzi... I nigdy nie pójdzie.
Ostatnio edytowane przez regan : 04.05.2011 o godz. 20:56.
![]()
Tylko Wisła!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mozna mowic co sie chce ale wczoraj srodowisko kibicowskie odcieło gałąź na której siedzi.. w 1 połowie piękna akcja transparenty a po meczu ?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|