|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Poza tym: Nic jeszcze nie jest przesądzone. Wisła ma największe szanse na tytuł, ale do końca jeszcze sporo czasu.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 03.04.2011 o godz. 11:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
jest ktoś kto ogląda mecz w Zabrzu teraz i dobrze słyszał co krzyczały trybuny Górnika, kto rządzi w Krakowie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To chyba była aluzja do wygranej na SS z Parchatymi 3-2 w poprzedniej rundzie. Wtedy też tak krzyczeli do Parchatych po zwycięstwie żeby ich wkurzyć . (Jeśli coś nie pomyliłem)
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
"Każdy to powie Torcida rządzi w Krakowie"
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wydawało mi się że krzyczeli Wisełka, ale że mecz ogladam jednym okiem to nie jestem pewny, może po prostu nasz doping mi jeszcze szumi w głowie
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat z forum Lecha:
Wiem co masz na myśli i moim zdaniem też już jest pozamiatane (w dużej mierze przez opier...alanie się naszych piłkarzy w rundzie jesiennej), niemniej jednak dziwnie tak jakoś o tym mówić na 10 kolejek przed końcem sezonu, gdy lider ma - mimo wszystko tylko - 8 pkt przewagi nad wiceliderem... Z drugiej strony ten wicelider zagrał dzisiaj tragicznie, a karny wykonany przez Frankowskiego był tylko podsumowaniem występu zespołu z Białegostoku. Wisła nie grała wcale jakoś nadzwyczajnie - ot, to samo, co zawsze. Jagiellonia bez walki oddała MP Wiśle; nie tylko dzisiejszym meczem, ale grając słabo od początku rundy wiosennej (dotychczas zdobyła zaledwie 2 pkt na 15 możliwych). MP - obojętnie kto by nim nie był - będzie w tym sezonie baaardzo słaby. I ten, kto zdobędzie MP, zdobędzie je dzięki słabości rywali a nie zaje...istości swojej gry. Haha, gdzieś już to czytałem i to chyba na tym forum, nieprawdaż kresq? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a) cały sezon grała na wyjeździe b) zmieniła trenera w kluczowym momencie sezonu c) borykała się z olbrzymimi problemami kadrowymi (ciągłe kontuzje kluczowych piłkarzy). Tyle w temacie tego, kiedy mieliśmy naprawdę słabego mistrza. O przepraszam, mamy nadal. Całe szczęście już niedługo, do maja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wy tu gadu gadu a Cracovia przegrywa
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Piękna kolejka. Aby była idealna zabrakło zwycięstwa Lechii.
Wisła 3 pkt Śląsk 1 pkt na bardzo trudnym terenie Lechia 1pkt (szkoda, że nie 3) Legia 0 Lech 1 I na dokładkę Parchy w dup*. Szkoda też, że Bytom chociaż nie zremisował. Zawsze to trochę odejechałby starozakonnym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
No to kolejka marzeń
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Krótko i zwięźle - kolejka fantastyczna.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I oby tak do końca.
Mam nadzieje, że nie odpuścimy sobie i nie zaczniemy tracić punktów jakiś meczach z średniakami. ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Właśnie ktoś to już wspomniał wcześniej. Amikowcy z Wronek nadal nie pamiętają że gdyby nie bramka Jopa w poprzednim sezonie na kolejkę przed końcem, to nawet pomimo gry na Suchych stawach i słabej formy to Wisła była by mistrzem.
Teraz też wszyscy chcą zdyskredytować nasz sukces. Nikt nie gra, nikt nie chce mistrzostwa, liga słaba tylko gdyby to Lech lub Legia była w naszej sytuacji to by pisali i mówili coś innego. Ja uważam że wszyscy zrozumieli co się właśnie dzieje. To Wisła ma 1 miejsce w tabeli, to Wisła zrobiła najlepsze transfery, to Wisła będzie się wzmacniać na puchary. Lech - wyprzedaż Legia - nowy trener i kolejne miliony na transfery. Ale czy ITI będzie się jeszcze chciało. Dodatkowo po tym co się stało z Rzeżniczakiem to ja przewiduję większą zadyme w Warszawie. I ITI pewnie powie że trener i zepół potrzebuje spokoju a trzeba czyścić trybuny. A tymczasem w Wiśle jest prezes który wie o co w piłce chodzi, dyr. sportowy , trener którzy mają jakąś wizję prowadzenia zespołu. Pełne trybuny z byłymi zawodnikami którzy nawet po latach są mile widziani w Krakowie ( jak np. dziś Gorawski). I najważniejsze pan Cupiał, który nadal pcha ten wózek. Dziś to Wisła może odskoczyć lub może spokojnie rywalizować z Lechem , Legią o miano najlepszej drużyny w Polsce. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Kresek ma niestety sporo racji. Wiele Wiślaków niestety zapomniało lub nie chce pamiętać, jak się dla nas ten sezon zaczął. Powtórką kompromitacji z Tallina, dlatego jeszcze boleśniejszą. Bo katastrofa wydarzająca się 2 razy z rzędu staje się niestety regułą, nie wypadkiem przy pracy.
Dla mnie ten sezon miał być czasem odbudowy Wielkiej Wisły - ze zgliszczy pozostawionych przez Macieja S. oraz głupią politykę transferową, sprowadzoną do wyprzedaży klasowych grajków i sprowadzaniu szrotu. Na razie w naszej polityce transferowej coś się ruszyło - po raz pierwszy w okienku sprowadziliśmy kilku wartościowych graczy, tracąc tylko (może aż) Pawła Brożka. Mamy też trenera, który dobrze rokuje na przyszłość. Natomiast nie oczekiwałem w tym sezonie cudów - dla mnie niespodzianką miał być awans do europejskich pucharów. Tymczasem Wisła jest na dobrej drodze do zdobycia MP. Dla mnie jest to totalna sensacja, zupełny szok. Przeżyliśmy totalną r.p.dówę - zwaną eufemistycznie "rewolucją kadrową" - rozpoczęliśmy przebudowę zespołu de facto w środku sezonu i w przerwie zimowej. A teraz, mając 2/3 sezonu za sobą mamy 8 punktów przewagi nad wiceliderem. Dla mnie sprawa jest jasna. Wynika to nie z naszej siły - jak gramy, każdy widzi. Mankamenty są w niemal każdej formacji, styl daleki od optymalnego. Nasze sukcesy są efektem tragicznej gry naszych rywali. Na koniec sezonu będziemy mogli przeanalizować dokładnie statystyki, ale już teraz widać że nasi najgroźniejsi rywale zaliczyli spektakularną zniżkę formy. Amika i Legia grają grubo poniżej oczekiwań, zaś Polonia gra po prostu tragicznie. Gdyby ktokolwiek z nich grał na miarę swojego potencjału, bylibyśmy w najlepszym wypadku na 2 miejscu. Ten sezon to kompletna żenada - poziom jest absolutnie tragiczny. Jasne, mistrzostwo zawsze ma swoją wartość i zawsze cieszy. Ale nie ma się też co zachwycać - ligę mamy bardzo słabą. PS. A teraz z zupełnie innej beczki - bardzo jestem ciekawy, co teraz się stanie w W-wie. Jeśli Walter chce być konsekwentny, szykuje się nowy konflikt z "kumatymi". Oczywiście przy założeniu, że to faktycznie S. pobił Rzeźniczaka (pisze o tym Weszło).
Ostatnio edytowane przez flamengista : 03.04.2011 o godz. 19:38.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w Lidze + mówili ze najbliższy program 1 na 1 z Patrykiem Małeckim,
z tego co widzę to najbliższy jest jutro o 14:10 |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
A nie było to już pokazywane? Widziałem w TV fragment, jak Mały idzie wzdłuż Błoń i rozmawia z Rosłoniem.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jestem w 90% pewny że jest tak jak napisałem, gdy to mówili to w tle też puścili własnie fragment tego programu z Małym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Czego sobie i wam życzę. Co do sytuacji z S.: jeżeli dostanie zakaz stadionowy, to po pierwsze dostanie go na długo, a po drugie możemy się spodziewać ciszy z sektora za jedną z bramek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
W 11 kolejki L+Extra oczywiście Pareiko i Chavez (już trzeci raz). Poza tym Piech, Ubiparip, Pawłowski. Krivets, Mila, Sztylka, Ben Radia..i jeszcze dwóch, nie pamiętam...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
flamengista
masz rację. Lech, Legia, Jagielonia, Polonia W. przechodzą jakiś niesamowity kryzys. Ale jak Wisła przechodziła kryzysy w 2007 (kiedy zajeliśmy 8 miejsce) i w poprzednim sezonie gdzie w ostatnich kolejkach przegraliśmy mistrza, a Legia była w tej samej sytuacji co dzisiaj to jakoś w Poznaniu nie słychać było płaczu jaka to Polska liga jest słaba. Za to w mediach czytało się jaki ten Lewandowski, Peszko, Stilic jest niesamowity a Kriviets to najlepszy transfer ostatnich lat. Wszędzie się podkreślało jaki to Lech jest uporządkowany, jak to wyprzedza cała ligę o lata świetlne a Wieszczycki w trakcie ostatniej w sezonie Ligi + ekstra w C+, przewidywał zmianę warty w Polskiej piłce i hegemonie na lata Lecha Poznań. W Cafe Futboll Kołtoń mówił jak to komitet transferowy w Poznaniu się nie myli, jak to Rutkowski świetnie prowadzi klub a w Krakowie to już tylko teraz środek tabeli będzie. Jasne cała liga może mieć problemy, ale to nie znaczy że mamy się tym przejmować . Drużyna niech robi swoje i wygrywa. Co do składu. Na europę nadaje się Pareiko - ......, Jaliens , Chavez , ...... - Małecki, Sobolewski, ......, Melikson, ........- ......... reszta może być mocnymi zmiennikami, którzy wejdą na końcówkę i zrobią przewagę. Jovanić - Cikos, Bunoza, ......, Paljic - ......, Wilk, ......., Garguła, Kirm - Genkow (Boguski, Rios) Sam Maaskant w wywiadach mówi że na Mistrzostwo ten skład jest jeszcze wystarczający ale na dobrą grę w pucharach jest za słaby i potrzeba dalszych wzmocnień za dobre pieniądze. Nawet w dzisiejszym meczu widać było po minie Maaskant-a że on doskonale wie ile jeszcze tutaj brakuje i ile jeszcze trzeba zrobić aby ten zespół grał dobrze. Ale to nie znaczy że mam się nie cieszyć z 1 miejsca w lidze i 8 pkt. przewagi nad 2 zespołem w tabeli.
Ostatnio edytowane przez wwf : 03.04.2011 o godz. 20:12.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
dawno nie pisałem to coś niecoś spróbuję podsumować.
Gramy jak gramy, cudów nie ma, szczescia trochę jest (miękki karny w Bytomiu, dziś 1,5 samobója Jagi) a do tego reszta faworytów gra jak typowe drużyny ze środka tabeli. Kryzys przypuszczam, ze nadejdzie, ale to będzie już po ptokach, bo do tego, jak to zwyciezcom, sprzyja nam terminarz(łatwe mecze na początek, które pod koniec sezonu mogłbyby byc naprawdę trudne) Do tego mamy Skorżę w Legii, który powtarza te same błedy co w Wiśle, a chrakterologicznie ma jeszcze wieksze gówno niż było u nas. Na czym polega problem Skorży? To co wczoraj powiedział, jak drużynie nie idzie to jest po niej. Tak było w Wisle, tak jest w Legii. NIe ma odwagi u zawodników, nie ma charyzmy u trenera. Wczorajszą swoja wypowiedzią Skorża podsumował swoje słabości jako trenera- nie jest autorytetem, nie potrafi porwać drużyny. Trener na dobre czasy. Do tego jakieś dziwne przygotowanie fizyczne. Po takiej przebudowie mistrzostwo to byłby dar od losu, ale czy to cos zmienia? Ja będę jak coś pił dokłądnie tak samo, jak gbysyśmy grali jak Barcelona ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Wystarczył kwadratowy łeb Jopa, po którym Amica zdobyła mistrzostwo i...w głowie się poprzewracało. Teraz wroniecka stonka kartoflana wróciła do stanu przedjopowego, a Legia co miała juz MP w kieszeni wg. pismaków warszawskich i tzw. "fachowców" po okresie letnich transferów też wróciła do swojego znanego już w ostatnim przynajmniej 15 leciu, poziomu. I znowu zburzyliśmy tym fachmenom ich teorie. Pokazując, że Wisła nawet w kryzysie potrafi sobie radzić nawet z takimi Amicami, Groclinami i Legiami. Wyobrażacie sobie jaki ich h.. musi strzelać po każdym zwycięstwie Wisły ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Żeby obecnie zbudować silny zespół nie wystarczy już tylko kasa. Przecież gdyby Wojciechowski z taką gotówką wszedł 15 lat temu to Polonia miałaby kilka mistrzostw Polski na swoim koncie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiecie czy w tej kolejce przełamana została liczba 100 tys. kibiców na trybunach?
![]()
What's new?
|
|
|