![]() |
[23 kolejka] Śląsk Wrocław - Wisła Kraków ; 21.04.2011 ; 20:00
Mecz z Bełchatowem już za nami. Teraz trzeba skupić się na najbliższym przeciwniku, bo to może być nasz najtrudniejszy rywal. Mowa o Śląsku Wrocław, który pod wodzą Oresta Lenczyka jeszcze nie przegrał (!).
Mecz bardzo ważny z perspektywy walki o mistrzostwo. Jeżeli wygramy, to praktycznie tylko Jagiellonia będzie miała nam szansę zagrozić (oczywiście nie mówię tu o szansach matematycznych). Pozostałe mecze 23. kolejki: Cracovia - Zagłębie Lubin Jagiellonia - Górnik Zabrze <-- nasz najbliższy rywal po Śląsku. Korona - Ruch Lechia - Legia Lech - Bełchatów Polonia Warszawa - Arka Gdynia Widzew - Polonia Bytom. Zapraszam do dyskusji. |
Myśle, że zmobilizujemy się w Wrocławiu i wygramy - mam nadzieje, że wyciągneliśmy wnioski z meczu z koroną i podobnych błędów nie popełnimy. Trzeba przez 90 minut grać tak samo, czyli atakować - nie może się zdarzyć, aby chociaż na chwile Śląsk przejął władze, bo mogą być tego konsekwencje. TYLKO ZWYCIĘSTWO!
|
Będzie bardzo ciężko. Śląsk ponad połowę bramek zdobył ze stałych fragmentów gry, które im wychodzą świetnie a Nam wiadomo jak....... Wiśle z kolei ostatnio bardzo łatwo przychodzi zdobywanie bramek więc wynik powinien być hokejowy oby na Naszą korzyść
|
ciężko tam będzie wygrać. Śląsk 14 meczów bez wtopy i na Nas dodatkowo się zmobilizują. Jeśli przegramy a Jaga wygra zostaną nam 3pkt przewagi. Musimy wygrać we Wrocku za wszelką cenę.Wraca Mały i Sobol chociaż nie wiem czy powrót kapitana jest wzmocnieniem, niestety.Widzew pokazał że można ze Śląskiem strzelać bramki na ich terenie. My to robimy w ostatnim czasie bardzo często. Obyśmy zagrali w obronie dobrze, przynajmniej tak jak z Bałchatowem. I koniecznie musimy popracować nadstałym fragmentami bo nie potrafimy ich bronić a Mila potrafi dać swietną piłkę.
|
Z tego co ja widzę to Śląsk zaczyna grać coraz słabiej i to nawet u siebie więc kwestią czasu będzie kiedy w końcu przegrają. Mimo, że na trybunach będzie święto na boisku trzeba pokazać swoją wyższość i wywieźć z Wrocławia 3 punkty. Stałe fragmenty to nasza pięta achillesowa więc mam nadzieje, że przez te 3 dni poćwiczą je.
|
Jestesmy jedna z niewielu (jak nie jedyna) druzyna, ktora w chwili obecnej moze przerwac passe Slaska. Musimy zagrac konsekwentnie tak samo a nawet lepiej niz z Bełchatowem. Na razie z druzynami, ktorymi nie wygrywalismy pierwszych spotkan czyli np. Jagiellonia, Bełchatow pokonalismy ich w rewanzu co powinno byc dobrym prognostykiem przed meczem ze Slaskiem
|
Wygramy spokojnie.2:0 dla Wisły.
|
Warte odnotowania jest to, że zagrożonymi pauzą zawodnikami Śląska w meczu z Korona są: Celeban, Socha, Sztylka, Ćwielong, Fojut. Jeśli któryś z nich dostanie żółta z Nami nie zagra.
|
Fajny meczyk się zapowiada, pewnie podobny do tego z Koroną.
Jak dla mnie wygramy 1-4 :) A czemu, to zobaczycie. |
Obawiam się autobusu w bramce Śląska i remisu 0-0, bądź porażki 1-0 po jakimś stałym fragmencie. Obym się mylił.
|
Jeśli Śląsk wygra z Koroną, to będzie nam ciężko wygrać, już nie mówiąc o remisie. A mówienie, że Śląsk słabo zaczyna grać, po słabszym meczu z Widzewem, to lekka ignorancja. Póki co Śląsk świetnie gra z czołówką tabeli. Wykorzystują bez skrupułów błędy drużyn przeciwnych, zwłaszcza w obronie. A tych nam nie brakuje...
Nie nakręcajcie się tą małą przewagą, bo jeszcze jest 24pkt do zdobycia. Więc wszystko się może zdarzyć. |
Spokojnie Śląsk to nie jest jakaś drużyna, której szczególnie należałoby się obawiać. Przypominam, że grają praktycznie bez napastnika, a najwięcej bramek zdobył ich defensywny pomocnik. Atmosfera w drużynie pewnie nie jest tak sielankowa jak wcześniej, bo Lenczyk najprawdopodobniej opuści klub po wygaśnięciu kontraktu.
http://slasknet.wrzuta.pl/audio/028e...dzie_ze_slaska |
Ten mecz będzie miał olbrzymie znaczenie - jeśli przegramy może się zrobić bardzo wielka nerwówka... A wynik naprawdę jest sprawą otwartą, Śląsk bardzo dobrze prezentuje się tej wiosny.
Trzeba zdominować środek pola, odebrać ochotę do gry Mili i zająć się Kaźmierczakiem. I uważać na stałe fragmenty gry, bo to po nich grozi nam największe niebezpieczeństwo. |
Panowie, my zremisowaliśmy z beznadziejną Koroną. Slask to obecnie o klasę lepsza drużyna od Korony. U nas nie potrafiliśmy z nimi wygrać, na wyjeździe będzie jeszcze trudniej o 3 pkt.
Bądźmy jednak dobrej myśli. Jagiellonia powinna zdobyć 3 pkt w następnej kolejce. My nie możemy przegrać, bo będzie nerwówka. |
To będzie najcięższy jak do tej pory mecz w rundzie wiosennej.
Śląsk ma nad nami przewagę jeśli chodzi o zgranie drużyny i stałe fragmenty gry. Dzisiaj Śląsk gra z Koroną u siebie, którzy z zawodników Śląska są zagrożeni pauzą w przypadku otrzymania żółtej kartki? Orientuje się ktoś? Wątpię, żeby Wrocławianie zagrali z nami na remis, bo do stracenia mają nie wiele, spadek im już nie grozi, za to europejskie puchary są na wyciągnięcie ręki. Stać ich na to spokojnie, więc mecz naprawdę zapowiada się ciężko. Wygrana z Legią na jej terenie, czy remis z Lechem w dobrym stylu to najlepsza wizytówka Sląska. Dobrze, że do składu wraca Sobolewski, o środek pola musimy się szczególnie zatroszczyć, bo Kaz i Mila są w wybornej formie. |
Cytat:
|
Passa bez porażek Wrocławian rozpoczęła się od meczu z nami i mam nadzieję ,iż na nas też się zakończy.
Orest to cwany lis i na pewno coś wymyśli ciekawego w ustawieniu drużyny . Myślę ,że zagra defensywnie podobnie jak w Krakowie - gdzie zamurowali bramkę ,a na szpicy może postawić na szybkiego Sobote . W jednym z wywiadów mówił ,iż już zastanawiał się niedawno nad takim ustawieniem ( w obliczu kłopotów z napastnikami ). Maaskant pewnie też ma ból głowy co zrobić ze zwycięskim składem. Osobiście chciałbym tylko jednej zmiany Małecki za Kirma .Środek boiska fajnie wyglądał w meczu z Bełchatowem. |
Mecz będzie naprawdę ciężki. Chyba najtrudniejszy z tych jakie nam pozostały. Na pewno nasi sobie nie pohulają tak jak z Bełchatowem, gdzie miejsca mieli strasznie dużo.. Chciałbym żeby Wilk wciąż w pierwszym składzie grał, no i Mały za Sivakowa wskakuje, Melikson wraca do środka pola. Będzie trudny mecz, możliwe że będziemy się cieszyć jeśli uda się osiągnąć remis.
|
Cytat:
Co do gry w środku pola to coraz lepiej wygląda współpraca Jirsaka z Meliksonem. Wracając jeszcze do stałych fragmentów gry - mam nadzieję, że Melikson będzie już etatowym wykonawcą rzutów rożnych, bo niestety ale dośrodkowania Małeckiego w 90% są kiepskiej jakości. Passa meczów bez porażki Śląska robi wrażenie, ale nasza też jest niczego sobie. 11 meczów bez porażki. Nie zdziwię się jak znowu z meczu wyjazdowego przywieziemy wynik 2:2. |
Co do meczu ze Śląskiem to napiszę tylko jedno cytując Największego z Polaków JP2..."NIE LĘKAJCIE SIĘ"!!!
Wiem, że ŚLĄSK to Orest Leńczyk. A WISEŁKA to Robert MASKANT. Pełna mobilizacja, o 50 % lepsza skuteczność niż z Bełchatowem i o wynik możemy być spokojni. Ale boisko i dyspozycja dnia obu drużyn zweryfikuje wszystko!!! |
Ja jestem pewien, że z meczu na mecz będziemy grać coraz lepiej.
Powoli zauważamy rękę Maaskanta i umiejętności nowo pozyskanych graczy. Jeśli w tym okienku zakupimy 5 piłkarzy, z których wypali przynajmniej trzech to możemy pograć coś w Lidze Europejskiej. Trzeba ściągnąć całą obroną tj środkowego, prawego i lewego obrońce, środkowego pomocnika w miejsce Jirsaka i drugiego napastnika mogącego grać również na prawym skrzydle. |
Cytat:
Maaskant zaś to lis jeszcze chytrzejszy i jesli nie bedziemy mielii pecha jak z Koroną t możemy spokojnie wygrać. |
Cytat:
W tymże meczu przerwana została nasza passa 73 nieprzegranych meczów u siebie. |
Cytat:
|
Mi w sumie nie zależy tak na wygranej w tym meczu - czemu? Mamy 7 nad Jagą, 12 nad peletonem, wygrywajac ze Śląskiem albo zachowujemy ta przewage, albo, co bardziej prawdopodobne, zwiekszamy ja i mecze z Lechem czy Cracovia u siebie beda juz for fun. A ja wolalbym, zeby te mecze mialy realne znaczenie i zawodnicy gryźli trawe, bo kompromitacja bedzie przegrac ktorys z tych meczow. A Śląsk gra fajną piłkę, jedzie do POZnania i rozstawia ich na boisku po swojemu, gra o podium, a ja wole widzieć na podium Śląska, niż Legie czy Lecha.
|
a mnie wynik meczu w ogole nie obchodzi :D mecze ze Ślaskiem sa meczami z tego gatunku gdzie nie wynik jest najwazniejszy :) grunt ze bedzie zajebista atmosfera przed meczem na meczu podczas gosciny i w drodze powrotnej :D
Pzdr i do zo we Wrocku :) Ps wszystkie serie(Śląska) maja to do siebie ze kiedys sie koncza :P |
Cytat:
|
Cytat:
Nie warto kalkulować. Trzeba zapier.... od początku do końca i walczyć o każde punkty, bo w tamtym sezonie też mimo wszystko wydawało się, że mistrzostwo mamy pewne. |
Cytat:
|
Troche sie obawiam tego meczu,ale mam przeczucie ze ujrzymy sporo goli ;) Stałe fragmenty Śląska+ nasza obrona= bedzie roznie.
Obstawiam 2-4 dla nas,zobaczymy jak kadrowo Śląsk po Koronie bedzie wygladal bo tam az 5 jest zagrozonych kartkami... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl