|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Każdy trener potrzebuje czasu, na początku Maaskant też nie miał rewelacyjnych wyników, teraz już nasza gra wygląda coraz lepiej i coraz bardziej obiecująco. Niby wszystko się może zdarzyć ale w takie cuda, że Lech lub Legia nas wyprzedzą to ja nie wierzę. Najbardziej się obawiam Jagi i nie rozumiem dlaczego niektórzy ją już skreślili, zwłaszcza, że mają wygrane ostatnie dwa mecze i być może kryzys już za sobą. Terminarz też trochę lepszy od nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Drużyna która walczy o mistrzostwo nie kalkuluje ile punktów ma przewagi. Wychodzi na mecz, gra tak jak by grała o mistrzostwo i wygrywa. Dlatego później zostaje mistrzem.
Ewentualna wygrana ze Śląskiem i Górnikiem da nam przed trudnymi meczami odrobinę komfortu psychicznego. Maaskant musi uczulić zawodników na głupie faule przed polem karnym. O ile w grze w polu powinnismy mieć przewagę, to stałe fragmenty gry będą dużym zagrożeniem. Warto sie wykartkować przed meczem z Górnikiem. Brak dwóch podstawowych zawodników w tym meczu nie bedzie zagrożeniem, a unikniemy sytuacji wykartkowania nas przez usłużnych sędziów np. przed meczem z drużyną wielkopolską. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tsvetan Genkov nie zagra w meczu przyjaźni ze Śląskiem
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kiego_i_riosa/
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.04.2011 o godz. 11:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to mi osobiscie sie wydaje, ze ostatnia szanse aby sie pokazac dostanie Rios bo ostatnio wiecej gral niz Zurawski (chociazby w Młodej Ekstraklasie). Wielka szkoda Gienka ale bylismy do tego przygotowani - dlatego potrzeba dokupic kolejnego po sezonie. A moze Maaskant nas zaskoczy i jednak Patryk zagra jako wysuniety napastnik? To byłoby bardzo ciekawe. W takiej sytuacji Kirm na miejsce Małego na prawa strone, Melikson na lewa strone za Kirma (gdzie radzil sobie swietnie z GKS-em) a na pozycje Melexa prawdopodobnie Sivakow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Liczę, że zagra Maciek i da nam 3 punkty! Musi wreszcie odpalić! Chociaż ten jeden raz! Żuraw! Żuraw! Władca Muraw!!! A Rios to do beach soccera się nadaje a nie do poważnej piłki! Tam będzie mógł sobie do woli strzelać z przewrotki. Jednak najbardziej prawdopodobny wydaje się wariant z Małeckim na szpicy.
Jedno jest pewne: Będzie się działo! Korona mogła, my też możemy! Chociaż osobiście stawiam na kolejne, wyjazdowe 2:2.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 20.04.2011 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Sędzią meczu będzie Paweł Gil (Lublin). W tym sezonie jeszcze Nam nie sędziował. W zeszłym róznie było (porażki z Lechem o SP i Cracovia w Sosnowcu oraz na przykład wygrana na Legi). Oby tym razem było do przodu.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja uważam że jeżeli Mały zagra na szpicy a Maor znowu na skrzydle za niego, to naturalnym zastępcą Meliksona, który ma kierować grą w środku pola powinien być Garguła a nie Sivakov.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja bym nic nie zmieniał tylko dał zagrać Riosowi w ramach już naprawdę ostatniej szansy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niesamowite...
ile Garguła musi jeszcze się pokazać żebyście zrozumieli że jakimś dziwnym przypadkiem facet jest ostatni w Maaskantowym rankingu pomocnikow...? Przypominam mecz z Podbeskidziem ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szkoda ze Genkov nie zagra... Ja myślę ze zagra na szpicy Małecki na prawej Melikson a w środku Jirsak,Sobolewski i Wilk... Zobaczymy co Maaskant wymieli oby Wisła ten ciężki mecz wygrała.... 2:1 dla Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sobol i Wilk to byłaby bardzo dobra opcja akurat na ten mecz, gdybyśmy wyłączyli z gry Milę i Kaza to Śląsk straciłby najpoważniejsze argumenty. No bo kogo innego się tam obawiać? Ćwielonga? Nie żartujmy.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dobrze, że Małecki wraca, bo z całym szacunkiem dla Żurawskiego i Riosa, zostałaby Wisła bez napastnika. Maciek już chyba pogodził się z tym, że powrót do Wisły był nieudany, a Rios kompletnie zawodzi nawet kiedy dostanie parę minut z Bełchatowem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
MCX, ja Ci mówię, wygramy jutro ale Pepe nam strzeli honorowego gola ;D
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Co do meczu to ja jednak bym dal ostatnia szanse Riosowi, chlopak widac ze ma instynkt strzelecki tylko nie umie go przelamac jakos w lidze ale cos czuje, ze jak Maskant postawi na niego to on mu sie odplaci golem a co do Zurawia jego 5min minelo wiec co tu duzo mowic.
PS.Mam takie pytanie z innej zupelnie beczki. Czy ktos moze sie orientuje kiedy bedzie ostatni mecz z polonia warszawa? na oficjalnej jest podane ze 29maja lecz jak wiadomo to nie jest pewna data ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ostatnia kolejka z tego co pamietam byla zawsze rozgrywana w soboty, ok godz. 17. Wszystkie mecze o tej samej porze. Dotyczylo to zawsze dwoch ostatnich kolejek. Ale nie jestem pewien na 100% czy teraz bedzie podobnie.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Szansa jest dla Riosa , może to być dla niego ostatnia szansa na dobry występ w lidze.Oczywiście stałe fragmenty gry będą i na to trzeba będzie uważać.Mały na skrzydle Rios wysunięty , ja tak to widzę.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Baaaa... nie potrafię sobie przypomnieć nawet jakiejś ładnej piłki zagranej przez niego... edit: Słowko o Tomku Jirsaku - facet jest typowym srodkowym pomocnikiem, genialny Maciek Skorża ustawiał go przez 2 sezony za napastnikiem - coś w roli fałszywego napastnika albo ofensywnego pomocnika którym Czech nigdy nie był i nie będzie. Nic dziwnego że gra lepiej teraz gdy gra pierwszy sezon w Wiśle na swojej NOMINALNEJ pozycji. BTW Tomek ma chyba najdokładniejsze podanie w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Orson : 20.04.2011 o godz. 14:29.
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bodajże na Weszło podawali że Xavi ma gdzieś koło 90-95% skuteczność podań. Ciekawe jak to jest u nas.
Swoją drogą Tomek faktycznie gra teraz bardzo dobre zawody, mimo, że jest mniej widoczny. Takie połączenie defensywnego, ofensywnego środkowego pomocnika bardzo mu odpowiada. Reguluje tempo gry, przerzuca ciężar z jednej na drugą stronę itd. Słowem, pozycja wymagająca inteligencji, którą Tomek posiada, spokoju i opanowania. Mam nadzieję, że prawdziwy szczyt formy jeszcze u niego przyjdzie. A Guła tak własciwie jest dopiero pół roku po kontuzji bo chyba latem też coś mniejszego złapał, a to trochę podcina skrzydła. Mam nadzieję, że Boguś nie będzie potrzebował tyle czasu. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szkoda Genkova bo strzelil 4 gole w trzech ostatnich meczach i jego brak to znów obniżenie składu Wisły co przy stałych fragmentach gry,bedzie skutkowalo pewnie jeszcze wieksza opresja
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków [TYPUJ WYNIK]
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ynik,id,t.html Wyniki sondy mnie zaskakują. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Jagul : 20.04.2011 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
Co nas interesuje czy zagrają w różowych , niebieskich , czy karmazynowych. Grunt żeby wygrali. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A co ma wspólnego Gazeta Krakowska z GW?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może i nic. Ale przejrzyj jego posty. On się chyba nie ogranicza tylko do GK. Poza tym to chyba jakiś bot a nie żywy człowiek.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Człowieku .... Zamiast robić przytyk koledze że wrzuca linki z GW to lepiej przyjrzyj się dokładnie i rozróżniaj GW od Gazety Krakowskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ale faktem jest że koleś tylko wkleja linki i nic więcej. Innych jego postów nie znalazłem
Co meczu to ja wolałbym w ataku jednak Małego. Moim zdaniem lepszy z niego napastnik niż skrzydłowy. Na lewej stronie Melikson, w środku Sobol, Jirsak i mimo wszystko Sivakov bo szykuje się ciężka walka głównie w srodku pola ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|