|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jednak z racji tego że gramy z drużyną która ma mocny lub nawet jak na naszą ligę bardzo mocny środek pomocy Mila-Kaz to pomysł z Małym na szpicy, Melexem i Kirmem na skrzydłach i Wilkiem, Sobolem i Shivakovem na środku wydaje mi się jak najbardziej trafiony. Moim zdaniem jeśli zagramy właśnie tak to Mały cosik ukłuje a nasza trójka środkowych pomocników zdominuje środek pola. To chyba ten rejon będzie jutro strategiczny. Śląsk nie ma dobrych skrzydeł więc będzie się pchał środkiem. Co do Jirsaka to faktycznie gra teraz tak jak nigdy wcześniej za Skorży i moim zdaniem jeśli zachowa formę to do końca sezonu będzie miał pewny plac a i powinien dac nam jeszcze wiele radości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Myślę, że w sytuacji gdy Genkov nie może zagrać to najlepszym rozwiązaniem będzie skład identyczny jak w ostatnim meczu, tyle, że w ataku Małecki..
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja też to tak widzę. Zamiast ociężałego Riosa lepiej postawić na Patryka, ew. podmienić Sivakova na Wilka. Już wcześniej, zanim zaczął strzelać Genkov to właśnie para Kirm - Małecki zdobywała dla nas gole.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
proste, że powinien zagrać Małecki na szpicy. Będzie to dobry test czy przy naszej taktyce jedyną i słuszną opcją z przodu jest wysoki i silny napadzior czy też mały i szybkie jest równe dobry. Poza tym Melikson na skrzydle, a w pomocy Sobol, Shiva i Jirsak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jestem straszliwie sceptyczny co do gry Riosa jutro. Mam nadzieję, że zagra Mały, bo od zawsze mówił, że atak to 'jego' pozycja. Jak dostanie szansę, to na 100% będzie zapierdalał jak królik po koksie, to mamy pewne. A z Riosem to już nie do końca. Dostał już wystarczająco dużo szans, a jego ociężały styl raczej nie pomoże nam w walce z atletycznymi stoperami Śląska - Celebanem i Fojutem.
Liczę na dobry mecz Małego i mimo wszystko sądzę, że gra Wilka zamiast Sobola wyjdzie nam na dobre. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Panowie orientujecie się czy będzie komplet czy można jutro też kupić bilet w kasach Śląska?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Można zagrać 4-6-0 zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
W ataku może grać nawet Jovanić czy Kurto, byle nie Żurawski......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Murray - niestety Kirmowi daleko do Manciniego, Małemu do Vucinica, a Maor jest dobry no ale do Tottiego sie nie umywa
![]() ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zachowując skalę oczywiście.
Genkov to nie van Persie, Jirsak nie Wilshere, a Maor to nie Fabregas ![]() Bo gramy podobnym ustawieniem jak Arsenal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jestem ciekaw jak to Maaskant rozegra. Czy zagramy tak jak zwykle, czy tak jak z GKS-em... A może zagramy kontrę i wtedy na szpicy będzie Mały, a długie będą szły na Kirma.
Sobol na 90% zajmie miejsce Wilka. Rios / Żurawski - szanse 50 na 50. Obaj nie zachwycają, obu warto sprawdzić, obaj mają argumenty za tym, żeby jeszcze ich zatrzymać, ale obaj też bliżej są opuszczenia klubu latem. Jednak o tym kto wyjdzie nie zadecyduje perspektywa letnich transferów tylko to, kogo obecnie trener bardziej ceni i darzy większym zaufaniem, bo my we Wrocławiu punktów zgubić nie możemy, Jaga ma o wiele lepszy terminarz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() Dla mnie optymalny byłby taki skład. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Na razie to on może dawać dobre zmiany , ja osobiście go w pierwszej 11 nie widzę.
![]() Co do meczu to nie ważne jak i w jakim stylu jutro trzeba wygrać bo Jaga nas goni. Powód: i
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 20.04.2011 o godz. 19:32.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A Lechia dała ciała na całej linii w Warszawie. To już nie jest ta drużyna sprzed zimy, także jej się obawiam już mniej niż Śląska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ten poprzedni? To, że tym razem po jego stracie nie było zabójczej kontry - to jest dobra zmiana? Bo przecież nic nie zrobił: trochę pobiegał, na koniec wziął koszulkę BOT-u. Nie krytykuję go, bo akurat za dużo na tym etapie zdziałać nie mógł, ale - dobra zmiana?
No to ja proponuję Bruda, on też w poprzednim meczu dał dobrą zmianę. Szkoda, że Mączyński poszedł na wypożyczenie, byłoby z niego więcej pożytku niż z Garguły, który jest na ławce za nazwisko. W liderze I ligi ŁKS-ie ma trzy bramki i siedem asyst. Ja wiem, że to inny poziom, ale praktyka pokazuje, ze wypalone ligowe gwiazdki w pierwszej lidze też nie błyszczą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2011 o godz. 19:46.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
nie ma ktoś jeszcze wolnego miejsca na jutro do Wrocławia i spowrotem.?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
No własnie w lidze też cieniują, chociaż kibicuję im jak najmocniej. Mam nadzieję że jak im zbudują ten stadion to zrobią tam niezłą paczkę.
A jutro myślę że Robert nie będzie zaskakiwał i da Riosa. Skoro mówił że Rios jest pierwszy do wejscia za Genkova to pewnie tak zrobi. Zapewne będzie to jego ostatnia szansa na pokazanie się w Wisle, bo talent chłopak ma. Oby nie przeszedł obok meczu. A Jaga goni goni, 2:0 już wygrywa. Chyba zajmą miejsce na podium na koniec.
Ostatnio edytowane przez wujekWojtek : 20.04.2011 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
może Łobo ?
A co do meczu: moim zdaniem w ataku jutro zagrać powinien Mały. Wisła ostatnio stwarza sobie wiele sytuacji, Mały jest na tyle skuteczny z przodu, że spokojnie powinien się sprawdzić i strzelić co trzeba. Co prawda wieżowcem pokroju Genkova nie jest ale fizyczna walka nie jest mu obca i powinien sobie poradzić w polu karnym jako jedyny napastnik. Szczerze mówiąc, to nawet zastanawiałem się nad tym, czy Żuraw nie sprawdził by się teraz w sytuacji, gdy okazje podbramkowe się nadarzają i pomocnicy są w stanie wykreować napastnikowi sytuacje. To zdecydowanie wyróżnia obecną grę Wisły od tej, kiedy dostawał szanse. Pozostaje czekać do jutra. Jaga goni, trzeba włączyć kolejny bieg i zachować bezpieczny dystans. ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Jaga znowu wygrała!? Jutro trzeba zrobić swoje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zuraw już zardzewiał na ławie..Mały powinien zagrać od 1 minuty w ataku, a za Siwakowa Maaskant mógłby dać pograć Gargule, wspartym Wilkiem/Sobolem i Jirsakiem. Na skrzydłach Kirm i Melikson.
Jaga wygrała i tak jak już wiele z nas wspominało, jest praktycznie jedyna druzyna która moze jeszcze z nami powalczyc o tytuł. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja w obecnej sytuacji właśnie postawiłbym na Małeckiego na szpicy. Moim zdaniem lepszy Mały w ataku, niż Żuraw czy Rios.
Na skrzydłach Melikson i Kirm, w środku Wilk, Sobolewski, Jirsak. Reszta bez zmian. Czeka nas trudny mecz we Wrocławiu coś mi się tak zdaje... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Do zobaczenia na meczu!!
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Prawda jest taka, że nie dostał prawdziwej szansy od Maaskanta. Co to jest 5-15min? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jakie 5-15 minut? Jakiej szansy nie było? Pamięć nie sięga dalej niż ostatni mecz?
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=17590&id_sezon=77 Ostatnia szansa raptem z Podbeskidziem, pełne 90 minut... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|