The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2011, 16:18
Lechia rozjebała, Lechia zapłaciła. I gdzie tu widzisz problem?

Ale poczekaj. Byłes na tym meczu ze znasz powody tego aktu wandalizmy czy tylko oglądałes filmiki na YT?

I poczekja, bo ty cały czas piszesz o awanturze : Gdzie ta awantura była,bo ja naprawde tego nie widziałem?GDZIE?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2011, 16:33
Tak w ramach ciekawostki..

Dziś na tvp1 o 21.25 "debata" . Prowadzący : Szpakowski i Jóźwiak.
Temat : Kibice na stadionach
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.05.2011, 16:44
Tak czytam i czytam, co to za pokemony harcują po tym forum. Licznik wyjazdowy pewnie niewielki (gdyby był na poziomie średniej to nie byłoby wypisywania takich głupot) za to teksty pouczajace żywo zaczerpniete z GW i TVN i od PR-wców partii Tuska. Przyjdzie taka sierota raptem na kilka meczów i to tylko przy ul. Reymonta 22, a na forum ma najwiecej do gadania i pouczania. Dzieciaczki, wasze święto niebawem 1 czerwca, więc koncentrujcie się na tym temacie a nie na sprawach kibicowskich, bo z tymi macie najmniej do czynienia.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.05.2011, 16:45
http://www.zetnews.pl/Sport/Wiadomos...-w-Bydgoszczy/
Radio też swoje musi wykombinować.. w końcu ciekawy temat to i oni muszą czymś nowym zabłysnąć..
Wszyscy byli przekupieni!
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.05.2011, 16:53
Ciekawe rzeczy piszesz gwiaździsty. Zapewne starszy jestem od ciebie więc daruj sobie te tekściki. Ale w jednym masz racje, nie mam pojęcia o sprawach kibicowskich, jeśli dla ciebie jest to równoznaczne z aprobatą dla chuligaństwa na stadionie. Najpierw robicie akcje o traktowaniu kibiców wszystkich jak bandytów, wrzucaniu ich do jednego worka, a potem ci sami mówią, że ci bandyci są nasi i wszystko okej.

Po prostu nie mam pytań. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.05.2011, 16:59
zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe rzeczy piszesz gwiaździsty. Zapewne starszy jestem od ciebie więc daruj sobie te tekściki. Ale w jednym masz racje, nie mam pojęcia o sprawach kibicowskich, jeśli dla ciebie jest to równoznaczne z aprobatą dla chuligaństwa na stadionie. Najpierw robicie akcje o traktowaniu kibiców wszystkich jak bandytów, wrzucaniu ich do jednego worka, a potem ci sami mówią, że ci bandyci są nasi i wszystko okej.

Po prostu nie mam pytań. Pozdrawiam.
Uderz w stół a nozyce sie odezwą !

P.S. Ile wyjazdów zaliczyłes ? Tylko naprawdę ?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.05.2011, 17:12
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Tak w ramach ciekawostki..

Dziś na tvp1 o 21.25 "debata" . Prowadzący : Szpakowski i Jóźwiak.
Temat : Kibice na stadionach
No i można się zakładać w ciemno, w jakim kierunku pójdzie dyskusja...

Dziś wracam do domu po robocie, słucham Radia Kraków, audycja "Co niesie dzień" ... i do przewidzenia - wysyp tekstów o bandytyzmie, że trzeba karać wandali, żeby zamknąć stadiony i lige na 5 lat (sic!), że boję się pójść z dzieckiem na Wisłę (sic!), temat ogólnie zapowiedziany jako jeden z najtragiczniejszych dni w historii polskiej piłki. Pytanie za sto punktów - z jakiego powodu poruszono dziś ten problem ?

Pisałem już o tym wczoraj (pousuwano, choć gwoli ścisłości słusznie, bo w temacie stricte piłkarskim pisałem), dziś powtórzę - wczorajsza akcja to przejaw FRAJERSTWA i woda na młyn dla niektórych mediów. Pieprzyć skalę zjawiska, grunt, że media trąbią o wydarzeniu naokrągło, efektem czego kto był za zaostrzeniem przepisów stadionowych tylko utwierdzil się w stanowisku, kto z kolei się wahał juz się nie waha... Super.

Jakiejkolwiek lini obrony i wybielania nie jestem poprostu w stanie zrozumieć. Nie tym razem, są granice.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.05.2011, 17:16
Ja bym takiego dziennikarza zapytał skoro taki strach iść na stadion to dlaczego na tzw. "mecze podwyższonego ryzyka" czyli teoretycznie te najniebezpieczniejsze chodzi najwiecej ludzi? Ciekawe co by odpowiedział? Pewnie, że to bandyci z całej Polski na takie mecze chodza albo jeszcze coś lepszego.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.05.2011, 17:22
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, generalizowanie działań grupki kilkudziesięciu (a często nawet kilkunastu) kiboli i demonizowanie przez to kibiców jako takich - to oczywiście nadużycie. Ale z drugiej strony, to zamienia w absurd hasła głoszone przez "ogół" o robieniu z kibiców kozłów ofiarnych, nie mówiąc już o protestowaniu przeciwko zaostrzaniu polityki wobec takich osób. No bo jak, najpierw mówimy, że z kibiców robi się wandali i chuliganów, a potem jak wśród kibiców na 6000, 50-60 faktycznie okazuje się być wandalami i chuliganami, to mówimy "no ale to nie my!". No to jak nie my, to co z nimi zrobić? Poza tym, serio, między sobą naprawdę nie musimy udawać, że to "jacyś obcy" odjeżdżają z chuliganką. Kosmici tego stadionu nie demolowali. Albo stajemy po ich stronie (co chyba jest naturalne, przecież to są my) i bierzemy za nich odpowiedzialność, albo się od nich odcinamy - ale w takim razie przydałoby się zaproponować jakieś środki, żeby powstrzymać takie działania.

Zresztą dla mnie kluczowy i najbardziej podstawowy problem w tej całej kibicowskiej dyskusji jest to, że jedni o zupie, a drudzy o dupie. GW na widok racy pisze "Bandyci i Wandale" co jest totalną bzdurą - ale dla mnie taką samą bzdurą jest reagowanie na zarzut "burdy na stadionie nie powinny mieć miejsca" odpowiedzią "następnym krokiem będzie zakaz wstawania z krzesełka". Ciężko jest tu być po środku, bo dla GW jestem takim samym zbirem jak łysy debil napieprzający się z policją, bo sam bluzgam jak najęty na meczu i jaram się racami, podczas gdy dla prawdziwego kibola to ja sam jestem policja, a już na pewno jakimś pedałkowatym paziem, zlemingowanym zwolennikiem rządowej cenzury, bo nie akceptuję robienia syfu albo niektórych haseł.
Wszyscy tutaj jestesmy zgodni, burd nikt tutaj nie popiera. Ta odpowiedź jest odpowiedzia na rózne nieprzemyslane tezy anglinizacji naszych stadionow. Pisalem kilkakrotnie już, ze pod przykrywką walki z ludźmi ktorzy niszczą stadiony, robią burdy, uderza sie ruch kibicowski czego efekty mamy już dzisiaj, wiec odpowiedź: "następnym krokiem będzie zakaz wstawania z krzesełka" jest trafny, bo niema już rac, ludzie dostaja zakazy za rozwieszanie flag na innych sektorach, kluby dostaą kary za transparenty patriotyczne, wyrazajace poglady ludzi(przeciez mamy demokrację) a wszyscy ci decyyjno-opiniotwórcze oszlomy prześcigają sie w kolejnych debilnych pomysłach jak "uzdrowić polskie stadiony" od grupy kilkudziesieciu ludzi np dzisiaj Lato:

Cytat:
Mamy listy kibiców, wiemy gdzie dana osoba siedziała, w którym sektorze i na którym krzesełku. Łatwo będzie sprawdzić, czy siedzisko np. Kowalskiego z któregoś z klubów jest zniszczone. Podczas Euro na stadionach będzie spokojnie, bo w jednym miejscu nie zgromadzi się grupa pseudokibiców. Po losowaniu wiemy, że bilety otrzymają osoby z różnych krajów i nie ma możliwości, aby obok siebie siedzieli sami prowodyrzy. Obawiam się natomiast stref kibica w centrach miast.
Uważaj kibicu! Ktoś zniszczy twoje krzesełko, będziesz pociągniety do odpowiedzialności!!

zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
rozumiem że dopiero jak zginie kilkadziesiąt osob to sie przejmiesz? właśnie że się stało, latanie po boisku paruset ludzi to nie jest normalne, rozdupcanie stadionu też.

W....ia mnie taka właśnie kumatość co poniektórych i bagatelizowanie wszystkiego...
Kiedyś (lata 90) latały nad gowami kamienie, fragnety ogodzenia krzeselka policja ladowala gumowymi kulami do tłumu po glowach cale sektory się lały(PAMIETACIE ZADYME NA SLĄSKIM, SPODKU ITP U NAS)... nikt nie zginął. Teraz kilkaset osob wyskoczylo się pocieszyc z pilkarzami wrócili spokojnie na miejsce, druga grupa 50/60 osob wybieglo z trybuny w tym kilka osob wylamalo ogrodzenie polecialo w policję kilka krzesełek i megafon... normalnie III wojna światowa

Trzeba caly ruch kibicowski zniszczyć, zeby sobie namierzyć i zamknąć kilkudziesieciu debili... naprawde afera gruba!
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.05.2011 o godz. 17:37.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 04.05.2011, 17:27
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Ja bym takiego dziennikarza zapytał skoro taki strach iść na stadion to dlaczego na tzw. "mecze podwyższonego ryzyka" czyli teoretycznie te najniebezpieczniejsze chodzi najwiecej ludzi? Ciekawe co by odpowiedział? Pewnie, że to bandyci z całej Polski na takie mecze chodza albo jeszcze coś lepszego.
Istotą problemu nie sa odpowiedzi na padające pytania ale fakt, że temat w ogóle poruszono. A poruszono (z typowym podkolorowaniem) po wydarzeniach w Bydgoszczy i tego nie zakwestionujesz.

Zrozum ponadto, że nikomu postronnemu (takiemu panowi X) nie chce się wczytywać w argumenty stron, nei chce się analizować filmików, nei chce się gdybać nad przyczynami tego że na Wisła - Cracovia jest 18 tysięcy, a na Wisła - Zagłębie 10 itp. Oni obraz stadionu czerpią gotowy z mediów, bo tak szybciej. Wiec wchodzi rzeczony pan X na onet czy gazetepeel, a tam o wandalach i troglodytach. Więc pan X myśli "nie pójdę na stadion, bo mnie pobiją lub dostanę krzesełkiem", a zapytany czy popiera zaostrzenie polityki wobec kibiców powie "tak, trzeba tępic hołotę, bo my normalni kibice nie możemy przyjść z dziećmi"...

I takich osób jest 90%. Chcąc nie chcąc oni decydują co sie dzieje. Opinie biora z mediów. Media żyją z wybryków. I koło sie zamyka.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.05.2011, 17:28
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Proszę cię nie wypowiadaj się więcej na tym forum. Do tej pory nie używałem opcji "ignoruj" ale chyba trzeba będzie zacząć.

bandyta? Uczestniczył w ostatnich latach w największych zadymach? Masz na to jakieś dowody? Gośc dostał raz zakaz, później mu go zdjęli. Za drugim razem dostał dlatego, że został sprowokowany przez piłkarza. No, ja rozumiem, że ty nic byś nei zrobił, gdyby ci ktoś krzyknął ".... ci w dupe", tylko byś podziękował. Ale są ludzie którzy nie przejdą koło czegoś takiego obojętnie. I tacy ludzie potrzebni są na stadionie. A staruch jest obecnie jednym z najlepiej prowadzących doping ludzi w Polsce.
Od kiedy interesujesz sie pilka nozna? Z tego co piszesz, to wnioskuje, ze od niedawna, bo Staruch jest znany w Wawce od kilku dobrych lat...nie mowie juz o jego wybrykach. Poczytaj troszke na ten temat, a potem sie wypowiadaj. Ile zadym urzadzili pod szyldem Legii Przeciez ten zespol ma kare w zawieszeniu...przez liczne burdy..gdzie ty byles w ostatnich latach? W Polsce czy to za granica, Staruch i jego kumple kompromitowali nie tylko Legie, ale i nas, nasz kraj. Wielokrotna recydywa - ten gosc nie powinien juz w zyciu zasiasc na zadnym meczu pilkarskim. Nastepna sprawa, ty znasz sprawe Rzezniczaka? Piszesz totalne brednie. Ten kretyn chcial poprostu zaprotestowac przeciwko grze Legii i upatrzyl sobie akurat tego chlopaka...wiadomo, ze taka ciota nie podskoczylaby do Choto czy Chinyamy. Jezeli usprawiedliwiasz takich ludzi, to jakie ty wartosci popierasz czy reprezentujesz? Ja jestem za przestrzeganiem prawa, za szanowaniem drugiego czlowieka, jego zdrowia i zycia, a takze mienia...dla Ciebie widac to nie ma zadnego znaczenia. Dozywotnie zakazy dla takich ciolkow, jak Staruch, kilkudziesieczne kary finansowe, prace spoleczne, a w skrajnych przypadkach(nagminnej recydywy) kary wiezienia. Tak to funkcjonuje w panstwach demokratycznych, w panstwach prawa.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 04.05.2011 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.05.2011, 17:29
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Piękne uogólnienie a pytanie zadane na opak. Powino być: Dlaczego najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka? Ana to pytanie już znacznie łatwiej odpowiedzieć.
Ponadto nie wszystkie najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.05.2011, 17:35
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy interesujesz sie pilka nozna? Z tego co piszesz, to wnioskuje, ze od niedawna, bo Staruch jest znany w Wawce od kilku dobrych lat...nie mowie juz o jego wybrykach. Poczytaj troszke na ten temat, a potem sie wypowiadaj. Ile zadym urzadzili pod szyldem Legii Przeciez ten zespol ma kare w zawieszeniu...przez liczne burdy..gdzie ty byles w ostatnich latach? W Polsce czy to za granica, Staruch i jego kumple kompromitowali nie tylko Legie, ale i nas, nasz kraj. Wielokrotna recydywa - ten gosc nie powinien juz w zyciu zasiasc na zadnym meczu pilkarskim. Nastepna sprawa, ty znasz sprawe Rzezniczaka? Piszesz totalne brednie. Ten kretyn chcial poprostu zaprotestowac przeciwko grze Legii i upatrzyl sobie akurat tego chlopaka...wiadomo, ze taka ciota nie podskoczylaby do Choto czy Chinyamy. Jezeli usprawiedliwiasz takich ludzi, to jakie ty wartosci popierasz czy reprezentujesz? Ja jestem za przestrzeganiem prawa, za szanowaniem drugiego czlowieka, jego zdrowia i zycia, a takze mienia...dla Ciebie widac to nie ma zadnego znaczenia. Dozywotnie zakazy dla takich ciolkow, jak Staruch, kilkudziesieczne kary finansowe, prace spoleczne, a w skrajnych przypadkach(nagminnej recydywy) kary wiezienia. Tak to funkcjonuje w panstwach demokratycznych, w panstwach prawa.
Czyli sugerujesz, że Grecja, Polska, Włochy itd. nie są krajami demokratycznymi ?
Jak Ci się nie podoba styl polskich kibiców, możesz oglądać ligę hiszpańską lub angielską w TV.
Śmieszne masz argumenty, wiesz tylko co gówno prawda napisze
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.05.2011, 17:53
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Piękne uogólnienie a pytanie zadane na opak. Powino być: Dlaczego najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka? Ana to pytanie już znacznie łatwiej odpowiedzieć.
Ponadto nie wszystkie najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka.
bo gdyby nie byly meczami podwyzszonego ryzyka, nie były by ciekawe.

Pytanie zostalo zadane dobrze... Ludzi nie kręci to, ze na stadionach jest jak w kosciele wszyscy siedzą a najwiekszym zniesmaczenim jest bluzg "kurka wodna" tylko kreci medialność, wydarzenie, co jest dowodem na to ze jestesmy slabymi kibicami(tzn. ze fanatykow jest mniejszość) i to glownie przyciaga ludzi... wydarzenie...przyjeżdza Legia... jest napiecie, otoczka media swirują od tygodnia, nie ważne czy gdzies tam są burdy czy cos. Czemu dziś po bilety na teoretycznie najbardziej niebezpieczne mecze w sezonie najwieksza kolejka?

Ja mam jeszcze jedno pytanie: Czemu w okresie najwiekszej nagonki na kibicow bijemy kolejne rekordy frekwencji na stadionach? Przecież jest niebezpiecznie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.05.2011 o godz. 17:56.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.05.2011, 17:55
Ja ma tylko jedno pytanie dla ludzi bezkrytycznie broniących zdanie mediów, władz piłkarskich i rządowych:

Czym, wyżej wymienione instytucje zasłużyły sobie na to poparcie?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 04.05.2011, 18:02
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ja mam jeszcze jedno pytanie: Czemu w okresie najwiekszej nagonki na kibicow bijemy kolejne rekordy frekwencji na stadionach? Przecież jest niebezpiecznie...
Bo jest coraz lepsza infrastruktura. Bo to nasz sport narodowy Bo warto w pracy polansować się, że byłem na Lechu (tak, nie "na Wiśle", "na Wisła - Lech" itp) czy "na derbach".

Ale z drugiej strony patrz dalej - na Wiśle np masz już dużą część stadionu gdzie musisz siedzieć. Trzepią szaliki na wejsciu.Race odpala sie raz na rundę, bo ogólnie jest zakaz. Ludzie widzą, że coś się robi w kierunku "walki z bandytami". To niektórzy się pojawią od wielkiego dzwonu. I może przychodziliby dalej i częściej, ale odpalają onet a w nim o Bydgoszczy. Pojawia się myślenie "kurcze, dalej nie jest zbyt bezpiecznie, sporo hołoty zostało". I od razu jest społeczne przyzwolenie na dalsze restrykcje...
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.05.2011, 18:06
For fun - ksywka nie bez powodu
Mam dużo fun czytając twoje posty.
Nawiązując do twoich wypowiedzi , uważam że w prawdziwym demokratycznym państwie prawa , taki kryminalista oraz wywrotowiec którym jest ,,wodzierejozapiewajłohersztoprzywódcalegijnychpse udokibiców'' Piotr S. powinien resztę życia spędzić w kamieniołomach.
Najlepiej bez sądu - przecież każdy wie jak jest .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 04.05.2011 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.05.2011, 18:08
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Mógłbym prosić o źródła twojej wiedzy na temat tego co ty wiesz, a inni obecni tu wiślacy nie? Może być PW. Jak twój "kumpel" złamie prawo, to rozumiem, że udasz się ochoczo pod sąd? Czemu miał podskakiwać akurat do Choto czy Chinyamy? Co ty jesteś rasistą P.S. tylko prawdziwa ciota potrafi obrażać innych przez internet w sytuacji, gdy w rzeczywistości nawet nie zająknąłbyś się na ten temat...http://i51.tinypic.com/15as7r.jpg
E: W tym wszystkim najśmieszniejsze jest to, że Piotrek wczoraj nie zrobił absolutnie nic
Ostatnio edytowane przez legion18 : 04.05.2011 o godz. 18:11.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.05.2011, 18:27
Na polfinale PP z Lechia Staruch byl i dlaczego wtedy nie bylo takiego halo?
Jak ma zakaz na mecze Ekstraklasy to dlaczego mialby nie isc na mecz PP? Widze ze ktos tu nowe prawo wymysla. Czlowiek zakazu na PP nie ma ale co tam, ujebmy go. Moje pytanie, skoro mogl wejsc na ten mecz to dlaczego mialoby go tam nie byc?!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 04.05.2011, 18:37
bo gdyby nie byly meczami podwyzszonego ryzyka, nie były by ciekawe.
.
Ludzie zapewne idą na mecz po to żeby przezyc dreszczyk emocji możliwości dostania gumową kulą No to już wiemy po co ty chodzisz na mecze podwyższonego ryzyka ale tak jak pisałem jest to uogólnienie.

Bo i tak jest bezpieczniej niż było. Nowe większe stadiony. Widać że nie bierzesz pod uwagę tego ile osób mogłoby przyjść gdyby było spokojnie. Póki co nie ma się czym chwalić bo jak na razie sumaryczna frekwencja nie prezkroczyła jeszcze 100 000 na wszystkich stadionach
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.05.2011, 18:39
Cytat:
Bo i tak jest bezpieczniej niż było. Nowe większe stadiony. Widać że nie bierzesz pod uwagę tego ile osób mogłoby przyjść gdyby było spokojnie. Póki co nie ma się czym chwalić bo jak na razie sumaryczna frekwencja nie prezkroczyła jeszcze 100 000 na wszystkich stadionach
To teraz wez pod uwage ile osob by przyszlo gdyby media nie robily nagonki na kibicow i gdyby czlowiek mogl w tym kraju godnie zarabiac i zyc (np tak jak w Niemczech)

Cytat:
gdyby było spokojnie
A to nie jest?
Stalo Ci sie kiedys cos na meczu?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2011, 18:40
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Na polfinale PP z Lechia Staruch byl i dlaczego wtedy nie bylo takiego halo?
Jak ma zakaz na mecze Ekstraklasy to dlaczego mialby nie isc na mecz PP? Widze ze ktos tu nowe prawo wymysla. Czlowiek zakazu na PP nie ma ale co tam, ujebmy go. Moje pytanie, skoro mogl wejsc na ten mecz to dlaczego mialoby go tam nie byc?!
Z tego co się orientuje, to "halo" spowodowane jest tym, że Policja wysłała do PZPN pismo prosząc o umożliwienie Staruchowi kupna biletu.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 04.05.2011, 18:47
Nie do mnie, no ale ręce opadają .

To teraz wez pod uwage ile osob by przyszlo gdyby media nie robily nagonki na kibicow i gdyby czlowiek mogl w tym kraju godnie zarabiac i zyc (np tak jak w Niemczech)

Nie przesadzaj. Krakowskie kluby codziennie tętnią życiem, "biedna" młodzież wydaje na byle imprezie po 50 zł od kopa. Potencjalnych kibiców jest mnóstwo. Owszem, kogo nie stać to nie stać, ale tak jest wszędzie. Nie demonizujmy jednak cen biletów - wejściówka na G to dwa piwa lub dwie paczki szlugów.
Na mecze Wisły przychodzi zaledwie 12 tys z innych powodów. Między innymi strachu.
Cytat:
A to nie jest?
[/quote]
Nic się nie stało. Ale dyskusja nie jest o mnie, ale o "postronnych" i ew. tzw opinii społecznej. A oni nie słyszą w mediach o 95 meczach kulturalnych, tylko o 5 z burdami... Serio nie ogarniasz istoty ?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.05.2011, 19:04
Cytat:
Nie przesadzaj. Krakowskie kluby codziennie tętnią życiem, "biedna" młodzież wydaje na byle imprezie po 50 zł od kopa. Potencjalnych kibiców jest mnóstwo. Owszem, kogo nie stać to nie stać, ale tak jest wszędzie. Nie demonizujmy jednak cen biletów - wejściówka na G to dwa piwa lub dwie paczki szlugów.
Na mecze Wisły przychodzi zaledwie 12 tys z innych powodów. Między innymi strachu.
tylko ze nie kazdy ma za priorytet isc sobie na mecz. Poza tym mysle tutaj raczej o osobach ktore mialyby isc na E za 40/50 zł. Chociaz uwazam ze ceny biletow mamy niskie, niewygorowane jak na mecze wielokrotnego MP to prawda jest taka ze gdybysmy byli Panstwem bogatym a nie gdzie czesc Polakow zyje w nedzy i ubostwie to by sie po prostu na mecze chodzilo dla rozrywki bo by nie bylo co z kasa robic.

Cytat:
Nic się nie stało. Ale dyskusja nie jest o mnie, ale o "postronnych" i ew. tzw opinii społecznej. A oni nie słyszą w mediach o 95 meczach kulturalnych, tylko o 5 z burdami... Serio nie ogarniasz istoty ?
No ja wlasnie ogarniam. A nieogarniaja osoby ktore na meczu w zyciu nie byly a czytaja GW i ogladaja TVN i sie maja za ekspertow stadionowych. Widza jak to jest niebezpiecznie itd. Niech pojda na mecz to sie przkeonaja jak jest naprawde. A pytanie nie bylo adresowane do osoby ktora stoi po tamtej stronie barykady tylko do niby kibica Wisly ktory sie wypowiada tutaj na forum (wiec podejrzewam ze na mecze chodzi) i pisze ze na meczach jest niespokojnie. Stad sie pytam. Byłes, stalo Ci sie cos?
drozd:
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 04.05.2011, 19:26
A to nie jest?
Na meczu nie ale po meczu niewiele brakowało
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.05.2011, 19:37
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Z tego co się orientuje, to "halo" spowodowane jest tym, że Policja wysłała do PZPN pismo prosząc o umożliwienie Staruchowi kupna biletu.
No i co z tego? Czytałeś to pismo chociaż czy jedynie udziela Ci się histeria wytwarzana przez media, polegająca na wylaniu frustracji i szczuciu (za pomocą niskich instynktów - niewiedzy szczujących) na facecie, który ma grzechy na sumieniu, ale aktualnie staje się wrogiem publicznym nr 1 tylko dlatego, że ma imię i nazwisko, dzięki czemu można PERSONALNIE przypisać mu wszelkie chuligańskie czyny z... kiedykolwiek?

Przecież sytuacja z pisemka jest absolutnie prosta. Policja we Wrocławiu daje Ci mandat, sprawdza w liczniku i wychodzi ze masz 23 punkty. Zabiera Ci prawko, bo ogarnęła, że w Gdańsku Policja przybiła Ci 20 punktów. A prawda jest taka, że w Gdańsku przybiła Ci tylko 10 i masz łącznie 13. Co robisz? Idziesz na Policję wyjasnić sytuację, przedstawiasz dowód, że masz tylko 13. Co się dzieje? Policja z Gdańska wysyła ZAŚWIADCZENIE do Wrocławia, że masz 13, a nie 23 i mają Ci oddać prawo i przeprosić.

Tutaj zaszedł ten sam mechanizm. W atmosferze histerii i wieszania zaklepano facetowi zakaz na PP, którego nie ma. Wobec powyższego była interwencja, że to błąd Policji. Policja zrobiła swoje dochodzenie i uznała, że faktycznie przegięła. Wysłała więc info, że bilet sprzedać można.

CO W TYM JEST SKANDALICZNEGO?

MYŚLEĆ!
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 04.05.2011, 20:08
kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
022
To wytłumacz dlaczego... ,,Nadkomisarz Radosław Ściborek, który poprosił PZPN o umożliwienie sprzedaży biletu ukaranemu zakazem stadionowym kibicowi Legii Piotrowi Staruchowiczowi, został odsunięty od pełnienia swoich obowiązków...''
Dlatego, że prawnie miał do tego prawo. Pedały, co stoją nad tym komisarzem są bezradni, więc głowa musiała polecieć, żeby zrobić pokazówkę.
Na marginesie - 0-22 nie wchodź w dyskusję z niektórymi kosmitami z tego forum, oni w życiu wyjazdu na oczy nie widzieli, nie dostali gazem po oczach, pałą policyjną po plecach, w zęby od kibica zza miedzy.
To są kibice internetowi, niech żyją dalej w swoim świecie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.05.2011, 20:10
Staruch jest nacenzurowanym jak i Misiek od nas. A to dlatego że są najbardziej medialnymi kibolami z obydwu ekip.
Coś się stanie w Krakowie to wiadomo - Misiek. Coś się stanie w Wawie to Staruch. Wezmą, przesłuchają i wypuszczą.
Stąd te całe brednie o przywódcach i .... wie czym jeszcze. Niech LegiaLive / Staruch wystąpią z pozwem przeciwko "For Funawowi" za publikacje, które naraziły na szwank jej dobre imię i reputację zawodową -Starucha. Jest osobą publiczną i na publicznym forum anonimowy użytkownik "For Fun_" robi co chce. Matka zapłaci kilka tysięcy to może się opamięta za nim wyskoczy z bandytami / mordercami / złodziejami i kryminalistami. IP szybko namierzyć, spotkać się z adwokatem jego rodziców i sprawa do sądu :(
Ostatnio edytowane przez aNouc : 04.05.2011 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.05.2011, 20:45
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ludzie zapewne idą na mecz po to żeby przezyc dreszczyk emocji możliwości dostania gumową kulą No to już wiemy po co ty chodzisz na mecze podwyższonego ryzyka ale tak jak pisałem jest to uogólnienie.

Acha to jak przekroczy 100 000 to wg. Ciebie będzie już bezpiecznie... albo nie... bedziesz pisał ze nie ma się czym chwalić, bo nie przekroczyła 200 000 300 000 itd. i dalej jest niebezpiecznie.

felipe napisał(a):Wyświetl post
I tu leży meritum tzn. mamy cienkich kibiców, którzy wolą fajki melanże i imprezy... Sam znam takich kilku.
To że ludzie sie boją to tylko ich wymówka bo oni nie są potencjalnymi kibicami
Zrozumcie to wychowujcie młodych to chodzić będą, na mecze nikt się nie boi chodzić, tylko się poprostu nie chce. Ci co tak mówią to piłka ich nie interesuje a już napewno jakiś klub... weźcie się postawcie w takiej sytuacji, kibicujecie zagorzale jakiemuś klubowi waszym marzeniem jest pójście na mecz na który srednio ogląda 15 tys znajomi opowiadają że jest super oglądacie filmy w necie... super... i boicie się? Totalny absurd!!
Jeszcze jedna rzecz... opinia publiczna na mecze nie chodzi... I nigdy nie pójdzie.
Ostatnio edytowane przez regan : 04.05.2011 o godz. 20:56.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 04.05.2011, 20:52
mozna mowic co sie chce ale wczoraj srodowisko kibicowskie odcieło gałąź na której siedzi.. w 1 połowie piękna akcja transparenty a po meczu ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów