The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2011, 16:48
Cytat:
Słowko o Tomku Jirsaku - facet jest typowym srodkowym pomocnikiem, genialny Maciek Skorża ustawiał go przez 2 sezony za napastnikiem - coś w roli fałszywego napastnika albo ofensywnego pomocnika którym Czech nigdy nie był i nie będzie.
Nic dziwnego że gra lepiej teraz gdy gra pierwszy sezon w Wiśle na swojej NOMINALNEJ pozycji.
Nie przez 2 sezony, bo przez cały pierwszy sezon i drugą połowę drugiego Wisła grała 4-4-2 z Brożkiem i Boguskim z przodu. Wówczas Tomas jeśli nie zaczynał meczu na ławce to był właśnie środkowym pomocnikiem. Dopiero od meczu z Beitarem Skorża zaczął stosować taktyke zbliżoną do 4-2-3-1 z Jirsakiem jako OPŚ i faktycznie to zdecydowanie nie była jego pozycja. Niemniej jednak po jakimś czasie odeszliśmy od tego, znów przechodząc na 4-4-2.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.04.2011, 16:57
MCX napisał(a):Wyświetl post
Sobol i Wilk to byłaby bardzo dobra opcja akurat na ten mecz, gdybyśmy wyłączyli z gry Milę i Kaza to Śląsk straciłby najpoważniejsze argumenty. No bo kogo innego się tam obawiać? Ćwielonga? Nie żartujmy.
Masz rację. Moją pierwszą reakcję na info o absencji Genkova była myśl żeby dac na jego miejsce Riosa. Mały z Kirmem na skrzydle i Melex na OPŚ.
Jednak z racji tego że gramy z drużyną która ma mocny lub nawet jak na naszą ligę bardzo mocny środek pomocy Mila-Kaz to pomysł z Małym na szpicy, Melexem i Kirmem na skrzydłach i Wilkiem, Sobolem i Shivakovem na środku wydaje mi się jak najbardziej trafiony. Moim zdaniem jeśli zagramy właśnie tak to Mały cosik ukłuje a nasza trójka środkowych pomocników zdominuje środek pola. To chyba ten rejon będzie jutro strategiczny. Śląsk nie ma dobrych skrzydeł więc będzie się pchał środkiem.

Co do Jirsaka to faktycznie gra teraz tak jak nigdy wcześniej za Skorży i moim zdaniem jeśli zachowa formę to do końca sezonu będzie miał pewny plac a i powinien dac nam jeszcze wiele radości.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.04.2011, 17:00
Myślę, że w sytuacji gdy Genkov nie może zagrać to najlepszym rozwiązaniem będzie skład identyczny jak w ostatnim meczu, tyle, że w ataku Małecki..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.04.2011, 17:33
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w sytuacji gdy Genkov nie może zagrać to najlepszym rozwiązaniem będzie skład identyczny jak w ostatnim meczu, tyle, że w ataku Małecki..
Ja też to tak widzę. Zamiast ociężałego Riosa lepiej postawić na Patryka, ew. podmienić Sivakova na Wilka. Już wcześniej, zanim zaczął strzelać Genkov to właśnie para Kirm - Małecki zdobywała dla nas gole.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.04.2011, 17:35
proste, że powinien zagrać Małecki na szpicy. Będzie to dobry test czy przy naszej taktyce jedyną i słuszną opcją z przodu jest wysoki i silny napadzior czy też mały i szybkie jest równe dobry. Poza tym Melikson na skrzydle, a w pomocy Sobol, Shiva i Jirsak.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.04.2011, 17:45
Jestem straszliwie sceptyczny co do gry Riosa jutro. Mam nadzieję, że zagra Mały, bo od zawsze mówił, że atak to 'jego' pozycja. Jak dostanie szansę, to na 100% będzie zapierdalał jak królik po koksie, to mamy pewne. A z Riosem to już nie do końca. Dostał już wystarczająco dużo szans, a jego ociężały styl raczej nie pomoże nam w walce z atletycznymi stoperami Śląska - Celebanem i Fojutem.

Liczę na dobry mecz Małego i mimo wszystko sądzę, że gra Wilka zamiast Sobola wyjdzie nam na dobre.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.04.2011, 17:48
Panowie orientujecie się czy będzie komplet czy można jutro też kupić bilet w kasach Śląska?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 20.04.2011, 17:49

Można zagrać 4-6-0 zawsze.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.04.2011, 17:49
W ataku może grać nawet Jovanić czy Kurto, byle nie Żurawski......
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.04.2011, 18:17
Murray - niestety Kirmowi daleko do Manciniego, Małemu do Vucinica, a Maor jest dobry no ale do Tottiego sie nie umywa
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 20.04.2011, 18:51
Zachowując skalę oczywiście.
Genkov to nie van Persie, Jirsak nie Wilshere, a Maor to nie Fabregas
Bo gramy podobnym ustawieniem jak Arsenal.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.04.2011, 19:00
Jestem ciekaw jak to Maaskant rozegra. Czy zagramy tak jak zwykle, czy tak jak z GKS-em... A może zagramy kontrę i wtedy na szpicy będzie Mały, a długie będą szły na Kirma.

Sobol na 90% zajmie miejsce Wilka. Rios / Żurawski - szanse 50 na 50. Obaj nie zachwycają, obu warto sprawdzić, obaj mają argumenty za tym, żeby jeszcze ich zatrzymać, ale obaj też bliżej są opuszczenia klubu latem. Jednak o tym kto wyjdzie nie zadecyduje perspektywa letnich transferów tylko to, kogo obecnie trener bardziej ceni i darzy większym zaufaniem, bo my we Wrocławiu punktów zgubić nie możemy, Jaga ma o wiele lepszy terminarz.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.04.2011, 19:04
Orson napisał(a):Wyświetl post
Murray - niestety Kirmowi daleko do Manciniego, Małemu do Vucinica, a Maor jest dobry no ale do Tottiego sie nie umywa
Śląsk to nie Parma
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2011, 19:20
Orson napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite...
ile Garguła musi jeszcze się pokazać żebyście zrozumieli że jakimś dziwnym przypadkiem facet jest ostatni w Maaskantowym rankingu pomocnikow...?
Przypominam mecz z Podbeskidziem
A ja przypominam mecz z Bełchatowem , gdzie dał dobrą zmianę.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.04.2011, 19:25

Dla mnie optymalny byłby taki skład.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.04.2011, 19:27
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Garguła?

Który mecz? Tegoroczny? Z poprzedniej kolejki? A co on tam takiego zrobił? Wszedł pobiegać 6 minut po boisku i...no właśnie, co?

Wszedł jak już było pozamiatane i nie mógł ani nic poprawić, ani zepsuć.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.04.2011, 19:32
Na razie to on może dawać dobre zmiany , ja osobiście go w pierwszej 11 nie widzę.

Co do meczu to nie ważne jak i w jakim stylu jutro trzeba wygrać bo Jaga nas goni.
Powód: i
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 20.04.2011 o godz. 19:32.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.04.2011, 19:40
A Lechia dała ciała na całej linii w Warszawie. To już nie jest ta drużyna sprzed zimy, także jej się obawiam już mniej niż Śląska
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.04.2011, 19:44
Ten poprzedni? To, że tym razem po jego stracie nie było zabójczej kontry - to jest dobra zmiana? Bo przecież nic nie zrobił: trochę pobiegał, na koniec wziął koszulkę BOT-u. Nie krytykuję go, bo akurat za dużo na tym etapie zdziałać nie mógł, ale - dobra zmiana?

No to ja proponuję Bruda, on też w poprzednim meczu dał dobrą zmianę.
Szkoda, że Mączyński poszedł na wypożyczenie, byłoby z niego więcej pożytku niż z Garguły, który jest na ławce za nazwisko. W liderze I ligi ŁKS-ie ma trzy bramki i siedem asyst. Ja wiem, że to inny poziom, ale praktyka pokazuje, ze wypalone ligowe gwiazdki w pierwszej lidze też nie błyszczą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2011 o godz. 19:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.04.2011, 19:45
Cytat:
A Lechia dała ciała na całej linii w Warszawie. To już nie jest ta drużyna sprzed zimy, także jej się obawiam już mniej niż Śląska
Na ligę się zmobilizują, bo to jedyna szansa na puchary, więc ostrożnie
Odpowiedz cytując
MarcinPBW93
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 20.04.2011, 19:46
nie ma ktoś jeszcze wolnego miejsca na jutro do Wrocławia i spowrotem.?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.04.2011, 19:51
No własnie w lidze też cieniują, chociaż kibicuję im jak najmocniej. Mam nadzieję że jak im zbudują ten stadion to zrobią tam niezłą paczkę.

A jutro myślę że Robert nie będzie zaskakiwał i da Riosa. Skoro mówił że Rios jest pierwszy do wejscia za Genkova to pewnie tak zrobi. Zapewne będzie to jego ostatnia szansa na pokazanie się w Wisle, bo talent chłopak ma. Oby nie przeszedł obok meczu.

A Jaga goni goni, 2:0 już wygrywa. Chyba zajmą miejsce na podium na koniec.
Ostatnio edytowane przez wujekWojtek : 20.04.2011 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.04.2011, 21:15
MarcinPBW93 napisał(a):Wyświetl post
nie ma ktoś jeszcze wolnego miejsca na jutro do Wrocławia i spowrotem.?
może Łobo ?

A co do meczu: moim zdaniem w ataku jutro zagrać powinien Mały. Wisła ostatnio stwarza sobie wiele sytuacji, Mały jest na tyle skuteczny z przodu, że spokojnie powinien się sprawdzić i strzelić co trzeba. Co prawda wieżowcem pokroju Genkova nie jest ale fizyczna walka nie jest mu obca i powinien sobie poradzić w polu karnym jako jedyny napastnik.

Szczerze mówiąc, to nawet zastanawiałem się nad tym, czy Żuraw nie sprawdził by się teraz w sytuacji, gdy okazje podbramkowe się nadarzają i pomocnicy są w stanie wykreować napastnikowi sytuacje. To zdecydowanie wyróżnia obecną grę Wisły od tej, kiedy dostawał szanse.

Pozostaje czekać do jutra. Jaga goni, trzeba włączyć kolejny bieg i zachować bezpieczny dystans.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.04.2011, 21:20
Jaga znowu wygrała!? Jutro trzeba zrobić swoje
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.04.2011, 22:08
Zuraw już zardzewiał na ławie..Mały powinien zagrać od 1 minuty w ataku, a za Siwakowa Maaskant mógłby dać pograć Gargule, wspartym Wilkiem/Sobolem i Jirsakiem. Na skrzydłach Kirm i Melikson.

Jaga wygrała i tak jak już wiele z nas wspominało, jest praktycznie jedyna druzyna która moze jeszcze z nami powalczyc o tytuł.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.04.2011, 22:26
Ja w obecnej sytuacji właśnie postawiłbym na Małeckiego na szpicy. Moim zdaniem lepszy Mały w ataku, niż Żuraw czy Rios.
Na skrzydłach Melikson i Kirm, w środku Wilk, Sobolewski, Jirsak.
Reszta bez zmian.

Czeka nas trudny mecz we Wrocławiu coś mi się tak zdaje...
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.04.2011, 07:02
Do zobaczenia na meczu!!
Odpowiedz cytując
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 21.04.2011, 07:28
tomsts napisał(a):Wyświetl post

może Łobo ?
Ale Łobo jedzie tylko w jedną strone.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.04.2011, 08:09
Titto napisał(a):Wyświetl post
Ja w obecnej sytuacji właśnie postawiłbym na Małeckiego na szpicy. Moim zdaniem lepszy Mały w ataku, niż Żuraw czy Rios.
Na skrzydłach Melikson i Kirm, w środku Wilk, Sobolewski, Jirsak.
Reszta bez zmian.

Czeka nas trudny mecz we Wrocławiu coś mi się tak zdaje...
Ja bym dał ostatnią szansę Riosowi. Niech chłopak powie gdzie najbardziej lubi grać (zapewne w ataku), niech go trener tam wystawi na cały mecz i będziemy wiedzieć czy bez żalu go żegnać, czy powalczyć o nowy kontrakt.
Prawda jest taka, że nie dostał prawdziwej szansy od Maaskanta. Co to jest 5-15min?
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.04.2011, 08:18
Jakie 5-15 minut? Jakiej szansy nie było? Pamięć nie sięga dalej niż ostatni mecz?

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=17590&id_sezon=77

Ostatnia szansa raptem z Podbeskidziem, pełne 90 minut...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów