The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2011, 16:46
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
...jak odpadną z Pucharu Polski, to Bakero może polecieć i będą mieli nowego trenera, który może ułożyć tą drużynę. Bo piłkarzy oni mają dobrych.

Legia nie sądzę żeby podniosła się z tego dołka. Chociaż cud się może zdarzyć w przypadku wywalenia Skorży. I jakiś nowy trener tam wejdzie. Zrobi porządek z drużyną i zaczną wygrywać...
No na pewno. Bakero wyleci z Lecha, przyjdzie nowy trener i za pomocą czarodziejskiej różdżki zaczną wygrywać, to samo się może stać w Legii. A my przestaniemy grać i nie zajmiemy nawet miejsca na podium, bo przecież wszystko jest możliwe.

Każdy trener potrzebuje czasu, na początku Maaskant też nie miał rewelacyjnych wyników, teraz już nasza gra wygląda coraz lepiej i coraz bardziej obiecująco.

Niby wszystko się może zdarzyć ale w takie cuda, że Lech lub Legia nas wyprzedzą to ja nie wierzę. Najbardziej się obawiam Jagi i nie rozumiem dlaczego niektórzy ją już skreślili, zwłaszcza, że mają wygrane ostatnie dwa mecze i być może kryzys już za sobą. Terminarz też trochę lepszy od nas.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.04.2011, 17:22
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a co to ma do rzeczy? przecież to, że nie miała, to nie znaczy, że mieć nie będzie, poza tym, nie mówię o 5 porażkach z rzędu, tylko np o 3, dalej myślisz, że to nierealne? to patrz, mamy przed sobą Śląsk, jesteś pewny trzech punktów? ja jakoś nie bardzo, szanse oceniam 60-40 na naszą korzyść, potem domowy mecz w Zabrzu, raczej wygrany, wyjazd do Gdańska, gdzie gra nam się zazwyczaj dobrze, bo zgoda itd, ale strata punktów to nie żadne mission impossible! następnie gramy z Lechem, z którym nie wygraliśmy od ponad 2 lat, domowy mecz z Craxą, derby to derby, róznie może być, wyjazd do W-wy, gdzie nie licząc ostatniej gry zbieraliśmy ostry w....... (oczywiście Legia gra jak gra, ale nigdy nic nie wiadomo), wyjazd do Lubina i Polonię u siebie. Jak dla mnie jest to bardzo ciężki terminarz...

nie mówię, ze wszystko nie ułoży się dobrze, jednak tak naprawdę, te 12 punktów straty Lecha (bo tylko oni się będą liczyć) jest do odrobienia.

Więc nie koronujcie nas jeszcze, powolutku...
12 punktów jest do odrobienia tylko jeśli wygrają wszystkie mecze do końca sezonu, a nam przydarxy się wielki kryzys. Przecież atmosfera w Pyrlandii jest naprawdę zła- seria słabych wyników, Stilic skłócony z Bakero, słabsza niż się spodziewano forma Murawskiego i przede wszystkim bardzo słabe skrzydła. Do tego dochodzą dziwne pomysły trenera typu forowanie Mikołajczaka, który ma umiejętności na Polonię Bytom. Jeden Rudnevs coś tam pokazuje, ale to za mało, żeby wygrać wszystko do końca. Nasz terminarz może nie jest szczególnie łatwy, ale nie widzę możliwości, żebyśmy nagle seryjnie zaczęli przegrywać, czy remisować u siebie. Jak już przegramy jakiś mecz to będzie można pobawić się w takie ponure rozważania i wyliczenia, póki co radzę się opamiętać, bo sytuacja jest naprawdę korzystna, a forma rywali bardzo nierówna.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.04.2011, 06:52
Drużyna która walczy o mistrzostwo nie kalkuluje ile punktów ma przewagi. Wychodzi na mecz, gra tak jak by grała o mistrzostwo i wygrywa. Dlatego później zostaje mistrzem.

Ewentualna wygrana ze Śląskiem i Górnikiem da nam przed trudnymi meczami odrobinę komfortu psychicznego.
Maaskant musi uczulić zawodników na głupie faule przed polem karnym. O ile w grze w polu powinnismy mieć przewagę, to stałe fragmenty gry będą dużym zagrożeniem.

Warto sie wykartkować przed meczem z Górnikiem. Brak dwóch podstawowych zawodników w tym meczu nie bedzie zagrożeniem, a unikniemy sytuacji wykartkowania nas przez usłużnych sędziów np. przed meczem z drużyną wielkopolską.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.04.2011, 11:25
Tsvetan Genkov nie zagra w meczu przyjaźni ze Śląskiem

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kiego_i_riosa/
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.04.2011 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.04.2011, 11:34
No to mi osobiscie sie wydaje, ze ostatnia szanse aby sie pokazac dostanie Rios bo ostatnio wiecej gral niz Zurawski (chociazby w Młodej Ekstraklasie). Wielka szkoda Gienka ale bylismy do tego przygotowani - dlatego potrzeba dokupic kolejnego po sezonie. A moze Maaskant nas zaskoczy i jednak Patryk zagra jako wysuniety napastnik? To byłoby bardzo ciekawe. W takiej sytuacji Kirm na miejsce Małego na prawa strone, Melikson na lewa strone za Kirma (gdzie radzil sobie swietnie z GKS-em) a na pozycje Melexa prawdopodobnie Sivakow.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.04.2011, 11:49
Liczę, że zagra Maciek i da nam 3 punkty! Musi wreszcie odpalić! Chociaż ten jeden raz! Żuraw! Żuraw! Władca Muraw!!! A Rios to do beach soccera się nadaje a nie do poważnej piłki! Tam będzie mógł sobie do woli strzelać z przewrotki. Jednak najbardziej prawdopodobny wydaje się wariant z Małeckim na szpicy.

Jedno jest pewne: Będzie się działo! Korona mogła, my też możemy! Chociaż osobiście stawiam na kolejne, wyjazdowe 2:2.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 20.04.2011 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.04.2011, 11:52
Sędzią meczu będzie Paweł Gil (Lublin). W tym sezonie jeszcze Nam nie sędziował. W zeszłym róznie było (porażki z Lechem o SP i Cracovia w Sosnowcu oraz na przykład wygrana na Legi). Oby tym razem było do przodu.
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 20.04.2011, 12:30
Ja uważam że jeżeli Mały zagra na szpicy a Maor znowu na skrzydle za niego, to naturalnym zastępcą Meliksona, który ma kierować grą w środku pola powinien być Garguła a nie Sivakov.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.04.2011, 12:36
WiernyWiśle napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam że jeżeli Mały zagra na szpicy a Maor znowu na skrzydle za niego, to naturalnym zastępcą Meliksona, który ma kierować grą w środku pola powinien być Garguła a nie Sivakov.
To już chyba wolałbym dwójkę Sobolewski - Wilk, a przed nimi Jirsak.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.04.2011, 12:46
Ja bym nic nie zmieniał tylko dał zagrać Riosowi w ramach już naprawdę ostatniej szansy
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.04.2011, 12:50
Niesamowite...
ile Garguła musi jeszcze się pokazać żebyście zrozumieli że jakimś dziwnym przypadkiem facet jest ostatni w Maaskantowym rankingu pomocnikow...?
Przypominam mecz z Podbeskidziem
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.04.2011, 12:58
Cytat:
Niesamowite...
ile Garguła musi jeszcze się pokazać żebyście zrozumieli że jakimś dziwnym przypadkiem facet jest ostatni w Maaskantowym rankingu pomocnikow...?
Przypominam mecz z Podbeskidziem
Wiesz, w teorii to od 2 sezonów nie powinna z nami być Tomka Jirsaka, a teraz jest czołową postacią pierwszej 11. Kiedy odpalił, po 3-4 sezonach ?
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.04.2011, 13:01
Szkoda ze Genkov nie zagra... Ja myślę ze zagra na szpicy Małecki na prawej Melikson a w środku Jirsak,Sobolewski i Wilk... Zobaczymy co Maaskant wymieli oby Wisła ten ciężki mecz wygrała.... 2:1 dla Wisły
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.04.2011, 13:12
Sobol i Wilk to byłaby bardzo dobra opcja akurat na ten mecz, gdybyśmy wyłączyli z gry Milę i Kaza to Śląsk straciłby najpoważniejsze argumenty. No bo kogo innego się tam obawiać? Ćwielonga? Nie żartujmy.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 20.04.2011, 13:37
Dobrze, że Małecki wraca, bo z całym szacunkiem dla Żurawskiego i Riosa, zostałaby Wisła bez napastnika. Maciek już chyba pogodził się z tym, że powrót do Wisły był nieudany, a Rios kompletnie zawodzi nawet kiedy dostanie parę minut z Bełchatowem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.04.2011, 13:43
MCX, ja Ci mówię, wygramy jutro ale Pepe nam strzeli honorowego gola ;D
Odpowiedz cytując
Pietrek1991
Junior Member

Stary 20.04.2011, 13:53
Co do meczu to ja jednak bym dal ostatnia szanse Riosowi, chlopak widac ze ma instynkt strzelecki tylko nie umie go przelamac jakos w lidze ale cos czuje, ze jak Maskant postawi na niego to on mu sie odplaci golem a co do Zurawia jego 5min minelo wiec co tu duzo mowic.
PS.Mam takie pytanie z innej zupelnie beczki. Czy ktos moze sie orientuje kiedy bedzie ostatni mecz z polonia warszawa? na oficjalnej jest podane ze 29maja lecz jak wiadomo to nie jest pewna data
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.04.2011, 13:58
Ostatnia kolejka z tego co pamietam byla zawsze rozgrywana w soboty, ok godz. 17. Wszystkie mecze o tej samej porze. Dotyczylo to zawsze dwoch ostatnich kolejek. Ale nie jestem pewien na 100% czy teraz bedzie podobnie.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.04.2011, 14:14
Szansa jest dla Riosa , może to być dla niego ostatnia szansa na dobry występ w lidze.Oczywiście stałe fragmenty gry będą i na to trzeba będzie uważać.Mały na skrzydle Rios wysunięty , ja tak to widzę.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.04.2011, 14:26
skeba napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, w teorii to od 2 sezonów nie powinna z nami być Tomka Jirsaka, a teraz jest czołową postacią pierwszej 11. Kiedy odpalił, po 3-4 sezonach ?
Ale Garguła ma 30 lat, mizerną szybkość i wytrzymałość, po kontuzji mineły juz 2 lata i mimo to nie zagrał ani jednego udanego meczu

Baaaa... nie potrafię sobie przypomnieć nawet jakiejś ładnej piłki zagranej przez niego...

edit:
Słowko o Tomku Jirsaku - facet jest typowym srodkowym pomocnikiem, genialny Maciek Skorża ustawiał go przez 2 sezony za napastnikiem - coś w roli fałszywego napastnika albo ofensywnego pomocnika którym Czech nigdy nie był i nie będzie.
Nic dziwnego że gra lepiej teraz gdy gra pierwszy sezon w Wiśle na swojej NOMINALNEJ pozycji.
BTW Tomek ma chyba najdokładniejsze podanie w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Orson : 20.04.2011 o godz. 14:29.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 20.04.2011, 14:33
Bodajże na Weszło podawali że Xavi ma gdzieś koło 90-95% skuteczność podań. Ciekawe jak to jest u nas.

Swoją drogą Tomek faktycznie gra teraz bardzo dobre zawody, mimo, że jest mniej widoczny. Takie połączenie defensywnego, ofensywnego środkowego pomocnika bardzo mu odpowiada. Reguluje tempo gry, przerzuca ciężar z jednej na drugą stronę itd. Słowem, pozycja wymagająca inteligencji, którą Tomek posiada, spokoju i opanowania. Mam nadzieję, że prawdziwy szczyt formy jeszcze u niego przyjdzie.

A Guła tak własciwie jest dopiero pół roku po kontuzji bo chyba latem też coś mniejszego złapał, a to trochę podcina skrzydła. Mam nadzieję, że Boguś nie będzie potrzebował tyle czasu.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.04.2011, 14:43
Szkoda Genkova bo strzelil 4 gole w trzech ostatnich meczach i jego brak to znów obniżenie składu Wisły co przy stałych fragmentach gry,bedzie skutkowalo pewnie jeszcze wieksza opresja
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.04.2011, 15:01
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków [TYPUJ WYNIK]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ynik,id,t.html

Wyniki sondy mnie zaskakują.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.04.2011, 15:39
farben napisał(a):Wyświetl post
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków [TYPUJ WYNIK]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ynik,id,t.html

Wyniki sondy mnie zaskakują.
Co Cię zaskakuje? Z całym szacunkiem ale Śląsk to nie jest jakaś Barcelona, żeby się ich bać. Mogą imponować tym jak walczą, że biegają do ostatniej minuty ale to nie są żadne gwiazdy. Jak my mamy się bać Śląska, to najlepiej w ogóle nie jedźmy do Gdańska, Warszawy, a o Pucharach już nie wspominając. Walka na pewno będzie, bo my na wyjazdach szału nie gramy + brak Genkova więc jak dla mnie głosy w sondzie jak najbardziej zrozumiałe.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 20.04.2011 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Stary 20.04.2011, 15:53
Piłkarze Wisły zagrają w różowych sznurówkach

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kach,id,t.html
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Stary 20.04.2011, 16:03
farben napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze Wisły zagrają w różowych sznurówkach

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kach,id,t.html
Człowieku, czy oni ci płacą za reklamę ? Przecież to już x-nasty link który wklejasz z tej GóWnianej strony.
Co nas interesuje czy zagrają w różowych , niebieskich , czy karmazynowych. Grunt żeby wygrali.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 20.04.2011, 16:04
Rudi5555 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, czy oni ci płacą za reklamę ? Przecież to już x-nasty link który wklejasz z tej GóWnianej strony.
Co nas interesuje czy zagrają w różowych , niebieskich , czy karmazynowych. Grunt żeby wygrali.
A co ma wspólnego Gazeta Krakowska z GW?
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Stary 20.04.2011, 16:06
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
A co ma wspólnego Gazeta Krakowska z GW?
Może i nic. Ale przejrzyj jego posty. On się chyba nie ogranicza tylko do GK. Poza tym to chyba jakiś bot a nie żywy człowiek.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 20.04.2011, 16:07
Rudi5555 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku .... Zamiast robić przytyk koledze że wrzuca linki z GW to lepiej przyjrzyj się dokładnie i rozróżniaj GW od Gazety Krakowskiej.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.04.2011, 16:13
Ale faktem jest że koleś tylko wkleja linki i nic więcej. Innych jego postów nie znalazłem

Co meczu to ja wolałbym w ataku jednak Małego. Moim zdaniem lepszy z niego napastnik niż skrzydłowy. Na lewej stronie Melikson, w środku Sobol, Jirsak i mimo wszystko Sivakov bo szykuje się ciężka walka głównie w srodku pola

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów