The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 23:55
Jak wyglądała dziś gra Wisły względem tego co prezentowali na jesieni? Jak spisywała się defensywa z Jaliensem i czy Maor to naprawdę taki nieprzeciętny grajek?
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.02.2011, 23:55
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
to nawet przełknę to, że Wisła coraz mniej "wiślacka".
chyba chciałeś napisać, że Wisła coraz mniej "polska"?
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.02.2011, 23:59
Cytat:
Mamy zajebistą drużynę, a najlepszy jest Żyd! ogólnie to miło oglądać!!!
Myślę że powinieneś się wstrzymać od takich wycieczek. Niby go nie obrażasz, ale każdy wie o co chodzi -_-

Jeszcze jedna kwestia, na którą mało kto zwraca uwagę - mamy bardzo mocną, szeroką ławkę. Nie mógł zagrać Sobol, Wilk wszedł w jego miejsce i nie wiem czy nie zagrał jeszcze lepiej. Pomocników mamy tyle, że można naprawdę nieźle kombinować z ustawieniem, w ataku również. Nawet w linii obrony, chociaż tutaj bardziej ubogo, ale Bunoza też zaczął się jakoś rozgrywać pod koniec zeszłej rundy. Najgorzej chyba z lewym obrońcą. Tak poza tym to tak szeroka ławka, że raczej nie straszne nam kartki czy jakaś pojedyńcza kontuzja. Możemy spokojnie jechać na 2 fronty, bez przemęczania zawodników czy dobierania na siłę młodzików.

Cytat:
chyba chciałeś napisać, że Wisła coraz mniej "polska"?
Tak, dokładnie to miałem na myśli.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.02.2011, 00:00
Maor,Maor Melikson.Za tydzień gramy z tymi
Volksdeutsche Chorzow licze na 3 bramki .Viva Maor!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.02.2011, 00:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jak wyglądała dziś gra Wisły względem tego co prezentowali na jesieni? Jak spisywała się defensywa z Jaliensem i czy Maor to naprawdę taki nieprzeciętny grajek?

Defensywa była dosyc dziurawa , ale sam Jaliens to naprawde solidny obrońca , na pewno był najlepszy w całym bloku defensywnym .

Nasza gra względem jesieni nabrała zdecydowanego pomysłu . Nawet gdyby padł remis 0-0 to byłbym zadowolony po tym spotkaniu . Melikson da nam jeszcze mnóstwo pociechy , mamy to jak w banku .
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.02.2011, 00:02
Donki napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze nasi napewno Ci teraz napiszą czy byli cicho
Po drugie, jak mozna oceniac doping na podstawie TV ?
Po pierwsze nie oczekuję od nich odpowiedzi w tym momencie.
Po drugie nie uważam, że byli cicho, tylko oglądając mecz w TV nic nie słyszałem w drugiej połowie, stąd pytanie, czy rzeczywiście byli cicho, czy mi i kibicom arki fujarki się tylko wydawało?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.02.2011, 00:07
dobry mecz. fajnie sie go oglądało wreszcie czuć powiew jakości w drużynie.

Odpowiedz cytując
Jeremi
Member

Od: 02.2006

Stary 26.02.2011, 00:08
Cieszę się z zaangażowania w grę, z Maora, z dojrzalszej gry Małego, Z Wilka, z Genkova bo myślę, że się rozkręci, z bramkarza, bo nie srałem w gacie jak do niego podawali obrońcy Podziękowania dla naszego dyrektora sportowego, bo zrobił kawał dobrej roboty.
jeremi
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.02.2011, 00:11
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Mamy zajebistą drużynę, a najlepszy jest Żyd! ogólnie to miło oglądać!!!
dał byś sobie spokój, Melikson nasz najlepszy zawodnik w tym meczu, dawno nie wiedziałem żeby ktoś tak zasuwał jak on w Wiśle, brawo, takiego piłkarza nam brakowało, jak dziś oglądałem jego grę to aż nie dowierzałem
Wisła dziś? widać zalążki dobrej gry, chyba w końcu coś poszło do przodu, będzie dobrze, a nowi zawodnicy zostawiają po sobie dobre wrażenie (Maor wywarł na mnie ogromne wrażenie, takiego zawodnika w Wiśle w ofensywie dawno nie widziałem, potrafił sam ponad połowę boiska przejść), z niecierpliwością czekam na pierwszy mecz u nas!
Ostatnio edytowane przez gromaders : 26.02.2011 o godz. 00:20.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.02.2011, 00:19
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze nie oczekuję od nich odpowiedzi w tym momencie.
Po drugie nie uważam, że byli cicho, tylko oglądając mecz w TV nic nie słyszałem w drugiej połowie, stąd pytanie, czy rzeczywiście byli cicho, czy mi i kibicom arki fujarki się tylko wydawało?
nie było cicho, jak się sędzia pomylił na korzyść śledzi słychać było gromkie sędzia ....
dodatkowo kilka razy Wisełka rządzi w Krakowie etc

Pożycz markowe słuchafony od Westersyla
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.02.2011, 00:29
Elegancki start rundy . Widać dynamikę, szybkość, chęci ... Jak przyjdzie trochę zgrania i dokładności to w naszej "ekstraklasie" będziemy pykać każdej drużynie po kilka bramek. Melikson przede wszystkim nie boi się kiwać jak widzi przed sobą jednego, a jak widzi dwóch to zastanawia się jeszcze mniej. Trzeba wierzyć we własne możliwości i jeżeli zarazi tym resztę to może wreszcie załapiemy się na grubą kasę w CL.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.02.2011, 00:32
Krim to drewno, od dawna tak sądzę.
Jedno pytanie?

Mały ma dwie nogi?
a poza tym WYYYGRAAANAAA!!! <vivat><oklasky><szaleństwo> Piękna gra poza tym
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2011, 00:36
Nie było widać różnicy między słabą Arką a nową Wisłą. Niedokładne podania, nikt się nie pokazuje do gry (Jaliens holował piłkę a potem bezradnie - gała na przód), mało kto podejmuje pojedynki 1 na 1. A Melikson nie pogra u nas długo, bo ma technikę, nie boi się wchodzić w pojedynki 1 na 1, fantastycznie zmienia tempo szybko-wolno-szybko w biegu i po odegraniu piłki szuka sobie pozycji żeby można było do niego dograć. On po prostu nie pasuje do naszej buraczanej ligi.
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2011, 00:38
Dojrzalszej gry Małeckiego? Chłopak poza golem nie pokazał niestety kompletnie nic. Non stop wdawał się w jakieś dryblingi, przepychanki, zero gry zespołowej. Nie tak to ma wyglądać.
To samo Andraż "Spowolnię akcje i ...." Kirm.

Wiśle potrzeba kumatego skrzydłowego, z którym Maor mógłby sobie pograć. Ja bym Riosa upchał na skrzydło i byłoby okej.
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.02.2011, 00:42
Co miał na koszulce?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 26.02.2011, 00:51
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
nie było cicho, jak się sędzia pomylił na korzyść śledzi słychać było gromkie sędzia ....
dodatkowo kilka razy Wisełka rządzi w Krakowie etc

Pożycz markowe słuchafony od Westersyla
Dzięki, widocznie byłem tak pochłonięty tym co dzieje się na boisku, że nie słyszałem przyśpiewek naszych kibiców I dodatkowo dałem się nabrać na okrzyki przeciwników
Nie zrozumcie mnie źle. Wiem, że wielu uważa, że jak mnie nie było na meczu, to nie powininienem brać głosu w tej sprawie, ale dziwiło mnie to, że jak ktoś miał mozliwość wyjazdu i z tego skorzystał, to siedział cicho. Powininni dać z siebie wszystko. Mimo przewagi kibiców gospodarzy, trzeba wspierać naszych przez cały mecz, zwłaszcza w takich warunkach... Bo oglądać mecz to mozna w domu przed TV...
No, ale widocznie sie myliłem. Także szacun dla naszych kiboli Ze słuchawkami kiedyś spróbuję

nicolas napisał(a):Wyświetl post
Krim to drewno, od dawna tak sądzę.
Jedno pytanie?
Mały ma dwie nogi?
Tak, Mały dobrze operuje obydwiema nogami. Podobnie jak Kirm, który nie jest drewnem. No może trochę przy takim Małym (Silnym) i Melixie odstaje, ale po prostu ma taki styl. Trochę dziwnie biega i się kiwa, taki jest przygarbiony, ale coś tam potrafi. Parę razy zakręcił obrońcami
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 26.02.2011 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2011, 00:57
ChG napisał(a):Wyświetl post
Dojrzalszej gry Małeckiego? Chłopak poza golem nie pokazał niestety kompletnie nic. Non stop wdawał się w jakieś dryblingi, przepychanki, zero gry zespołowej. Nie tak to ma wyglądać.
To samo Andraż "Spowolnię akcje i ...." Kirm.

Wiśle potrzeba kumatego skrzydłowego, z którym Maor mógłby sobie pograć. Ja bym Riosa upchał na skrzydło i byłoby okej.
Na tym zlodowaciałbym stadionie nie dało sie inaczej
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.02.2011, 01:00
nikt nie wspomniał(chyba) o tym co widzieliśmy w Wiśle przez lata... a wiec o machaniu rękoma... i opierdzielaniu sie nawzajem..(moze to kwestia jezyka) albo piłkarze zrozumieli ze szkoda czasu i siły na to .
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 26.02.2011, 01:01
Mi osobiście zapadły w pamięć dwie sytuacje:

1) Jaliens uczestniczył w akcji ofensywnej, straciliśmy piłkę, zaczął biec z pola karnego przeciwnika i jeszcze zdążył wspomóc Pajlica, wybijając wślizgiem piłkę - super to wyglądało.

2) Kiedy Mały strzelił a piłka otarła się o słupem, Sivakow z wściekłości prawie bramkę wyrwał. Jak przyszedł do klubu to mówił to co mówił, ale jednak nie można mu odmówić zaangażowania - to zaś kluczowy element profesjonalizmu.

--> chopin - piłkarzy machających rękoma już nie ma.
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Stary 26.02.2011, 01:04
jeden został... on też miał zapedy do latania
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 26.02.2011, 01:08
Jak to nie ma. Zauważyłem, że Chavez jak dobiega do piłki, to strasznie macha rękami Tak jakby próbował hamować w ten sposób

Dobry pomysł zaproponował któryś z Was wcześniej. Rios za Kirma. I będzie cud miód i orzeszki
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Stary 26.02.2011, 01:10
Rios też potrafi kiwnąć zastawić się przetrzymać piłke. może w PP zobaczymy taki skład kto wie
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 26.02.2011, 01:20
Sobolewski, Garguła, Małecki - Melikson, Genkov, Rios. I dobre i polskie I ultraofensywne w sumie (bo Genkov, Rios, Mały to troje napastników, choć Rios i Mały doskonale radzą sobie też na skrzydłach, hehe taka mała Barcelona nam się robi ) Małecki mógłby być takim podwieszonym napastnikiem, a techniczny Garguła świetnie by się rozumiał z Meliksonem. Rios za Kirma. Kto wie, może tak będzie w PP
Ostatnio edytowane przez nicolas : 26.02.2011 o godz. 01:23.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 26.02.2011, 01:30
Myslę, że trener Maaskant nie bez powodu trzymał podstawowych piłkarzy tak długo na boisku. Z jednej strony nie wyglądali tak tragicznie, żeby ich zmieniać, ale z drugiej mając w pamięci środowy mecz w PP będzie chciał dokonać kilku roszad. I tak Ci, którzy dzisiaj dali z siebie bardzo dużo, m. in. Melikson, Kirm, Wilk, Jaliens, a także ci, którzy ostatnio byli wyłączeni z treningów jak Sivakov, Genkov, Chavez mogą z Podbeskidziem zacząć mecz na ławce. A od pierwszej minety zagrają Sobol, Rios, Bunoza, Żurawski, Garguła, być może Jirsak. I nawet Jovanic za Pareiko.
I to moim zdaniem byłoby dobrym rozwiązaniem. Mamy szeroką, wyrównaną kadrę i w takich meczach trzeba dać szansę zmiennikom (teorytycznie zmiennikom). Oni w PP powinni sobie poradzić a dzięki temu (podstawowi) zawodnicy nie będą przemęczeni przed meczem z Ruchem.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 26.02.2011 o godz. 01:34.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2011, 01:38
Panowie apeluję o trochę spokoju,bo widzę, że dużo z Was widzi już jak miażdżymy w przyszłej kolejce Ruch 4-0 . Gdzieś przeczytalem że, jakby byli Brożkowie to z tym składem LM z palcem w dupie. Naprawdę,nie zniżajmy się do poziomu czarnych koleżanek z Warszawy o tym jak wielcy jesteśmy. Dziś było OK , 3 pkt i dalej hard-work dzień w dzień, tydzień w tydzień.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.02.2011, 01:40
Nasza gra momentami wyglądała bardzo fajnie. W niektórych akcjach widać było swobodę i finezję, której w grze Wisły nie było od wielu, wielu miesięcy. Moim zdaniem należało nam się więcej goli i już do przerwy powinno być 0-2.
Pareiko zagrał pewnie, spokojnie. Dziś nie był tak "elektryczny" jak Pawełek w przeciętnej formie.
Obrona moim zdaniem wypadła słabo. Nie chodzi mi o grę w odbiorze, która była naprawdę przyzwoita, a o rozpoczynanie akcji. Cała formacja wyglądała niepewnie i podawała nerwowo i niedokładnie. Nawet doświadczony Jaliens gubił się i grał długie piłki do nikogo.
Pomoc momentami pięknie klepała. Najlepszy był Wilk, który świetnie odbierał i przechwytywał. Nie dał się ponieść emocjom, co zdarzało mu się wcześniej, i nie grał brutalnie. Bardzo obiecująco wypadł też Melikson. O ile pod względem wyszkolenia był zdecydowanie najlepszy na boisku, to jego efektowność nie szła w parze z efektywnością. Pamiętacie jak wykonywał rożne? Ile miał udanych prostopadłych podań, dośrodkowań, strzałów? No właśnie. Moim zdaniem pokazał wielkie możliwości, ale jeszcze nie wielką grę. Wciąż nie przekonuje mnie Sivakov. Sprawia wrażenie pewnego siebie, może nawet trochę aroganckiego, ale z jego występu dziś niewiele wynikało. W przypadku Kirma kolejny strzał w słupek trudno nazwać pechem. Gdy coś zdarza się tak często jest po prostu normą. Małecki rozgrywał bardzo przeciętne zawody, ale świetnie zachował się w kluczowym momencie. Tu też trudno mówić o przypadku - ten chłopak potrafi samemu wygrać mecz.
Genkov trochę mnie zawiódł. Widać, że wie co zrobić z piłką, jego zagrania są przemyślane i dokładne, ale nie był tak aktywny, jak napastnik w tym ustawieniu powinien być. Liczyłem, że znacznie częściej będzie pod grą.
Ogólnie, widać było progres w stosunku do jesieni, ale Wisła wciąż nie jest zespołem, który byłby w stanie gładko wygrywać mecze z rywalami klasy Arki.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.02.2011, 01:47
jova napisał(a):Wyświetl post
Nasza gra momentami wyglądała bardzo fajnie. W niektórych akcjach widać było swobodę i finezję, której w grze Wisły nie było od wielu, wielu miesięcy. Moim zdaniem należało nam się więcej goli i już do przerwy powinno być 0-2.
Pareiko zagrał pewnie, spokojnie. Dziś nie był tak "elektryczny" jak Pawełek w przeciętnej formie.
Obrona moim zdaniem wypadła słabo. Nie chodzi mi o grę w odbiorze, która była naprawdę przyzwoita, a o rozpoczynanie akcji. Cała formacja wyglądała niepewnie i podawała nerwowo i niedokładnie. Nawet doświadczony Jaliens gubił się i grał długie piłki do nikogo.
Pomoc momentami pięknie klepała. Najlepszy był Wilk, który świetnie odbierał i przechwytywał. Nie dał się ponieść emocjom, co zdarzało mu się wcześniej, i nie grał brutalnie. Bardzo obiecująco wypadł też Melikson. O ile pod względem wyszkolenia był zdecydowanie najlepszy na boisku, to jego efektowność nie szła w parze z efektywnością. Pamiętacie jak wykonywał rożne? Ile miał udanych prostopadłych podań, dośrodkowań, strzałów? No właśnie. Moim zdaniem pokazał wielkie możliwości, ale jeszcze nie wielką grę. Wciąż nie przekonuje mnie Sivakov. Sprawia wrażenie pewnego siebie, może nawet trochę aroganckiego, ale z jego występu dziś niewiele wynikało. W przypadku Kirma kolejny strzał w słupek trudno nazwać pechem. Gdy coś zdarza się tak często jest po prostu normą. Małecki rozgrywał bardzo przeciętne zawody, ale świetnie zachował się w kluczowym momencie. Tu też trudno mówić o przypadku - ten chłopak potrafi samemu wygrać mecz.
Genkov trochę mnie zawiódł. Widać, że wie co zrobić z piłką, jego zagrania są przemyślane i dokładne, ale nie był tak aktywny, jak napastnik w tym ustawieniu powinien być. Liczyłem, że znacznie częściej będzie pod grą.
Ogólnie, widać było progres w stosunku do jesieni, ale Wisła wciąż nie jest zespołem, który byłby w stanie gładko wygrywać mecze z rywalami klasy Arki.
Ta gra w obronie jest spowodowana tym, że nie ma ruchu od pomocnikow i obroncy muszą kopać dlugie pilki... czasem bylo tak, zresztą nie tylko w tym meczu, ze reszta stoi obstawiona i nie ma kompletnie ruchu... Czasem zastanawiamy sie skad bierze się ta piekna gra Barcelony... własnie głównie dzieki grze bez pilki... co u nas w tym meczu pare razy Melikson i Sivakov pokazali...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 26.02.2011, 01:50
@gianbuffon, blanco

Masz rację
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 26.02.2011, 02:03
Panowie jest możliwość ściągnięcia skądś spotkania? Co prawda oglądałem mecz z kumplem, jednak to nie to samo gdy ogląda się samemu i skupia się w 100% na meczu. Pozdrawiam.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.02.2011, 02:05
regan napisał(a):Wyświetl post
Ta gra w obronie jest spowodowana tym, że nie ma ruchu od pomocnikow i obroncy muszą kopać dlugie pilki... czasem bylo tak, zresztą nie tylko w tym meczu, ze reszta stoi obstawiona i nie ma kompletnie ruchu... Czasem zastanawiamy sie skad bierze się ta piekna gra Barcelony... własnie głównie dzieki grze bez pilki... co u nas w tym meczu pare razy Melikson i Sivakov pokazali...
To, że pomocnicy nie pokazywali się, było ważnym czynnikiem, ale naszym obrońcom zdarzały się niedokładne podania nawet gdy nieatakowani rozgrywali piłkę między sobą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów