The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2011, 11:32
Tak sobie oglądam Cafe Futbol i słyszę, jakimi to "eksperci" systemami nie chcą żeby reprezentacja grała: 4-1-4-1, 4-2-3-1, 4-3-3. Moim zdaniem to system 4-4-2 jest najlepszym systemem. Od kiedy tylko interesuję się piłką to najlepsze mecze rozgrywała reprezentacja jak i kluby tym systemem.

Kadra Engela - Olisadebe i Kryszałowicz.
Wisła Kasperczaka - Żurawski i Kuźba/Frankowski,
Groclin Dyskoboli Grodzisk Wielkopolski - Rasiak i Niedzielan,
kadra Janasa - Żurawski i Frankowski,
Kadra Beenhakkera - Matusiak i Smolarek,
Lech za Smudy - Rengifo i Lewandowski.

Mam pretensje do Maaskanta trochę, że na siłę chce grać jak Holandia - 4-5-1 w obronie i 4-3-3 w ataku. To Samo Smuda w kadrze cuduje z jednym tylko napastnikiem. Mnie to osobiście nie przekonuje.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.04.2011, 11:42
Błaszczu też bym wolał żeby Wisła zagrała 2 napastnikami kosztem któregoś środkowego pomocnika ,Genkov i Rios w ataku w pomocy Kiro Meli Mały i Sobol/Wilk ale tak w tym sezonie pewnie nie zagramy
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.04.2011, 11:47
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ważne jest to, by zdobyć 13 MP , a pózniej 14 i być najbardziej utytułowaną drużyną w historii.Jak narazie mamy najwięcej medali w ekstraklasie.
Otóż to. Dla mnie tytuł MP to zawsze wielka radość. Nawet jak zdobywa się to w takim stylu jak teraz. Za kilka lat nikt się nie będzie pytał, jaka ta nasza liga była w 2011 tak jak nikt nie pyta, jaka była w 2000 i czy Polonia zdobyła wtedy mistrzostwo po wspaniałym emocjonującym sezonie, czy wprost przeciwnie. Ale każdy będzie wiedział, ile tych trofeów dana drużyna ma, a trofea te budują tradycję i potęgę historyczną klubu. Co oczywiście ma też przełożenie na pieniądze, bo mimo wszystko lepiej być klubem nr 1 w beznadziejnej lidze, niż klubem nr 4 w beznadziejnej lidze, o czym kreseq dziwnie nie wspomina. Teksty kreseq'a to dla mnie taka typowa racjonalizacja, mechanizm obronny pojawiający się w momencie, gdy jest bardzo źle, i trzeba się jakoś wewnętrznie pocieszyć. Z punktu widzenia psychologii sprawa jest prosta. Idę o zakład, że gdyby Legia była w tej sytuacji co Wisła teraz, to kreseq nie pitoliłby teraz o tym, jaka to liga beznadziejna, i że ma w d*pie takiego mistrza.

Poza tym: Nic jeszcze nie jest przesądzone. Wisła ma największe szanse na tytuł, ale do końca jeszcze sporo czasu.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 03.04.2011 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.04.2011, 12:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie oglądam Cafe Futbol i słyszę, jakimi to "eksperci" systemami nie chcą żeby reprezentacja grała: 4-1-4-1, 4-2-3-1, 4-3-3. Moim zdaniem to system 4-4-2 jest najlepszym systemem. Od kiedy tylko interesuję się piłką to najlepsze mecze rozgrywała reprezentacja jak i kluby tym systemem.

Kadra Engela - Olisadebe i Kryszałowicz.
Wisła Kasperczaka - Żurawski i Kuźba/Frankowski,
Groclin Dyskoboli Grodzisk Wielkopolski - Rasiak i Niedzielan,
kadra Janasa - Żurawski i Frankowski,
Kadra Beenhakkera - Matusiak i Smolarek,
Lech za Smudy - Rengifo i Lewandowski.

Mam pretensje do Maaskanta trochę, że na siłę chce grać jak Holandia - 4-5-1 w obronie i 4-3-3 w ataku. To Samo Smuda w kadrze cuduje z jednym tylko napastnikiem. Mnie to osobiście nie przekonuje.
Genkov powinien mieć kogoś obok siebie w ataku. W Bułgarii strzelał bramki ale najczęściej wtedy, gdy grali z dwoma napastnikami. Małeckiego przesunąć do przodu do Genkova, środek pola czterech pomocników, także czterech obrońców. Trener mógłby sobie jeszcze ich dokładniej tam poustawiać natomiast dwugi napastnik bardzo by się przydał.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.04.2011, 17:01
jest ktoś kto ogląda mecz w Zabrzu teraz i dobrze słyszał co krzyczały trybuny Górnika, kto rządzi w Krakowie?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.04.2011, 17:03
To chyba była aluzja do wygranej na SS z Parchatymi 3-2 w poprzedniej rundzie. Wtedy też tak krzyczeli do Parchatych po zwycięstwie żeby ich wkurzyć . (Jeśli coś nie pomyliłem)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.04.2011, 17:20
"Każdy to powie Torcida rządzi w Krakowie"
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 03.04.2011, 17:21
wydawało mi się że krzyczeli Wisełka, ale że mecz ogladam jednym okiem to nie jestem pewny, może po prostu nasz doping mi jeszcze szumi w głowie
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.04.2011, 17:48
Cytat z forum Lecha:

Wiem co masz na myśli i moim zdaniem też już jest pozamiatane (w dużej mierze przez opier...alanie się naszych piłkarzy w rundzie jesiennej), niemniej jednak dziwnie tak jakoś o tym mówić na 10 kolejek przed końcem sezonu, gdy lider ma - mimo wszystko tylko - 8 pkt przewagi nad wiceliderem...
Z drugiej strony ten wicelider zagrał dzisiaj tragicznie, a karny wykonany przez Frankowskiego był tylko podsumowaniem występu zespołu z Białegostoku. Wisła nie grała wcale jakoś nadzwyczajnie - ot, to samo, co zawsze. Jagiellonia bez walki oddała MP Wiśle; nie tylko dzisiejszym meczem, ale grając słabo od początku rundy wiosennej (dotychczas zdobyła zaledwie 2 pkt na 15 możliwych). MP - obojętnie kto by nim nie był - będzie w tym sezonie baaardzo słaby. I ten, kto zdobędzie MP, zdobędzie je dzięki słabości rywali a nie zaje...istości swojej gry.

Haha, gdzieś już to czytałem i to chyba na tym forum, nieprawdaż kresq?
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 03.04.2011, 17:58
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Cytat z forum Lecha:

Wiem co masz na myśli i moim zdaniem też już jest pozamiatane (w dużej mierze przez opier...alanie się naszych piłkarzy w rundzie jesiennej), niemniej jednak dziwnie tak jakoś o tym mówić na 10 kolejek przed końcem sezonu, gdy lider ma - mimo wszystko tylko - 8 pkt przewagi nad wiceliderem...
Z drugiej strony ten wicelider zagrał dzisiaj tragicznie, a karny wykonany przez Frankowskiego był tylko podsumowaniem występu zespołu z Białegostoku. Wisła nie grała wcale jakoś nadzwyczajnie - ot, to samo, co zawsze. Jagiellonia bez walki oddała MP Wiśle; nie tylko dzisiejszym meczem, ale grając słabo od początku rundy wiosennej (dotychczas zdobyła zaledwie 2 pkt na 15 możliwych). MP - obojętnie kto by nim nie był - będzie w tym sezonie baaardzo słaby. I ten, kto zdobędzie MP, zdobędzie je dzięki słabości rywali a nie zaje...istości swojej gry.

Haha, gdzieś już to czytałem i to chyba na tym forum, nieprawdaż kresq?
Wypada tym amikowcom przypomnieć, że rok temu tylko dzięki totalnemu fuksowi wygarnęli na sam koniec mistrzostwo drużynie, która
a) cały sezon grała na wyjeździe
b) zmieniła trenera w kluczowym momencie sezonu
c) borykała się z olbrzymimi problemami kadrowymi (ciągłe kontuzje kluczowych piłkarzy).
Tyle w temacie tego, kiedy mieliśmy naprawdę słabego mistrza. O przepraszam, mamy nadal. Całe szczęście już niedługo, do maja.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.04.2011, 18:01
Wy tu gadu gadu a Cracovia przegrywa
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.04.2011, 18:14
Piękna kolejka. Aby była idealna zabrakło zwycięstwa Lechii.

Wisła 3 pkt
Śląsk 1 pkt na bardzo trudnym terenie
Lechia 1pkt (szkoda, że nie 3)
Legia 0
Lech 1

I na dokładkę Parchy w dup*. Cudownie

Szkoda też, że Bytom chociaż nie zremisował. Zawsze to trochę odejechałby starozakonnym.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.04.2011, 18:14
No to kolejka marzeń
the end
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.04.2011, 18:30
Krótko i zwięźle - kolejka fantastyczna.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Stary 03.04.2011, 18:51
I oby tak do końca.

Mam nadzieje, że nie odpuścimy sobie i nie zaczniemy tracić punktów jakiś meczach z średniakami.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2011, 19:02
Właśnie ktoś to już wspomniał wcześniej. Amikowcy z Wronek nadal nie pamiętają że gdyby nie bramka Jopa w poprzednim sezonie na kolejkę przed końcem, to nawet pomimo gry na Suchych stawach i słabej formy to Wisła była by mistrzem.

Teraz też wszyscy chcą zdyskredytować nasz sukces. Nikt nie gra, nikt nie chce mistrzostwa, liga słaba tylko gdyby to Lech lub Legia była w naszej sytuacji to by pisali i mówili coś innego.

Ja uważam że wszyscy zrozumieli co się właśnie dzieje. To Wisła ma 1 miejsce w tabeli, to Wisła zrobiła najlepsze transfery, to Wisła będzie się wzmacniać na puchary.
Lech - wyprzedaż
Legia - nowy trener i kolejne miliony na transfery. Ale czy ITI będzie się jeszcze chciało. Dodatkowo po tym co się stało z Rzeżniczakiem to ja przewiduję większą zadyme w Warszawie. I ITI pewnie powie że trener i zepół potrzebuje spokoju a trzeba czyścić trybuny.

A tymczasem w Wiśle jest prezes który wie o co w piłce chodzi, dyr. sportowy , trener którzy mają jakąś wizję prowadzenia zespołu. Pełne trybuny z byłymi zawodnikami którzy nawet po latach są mile widziani w Krakowie ( jak np. dziś Gorawski). I najważniejsze pan Cupiał, który nadal pcha ten wózek. Dziś to Wisła może odskoczyć lub może spokojnie rywalizować z Lechem , Legią o miano najlepszej drużyny w Polsce.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.04.2011, 19:35
kreseq napisał(a):Wyświetl post
(...)
Kresek ma niestety sporo racji. Wiele Wiślaków niestety zapomniało lub nie chce pamiętać, jak się dla nas ten sezon zaczął. Powtórką kompromitacji z Tallina, dlatego jeszcze boleśniejszą. Bo katastrofa wydarzająca się 2 razy z rzędu staje się niestety regułą, nie wypadkiem przy pracy.

Dla mnie ten sezon miał być czasem odbudowy Wielkiej Wisły - ze zgliszczy pozostawionych przez Macieja S. oraz głupią politykę transferową, sprowadzoną do wyprzedaży klasowych grajków i sprowadzaniu szrotu.

Na razie w naszej polityce transferowej coś się ruszyło - po raz pierwszy w okienku sprowadziliśmy kilku wartościowych graczy, tracąc tylko (może aż) Pawła Brożka. Mamy też trenera, który dobrze rokuje na przyszłość. Natomiast nie oczekiwałem w tym sezonie cudów - dla mnie niespodzianką miał być awans do europejskich pucharów.

Tymczasem Wisła jest na dobrej drodze do zdobycia MP. Dla mnie jest to totalna sensacja, zupełny szok. Przeżyliśmy totalną r.p.dówę - zwaną eufemistycznie "rewolucją kadrową" - rozpoczęliśmy przebudowę zespołu de facto w środku sezonu i w przerwie zimowej. A teraz, mając 2/3 sezonu za sobą mamy 8 punktów przewagi nad wiceliderem.

Dla mnie sprawa jest jasna. Wynika to nie z naszej siły - jak gramy, każdy widzi. Mankamenty są w niemal każdej formacji, styl daleki od optymalnego. Nasze sukcesy są efektem tragicznej gry naszych rywali. Na koniec sezonu będziemy mogli przeanalizować dokładnie statystyki, ale już teraz widać że nasi najgroźniejsi rywale zaliczyli spektakularną zniżkę formy. Amika i Legia grają grubo poniżej oczekiwań, zaś Polonia gra po prostu tragicznie. Gdyby ktokolwiek z nich grał na miarę swojego potencjału, bylibyśmy w najlepszym wypadku na 2 miejscu.

Ten sezon to kompletna żenada - poziom jest absolutnie tragiczny. Jasne, mistrzostwo zawsze ma swoją wartość i zawsze cieszy. Ale nie ma się też co zachwycać - ligę mamy bardzo słabą.

PS. A teraz z zupełnie innej beczki - bardzo jestem ciekawy, co teraz się stanie w W-wie. Jeśli Walter chce być konsekwentny, szykuje się nowy konflikt z "kumatymi". Oczywiście przy założeniu, że to faktycznie S. pobił Rzeźniczaka (pisze o tym Weszło).
Ostatnio edytowane przez flamengista : 03.04.2011 o godz. 19:38.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 03.04.2011, 19:45
w Lidze + mówili ze najbliższy program 1 na 1 z Patrykiem Małeckim,
z tego co widzę to najbliższy jest jutro o 14:10
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.04.2011, 19:46
yogul napisał(a):Wyświetl post
w Lidze + mówili ze najbliższy program 1 na 1 z Patrykiem Małeckim,
z tego co widzę to najbliższy jest jutro o 14:10
A nie było to już pokazywane? Widziałem w TV fragment, jak Mały idzie wzdłuż Błoń i rozmawia z Rosłoniem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 03.04.2011, 19:50
jestem w 90% pewny że jest tak jak napisałem, gdy to mówili to w tle też puścili własnie fragment tego programu z Małym
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.04.2011, 19:53
wwf napisał(a):Wyświetl post
Wisła zrobiła najlepsze transfery, to Wisła będzie się wzmacniać na puchary.
Lech - wyprzedaż
Legia - nowy trener i kolejne miliony na transfery. Ale czy ITI będzie się jeszcze chciało. Dodatkowo po tym co się stało z Rzeżniczakiem to ja przewiduję większą zadyme w Warszawie. I ITI pewnie powie że trener i zepół potrzebuje spokoju a trzeba czyścić trybuny.
Wyjdzie na to, że drużyny z największymi szansami na rozwój i sukces to Wisła, Lechia i Śląsk.
Czego sobie i wam życzę.

Co do sytuacji z S.: jeżeli dostanie zakaz stadionowy, to po pierwsze dostanie go na długo, a po drugie możemy się spodziewać ciszy z sektora za jedną z bramek.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.04.2011, 19:56
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A nie było to już pokazywane? Widziałem w TV fragment, jak Mały idzie wzdłuż Błoń i rozmawia z Rosłoniem.
Ja natomiast widziałem jak Małecki idzie wzdłuż Błoń i rozmawia z Kędziorem...
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 03.04.2011, 19:56
W 11 kolejki L+Extra oczywiście Pareiko i Chavez (już trzeci raz). Poza tym Piech, Ubiparip, Pawłowski. Krivets, Mila, Sztylka, Ben Radia..i jeszcze dwóch, nie pamiętam...
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2011, 20:02
flamengista

masz rację.

Lech, Legia, Jagielonia, Polonia W. przechodzą jakiś niesamowity kryzys. Ale jak Wisła przechodziła kryzysy w 2007 (kiedy zajeliśmy 8 miejsce) i w poprzednim sezonie gdzie w ostatnich kolejkach przegraliśmy mistrza, a Legia była w tej samej sytuacji co dzisiaj to jakoś w Poznaniu nie słychać było płaczu jaka to Polska liga jest słaba. Za to w mediach czytało się jaki ten Lewandowski, Peszko, Stilic jest niesamowity a Kriviets to najlepszy transfer ostatnich lat. Wszędzie się podkreślało jaki to Lech jest uporządkowany, jak to wyprzedza cała ligę o lata świetlne a Wieszczycki w trakcie ostatniej w sezonie Ligi + ekstra w C+, przewidywał zmianę warty w Polskiej piłce i hegemonie na lata Lecha Poznań.
W Cafe Futboll Kołtoń mówił jak to komitet transferowy w Poznaniu się nie myli, jak to Rutkowski świetnie prowadzi klub a w Krakowie to już tylko teraz środek tabeli będzie.

Jasne cała liga może mieć problemy, ale to nie znaczy że mamy się tym przejmować . Drużyna niech robi swoje i wygrywa.

Co do składu.

Na europę nadaje się Pareiko - ......, Jaliens , Chavez , ...... - Małecki, Sobolewski, ......, Melikson, ........- .........

reszta może być mocnymi zmiennikami, którzy wejdą na końcówkę i zrobią przewagę.

Jovanić - Cikos, Bunoza, ......, Paljic - ......, Wilk, ......., Garguła, Kirm - Genkow (Boguski, Rios)

Sam Maaskant w wywiadach mówi że na Mistrzostwo ten skład jest jeszcze wystarczający ale na dobrą grę w pucharach jest za słaby i potrzeba dalszych wzmocnień za dobre pieniądze. Nawet w dzisiejszym meczu widać było po minie Maaskant-a że on doskonale wie ile jeszcze tutaj brakuje i ile jeszcze trzeba zrobić aby ten zespół grał dobrze. Ale to nie znaczy że mam się nie cieszyć z 1 miejsca w lidze i 8 pkt. przewagi nad 2 zespołem w tabeli.
Ostatnio edytowane przez wwf : 03.04.2011 o godz. 20:12.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.04.2011, 20:34
dawno nie pisałem to coś niecoś spróbuję podsumować.

Gramy jak gramy, cudów nie ma, szczescia trochę jest (miękki karny w Bytomiu, dziś 1,5 samobója Jagi) a do tego reszta faworytów gra jak typowe drużyny ze środka tabeli.

Kryzys przypuszczam, ze nadejdzie, ale to będzie już po ptokach, bo do tego, jak to zwyciezcom, sprzyja nam terminarz(łatwe mecze na początek, które pod koniec sezonu mogłbyby byc naprawdę trudne)

Do tego mamy Skorżę w Legii, który powtarza te same błedy co w Wiśle, a chrakterologicznie ma jeszcze wieksze gówno niż było u nas.
Na czym polega problem Skorży? To co wczoraj powiedział, jak drużynie nie idzie to jest po niej. Tak było w Wisle, tak jest w Legii. NIe ma odwagi u zawodników, nie ma charyzmy u trenera.
Wczorajszą swoja wypowiedzią Skorża podsumował swoje słabości jako trenera- nie jest autorytetem, nie potrafi porwać drużyny. Trener na dobre czasy. Do tego jakieś dziwne przygotowanie fizyczne.

Po takiej przebudowie mistrzostwo to byłby dar od losu, ale czy to cos zmienia?
Ja będę jak coś pił dokłądnie tak samo, jak gbysyśmy grali jak Barcelona
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 03.04.2011, 20:35
flamengista

masz rację.

Lech, Legia, Jagielonia, Polonia W. przechodzą jakiś niesamowity kryzys. Ale jak Wisła przechodziła kryzysy w 2007 (kiedy zajeliśmy 8 miejsce) i w poprzednim sezonie gdzie w ostatnich kolejkach przegraliśmy mistrza, a Legia była w tej samej sytuacji co dzisiaj to jakoś w Poznaniu nie słychać było płaczu jaka to Polska liga jest słaba. Za to w mediach czytało się jaki ten Lewandowski, Peszko, Stilic jest niesamowity a Kriviets to najlepszy transfer ostatnich lat. Wszędzie się podkreślało jaki to Lech jest uporządkowany, jak to wyprzedza cała ligę o lata świetlne a Wieszczycki w trakcie ostatniej w sezonie Ligi + ekstra w C+, przewidywał zmianę warty w Polskiej piłce i hegemonie na lata Lecha Poznań.
W Cafe Futboll Kołtoń mówił jak to komitet transferowy w Poznaniu się nie myli, jak to Rutkowski świetnie prowadzi klub a w Krakowie to już tylko teraz środek tabeli będzie.

Jasne cała liga może mieć problemy, ale to nie znaczy że mamy się tym przejmować . Drużyna niech robi swoje i wygrywa.
100% racji!!!
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 03.04.2011, 20:36
Lech, Legia, Jagielonia, Polonia W. przechodzą jakiś niesamowity kryzys. Ale jak Wisła przechodziła kryzysy w 2007 (kiedy zajeliśmy 8 miejsce) i w poprzednim sezonie gdzie w ostatnich kolejkach przegraliśmy mistrza, a Legia była w tej samej sytuacji co dzisiaj to jakoś w Poznaniu nie słychać było płaczu jaka to Polska liga jest słaba. Za to w mediach czytało się jaki ten Lewandowski, Peszko, Stilic jest niesamowity a Kriviets to najlepszy transfer ostatnich lat.
Teksty typu "ale ta nasza liga jest słaba" można zazwyczaj usłyszeć od kibiców drużyn, którym nie idzie. To taki rodzaj dowartościowania. Prawda jest taka, że liga jest z roku na rok co raz mocniejsza, ale nie ma już takiej drużyny jak Legia i Widzew z połowy lat 90., czy Wisła Kasperczaka, która mogłaby wklepać każdemu cztery bramki czy to u siebie czy na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.04.2011, 20:37
flamengista

masz rację.

Dokładnie tak. Ale nie ma co się im dziwić bo ich szlag z niemocy strzela jak ciagle krytykowana Wisła przez tzw. "obiektywnych" ciagle na topie chociaż od lat przepowiadali jej koniec, sprzedaż itp.
Wystarczył kwadratowy łeb Jopa, po którym Amica zdobyła mistrzostwo i...w głowie się poprzewracało. Teraz wroniecka stonka kartoflana wróciła do stanu przedjopowego, a Legia co miała juz MP w kieszeni wg. pismaków warszawskich i tzw. "fachowców" po okresie letnich transferów też wróciła do swojego znanego już w ostatnim przynajmniej 15 leciu, poziomu.
I znowu zburzyliśmy tym fachmenom ich teorie. Pokazując, że Wisła nawet w kryzysie potrafi sobie radzić nawet z takimi Amicami, Groclinami i Legiami. Wyobrażacie sobie jaki ich h.. musi strzelać po każdym zwycięstwie Wisły ?
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.04.2011, 21:09
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Teksty typu "ale ta nasza liga jest słaba" można zazwyczaj usłyszeć od kibiców drużyn, którym nie idzie. To taki rodzaj dowartościowania. Prawda jest taka, że liga jest z roku na rok co raz mocniejsza, ale nie ma już takiej drużyny jak Legia i Widzew z połowy lat 90., czy Wisła Kasperczaka, która mogłaby wklepać każdemu cztery bramki czy to u siebie czy na wyjeździe.
Świetnie to ujełeś. W okresach dominacji Legii, Widzewa czy Wisły zespoły te mogły praktycznie każdego piłkarza z ligi. Teraz jest to niemal niemożliwe, bo większość klubów znacznie poprawiło swoją sytację finansową (kasa z c+ i nowe stadiony) i nie muszą sie wyzbywać swoich najlepszych graczy, aby "przeżyć" do następnego sezonu. Obecnie aby wygrać ligę nie wystarczą same umiejętności, bo rożnica między dołem tabeli a czołówką jest dużo mniejsza. Mistrzem zostaje ten zespół, który potrafi być skoncentrowanym w 100% w każdym meczu.
Żeby obecnie zbudować silny zespół nie wystarczy już tylko kasa. Przecież gdyby Wojciechowski z taką gotówką wszedł 15 lat temu to Polonia miałaby kilka mistrzostw Polski na swoim koncie.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.04.2011, 21:15
Nie wiecie czy w tej kolejce przełamana została liczba 100 tys. kibiców na trybunach?
What's new?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów