The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2011, 21:49
Panowie, wydaje mi się, że dla Amiki sprawa Mistrzostwa jest zamknięta.

Wisła musiałaby przegrać 3 mecze i jeden zremisować z 8, a Lech wszystko wygrać. A patrząc na ich grę w meczu z Legią szczerze w to wątpię. Prędzej Legia ma szanse trochę tą stratę zmiejszyć. Ale oni mają tak jakby 13 pkt straty.

Dla mnie jedynymi drużynami które będą walczyć o Mistrzostwo są Wisła i Jaga. Jaga ma łatwiejszy terminarz, ale Wisła 6pkt przewagi, a w zasadzie 7. Szanse oceniam na 60% do 40% dla Wisły.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 18.04.2011, 22:41
Na sto procent Wisła zostanie Mistrzem Polski, ale co do drugiego miejsca to chyba Jaga nie utrzyma i pogubi punkty i ktoś z pozostałej grupy pościgowej wskoczy do czołówki, największe szanse ma Legia, a co do szans to oceniam 80% do 20% dla Wisły
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.04.2011, 22:57
Czy istnieją jakieś racjonalne przesłanki, że nagle zaczniemy przegrywać, a Jagiellonia wróci do formy z jesienii i zacznie masowo gromadzić punkty? Nie wiem jaki jest sens przywoływania zmarnowanej przewagi z ubiegłego sezonu, skoro wtedy zmarnowaliśmy ją głównie w 3 pierwszych kolejkach. Obecna Wisła jest mocniejsza od ubiegłorocznej, a obecna Jaga jest słabsza od Amiki sprzed roku. Dlatego nie widzę powodów do jakiś ponurych rozważam co może się wydarzyć w dalszej cześci sozonu, skoro na razie nic nie zwiastuje, by coś miało pójść nie po naszej myśli. A, że każdy mecz trzeba zagrać na maksa - to chyba oczywiste i każdy w klubie jest tego świadomy.
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.04.2011, 22:58
Z tym Lechem i Legią to ktoś się zagalopował - oni mają 12 pkt. straty, a zostało raptem 8 meczów. Nawet patrząc pesymistycznie na terminarz Wisły i zakładając, że Wisła:
- wygra tylko mecze u siebie - Górnik, Cracovia, KSP
- przegra mecze z bezpośrednie z Lechem i Legią
- zremisuje na wyjazdach ze Ślaskiem, Koroną i Zagłębiem (lub raz wygra i dwa razy przegra)
to daje to Wiśle 56 punktów, czyli Lech i Legia musiałyby wygrać wszystkie mecze i zaledwie zrównałyby się z Wisłą.
A umówmy się, że nie ma ludzkiej siły żeby te chimeryczne ekipy wygrały komplet meczów.
Ostatnio edytowane przez twardybidon : 18.04.2011 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.04.2011, 23:07
W walce o 1 miejsce jesteśmy faworytem, mamy 80% szans na zwycięstwo, Jagiellonia 20%. Trzecie miejsce moim zdaniem Lech, Polonia albo Legia. Za nimi Śląsk, Lechia albo Górnik.

Z kolei jeśli chodzi o spadek z ligi to walka o utrzymanie rozegra się pomiędzy Polonią Bytom, Arką i Cracovią.
Odpowiedz cytując
Maciek(TSW)
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 18.04.2011, 23:31
MCX napisał(a):Wyświetl post
W walce o 1 miejsce jesteśmy faworytem, mamy 80% szans na zwycięstwo, Jagiellonia 20%. Trzecie miejsce moim zdaniem Lech, Polonia albo Legia. Za nimi Śląsk, Lechia albo Górnik.

Z kolei jeśli chodzi o spadek z ligi to walka o utrzymanie rozegra się pomiędzy Polonią Bytom, Arką i Cracovią.
Ale z ciebie typer szacun!!!
Odpowiedz cytując
majson
Member

Od: 12.2006

Stary 19.04.2011, 06:19
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Czy istnieją jakieś racjonalne przesłanki, że nagle zaczniemy przegrywać, a Jagiellonia wróci do formy z jesienii i zacznie masowo gromadzić punkty? Nie wiem jaki jest sens przywoływania zmarnowanej przewagi z ubiegłego sezonu, skoro wtedy zmarnowaliśmy ją głównie w 3 pierwszych kolejkach. Obecna Wisła jest mocniejsza od ubiegłorocznej, a obecna Jaga jest słabsza od Amiki sprzed roku. Dlatego nie widzę powodów do jakiś ponurych rozważam co może się wydarzyć w dalszej cześci sozonu, skoro na razie nic nie zwiastuje, by coś miało pójść nie po naszej myśli. A, że każdy mecz trzeba zagrać na maksa - to chyba oczywiste i każdy w klubie jest tego świadomy.

Dokładnie jesteśmy drużyną zdecydowanie najmocniejszą w tej lidze. Trzeba grać w każdym meczu na maksa i patrzyć się tylko na siebie.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 19.04.2011, 06:37
Istotne jest żeby cała trójka - Cikos, Kirm, Jirsak - zarobiła po czwartej żółtej kartce we Wrocławiu. Bo to oznacza pauzę w meczu z Górnikiem. Inaczej na bank pozarabiają w Gdańsku i z Lechem będzie kłopot.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.04.2011, 06:54
Trzeba wszystko u siebie wygrywac i basta - z Cracovia, Lechem u siebie z taka gra jak chociazby z Bełchatowem w 2 polowie nie ma bata bysmy nie odniesli zwyciestwa
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.04.2011, 07:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Trzeba wszystko u siebie wygrywac i basta - z Cracovia, Lechem u siebie z taka gra jak chociazby z Bełchatowem w 2 polowie nie ma bata bysmy nie odniesli zwyciestwa
a co ma jakośc gry do zwycięstwa? mozna pieknie grac i przegrac
mowicie, ze mamy spora przewage, ok, ale pamietajcie, ze mamy serie Lech, Cracovia, Legia, wyjazd do Wrocławia i u siebie Polonię. Jak dla mnie scenariusz że te wszystkie mecze przegramy, jest możliwy. Jeśli dla Was nie, to naprawdę, macie marne pojęcie o piłce...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.04.2011, 07:57
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
mowicie, ze mamy spora przewage, ok, ale pamietajcie, ze mamy serie Lech, Cracovia, Legia, wyjazd do Wrocławia i u siebie Polonię. Jak dla mnie scenariusz że te wszystkie mecze przegramy, jest możliwy. Jeśli dla Was nie, to naprawdę, macie marne pojęcie o piłce...
Ile razy w erze Cupiała Wiśle zdarzyła się seria pięciu porażek z rzędu? Jak często takie serie zdarzają się drużynom prowadzącym w tabeli jakiejkolwiek ligi po ponad 2/3 rozgrywek? Jak często takie serie w ogóle przytrafiają się drużynom występującym w najwyższej klasie rozgrywkowej jakiegokolwiek kraju? Odpowiedź na pierwsze pytanie: nigdy. Odpowiedź na dwa kolejne: nie wiem, ale niesłychanie rzadko. Taki scenariusz jest owszem możliwy, lecz nieprawdopodobny.
Wszystko, co wiemy o piłce nożnej w ogóle i o polskiej lidze w szczególności uprawnia dziś do stwierdzenia, że Wisła najprawdopodobniej będzie mistrzem Polski. Tytuł dla kogokolwiek innego byłby ogromną niespodzianką. I co więcej: stwierdzenia takie nie powinny być poczytywane za wywieranie presji na Wisłę, która ma po prostu grać swoje - to wystarczy z naddatkiem. Przeciwnie, to jest wywieranie presji na resztę stawki, bo oznacza taki mniej więcej komunikat: chcecie mistrza, to musicie po pierwsze modlić się o radykalne załamanie formy Wisły, po drugie musicie modlić się o równie radykalny wzrost i stabilizację waszej formy i po trzecie modlić się, żeby otwierająca się szansa nóg wam nie spętała (to dotyczy zwłaszcza Jagi).
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.04.2011, 08:03
Tak z ciekawości - ile przegraliśmy dotąd meczów u siebie, że nagle twierdzisz, że mamy przegrać przy R22 3 mecze, z czego jeden z najgorszą w lidze Cracovią i jeden z przeciętną Polonią? O ile strata punktów z majstrami może sie zdarzyć, gdyż z nimi zawsze ciężko się gra, to rozkminianie, że przegramy 5 z ostatnich 8 spotkań, pomimo iż wszystkie wymienione przez Ciebie drużyny grają mniejszy lub większy piach to już przegięcie.
Ostatnio edytowane przez Charlie : 19.04.2011 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 19.04.2011, 08:11
macie marne pojęcie o piłce...
Dobrze że mamy Ciebie mistrzu!

Nie wiadomo czego się spodziewać po Śląsku, widać ostatnio forma zdecydowanie w dół... 2-3 tyg temu remis we Wrocławiu brał bym w ciemno, dziś już nie, dobrze że wraca Mały i Sobol, osobiście chciałbym środek pola Sobol-Melikson-Wilk ale pewnie zagra Jirsak, zapowiada się ciekawy mecz, oby szczęśliwy dla nas!
TSW & WKS!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.04.2011, 08:13
Czy istnieją jakieś racjonalne przesłanki, że nagle zaczniemy przegrywać, a Jagiellonia wróci do formy z jesienii i zacznie masowo gromadzić punkty?
Nic nie wskazuje, że Jaga się rozkręci, ale nasze przegrane wcale nie są tak mało prawdopodobne. Mamy jeszcze wielu trudnych rywali do pokonania i nie ma co wmawiać sobie, że sprawa mistrzostwa jest już rozstrzygnięta. Trzeba do tego podchodzić spokojnie, z respektem dla przeciwników, bo nie jesteśmy zespołem, który potrafi na luzie wygrywać spotkania ze średniakami.

Edit:
z przeciętną Polonią?
Akurat Polonia, w aktualnej formie, jest zespołem na pierwszą piątkę. Gdyby pracowali z Zielińskim od początku sezonu, to pewnie liczyliby się jeszcze w walce o mistrza.
Ostatnio edytowane przez jova : 19.04.2011 o godz. 08:27.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.04.2011, 08:32
Równie dobrze te mecze możemy wygrać po 5:0. "Jeśli dla Ciebie nie, to naprawdę, masz marne pojęcie o piłce..." Co z tego, że mamy ich u siebie? Lech gra kaszane, Śląsk gra coraz gorzej, z Polonią gramy w ostatniej kolejce i wielce prawdopodobne, że to dla nas będzie mecz o pietruszkę - ot pożegnać się z sezonem. Derby to inna sprawa tutaj każdy wynik jest możliwy, ale zaznaczmy od razu, że w obu klubach większość stanowią obcokrajowcy więc dla nich to mecz jak każdy inny. Jeśli my mamy się bać drużyn w ekstraklasie to czego my w Europie szukamy Strach przed drużynami - nie, brak lekceważenia każdej Polskiej drużyny - jak najbardziej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.04.2011, 09:31
Macie link do tabeli z podzialem na wyniki w kazdej rundzie oraz ze wzgledu na dom/wyjazd?
Odpowiedz cytując
Wislak2221
Member

Od: 04.2009

Stary 19.04.2011, 11:02
Może mi ktoś powiedzieć jak bedzie wygladal mecz ze Ślaskiem ze strony kibicowskiej? tzn jak bylo ostatnimi laty jade pierwszy raz na taki wyjazd i jak to bedzie? bedziemy wbijac do braci ze slaska? czy tam gdzie mamy bilety jak Wisla strzeli bramke to cieszymy sie jak w Krakowie czy tak nie okazywac bardzo tego? jesli zapomnialem o czyms to powiedzcie mi jak to ogólnie wyglada. A i czy napewno nic sie nie stanie jak wyskocze w koszulce Wisly na sektor Slaska

http://www.fanslask.pl/?p=5390 zreszta prosze przeczytac ;]
Z góry dzięki
Ostatnio edytowane przez Wislak2221 : 19.04.2011 o godz. 11:10.
ŚLĄSK WISŁA LECHIA
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.04.2011, 11:30
mowicie, ze mamy spora przewage, ok, ale pamietajcie, ze mamy serie Lech, Cracovia, Legia, wyjazd do Wrocławia i u siebie Polonię. Jak dla mnie scenariusz że te wszystkie mecze przegramy, jest możliwy
Scenariusz kazdy jest mozliwy ale czy to zle, ze wierze w swoj klub i nie przewiduje porazki na własnym stadionie? O wyjazdach nie wspomniałem bo tam idzie nam ostatnio roznie.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 19.04.2011, 11:52
Wislak2221 napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś powiedzieć jak bedzie wygladal mecz ze Ślaskiem ze strony kibicowskiej? tzn jak bylo ostatnimi laty jade pierwszy raz na taki wyjazd i jak to bedzie? bedziemy wbijac do braci ze slaska? czy tam gdzie mamy bilety jak Wisla strzeli bramke to cieszymy sie jak w Krakowie czy tak nie okazywac bardzo tego? jesli zapomnialem o czyms to powiedzcie mi jak to ogólnie wyglada. A i czy napewno nic sie nie stanie jak wyskocze w koszulce Wisly na sektor Slaska

Z góry dzięki
Ty tak na serio ?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 19.04.2011, 12:05
Wislak2221 a czytałeś ten artykuł? Bo on Ci odp na pytanie czy możesz wejść w koszulce Wisły na sektor Śląska..
z resztą tytuł totalnie nietrafiony jest w tym linku, bo z treści wynika co innego heh

Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.04.2011, 12:25
Wislak2221 napisał(a):Wyświetl post

Z góry dzięki
Czasami się zastanawiam czy to jest tylko niewiedza czy głupota. Człowieku, czytałeś ten artykuł ? Czy tylko jego tytuł?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.04.2011, 12:38
Nie, to jest nie możliwe żebyśmy przegrali wszystkie te spotkania. To ty sie nie znasz na piłce.
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.04.2011 o godz. 12:40.
..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 19.04.2011, 12:45
Cytat:
Ile razy w erze Cupiała Wiśle zdarzyła się seria pięciu porażek z rzędu?
a co to ma do rzeczy? przecież to, że nie miała, to nie znaczy, że mieć nie będzie, poza tym, nie mówię o 5 porażkach z rzędu, tylko np o 3, dalej myślisz, że to nierealne? to patrz, mamy przed sobą Śląsk, jesteś pewny trzech punktów? ja jakoś nie bardzo, szanse oceniam 60-40 na naszą korzyść, potem domowy mecz w Zabrzu, raczej wygrany, wyjazd do Gdańska, gdzie gra nam się zazwyczaj dobrze, bo zgoda itd, ale strata punktów to nie żadne mission impossible! następnie gramy z Lechem, z którym nie wygraliśmy od ponad 2 lat, domowy mecz z Craxą, derby to derby, róznie może być, wyjazd do W-wy, gdzie nie licząc ostatniej gry zbieraliśmy ostry w....... (oczywiście Legia gra jak gra, ale nigdy nic nie wiadomo), wyjazd do Lubina i Polonię u siebie. Jak dla mnie jest to bardzo ciężki terminarz...

nie mówię, ze wszystko nie ułoży się dobrze, jednak tak naprawdę, te 12 punktów straty Lecha (bo tylko oni się będą liczyć) jest do odrobienia.

Więc nie koronujcie nas jeszcze, powolutku...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.04.2011, 13:44
...... tak naprawdę, te 12 punktów straty Lecha (bo tylko oni się będą liczyć) jest do odrobienia.
Między Wisłą a Lechem znalazłem w tabeli Jagiellonie ! ...... w połowie dystansu tzn nie z 12 tylko z 6 punktami straty....
Może bez Grosika to nie ta sama Jaga ale Probierz to dobry trener ... potrafił stworzyć drużynę "z niczego" ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 19.04.2011, 13:54
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Między Wisłą a Lechem znalazłem w tabeli Jagiellonie ! ...... w połowie dystansu tzn nie z 12 tylko z 6 punktami straty....
Może bez Grosika to nie ta sama Jaga ale Probierz to dobry trener ... potrafił stworzyć drużynę "z niczego" ...
Jaga jest cienka i sie nie bedzie liczyc, zreszta, zobaczysz na koniec sezonu, jak bedzie poza 3
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.04.2011, 14:02
Śląsk - Wisła: Genkow walczy z czasem

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...asem,id,t.html
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.04.2011, 14:45
a co to ma do rzeczy? przecież to, że nie miała, to nie znaczy, że mieć nie będzie, poza tym, nie mówię o 5 porażkach z rzędu, tylko np o 3, dalej myślisz, że to nierealne? to patrz, mamy przed sobą Śląsk, jesteś pewny trzech punktów? ja jakoś nie bardzo, szanse oceniam 60-40 na naszą korzyść, potem domowy mecz w Zabrzu, raczej wygrany, wyjazd do Gdańska, gdzie gra nam się zazwyczaj dobrze, bo zgoda itd, ale strata punktów to nie żadne mission impossible! następnie gramy z Lechem, z którym nie wygraliśmy od ponad 2 lat, domowy mecz z Craxą, derby to derby, róznie może być, wyjazd do W-wy, gdzie nie licząc ostatniej gry zbieraliśmy ostry w....... (oczywiście Legia gra jak gra, ale nigdy nic nie wiadomo), wyjazd do Lubina i Polonię u siebie. Jak dla mnie jest to bardzo ciężki terminarz...

nie mówię, ze wszystko nie ułoży się dobrze, jednak tak naprawdę, te 12 punktów straty Lecha (bo tylko oni się będą liczyć) jest do odrobienia.
I teraz pełna zgoda. Chodzi mi po prostu o to, że Wisła ma najlepszą sytuację ze wszystkich pretendentów, zdecydowanie najwięcej szans na tytuł. NAleży unikać przedwczesnej koronacji, ale równie mocno należy unikać przesadnych obaw. Niech się inni boją, naprawdę są słabsi i mają trudniej.
Poza tym, w Amicę nie wierzę, drugie miejsce zajmuję dla Jagiellonii Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 19.04.2011, 15:14
Jakby na ławce trenerskiej siedział Kasperczak to byśmy mogli tytuł stracić, ale na ławce siedzi Maaskant.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 19.04.2011, 15:17
Amica może jeszcze odpalić. Nie na tyle żeby zdobyć mistrza, ale mogą nam punkty urwać. Zwłaszcza, że jak odpadną z Pucharu Polski, to Bakero może polecieć i będą mieli nowego trenera, który może ułożyć tą drużynę. Bo piłkarzy oni mają dobrych.

Legia nie sądzę żeby podniosła się z tego dołka. Chociaż cud się może zdarzyć w przypadku wywalenia Skorży. I jakiś nowy trener tam wejdzie. Zrobi porządek z drużyną i zaczną wygrywać...

Polonia Warszawa, no cóż tu dużo mówić. Zieliński swoje robi. Trzeba mieć na uwadze, że on rozklepał nas już raz na jesień z Amicą. Fakt, że Polonia, to nie Amica, ale solidnych piłkarzy ma.

Śląsk się zepnie na mecz czwartkowy i mogą być problemy. Zagrali słaby mecz z Koroną. Pewnie teraz będą chcieli się odgryźć. Nie wydaje mi się żeby ten mecz był ładny. Raczej będzie dużo walki w środku boiska. Do tego nie wydaje mi się żeby Melikson miał dużo miejsca w środku pola....

Zauważcie, że nie musimy mieć serii porażek, ale wystarczy że zremisujemy 2-3 spotkania i będzie problem...
Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.04.2011, 15:46
to teraz jeszcze raz pytam kto pociągiem pisac priva
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź