The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 18 kolejki
Zwycięstwo Wisły 298 95,51%
Remis 10 3,21%
Zwycięstwo Widzewa 4 1,28%
Głosujących: 312. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2011, 21:05
mecz przecietny, wazne ze wygrany. jak dla mnie genkow dalej sie nie sprawdza
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.03.2011, 21:07
7 zwycięstwo w lidze!! BRAWO!! Ale tu kończy się mój entuzjazm. Też sie zastanawiam jak to jest, że nie tracimy goli...Kolejny raz Wisła źle zaczyna mecz. W zasadzie każda piłka na aferę i zagrożenie...Wyprowadzanie piłki to dalej tragedia. Nie wiem czemu Melikson się nie pokazuje tylko sporadycznie robi to Sobol który i tak oddaje piłkę do tyłu...Poza tym gra Genkova, hmmmm ja wiem, że są goście co lubią napastników co nie strzela goli ale bez przesady. Może to ustawienie nie jest dla niego...sam nie wiem ale napastnik ma strzelać gole!!
Jaliens - a więc trener zobaczył to co widać było gołym okiem a mianowicie że Jaliens po prostu gra słabo!!! I co na to Westersyl? Trener ściąga gościa co według Ciebie jest najlepszym obrońcą? Dziwne. I nie traktuj tego jako atak na Ciebie ale po prostu widać że trener potrafi obiektywnie ocenić formę danego gracza i za to mu chwała.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 12.03.2011, 21:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Do tego przerażała mnie gra Chaveza i Bunozy - każda długa piłka "na aferę" była zagrożeniem.

Chavez - 4. Dziwne zachowanie przy wysokich piłkach - czemu czekał, aż wpadły w kozioł? Gra słaba
.
Dla mnie Chavez jeden z lepszych na boisku wraz z Meliksonem, Małeckim i Kirmem.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.03.2011, 21:08
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
I ja chcę Riosa od 1 minuty!!! Albo przynajmniej na 30 min, żebym w końcu zrozumiał dlaczego nie gra.
Uwierz mi że jak będzie miał podpisany kontrakt to zaGRA.
Odpowiedz cytując
KoTu1906
Member

Od: 11.2009

Stary 12.03.2011, 21:11
Dzisiejsze zwycięstwo bardzo cieszy.. tym bardziej,że bracia zagrali dla nas
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 12.03.2011, 21:11
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
7 zwycięstwo w lidze!! BRAWO!! Ale tu kończy się mój entuzjazm. Też sie zastanawiam jak to jest, że nie tracimy goli...Kolejny raz Wisła źle zaczyna mecz...
Zastanów się nad tym co tu wypisujesz.
Strach pomyśleć co byś napisał gdybyśmy zremisowali...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.03.2011, 21:15
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Zastanowiłem się, i co? I myślę to samo. /nie wiem o co Ci chodzi. Kto do nas przyjedize, Ruch czy Widzew to potrafi stworzyć parę groźnych sytuacji praktycznie z niczego. I to mnie dziwi.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.03.2011, 21:15

niektorzy zdecydowanie za duzo oczekuja od pilkarzy/druzyny z peryferiów Europy i do tego jeszcze narzekaja po wygranym meczu ,masakra
Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.03.2011, 21:16
Cieszy zarówno nasze zwycięstwo, jak i wczorajsze zwycięstwo Śląska nad Legią, a także Lechii na Jagą. Mamy 4 punkty przewagi nad drugim zespołem, trzeba grać swoje do końca rundy. Chyba trzeba by sklonować Małego i Meliksona, wtedy można by spokojnie myśleć o każdym kolejnym meczu;d oczywiście w ofensywie
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.03.2011, 21:17
Żałość. Biegają jakby mieli kamienie w dupie, zero gry bez piłki, zero pomysłu na rozegranie. Do 35 minuty i pierwszego strzału Meliksona nie stworzyliśmy żadnego zagrożenia pod bramką rywali. A 60% utrzymanie się przy piłce wynika z tego że obrońcy do siebie podawali przez większość meczu.Nie przystępujmy do europejskich pucharów bo nas waleczni Luksemburczycy pojadą.
Powód: takietam
Ostatnio edytowane przez Olivarez : 12.03.2011 o godz. 21:20.
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2011, 21:19
Z ocenami pomeczowymi wstrzymam się do jutra jak trochę ochłonę...

Jednak powiem, że bardzo podobała mi się gra Chaveza moim zdaniem piłkarz meczu.
Ja uważam go za najlepszego stopera ligi

Żałuje trochę niewykorzystanych sytuacji przez Genkova piłka go szukała w polu karnych no ale miał strasznego pecha i nie wykorzystał tej jednej setki.
Jednak nie powiem, że to był słaby mecz w jego wykonaniu. Jego cofanie się do piłki było pożyteczne... Życzę mu, żeby w końcu się przełamał

Natomiast Kirm miał dużego farta przy tym karnym. Na następny raz lepiej, żeby wykonywał ten stały fragment Melikson, Małecki ew. Genkov.

Fajną zmianę zrobił Rios, który wniósł trochę ożywienia do gry - BRAWA!!

Podsumowując...
Lidera mamy!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 12.03.2011, 21:19
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Zastanowiłem się, i co? I myślę to samo. /nie wiem o co Ci chodzi. Kto do nas przyjedize, Ruch czy Widzew to potrafi stworzyć parę groźnych sytuacji praktycznie z niczego. I to mnie dziwi.
Za krótko / mój drogi,Ciebie dziwi że nie tracimy bramek... A moim zdaniem takimi historiami powinni się zajmować kibice Widzewa,Arki,Ruchu...
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.03.2011, 21:26
Mnie irytuje fakt, że Bunoza nie potrafi trzymać lini spalonego. Często jest tak, ze trójka obrońców jest w jednej linii a dwa metry za nimi Gordan i trach. Pułapkę offsajdową ch... strzelił i trzeba się wracać i mamy palpitacje serca.

Mecz taki sobie ale kapitalnie Melex tą akcję zrobił. No i wielkie brawa dla Małego za wiatraczek w tyłku przy pierwszej bramce.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.03.2011, 21:32
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jak to jest że tracimy tak mało bramek, a przecież widać że obrona jest przeciętna.
Tracimy bramki źle, nie tracimy jeszcze gorzej, bo ludzie doszukują się dlaczego ich nie tracimy. Odpowiedź prosta Pawełek na bramce już u nas nie stoi
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.03.2011, 21:33
Titto napisał(a):Wyświetl post

Jednak powiem, że bardzo podobała mi się gra Chaveza moim zdaniem piłkarz meczu.
Ja uważam go za najlepszego stopera ligi
To koncowe stwierdzenie to chyba troche na wyrost. Najlepszy stoper ligi powinien jednak potrafic wyprowadzic i prosto kopnac pilke, a Chavez ma z tym nie male problemy. Co nie zmienia faktu, ze dzis zagral poprawnie.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.03.2011, 21:34
komentator mówił ze wie z dobrych źródeł (hahaha dziennikarze w Polsce takie coś maja?) ze dziś na trybunach byli skauci klubu z Anglii i ogladali Małego
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2011, 21:34
Piłkarze mają problem podejść po meczy do każdej trybuny?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.03.2011, 21:37
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
A jest to w ich obowiązku O ile mi się wydaje to nie, a podchodzą do jednej jako symboliczne podziękowanie za doping od całego stadionu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.03.2011, 21:37
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 100% co do Genkova. O niego jestem spokojny. Niech tylko się odblokuje i poczuje pewniej i będzie to jeden z najlepszych napastników jakich Wisła miała. Póki co ciśnienie rośnie, kolejny mecz bez bramki, plus stuprocentowa zmarnowana i już jest po nim jazda na forum.. Ale do tego już się zdązyliśmy przyzwyczaić
Jak trenerzy byli zwalniani po kilku nieudanych meczach to była jazda na forum, że brak profesjonalnego podejścia, zmieniamy trenerów jak rekawiczki itd. Ale Genkov niech sp... bo już 3 mecz ligowy bez bramki strzelonej zaliczył... oj Panowie , zejdzta na ziemie.

A co do samego meczu jeszcze i Riosa - mam wrażenie, że trener będzie mu dawał teraz pograć więcej w kolejnych meczach. Ogólnie mam wrażenie, że był to mecz, który kontrolowaliśmy. Maaskant mówił ostatnio w wywiadzie, że na Ligę Mistrzów ta drużyna raczej nie starczy. Uważam, że miał rację i głównie mam tu na myśli formację obronną. Niestety Chavez z Bunozą to wymarzeni obrońcy dla jakiegoś europejskiego, a miarę zgranego zespołu. Dzisiaj jedynie Pajlić zagrał w porządku, ale w obronie miodu nie ma i uważam, że nadal nie mamy trzonu na którym można ją zbudować. Chyba, że okaze się nim Jaliens, ale dajmy mu troszke czasu jeszcze.

A co do bramki Małego - podobna do tej Pi Brożka z Mattersburgiem bodajże.

Nie sadze zeby mial lepsze sytuacjena odblokowanie se niz ta w ktorej w 2 metrow nie trafil do bramki albo w koncwce o malo sie nie zabil na pilce. Inego wyscia nie ma, trzeba byc cierpliwym i czekac bo co innego zostalo?

naszczescie mamy Kirma, Meliksona, Maleckiego. Na razie to wystarcza na kolejne 3pkt.

Oby tak dalej!!!
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2011, 21:38
Widzew był najsłabszą drużyną z którą graliśmy na wiosnę. No więc się do nich dostosowaliśmy. Gra słaba, liczą się trzy punkty.

Z perspektywy trybun odniosłem wrażenie znacznie lepszej gry Andraża i Sobola.

Dlaczego Bunoza ma momenty zasypiania na boisku ? Gdyby nie one było całkiem przyzwoicie.

Jestem zdania, że Genkow jeszcze zaskoczy. Ale w oczekiwaniu na zaskoczenie mógłby trochę posiedzieć na ławie. Na przykład 45 minut Rios/ 45 minut Genkow.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 12.03.2011, 21:42
Bo stwierdzili, że do pikników nie będą podchodzić
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.03.2011, 21:42
Uwierz mi że jak będzie miał podpisany kontrakt to zaGRA.
Nie przyjmuje takiej odpowiedzi. Jak piłkarz jest dobry to ma grać, a nie siedzieć na ławce.
Może myślisz, że trener go specjalnie nie wpuszcza, żeby czasem nie strzelił 5 bramek w meczu i papa z transferem? Litości...
Jakby Wisła interesowała się jakimś grajkiem, który przez ostatni rok wchodziłby na końcowe minuty meczów, to od razu byłyby głosy przeciw. A tutaj piłkarz nam się marnuje na ławce a wszyscy się cieszą, że cena idzie w dół.
I tak w River sobie nie pogra, myślę, ze w tej chwili by go puścili za nie więcej niż 500 tys. euro...

PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Tracimy bramki źle, nie tracimy jeszcze gorzej, bo ludzie doszukują się dlaczego ich nie tracimy. Odpowiedź prosta Pawełek na bramce już u nas nie stoi
O co wam chodzi? Przecież oni nie narzekają, że nie straciliśmy goli, tylko podkreślają, że przeciwnicy mieli zbyt dużo sytuacji do strzelenia gola. Gdyby nie szczęście, to mielibyśmy ze 2 bramki w plecy. Słaba gry obrony, z Bunozą na czele.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 12.03.2011 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 12.03.2011, 21:43
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
A jest to w ich obowiązku O ile mi się wydaje to nie, a podchodzą do jednej jako symboliczne podziękowanie za doping od całego stadionu.

nie, oni mają obowiązek tylko kasę liczyć
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.03.2011, 21:46
I ja chcę Riosa od 1 minuty!!! Albo przynajmniej na 30 min, żebym w końcu zrozumiał dlaczego nie gra.
bo jest pierońsko wolny i do tego wygląda jakby było ich dwóch. Moim zdaniem dlatego.

Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.03.2011, 21:48
Od Kosy i Błaszczykowskiego nie było takiego piłkarza w Wiśle jak Melikson, nareszcie nie tylko sprzedaliśmy ale i kupiliśmy kogoś kto coś wnosi, jestem pod wrażeniem że udało nam się sprowadzić kogoś takiego, kto w kolejnym meczu z rzędu nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Myślę że i też Mały na tym korzysta że ma takiego partnera do gry, w końcu ma się od kogo czegoś nauczyć.

Gra zespołu, no cóż do Barcelony droga daleka, są momenty ale wynikają one bardziej z indywidualnych przebłysków, bo w tym wszystkim trochę za dużo wciąż przypadkowej gry. Natomiast fajnie że znów rządzimy w tej naszej słabej lidze

Rios wszystko fajnie, tylko nie bardzo widzę jego miejsce na boisku. Na środkowego napastnika zbyt wątły, na skrzydłowego zbyt wolny, na rozgrywającego, no sorry ale Meliksona to on posadzić na ławie nie ma prawa, wcale się nie dziwię Maaskantowi, no ale może w pucharze udowodni że się trener myli.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.03.2011, 21:50
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
bo jest pierońsko wolny i do tego wygląda jakby było ich dwóch. Moim zdaniem dlatego.
Oglądnij jeszcze raz końcówkę.
Wszedł na 5 minut i bardzo podobała mi się jego gra. Ładnie się zastawiał, dał dwie bardzo dobre prostopadłe piłki. Był bliski strzelenia gola. Nie zauważyłem jego szybkości. Może jakby pograł 45 min, to bym widział te braki.
Po za tym nie każdy piłkarz musi być tak szybki jak Maor. Żurawski, czy Garguła to demony szybkości?
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 12.03.2011, 21:55
Oglądnij jeszcze raz końcówkę.
Wszedł na 5 minut i bardzo podobała mi się jego gra. Ładnie się zastawiał, dał dwie bardzo dobre prostopadłe piłki. Był bliski strzelenia gola. Nie zauważyłem jego szybkości. Może jakby pograł 45 min, to bym widział te braki.
Po za tym nie każdy piłkarz musi być tak szybki jak Maor. Żurawski, czy Garguła to demony szybkości?
No tak masz rację ale jak ktoś już wcześniej widział gdzie go można ustawić na boisku? WYsunięty napastnik raczej nie, skrzydła też wątpie więc zostaje tylko środek pola, na tej pozycji go jednak nie widzieliśmy, może warto jednak wypróbować co do meczu to szału nie ma i trochę za dużo chaosu i za mało wychodzenia do piłki ale widać, że wszystko idzie w dobrym kierunku, może być tylko lepiej

Genkov...moim zdaniem jeeszcze się przełamie i dzisiaj naprawdę nieźle grał i jak nie strzelił tej patelni to tak sobie właśnie myślałem co tu się na forum będzie działo. Naprawdę trochę ciepliwości
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 12.03.2011, 21:58
a do kogo mieli ....a podejsc? jak odeszli od nas od G to na E nie bylo juz prawie nikogo....szybciej wychodzcie ze stadionu i najlepiej jeszcze nie hymn przestancie spiewac i wogole czytajcie gazety na meczu to wtedy napewno do was podejda....
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 12.03.2011, 22:04
neq. napisał(a):Wyświetl post
a do kogo mieli ....a podejsc? jak odeszli od nas od G to na E nie bylo juz prawie nikogo....szybciej wychodzcie ze stadionu i najlepiej jeszcze nie hymn przestancie spiewac i wogole czytajcie gazety na meczu to wtedy napewno do was podejda....
do tych co zostali
tyle pierdółek o marketingu na wisla.krakow.pl a podejsc do kibiców nie umieją

btw
nie jedzcie na sektor E bo nawet nie mozna na tej trybunie stac na schodach bo zaraz Steward'zi podchodzą żeby usiąść na miejscu

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2011, 22:07
albert02 napisał(a):Wyświetl post
To koncowe stwierdzenie to chyba troche na wyrost. Najlepszy stoper ligi powinien jednak potrafic wyprowadzic i prosto kopnac pilke, a Chavez ma z tym nie male problemy. Co nie zmienia faktu, ze dzis zagral poprawnie.
To kto twoim zdaniem jest najlepszym stoperem w lidze i kto jest lepszy od Chaveza?
A co do jego wyprowadzania piłek to w tym meczu wychodziło mu to całkiem nieźle. Zagrał kilka naprawdę fajnych, długich podań...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów