The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2011, 07:23
M89 napisał(a):Wyświetl post
Nas przeoczyli...?
Ja widziałem nasz transparent tylko na płocie pod stadionem. Wisiał gdzieś indziej podczas meczu ?
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.04.2011, 08:19
Wisiał, ale widocznie delegat go nie zauważył bo wisiał nad nim
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.04.2011, 08:29
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Retusz a co to rewia mody Smok jest nie zmieniony od wielu lat i niech tak zostanie
Od wielu czyli od ilu? 5, 6, 7? Widzę że po normalnemu nie rozumiecie ale skoro tak to powiem inaczej. Smok wygląda tandetnie, wszystko mu wisi jakby juz miał 105 lat a ma zaledwie 5. Nie ma gorzej zrobionej maskotki w naszej ekstraklasie z tych co widziałem
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2011, 08:37
Poza tym smok ma być groźny, a nie przypominać sflaczałej bambaryły.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.04.2011, 08:57
Zarząd Legii przeprasza gówno prawde za transparent.

Cytat:
Szanowny Pan Adam Michnik, Redaktor Naczelny "Gazety Wyborczej"

Pragniemy wyrazić nasze oburzenie i ubolewanie w związku z flagą eksponowaną w sektorze kibiców naszego klubu podczas meczu Lech Poznań - Legia Warszawa

Chcielibyśmy zapewnić Pana, iż Zarząd Legii Warszawa nie wyraził i nigdy nie wyrazi zgody na tego typu oprawy na swoim stadionie oraz nigdy by nie zaakceptował podobnych demonstracji.

Zdajemy sobie sprawę, iż mimo że za akceptację wszelkiego rodzaju elementów oprawy przygotowanych przez kibiców (flagi, transparenty, etc.) odpowiadają delegat PZPN oraz organizator meczu, to zachowanie kibiców podczas meczów wyjazdowych naszej drużyny jest utożsamiane z klubem.

Pragniemy zapewnić Pana, iż Klub Piłkarski Legia Warszawa nie ustał w swojej walce z

chuligaństwem na stadionach, a do takich należy zaliczyć ostatnie ,,oprawy'' meczowe i naganne zachowanie fanów Legii.

Jeszcze raz przepraszamy za organizatorów tej i poprzednich akcji godzących w dobre imię Pańskie i "Gazety Wyborczej" oraz prosimy, aby przyjął Pan nasze zapewnienia, iż dołożymy starań, aby takie demonstracje w przyszłości nie miały miejsca,

Z poważaniem, Paweł Kosmala, Prezes Zarządu Legii Warszawa
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.04.2011, 09:06
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Od wielu czyli od ilu? 5, 6, 7? Widzę że po normalnemu nie rozumiecie ale skoro tak to powiem inaczej. Smok wygląda tandetnie, wszystko mu wisi jakby juz miał 105 lat a ma zaledwie 5. Nie ma gorzej zrobionej maskotki w naszej ekstraklasie z tych co widziałem
To chyba nie widziałeś śledzia w kolczudze Arki Gdynia. Mało się ze śmiechu nie posrałem podczas oglądania naszego meczu z nimi w pierwszej kolejce na wiosnę.

Nie macie już żadnych mniej bzdurnych tematów do przejmowania się niż maskotka? Martwcie się lepiej dzisiejszym wynikiem.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.04.2011, 09:09
JAR0 napisał(a):Wyświetl post

Weszli w d... Michnikowi głębiej niż palec Arboledy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2011, 09:18
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Czyli napisał swój do swego. Teraz pewnie ustawi się korowód do Michnika różnych zapewniaczy od Schetyny szefa MSWiA po ks. Bonieckiego z Tyg. Powszechnego, którzy obiecają Adasiowi walkę do ostatniej kropli krwi ze znienawidzonym wrogiem - kibolem, reprezentantem nacjonalizmu, homofobii, rasizmu, seksizmu i innych patologii.
O ile banery da się metodami administracyjnymi (ochrona obiektu) wyelminować to ciekawe jak zatkają usta ludziom na stadionach w całej Polsce, gdy ci będą chcieli pozdrowić Michnika wokalnie ?
Tak czy inaczej wprowadzają nam 2 Białoruś. Płać za bilety i gęba w kubeł.
A tak szermowano hasłami o demokracji, wolności słowas itp. Gdzie to teraz jest ?
Odpowiedz cytując
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2011, 11:14
Jak PZPN łata dziurę w budżecie ...

Cytat:
Kluby ukarane w sezonie 2010/11 za zachowanie kibiców:
1. Legia Warszawa 152 000
2. Lech Poznań 66 000
3. Widzew Łódź 50 000
4. Ruch Chorzów 35 000
5. Śląsk Wrocław 32 000
6. GKS Bełchatów 30 000
7. Wisła Kraków 29 000
8. Lechia Gdańsk 27 500
9. Jagiellonia Białystok 15 000
10. Zagłębie Lubin 14 000
11. Korona Kielce 12 000
12. Górnik Zabrze 9 500
13. Polonia Bytom 8 000
14. Cracovia 5 000
15. Arka Gdynia 4 000
16. Polonia Warszawa 2 000
RAZEM 491 000
ps. blisko 0,5 mln zł to już pokaźna sumka.
Koryto pełne a do końca jeszcze 7 kolejek.
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.05.2011, 08:33
Widze niezdrowe akcje tutaj Ludzie, o sprawach kibicowskich powinni wypowiadac sie KIBICE, ludzie ktorzy chociaz RAZ w zyciu byli na stadionie w chwili, w ktorej strzelano karnego decydujacego o mistrzostwie/pucharze.
Nikogo nie bede usprawiedliwial, kazdy ma rozum i moze to i owo sobie wyobrazic lub uzmyslowic.
Co innego jest wjechac na murawe, co innego rozwalac bramy/naglosnienie/ciskac kamieniami w Policje. Do tego oberwalo sie jednej dziennikarce i to dosc mocno.
Z tym protestem troche strzal w stope, no ale coz... Ktos nie do konca sie ogarnal, przykre.

Denerwuje mnie tylko ciskanie "kibolami" na lewo i prawo, kazdy zna przypadki Wisly Krakow i Legii Warszawa i zaden kibic jednego czy drugiego klubu nie powinien szafowac wyrokami bo to smierdzi hipokryzja.
Kazdy z Nas dzwiga swoj krzyz ale to jest wliczone w rachunek bycia kibicem My jestesmy ponad to.

Jestem nienormalny. Powiem Wam jednak ze wole byc w oczach mediow spod znaku Szechtera czy Waltera nienormalnym.
Dla nich nienormalny jest honor, ojczyzna, patriotyzm. Dla nich nawet chce byc nienormalny bo gdyby mnie te cepy pochwalily to bym sie chyba powiesil. Nie bedzie mi zyd czy inny komuch wyznaczal standardow "normalnosci".

Skoro chcecie angielskich standardow, granice sa otwarte, tylko jak ruszycie dupe ze swojego krzeselka to wam dadza taka kare ze przez rok bedziecie zbierac na bilet powrotny do Polski. Szkoda ze nie chodziliscie na stadiony na poczatku lat 90. Wiele byscie zrozumieli, to jednak juz niemozliwe. Pozostaje Wam patrzenie na Anglie...przykre.
Nie lubie jednak "Kopac sie z koniem" Wiec na tym ten temat zakoncze.

PS: Dobrze ze admin wywalil pewien post, pewnego osobnika zamieszkujacego Warszawe bo chcialem goscia zjechac i bym nie oszczedzal w slowach. Wiedz tylko ze jestes HIPOKRYTA.

Macie tutaj jeszcze jednego kibola :
Dac mu zakaz stadionowy !!!
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.05.2011 o godz. 09:26.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.05.2011, 08:47
kreseq napisał(a):Wyświetl post

....

Jestem nienormalny. Powiem Wam jednak ze wole byc w oczach mediow spod znaku Szechtera czy Waltera nienormalnym.
Dla nich nienormalny jest honor, ojczyzna, patriotyzm. Dla nich nawet chce byc nienormalny bo gdyby mnie te cepy pochwalily to bym sie chyba powiesil. Nie bedzie mi zyd czy inny komuch wyznaczal standardow "normalnosci".
Prawie w 100% się zgadzam z Twoim postem. Prawie...

Bo dla mnie ciężko nazwać patriotą kogoś kto dewastuje mienie państwowe, niszczy to co kraj wybudował za swoje pieniądze. Czy tak zachowuje się patriota? Dla mnie nie.
Dla mnie człowiek niszczący coś na stadionie nie jest patriotą tylko zwykłym debilem.

Oczywiście nie odnoszę się do kibiców, co wbiegli na boisko, bo sam bym to zrobił Jednak to nie był przejaw wandalizmu.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.05.2011, 09:06
Cytat:
A ja Ci powiem: g*wno prawda, bo to jest mydlenie oczu takie samo, jak mydli oczy GW. Że GW ma swoje za uszami i chorobliwą fiksację na punkcie kibolstwa i interpretowania wszystkiego jako kibolstwo - to wiadomo. Ale jak pisze o tym jak bardzo żenujące jest to, że ludzie którzy kładą wieńce pod Grobem Nieznanego Żołnierza później z trybun wrzeszczą "Hamas! Hamas!" albo "Waszym domem Auschwitz jest", to ma po prostu rację. Jak GW (i nie tylko) pisze, że to żenujące że po meczu, w w trakcie którego kibice protestują przeciwko robieniu z nich kozła ofiarnego, ci sami kibice (no, nie do końca - akurat Legioniści z grubsza niczego złego nie zrobili) później demolują stadion albo kopią kamerzystkę - to nie robi wjazdu na honor, ojczyznę i patriotyzm. Robi wjazd na bycie łysym, zmanipulowanym ułomem, który nawet nie nadąża za hasłami, które sam wykrzykuje.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.05.2011 o godz. 09:26.
Legionista
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.05.2011, 10:24
Niezwykle trafne podsumowanie wczorajszych akcji

Sartre napisał(a):Wyświetl post
... że to żenujące że po meczu, w w trakcie którego kibice protestują przeciwko robieniu z nich kozła ofiarnego, ci sami kibice (no, nie do końca - akurat Legioniści z grubsza niczego złego nie zrobili) później demolują stadion albo kopią kamerzystkę - to nie robi wjazdu na honor, ojczyznę i patriotyzm. Robi wjazd na bycie łysym, zmanipulowanym ułomem, który nawet nie nadąża za hasłami, które sam wykrzykuje.
I cały misterny plan z protestami poszedł w ....uuu... . Nikt teraz nie będzie patrzył poważnie na kibiców, na ich protesty, na nawet pozytywne akcje patriotyczne czy pomoce społeczne, bo będzie widział że to tylko hipokryzja, że ci sami ludzie (wiadomo ze nie ci sami, ale w mediach kibice to jedno i tego nic juz nie zmieni) potem pojdą robić awantury na stadionach.

No ale trudno, nie zmieni się już ten wizerunek kibica, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Zawsze jak jest jakiś finał na neutralnym boisku, gdzie ekipy są w miare po połowie, zawsze coś się dzieje. To że na normalnych meczach ligowy nie ma wielu awantur albo nie ma ich wcale wynika głównie też i z tego że o wiele łatwiej zadbać tam o porządek, mniej kibiców gości, szanowanie swojego podwórka itp itd. roblem w tym że jak tylko nie jesteśmy na swojej ziemi to odrazu robimy rozpierduche, zawsze. Media właśnie tego się boją, jaką mamy gwarancje że np na Euro, przy meczu Ppolski np w Warszawie, różne ekipy np nie postanowią zwalczać sami siebie przy okazji razem ze stadionem? Raz że to problem, dwa że to wstyd na cały świat. Niestety ale to nie jest wykluczone, bo wystarczą dwie , trzy głupie jednostki, a reszta pójdzie za nimi. Ja wiem że zaraz jakiś kumaty mnie zjedzie, albo to usunie. Ale taka prawda o nas. Jak ktoś rozwala gdziekolwiek i jakokolwiek stadion, z jakiegokolwiek powodu to jest debilem, nie ma to nic wspólnego z kumatością i zajebistością. Takich akcji nie można aprobować ani przemilczać.. Nie chce drugiej Anglii, bron was Panie Boże, chce normalności, gdzie dwie ekipy dopingują na pełnej i nikt nie ma zamiaru rozpierdzielać czyjegos stadionu. To raczej nie zbyt wiele.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 04.05.2011 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.05.2011, 12:31
Sartre napisał(a):Wyświetl post
A ja Ci powiem: g*wno prawda, bo to jest mydlenie oczu takie samo, jak mydli oczy GW. Że GW ma swoje za uszami i chorobliwą fiksację na punkcie kibolstwa i interpretowania wszystkiego jako kibolstwo - to wiadomo. Ale jak pisze o tym jak bardzo żenujące jest to, że ludzie którzy kładą wieńce pod Grobem Nieznanego Żołnierza później z trybun wrzeszczą "Hamas! Hamas!" albo "Waszym domem Auschwitz jest", to ma po prostu rację. Jak GW (i nie tylko) pisze, że to żenujące że po meczu, w w trakcie którego kibice protestują przeciwko robieniu z nich kozła ofiarnego, ci sami kibice (no, nie do końca - akurat Legioniści z grubsza niczego złego nie zrobili) później demolują stadion albo kopią kamerzystkę - to nie robi wjazdu na honor, ojczyznę i patriotyzm. Robi wjazd na bycie łysym, zmanipulowanym ułomem, który nawet nie nadąża za hasłami, które sam wykrzykuje.
Ale skąd wiesz, że to Ci sami ludzie? Bo mają taką samą koszulke na sobie jak inni? Ja widziałem może 50-60 Amikorzy którzy robili awanturę... Legia nic nie robiła. To znaczy, że 50 osób reprezentuje działania 6 tys. które przyjechało na meczi a wcześniej protestowało? Ty właśnie wrzuciłes wszystkich do jednego wora jak to robią media, a mówisz o zmanipulowanych ułomach...

Ktoś tu wczoraj pisał, że przez to ludzie boją się chodzić na mecze. Dziwnym trafem na mecze teorytycznie najniebezpieczniejsze zawsze najwięcej chętnych... dziwne...
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25085
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.05.2011 o godz. 12:37.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.05.2011, 12:47
Niezle jaja z tym Staruchem...bandyta, ktory uczestniczyl w ostatnich latach w najwiekszych zadymach, dostaje "usprawiedliwienie" od naczelnika Policji zajmujacego sie przestepczoscia stadionowa . Gosc, ktory powinien siedziec w pierdlu, haha! Jezeli ma sie wtyki na takich stanowiskach, to teraz wiemy czemu ci debile sa bezkarni.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.05.2011, 13:06
Cytat:
Ale skąd wiesz, że to Ci sami ludzie? Bo mają taką samą koszulke na sobie jak inni? Ja widziałem może 50-60 Amikorzy którzy robili awanturę... Legia nic nie robiła. To znaczy, że 50 osób reprezentuje działania 6 tys. które przyjechało na meczi a wcześniej protestowało? Ty właśnie wrzuciłes wszystkich do jednego wora jak to robią media, a mówisz o zmanipulowanych ułomach...

Ktoś tu wczoraj pisał, że przez to ludzie boją się chodzić na mecze. Dziwnym trafem na mecze teorytycznie najniebezpieczniejsze zawsze najwięcej chętnych... dziwne...
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25085
Masz rację, generalizowanie działań grupki kilkudziesięciu (a często nawet kilkunastu) kiboli i demonizowanie przez to kibiców jako takich - to oczywiście nadużycie. Ale z drugiej strony, to zamienia w absurd hasła głoszone przez "ogół" o robieniu z kibiców kozłów ofiarnych, nie mówiąc już o protestowaniu przeciwko zaostrzaniu polityki wobec takich osób. No bo jak, najpierw mówimy, że z kibiców robi się wandali i chuliganów, a potem jak wśród kibiców na 6000, 50-60 faktycznie okazuje się być wandalami i chuliganami, to mówimy "no ale to nie my!". No to jak nie my, to co z nimi zrobić? Poza tym, serio, między sobą naprawdę nie musimy udawać, że to "jacyś obcy" odjeżdżają z chuliganką. Kosmici tego stadionu nie demolowali. Albo stajemy po ich stronie (co chyba jest naturalne, przecież to są my) i bierzemy za nich odpowiedzialność, albo się od nich odcinamy - ale w takim razie przydałoby się zaproponować jakieś środki, żeby powstrzymać takie działania.

Zresztą dla mnie kluczowy i najbardziej podstawowy problem w tej całej kibicowskiej dyskusji jest to, że jedni o zupie, a drudzy o dupie. GW na widok racy pisze "Bandyci i Wandale" co jest totalną bzdurą - ale dla mnie taką samą bzdurą jest reagowanie na zarzut "burdy na stadionie nie powinny mieć miejsca" odpowiedzią "następnym krokiem będzie zakaz wstawania z krzesełka". Ciężko jest tu być po środku, bo dla GW jestem takim samym zbirem jak łysy debil napieprzający się z policją, bo sam bluzgam jak najęty na meczu i jaram się racami, podczas gdy dla prawdziwego kibola to ja sam jestem policja, a już na pewno jakimś pedałkowatym paziem, zlemingowanym zwolennikiem rządowej cenzury, bo nie akceptuję robienia syfu albo niektórych haseł.
Legionista
Odpowiedz cytując
Nosalka
Member

Od: 03.2008

Stary 04.05.2011, 13:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Niezle jaja z tym Staruchem...bandyta, ktory uczestniczyl w ostatnich latach w najwiekszych zadymach, dostaje "usprawiedliwienie" od naczelnika Policji zajmujacego sie przestepczoscia stadionowa . Gosc, ktory powinien siedziec w pierdlu, haha! Jezeli ma sie wtyki na takich stanowiskach, to teraz wiemy czemu ci debile sa bezkarni.
Czy ty człowieku jesteś zdrowy na umyśle?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.05.2011, 13:22
Przeciez kazdy prawdziwy kibice wie, ze akcja w Bydgoszczy to byla prowokacja ochrony, policji, pzpn i GW razem wzietych.
tyle w temacie - KMWTW
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 04.05.2011, 13:36
http://www.fanslask.pl/?p=5563 czyli przeczucia były dobre.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 04.05.2011, 14:45
Taaa prowokacja. W każdej bajce jest ziarno prawdy, wiem dobrze jak działa ochrona na polskich stadionach i jak często jest to zwyczajnie skandal ale...

uderzenie Bogu ducha winnego reportera stojącego tyłem do trybun to nie prowokacja, to skrajny debilizm albo poprostu bandytyzm.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.05.2011, 14:55
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Proszę cię nie wypowiadaj się więcej na tym forum. Do tej pory nie używałem opcji "ignoruj" ale chyba trzeba będzie zacząć.

bandyta? Uczestniczył w ostatnich latach w największych zadymach? Masz na to jakieś dowody? Gośc dostał raz zakaz, później mu go zdjęli. Za drugim razem dostał dlatego, że został sprowokowany przez piłkarza. No, ja rozumiem, że ty nic byś nei zrobił, gdyby ci ktoś krzyknął ".... ci w dupe", tylko byś podziękował. Ale są ludzie którzy nie przejdą koło czegoś takiego obojętnie. I tacy ludzie potrzebni są na stadionie. A staruch jest obecnie jednym z najlepiej prowadzących doping ludzi w Polsce.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.05.2011, 15:22
Wezcie sie niektorzy ....a ogarnijcie bo nic wielkiego sie wczoraj nie stalo a robicie afere jakby pare osob zginelo a kilkadzisiat zostalo ciezko pobitych. Małe spiecie i juz wszyscy pie...a ze co to sie nie stalo. Przez to ze z takich glupot robi sie wielkie afery i temat nr 1 do gadania w tv to jest przyzwolenie na to zeby karac za odpalenie racy, za powiedzenie slowa na k, czy za wywieszenie transparentu nieodnoszacego sie do meczu. Nie dajcie sie w to gowno wplatac bo juz myslicie jak pismaki z gw
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 04.05.2011, 15:29
rozumiem że dopiero jak zginie kilkadziesiąt osob to sie przejmiesz? właśnie że się stało, latanie po boisku paruset ludzi to nie jest normalne, rozdupcanie stadionu też.

W....ia mnie taka właśnie kumatość co poniektórych i bagatelizowanie wszystkiego...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.05.2011, 15:36
O tym ze ma byc godzina policyjna wiadomo bylo wczesniej. Zarówno Legia jak i Lech uczulone były wcześniej na wiadome prowokacje.

Cytat:
uderzenie Bogu ducha winnego reportera stojącego tyłem do trybun to nie prowokacja, to skrajny debilizm albo poprostu bandytyzm
mógłbyś mi pokazać filmik bo nie widziałem, a słyszałem różne wersje. Szczególnie twój tekst "Bogu ducha winny" to rozumiem że Ty ręczysz za niego, tak? Ja wiem ze istnieje domniemanie niewinności,ale każdy swoje za uszami mieć może.

Co do spotkanie: Kartoniada Legii rewelacyjna.Pokazali kto rządzi w kategorii Ultras w naszym kraju.
Akcja z opuszczeniem stadioniu,ok. Aczkolwiek spodziewałem się ze zbojkotują całkowicie finał,na plus równiez transparenty.
Co do wbiegnięcia na boisko .Dla jedynych i drugich ten mecz był końcem sezonu, nie wyborażam sobie żę przy takiej barierce jaka jest w BDG nie wbiega sie na stadion. Legia i tak naprawde długo wytrzymała.
Pisanie o awanturze, bandytach... Awantury w tym meczu nie było,w każdym bądz razie na terenie stadionu Zawiszy. Dopiero po jakimś czasie Lech złapał agresje, a że w naszym kraju w przypadku agresji ciśnie się czym popadnie tak też zrobili kibice Leszka. Zawisza wyliczyła straty na ...40 tys PLN, czyli mniej wiecej jedną miesięczna wypłatę piłkarza czy to Legii czy Lecha.

Cytat:
1. Jakieto te najwieksze zadymy ostatnich lat ? Uczestniczył w nich czyli był z kimś innym,wiec tylko ON jest bandytą czy Ci którzy byli z NIM równiez?
2.Nieznajomosc prawa szkodzi - Tutaj jak widać w/w bohater swoje prawa znał i luki w prawie wykorzystał.
Jak takie luki w prawie wykorzystuja a to biznesmeni a to inni koszta sa 3000 x większe a nikt nie płacze.
3. Za co on powinien siedzieć w pierdlu ?

Dobra, inna bajka.

Rozumiem że każdy,zaznaczę każdy który wypisuje jak to źle wczoraj i w ogole, nie brał udziału w żadnej fecie mistrzowskiej. TAK/NIE ?

Przypomne, mecz ligowy z Arką Gdynia gdy około 88 minuty po informacji że Legia remisuje przy liniach bocznych ustawia sie kilka tysięcy głów. Sędzie kończy spotkanie w 92? i tak szybciej niż planował bo kibice wysypali sie na stadion. Od Bygdoszczy rózniło Nas to, ze wtedy sektor "C" był jeszcze opeirdolony drutem kolczastym usmarowanym jakąs smołą, a nie metrowa barierka. Pomiajam akcje ze "niby" jakiś piłkarz z Gdyni dostał po nosie bo jakoś tego nie widziałem.
Piłkarze na murawie zostają w samych majtkach,wszystko co jest na murawie po kilku minutach znika,banery siatki z bramek, wszystko.(dewastacja własnego stadionu)

Sezon,czy tez dwa później kolejna feta, tym razem w strugach deszczu. Pamiętam jak obok mnie na murawe wbiega 2 chłopaków - dziś prawników. i kolega lekarz( niektorzy dzis nazywali by ich z pewnościa bandytami). Leje jak ch**. Wszyscy wtedy przykrywaliśmy się reklamami które stoja przy liniach bocznych, kazdy rwał baner i nikt nie myślał o tym ze dewastuje swoj stadion tylko o radosci i euforii dzięki kolejnemu MP.
I kto wtedy słuchał spikera który nawoływał : Prosze czekać aż bramki zostaną otwarte.

Najwidoczniej jestem jakimś człowiekiem z ery kamienia łupanego,ale nie wyobrażam sobie żeby przy następnej fecie nie wybiec na boisko i poprzybiajać "piątki" z piłkarzami, nie wyobrażam sobie by na stadionie ktoś decydował co moge MÓWIĆ a czego nie moge, nie wyobrażam sobie sytuacji w której mówimy ze stadion jest Naszym domem , jak w tym domu moge jedynie siedziec cicho na krzesełku i zachowywać sie wedle jakiegoś schematu. A gdzie ekspersja emocji?
Cytat:
I cały misterny plan z protestami poszedł w ....uuu... . Nikt teraz nie będzie patrzył poważnie na kibiców
A ktoś kiedyś patrzył poważnie na kibiców? NIE.

Czy wy tego ....a nie widzicie? W czym raca przeszkadza w oglądniu meczu? W CZYM ?
Najpierw dali zakaz,potem niby ze wyciagaja reke powiedzieli ze race mogą odpalać tylko osoby z odpowiednimi umiejętnościami. Lech takie osoby posiadał wiec po prostu zakazali. Ja sie czuje tutaj ruchany w dupe.
Ale juz nawet nie race. Ostatnio są akcje ze mozesz otrzymac zakaz stadionowy za przeklinanie. NO a to juz dla mnie jest za grube przegięcie.Nie dosc ze nie moge podczas meczu pogadac ze znajomymi( bo przeszkadzał innym będe) to nie bede mogl zapalić szluga nie bede mogł krzyknąc "sedzia .... " a po meczu jeszcze mi .......ną gumową kulą w plecy za to że bede miał szalik, który bede afirmował swoją niechęć do PZPN czy też zielonej kaczuszki.

dzieki forum, wiem po takiej akcji i po postach, kto w ogołe uczestniczy w widowiskach na reymonta a kto jest cwaniakiem siedzacym i komentującym z przed komputera.
Widząc co sie dzieje teraz ,ciesze się ze to Nasi dziadkowie walczyli za Polske a nie My. My byśmy chu** wywalczyli a nie Polskę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2011, 15:37
Przeciek się potwierdził. Władza z premierem na czele zadowolona.

Otóż do wszystkich piszących, że nic się nie stało - otóż stało się. Właśnie upadła nie tylko reputacja Lecha czy Legii, upadła cała (i tak w mass mediach beznadziejna) reputacja kibiców. Własnie przez taką bezmyślność i sprowokowanie. Taki mecz jest transmitowany przez dwie telewizje, jest to finał, rząd, policja i GW z TVNem tylko czekają na JAKIKOLWIEK pretekst - to go właśnie wczoraj otrzymały. Jak ktoś nie potrafił tego wczoraj odczytać i z miłą chęcią wbiegł na boisko by trochę przykozaczyć i skopać reportera, to znaczy że jest skrajnym idiotą o mentalności jeszcze przedszkolaka.

Legia Legią, może nie powinni wbiegać na boisko, ale cóż, coś takiego się zdarza i to jeszcze można ewentualnie zrozumieć (choć obiektywnie patrząc nie powinno to mieć miejsca - mi to osobiście nie przeszkadza). In minus zachował się zwłaszcza Lech.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 04.05.2011, 15:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post

mógłbyś mi pokazać filmik bo nie widziałem, a słyszałem różne wersje. Szczególnie twój tekst "Bogu ducha winny" to rozumiem że Ty ręczysz za niego, tak? Ja wiem ze istnieje domniemanie niewinności,ale każdy swoje za uszami mieć może.

.
proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=G3YkM...layer_embedded

w 5:00, ogólnie oglądnij całość, reszta broniących te bydło także.

i tak, ręcze za tego reportera, wyobraź sobie. na przyszlość chociaż oglądajcie co się dzieje na tych meczach a potem wnoście swoje kumate komentarze o tym jak wszyscy są przesiąknięci gW.

a do tych 40 tys zł, dolicz jeszcze nie do oszacowania straty wizerunkowe. Tak jak napisał wyżej Wizard, otóż właśnie stało się i długo długo będzie to się jeszcze odbijać czkawką. Daruj sobie też teksty kto chodzi na mecze a kto nie, bo gówno wiesz a się produkujesz.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 04.05.2011 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2011, 15:54
zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=G3YkM...layer_embedded

w 5:00, ogólnie oglądnij całość, reszta broniących te bydło także.

i tak, ręcze za tego reportera, wyobraź sobie. na przyszlość chociaż oglądajcie co się dzieje na tych meczach a potem wnoście swoje kumate komentarze o tym jak wszyscy są przesiąknięci gW.
nie opieram swojej wiedzy na filmikach z YT,wiec wybacz.

na wstępie zaznaczę : Nie bronie TYCH ludzi,ale też nie jestem od ich oceniania.

ile ludzi najebało tego chłopa z TVP ? jeden z 5.000
Podaje Ci przykład ; Podobno jeden z Naszych kibicow pobił po meczu PIŁKARZA ARKI. Nie obiektywa tylko piłkarza druzyny przeciwnej.
I z racji ze za chłopa ręczysz, dajesz sobie obciąć ręke za to ze ten fotoreporter nie zrobił NIC za co jakiś tam .......nięty kibic Lecha go kopnął ? W sensie, nie robił twarzówek ani nic, w ogole przypadkowo był na meczu.

zdzichu zadam Ci pytanie : Czy kieydkolwiek byłes na R22 na fecie mistrzowskiej? Jeśli tak to czy zachowywałes sie jak bydło ,czyli My kibice czy też nie?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 04.05.2011 o godz. 15:56.

Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 04.05.2011, 15:57
nie opierasz wiedzy na filmikach z yt, nie byles na meczu, nie widziałeś w tv wiec opierasz sie na zasadzie bo kolega mówił, też można.

ale wracając, o to chodzi że w każdej z tych ekip na 6000 ludzi było góra 50, których tam nie powinno być, bo to oni niszczą nasz wizerunek i to właśnie ich nie mam zamiaru bronić. tyle

tak byłem, nie wiem czy pamiętasz, ale naprzykład 2 lata temu organizatorzy zaplanowali nasze wejście na murawe i bardzo długo się ono przeciągało, gdybyśmy weszli wczesniej to by nie było wręczenia trofeum na murawie. Moze zapomniałeś. Co ma piernik do wiatraka? Nie komentuje kibiców Legii, powinni stać gdzie stali, wbiegli trudno, szkoda tylko że ostatni karny nie powinen być wykonany jeśli oni stali zaraz przy murawie, ale walić to. Nie rozumiem jak można rozdupcać stadion i mieć jeszcze jakieś alibi. Bo policja bo coś, no prosze cie.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 04.05.2011 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2011, 16:09
zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
nie opierasz wiedzy na filmikach z yt, nie byles na meczu, nie widziałeś w tv wiec opierasz sie na zasadzie bo kolega mówił, też można.

ale wracając, o to chodzi że w każdej z tych ekip na 6000 ludzi było góra 50, których tam nie powinno być, bo to oni niszczą nasz wizerunek i to właśnie ich nie mam zamiaru bronić. tyle
Te kumaty nostradamus, teraz powiedz mi skąd czerpiesze informacje np. nt tego ze nie byłem na meczu.

rozumiem ze jak w ekipie 6000 jest 50 osob powiedzmy szalonych,to Ty nimi gardzisz. Przykre.

Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 04.05.2011, 16:13
Jeżeli tych który robią awantury nazywasz szalonymi, to można tak powiedzieć. Nie pochwalam tego, przykro mi bardzo. Może taki przykład, derby na R22, te gdzie było 4-1 to był chyba puchar ligi albo coś tkaiego, nie chce mi się sprawdzać ale to było w środku tygodnia. Wtedy rozdupcyły nam koleżanki za błoń kible i strasznie było z nich śmiechu że tacy z nich bohaterowie że tylko z kiblem zaczynają bo nie mają odwagi do czegoś żywego wystartować. No śmiechu co nie miara. Przypomne tylko ostatni mecz Cracovia - Lechia, gdzie zostaje rozdupcone zaplecze ich kauflandu. Też to popierasz? Ja nie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów