The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 18 kolejki
Zwycięstwo Wisły 298 95,51%
Remis 10 3,21%
Zwycięstwo Widzewa 4 1,28%
Głosujących: 312. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2011, 20:31
Kolejny napastnik z bramkowstretem
ale grał nieźle, po prostu w koncówce za bardzo chciał
Brawo Mały, Meleks i Kirm w takiej kokejnosci
Słoweniec może nie zachwyca ale asysty i bramki kolekcjonuje
Reszta przyzwoicie, w obronie nerwowo- jak zwykle, ale jak zwykle tez Chavez z Bunoza i gramy na zero
teraz Jaga remis i bedzie pieknie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.03.2011, 20:32
Ja chciałem atak Genkov - Rios, moze typowy drugi napastnik to dla Genkova byłoby dobre rozwiazanie.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2011, 20:33
Mnie zastanawia jak to jest że tracimy tak mało bramek, a przecież widać że obrona jest przeciętna.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Najlepszy na boisku Małecki, Melikson, Chavez.

Bunoza znowy mnie drażnił i przez jego głupote mogliśmy stracić gola. Niech gra Jaliens w jego miejsce z Chavezem. Kirm trochę mało widoczny i z pomocy najsłabiej.

Reszta całkiem przyzwoicie. U Sobolewskiego widać już wyraźny skok jakościowy. Genkov owszem zrąbał dwie dobre sytuacje pod koniec, ale do 80 minuty grał według mnie dobrze, wygrywając dużo przebitek ważnych po których szły kontry Małeckiego i Meliksona. Rios wszedł na kilka minut i nieźle się pokazał, ewidentnie musi dostawwać więcej szans. Jirsak było wiadomo że jak raz zagrał super to następny taki mecz za 7-8 spotkań, choć i tak było poprawnie i nie odstawał.

Raczej mecz bez histori, ważne 3 pkt i umocnienie sie na pozycji lidera.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Z taką grą Melikson'a dłużej miejsca nie zagrzeje w naszej lidze.Tak wiem,poczekajmy na mocniejszych rywali,ale on i tak robi różnicę...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.03.2011, 20:36
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś grał w pilke i ma pojęcie to mi przyzna racje,że Genkov odwala kawał dobrej roboty,silny środkowy napastnik,twardo trzyma się na nogach i przy takim ustawieniu gdzie Kirm i Maly schodzą ze skrzydeł do środka i gramy 3 napastników pasuje idealnie,a bramki przyjdą z czasem..uprzedzam Was i zaznaczam,że w meczu z Arką w ogóle nie dochodził do syt, strzeleckich przez Swoje przygotowanie do rundy..a raczej jego braku o czym wspominał Maskant a z meczu na mecz jest coraz lepiej i do tego wystarczyło znów 5 min by Rios pokazał nam 3 takie zagrania,mam na myśli podania do Kirma,miodzio..nie dam się nikomu przekonać,że ten chłopak nie zasługuje na wiecej minut na boisku..mam cichą nadzieje,że Wisła wie,że trafił się jej bardzo dobry i młody zawodnik i nie wystawianie go terz to próba zbicia ceny...
Zgadzam się w 100% co do Genkova. O niego jestem spokojny. Niech tylko się odblokuje i poczuje pewniej i będzie to jeden z najlepszych napastników jakich Wisła miała. Póki co ciśnienie rośnie, kolejny mecz bez bramki, plus stuprocentowa zmarnowana i już jest po nim jazda na forum.. Ale do tego już się zdązyliśmy przyzwyczaić
Jak trenerzy byli zwalniani po kilku nieudanych meczach to była jazda na forum, że brak profesjonalnego podejścia, zmieniamy trenerów jak rekawiczki itd. Ale Genkov niech sp... bo już 3 mecz ligowy bez bramki strzelonej zaliczył... oj Panowie , zejdzta na ziemie.

A co do samego meczu jeszcze i Riosa - mam wrażenie, że trener będzie mu dawał teraz pograć więcej w kolejnych meczach. Ogólnie mam wrażenie, że był to mecz, który kontrolowaliśmy. Maaskant mówił ostatnio w wywiadzie, że na Ligę Mistrzów ta drużyna raczej nie starczy. Uważam, że miał rację i głównie mam tu na myśli formację obronną. Niestety Chavez z Bunozą to wymarzeni obrońcy dla jakiegoś europejskiego, a miarę zgranego zespołu. Dzisiaj jedynie Pajlić zagrał w porządku, ale w obronie miodu nie ma i uważam, że nadal nie mamy trzonu na którym można ją zbudować. Chyba, że okaze się nim Jaliens, ale dajmy mu troszke czasu jeszcze.

A co do bramki Małego - podobna do tej Pi Brożka z Mattersburgiem bodajże.
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez tomsts : 12.03.2011 o godz. 20:38.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.03.2011, 20:37
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Z taką grą Melikson'a dłużej miejsca nie zagrzeje w naszej lidze.Tak wiem,poczekajmy na mocniejszych rywali,ale on i tak robi różnicę...
Ma 4(?) letni kontrakt, nigdzie go nie puszczamy!
Odpowiedz cytując
Pajo1906
Member

Od: 08.2007

Wisła Kraków - Widzew Łódź

624x352| AVI | HQ |16:9 | Polski Komentarz

1-0 Małecki
Kod:
http://www.multiupload.com/34YD8BJ5K8
2-0 Kirm

( Rajd Meliksona + czerwona kartka Mielcarza + karny )
Kod:
http://www.multiupload.com/1R34K3ZTN4

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A tak.... Poki co Genkov to katastrofa.
żartujesz?
Ciężko mi wybrać najlepszego zawodnika, jednakże najgorzej Bunioza :/ Co prawda nieco lepsze wybicia niz w ostatnich meczach, ale i tak słabo. Bardzo nieodpowiedzialna, lekkomyślna gra, błędy w kryciu, trzymaniu linii itd.
Cikoś i Chavez też nie najlepiej.

@flamengista: Dzięki Ci, że przypomniałeś o Małku. Ten gość nie powinien mieć prawa sędziowania jakiegokolwiek meczu. Dożywotnia banicja. Pomijając mnóstwo idiotycznych małych błędów w stylu autu w złą stronę, przez średnie typu brak żółtych kartek za faule taktyczne, faule od tyłu, odkopnięcie piłki po gwizdku, aż po rzut karny, którego zawdzięczamy bocznemu, bo sędzia Małek nic nie widział.
Ostatnio edytowane przez filemon : 12.03.2011 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.03.2011, 20:38
Koszmarne męczarnie w meczu, który powinniśmy wygrać znacznie łatwiej. Niestety, zagraliśmy słabe spotkanie - byliśmy ospali, mała ruchliwość w środku pola, słabe wyprowadzenia piłki przez obrońców i pasywne skrzydła.

Do tego przerażała mnie gra Chaveza i Bunozy - każda długa piłka "na aferę" była zagrożeniem.

Ten mecz wygraliśmy dzięki talentowi i umiejętnościom Małeckiego i Meliksona. Nie dzięki dobrej grze całego zespołu.

Oceny:
Pareiko - 7. Solidny występ, świetna interwencja przy groźnym strzale - sparował piłkę na słupek.
Cikosz - 5. Solidny, ale dość bezbarwny występ.
Chavez - 4. Dziwne zachowanie przy wysokich piłkach - czemu czekał, aż wpadły w kozioł? Gra słaba, ale...
Bunoza - 3. Gra fatalna, byłoby zero gdyby nie wybicie przy obronie Pareiki. Bezmyślny faul na Gruzinie, niepotrzebne, ryzykowne podania w poprzek pola.
Pajlić - 6. Najlepszy z obrońców. Niemal bezbłędny w defensywie, mniej widoczny w ofensywie.
Kirm - 6. Powiela stare błędy - wolny, nie umie minąć w pojedynku 1 na 1, za mało dośrodkowań. Z drugiej strony - asysta i już 5 bramka w sezonie. Więc raczej na plus, ale bez rewelacji.
Sobolewski - 8. Bardzo dobry występ, choć nie ustrzegł się błędów na początku. Im dłużej trwał mecz, tym lepiej.
Jirsak - 5. Występ przeciętny, zgodnie z przewidywaniami wielu forumowiczów po świetnym ostatnim występie przygasł. Ale tragedii też nie było.
Melikson - 9. W kolejnym meczu wyróżniający się zawodnik. Bierze na siebie grę, co więcej jego błyskotliwe akcje przynoszą pożytek drużynie. Poprzednio gol, dzisiaj asysta (wywalczył karnego). Akcja na karnego - mistrzostwo, nawet w naszej przaśnej lidze zrobić coś takiego - nieprawdopodobne.
Małecki - 8. Początkowo niewidoczny, ale walczył i szukał gry. Strzelił kluczową dla przebiegu meczu bramkę, dzięki niesłychanej ambicji - podążył za akcją z połowy boiska i zdążył w samą porę. Brawo Mały.
Genkow - 6. Mimo zmarnowanej 100% sytuacji po podaniu Małeckiego wreszcie widoczny. Nie tylko walczył, ale też szukał gry. Ładny rajd prawym skrzydłem, kilka razy gra "na klepę". Powoli się rozkręca.

Trener Maaskant - trochę zbyt wolno reagował na wydarzenia na boisku. Rios wszedł na sam koniec, w zasadzie nie dostał szansy. No ale wynik go broni.

Sędzia Małek - znowu parodia sędziowania. Dobrze, że ten antywiślacki sędzia ma już mecz z nami za sobą. Usiłował nam zaszkodzić, na szczęście się mu nie udało. Co ten facet robi w ekstraklasie? To są jakieś jaja.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.03.2011, 20:40
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Genkov zejdŹ czŁowieku!
A Ty w takim razie się wyloguj z forum. Widocznie oglądałeś inny mecz niż ja. Największa zasługa przy pierwszej bramce? Otóż zaskoczę Cię - Genkov! Gdyby nie odciągnął obrońców, to wrzutka Kirma i wejście Małeckiego na nic by się zdały. Walka o piłkę, powrót po stracie - to widziałem dzisiaj w jego grze i będę go bronił, mimo iż nie trafił niemal na pustą bramkę. Brożek (chyba nie bez przyczyny nazywany "chybił-trafił") niejednokrotnie marnował gorsze okazje i proszę Was nie wyskakujcie mi z tym, że strzelał na zawołanie, bo w rundzie wiosennej, poza kilkoma trafieniami, nie zachwycił. Dajcie Genkovowi czas. Sądzę, że kiedy zdobędzie pierwszą bramkę, zacznie strzelać regularnie.

Co do samego spotkania - mecz na nie najgorszym poziomie. Przepiękny rajd Meliksona, świetna gra Patryka i dobra zmiana Łobodzińskiego (nie wierzę, że to napisałem ). Tomek Jirsak dziś nie zachwycał, ale to, co do niego należało wykonał
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 12.03.2011 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.03.2011, 20:40
Jak czytam niektóre posty na temat Genkova to aż mnie szlak jasny trafia . Najłatwiej jest szydzić z kogoś , atakować , naśmiewać się kiedy komuś nie idzie , najlepiej idźcie na najbliższy trening Wisełki i wpierdo.... Bułgarowi i podarujcie mu bilet do swojej ojczyzny i niech się więcej tutaj nie pokazuje . Niektórzy z Was są żałośni , zawsze znajdą jakiś powód do narzekania i cel ataków , Łobo nie gra , Jirsak się poprawił podobnie jak Kirm - na razie mają spokój więc na kolejną ofiarę został wytypowany Genkov . Nie mówię że on gra dobrze bo nie gra ale stara się i nie każdy wejdzie do zespołu tak jak Melikson . On może potrzebuje więcej czasu a umiejętności ma ponieważ mówią o tym sami piłkarze i trener którzy z nim przebywają na co dzień. Ale Wy wszystko wiece najlepiej i jeszcze pojawiają się znane regułki ,że brakuje mu ambicji - jeśli ktoś tak myśli to jest albo ślepy albo po.....y. Jeśli ktoś się śmieje jak mówię że to jest inny typ napastnika niż Hubnik czy Rudnevs to ok śmiej się ale to jest oznaka Twojej niewiedzy . Genkov przypomina mi stylem gry Kuźbę albo Rengifo, trzeba umieć wykorzystać jego atuty . Hubnik czy Rudnevs to już raczej taki Żuraw albo Paweł Brożek . Jeśli chcecie by Cwetan grał tak ja Wasze Bożyszcze Hubnik czy Rudnevs to rozczaruję Was - nie będzie tak grał ale ma inne atuty który trzeba wykorzystać a i on sam potrzebuje więcej czasu na wkomponowanie się do drużyny i pokazanie na co go stać. Oczywiście nie zrozumcie mnie źle , nie twierdzę że Genkov gra tak zajebiście ponieważ przyznam Wam rację , na razie gra poniżej oczekiwań ale widać przebłyski w jego grze które są nadzieją na lepszą przyszłość .
I jeszcze jedno : vaazon - sam zejdź człowieku , będzie spokój...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.03.2011 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.03.2011, 20:41
Mecz taki sobie, ale ważne, że są 3 punkty. Zdecydowanie na plus Małecki, Melikson i Chavez. Genkov, mimo dwóch niewykorzystanych sytuacji, też całkiem dobrze - jednak widać po nim, że w poprzednim klubie grał w ustawieniu z dwoma napastnikami. Poza tym przyzwoicie, przy czym należy chyba wyróżnić Palijicia.
Rios powinien grać IMO więcej niż te kilka minut.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.03.2011, 20:43
Przed chwilką wróciłem z stadionu i mam pytanie do tych co oglądali mecz w telewizji. Czy powinna być bramka dla Widzewa po rzucie wolnym i czy uczciwie był podyktowany rzut karny. Z miejsca w którym siedziałem ciężko mi było określić powyższe sytuacje.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.03.2011, 20:45
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
A Ty w takim razie się wyloguj z forum. Widocznie oglądałeś inny mecz niż ja. Największa zasługa przy pierwszej bramce? Otóż zaskoczę Cię - Genkov! Gdyby nie odciągnął obrońców, to wrzutka Kirma i wejście Małeckiego na nic by się nie zdały. Walka o piłkę, powrót po stracie - to widziałem dzisiaj w jego grze i będę go bronił, mimo iż nie trafił niemal na pustą bramkę. Brożek (chyba nie bez przyczyny nazywany "chybił-trafił") niejednokrotnie marnował gorsze okazje i proszę Was nie wyskakujcie mi z tym, że strzelał na zawołanie, bo w rundzie wiosennej, poza kilkoma trafieniami, nie zachwycił. Dajcie Genkovowi czas. Sądzę, że kiedy trafi pierwszą bramkę, zacznie strzelać regularnie.

Co do samego spotkania - mecz na nie najgorszym poziomie. Przepiękny rajd Meliksona, świetna gra Patryka i dobra zmiana Łobodzińskiego (nie wierzę, że to napisałem ). Tomek Jirsak dziś nie zachwycał, ale to, co do niego należało wykonał
Głową muru nie przebijesz, a samo mówienie to jest rzucanie grochem o ścianę. Jednak nigdy nie było tak, że na forum wszyscy się zgadzali. Melikson potwierdza w kolejnym meczu swoją klasę i widać robi nam różnice w grze. Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym sezonie zostanie sprzedany znając nasz zarząd.

PS. Jak tam zagrał ten ich Dżalamize czy jak mu tam
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.03.2011, 20:45
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilką wróciłem z stadionu i mam pytanie do tych co oglądali mecz w telewizji. Czy powinna być bramka dla Widzewa po rzucie wolnym i czy uczciwie był podyktowany rzut karny. Z miejsca w którym siedziałem ciężko mi było określić powyższe sytuacje.
Bramki na 100% nie było, karny zasluzony. Strasznie uwielbialem Szymkowiaka ale czasami mnie denerwuje. Rajd Maora, pada na murawe a ten czysciutko było - to juz nie pierwszy taki jego komentarz gdy Wisla rozgrywa swoj mecz. Strasznie mnie to irytuje.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.03.2011, 20:46
gola nie było, karny uczciwy
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.03.2011, 20:46
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Nie, piłka została wybita przez Bunozę z linii bramkowej.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.03.2011, 20:47
Ja tez jak czytam niektore komentarze to lapie sie za glowe . Ospale to gralismy z Podbeskidziem , dzis nasi zapieprzali az milo i to szczegolnei w pressingu co mi sie bardzo podobalo ,a Widzew to rywal ktory postawil nam szczegolnie w 1 polowie wysoko poprzeczke. Nie piszcie juz o niepewnym Chavezie bo zagral on dla mnie dzis po profesorsku. Bunoza tez dobrze poza tym durnym faulu z boku pola karnego. Co do Genkova ,dobrze ze zmarnowal ta setke przy stanie 2-0 ,bo by sie chyba zalamal ,a takto moze sie przelamie w waznym meczu na wyjezdzie z Polonia Bytom
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Dżalamidze.
Słabo, na początku parę przebłysków typu dobra gra z klepki, robienie różnicy, ale z biegiem czasu coraz słabiej. Za długo holował w piłkę, nie wykorzystał jednej setki (centra miedzy bramkarza a obroncow) i w efekcie zmieniony po skurczach.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post

A on był dziś w ogóle na boisku ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Uprzedzam: zawodników krytykować można, choć nie wiem czy Genkowowi to pomoże. Raczej zaszkodzi.

Natomiast za teksty "zejdź człowieku" daję kartki. To już poziom dna.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2011, 20:49
Genkov zagrał jak dla mnie bardzo dobry mecz. Walczył o każdą piłkę... wygrywał główki, zgrywał piłki. Miał JEDNĄ sytuację od kiedy do nas przyszedl. Dzisiaj przestrzelił beznadziejnie ale sądzę że ruszy jak strzeli pierwszą bramkę. On się musi nauczyć grać samemu w ataku. Zawsze grał w kimś a teraz wszystko należy do niego.

Melikson bardzo dobry mecz, chyba był najlepszy na placu, a to co zrobił przy bramce na 2-0... epicki rajd
Chyba już skończyły się porównywania Maora do Dżalamidze... gruzin nie zagrał dzisiaj kompletnie nic...
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.03.2011, 20:51
Wisła - Widzew: wybierz wiślaka meczu

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...a,id,t,tm.html

Tylko Melikson. Amen.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2011, 20:54
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jak to jest że tracimy tak mało bramek, a przecież widać że obrona jest przeciętna.
Również często nad tym dumam

Nie ma co krytykować za wczasu Genkova. Dziś było już wyraźnie lepiej niż z Ruchem. Miał sytuację, nie udało. Nie takie patelnie się przestrzeliwało. Wydaje mi się, że okres aklimatyzacyjny tego zawodnika jest po prostu dłuższy niż innych piłkarzy.
What's new?

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 12.03.2011, 20:56
farben napisał(a):Wyświetl post
Wisła - Widzew: wybierz wiślaka meczu

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...a,id,t,tm.html

Tylko Melikson. Amen.
Melikson zdecydowanie najlepszy. Takiego zawodnika nie mieliśmy od lat. Wisła mimo że bez Brożka to jednak lepsza niż jesienią:
Melikson > Brożek.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.03.2011, 21:00
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Melikson zdecydowanie najlepszy. Takiego zawodnika nie mieliśmy od lat. Wisła mimo że bez Brożka to jednak lepsza niż jesienią:
Melikson > Brożek.
Dlaczego porównujesz Meliksona do Brożka ? Nie rozumiem...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2011, 21:01
Bardzo cieszy kolejne zwycięstwo. Melikson i Małecki znów mogli się podobać, robią różnicę, wygrywają nam na razie te mecze. Reszta piłkarzy popełnia stanowczo za dużo błędów, co powoduje, że w ataku pozycyjnym, grze kombinacyjnej, szybkim operowaniu piłką nadal jesteśmy słabiutcy i wszystko w ofensywie musi opierać się na indywidualnych szarżach tej pary.

Też się czasem zastanawiam, jak to się dzieje, że przy tak słabej obronie tracimy tak mało bramek? To możliwe tylko w naszej lidze. Obaj stoperzy grali dziś źle, makabrycznie wyprowadzali piłkę, słabo kryli, pozwalali futbolówce wchodzić "w kozioł", wybijali niecelnie i niedokładnie. Najlepiej w defensywie zaprezentowali się Palić i Sobolewski.

Dobrze, że mamy wreszcie naprawdę pewnego bramkarza za ich plecami. Wreszcie też dobrą zmianę dał Rios, który znów pokazał, że może jednak warto dać mu jeszcze szansę. Nie tracił piłek w ostatnich minutach, poprawił utrzymanie futbolówki na połowie rywali, mądrze podawał. Nie wiem, czy nie byłoby dobrym rozwiązaniem wystawienie go od początku w kolejnym meczu w miejsce Genkowa. Niekoniecznie w ataku, gdzie może też zostać przesunięty Małecki.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.03.2011, 21:02
Wlasnie wrocilemz meczu. Najbardziej pozytywne wrazenie - Rios. To ze ten gosc nie gra to jest zagadka roku. Wszedl, kilka swietnych pilek, w tym ta do Kirma i kilka do boku, caly czas pod gra, gra na jeden, dwa kontakty. Zaraz po jego wejsciu dopiero zaczela sie gra - ruchliwosc jakims cudem duuuzo wieksza. Dla mnie bylby na rozgrywajacego, duzo widzi, dobre podanie i technika - z Maorem mogli by sporo robic..

A ogolnie mecz najgorszy w tej rundzie, przez 70 minut zrobili chyba jedna akcje z klepki, bardzo malo sytuacji. Brakuje dwoch rzeczy - pierwsza to ruchliwosc i wychodzenie na pozycje, a druga w konsekwencji do gra z klepki. Caly mecz ma wygladac jak ostatnie 20 minut.

Bunoza - taktyczne dno. Ja juz nie mowie o tego jego dzidach, bo nie raz tez wynikaja z tego ze nie ma komu zagrac. Ale inna wazniejsza rzecz, juz na poziomie juniora nawet w Polsce ucza. Jesli obrona ma pilke do ma grac jak najszerzej - ma zrobic usmieszek. A Bunoza zamiast odrazu podawac do Palicja, to biegl do niego na 5 metrow, i dawal Widzewowi mozliwosc zageszczenia i pressingu, tak kilka pilek stracilismy..

Jak wygladala w TV sytuacja z Pareiko? z trybun wygladalo jakby pilka linie przekroczyla..

Ogolnie, kolejne 3 pkty, 7 zwyciestwo z rzedu, w tym 6 mecz bez straconej bramki... krok po kroku... choc duzo pracy przed Maaskantem
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.03.2011, 21:03
Zanim zaczniecie krytykować Genkova, to sobie przypomnijcie jak parę lat temu Broziu marnował sytuację za sytuacją i każdy po nim jeździł. A później król strzelców i idol kibiców...
Także dajcie chłopakowi czas, na pewno jeszcze coś strzeli a póki co jego gra wygląda dość pozytywnie. Kto się zna choć trochę na piłce, to wie jakie zadania na boisku ma spełniać środkowy napastnik.

I ja chcę Riosa od 1 minuty!!! Albo przynajmniej na 30 min, żebym w końcu zrozumiał dlaczego nie gra.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 12.03.2011 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów