|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków | |||
| Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Remisem |
|
10 | 9,43% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków |
|
72 | 67,92% |
| Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków |
|
20 | 18,87% |
| Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wynik super, gra momentami wyglądała bardzo przyzwoicie, a trzeba wziąć poprawkę na zmrożoną murawę. Nowi na razie wyglądają dobrze. Z pozostałych to tragedią jest lewy obrońca Paljic, lepszy przeciwnik z pewnością wykorzysta te jego kiksy. No i trzeba mieć nadzieję, że odpali nam Genkov...
K* tak sobie myślę jakbyśmy mieli w składzie Brożków i tych nowych co ściągnięto to LM z palcem w dupie. W każdym razie z tym składem co teraz mamy mistrzostwo jest realne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może grać ale raczej nie zagra, bo pewnie woli grać dla Izraela, a jak będzie tak grał, to szybko go ich selekcjoner dostrzeże.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mel...142,1,727.html
Zmiany w przepisach obejmują Boenischa, ale nie Meliksona. Beonisch ma kilkadziesiąt meczy w młodzieżówkach Niemiec, ale żadnego w 1 kadrze, więc mógł u nas zagrać, ale jeśli zawodnik zagrał choćby pół sekundy w oficjalnym meczu 1 kadry to jest dla nas stracony. @Titto Sparing to oficjalny mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Nie przesadzajmy. Na razie to był jeden dobry mecz, chociaż trudno nie oprzeć się wrażeniu, że stanowi on solidny prognostyk przed resztą rundy, głównie z uwagi na sposób rozgrywania piłki. Nie gramy chaotycznie, licząc na przebłyski poszczególnych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To źle się zastanawiałeś. Druga linia była naszą bolączką od czasów duetu Kosa-Zieniu. Co nam po Klose czy Rooneyu gdy w meczu z takimi pomocnikami jakich mieliśmy (mamy) nie dostaną ani jednego sensownego podania? I tak mimo wszystko uważam , że przydałby się nam drugi zawodnik o umiejętnościach technicznych i przyspieszeniu Meliksona... na skrzydło. Może Garguła przekona trenera grą na treningu, że zasługuje na miejsce na środku pomocy, Moar zajmie miejsce Małęgo, a Patryk zagra w końcu jako klasyczna "9" .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a myślisz że jak on grał w tej lidze izraelskiej że selekcjoner dopiero teraz go dostrzeże ?
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Fajny początek !
Wszystko juz chyba powiedziane, ale zwróciłbym uwagę na spontaniczną radość piłkarzy po końcowym gwizdku. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
śmiem twierdzić ze ten strzał głową(plecami) Rozicia z około 15minuty ktory obronił Pareiko to Pawełka ten strzał by przelobował
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Widać, że Melikson to zawodnik którego Wisła poszukiwała od dłuższego czasu. Nie boi się, bierze ciężar gry na siebie. Będzie z pewnością gwiazdą ligi, niebagatelna technika, duża szybkość, waleczność, dobre wyczucie tempa akcji.
Dawno nie widziałem tylu akcji Wisły na pierwszy kontakt, grali po ziemi, nie było już długich piłek na aferę, kilka 100procentowych sytuacji podbramkowych. Zdecydowanie to spotkania napawa sporym optymizmem, widać rękę Maaskanta w tym wszystkim. Co nie wielu z Was dostrzegło, drużyna fizycznie bardzo dobrze wyglądała( z czym poprzedni szkoleniowcy miewali problemy w spotkaniach inaugurujących rundy) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MELIKSON mowi po polsku?> Wie ktos?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może jest podobny do Smudy, Smuda też nie widzi tego co ma pod nosem (Brożek, Głowacki)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bez kitu,po raz pierwszy od dawien dawna widzialem nasz druzyne grajaca z jakism ogolnym sensem i pomyslem.
Obralismy bardzo dobry kierunek i trzeba ufac Maaskantowi i Stanowi -oni wiedzą co robia. Melikson wydaje sie byc juz naszym mozgiem,i tym kims na kogo czekalismy tyle lat.nareszcie ![]() jesli on dokladnie "zrozumie" sie z Genkovem czy pomocnikami ,to to moze byc naprawde dobra druzyna,eh dobry humor cos we mnie wstapil,moze dlatego ze naresczie cos chyba w naszej Wisle drgnęło do przodu! ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie. 1906 znaków. Info ? Poszukaj w prasie gdzies byl wywiad. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czarek razem z Sobolem w nastepnym meczu w wyjsciowym
Meleks na lepszej płycie przy lepszej pogodzie dopiero pokaże co potrafi Fajnie Pereiko, pewnosć ,spokój w bramce - tego nam było trzeba Jaliens zgodnie z oczekiwaniami, troche strat przy wyprowadzeniu słabiej dzisiaj lewa strona zagrała ale i tak źle nie było ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
podobno Rybacy już zapowiedzieli pikietę pod sejmem bo w tym roku Śledzie, mają przez to traumę i nie będą mogły się rozmnażać ![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie tu jest temat Arka Wisła a nie Melikson jako taki . Temat reprezentacji był już tyle razy wałkowany tak że szczególnie tutaj zejdźcie z niego
a tak w temacie jestem ciekaw czy komisja ligi coś nie wymyśli i nie da Małemu jakiejś dodatkowej kary np obrażanie kibiców gospodarzy. Nasi wracają też samolotem
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.02.2011 o godz. 23:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jakby ktoś nie wiedział, to Patryk Małecki pod koszulką Wisły miał również koszulkę Lechii. Wydaje mi się że była na niej namalowana jedna z flag Lechii. Po meczu w Canal + widać było jeszcze jak całuje herb a do kamery krzyczy Wisła Kraków ( przynajmniej to było widać z ruchu warg bo niestety dźwięku już nie było). To mi się podoba, widać że Mały żyje z kibicami i dla niego Wisła to coś więcej niż tylko pracodawca, to prawdziwy Wiślak
![]() P.S. Kibiców Arki powinni ukarać za okrzyki skierowane do Małego. Przecież gdyby wyzywano tak np. jakiegoś murzyna to kara na pewno by była.
Ostatnio edytowane przez licoo : 25.02.2011 o godz. 23:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Część osób pisze, że karnego na Genkovie nie było argumentując, że rywal nie popchnął go na tyle mocno. Natomiast ja widzę ewidentne kopnięcie naszego zawodnika. Maskaant też się zarzeka, ze karny był.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Naprawdę, jestem pod dużym wrażeniem. Przynajmniej 3 z 5 transferów przeprowadzonych zimą już pokazało, że raczej się spłacą. Za Maliksona, o ile się pokażemy w pucharach, zgarniemy grubą kasę. Mr kupić - sprzedać - kogoś takiego nam brakowało na stanowisku.
Zaczynam też powoli rozumieć filozofie "Basałaja" - aż przyjemnie było patrzeć dzisiaj na grę chłopaków, naprawdę. I rzeczywiście, mając do wyboru przepłaconych gorszych polskich piłkarzy a zagranicznych porządnych piłkarzy (Melikson tańszy od Robaka, a jak się ma jeden do drugiego? ) to nawet przełknę to, że Wisła coraz mniej "wiślacka". Nie ma sentymentów w piłce, jeśli chcemy coś osiągnąć to musimy sięgać po najlepszych możliwych piłkarzy, bez patrzenia na paszporty. Dzisiejsze spotkanie, mimo że pierwsze i w ciężkich warunkach, zdaje się to potwierdzać. I Kirm jakoś zaczął lepiej grać, Mały coś strzelił. Naprawdę, optymistycznie można patrzeć na przyszłość. Z taką grą, wyniki prędzej czy później przyjdą.*Jeśli mogę mieć uwagi to do gry obronnej, zwłaszcza Palić i Chavez. To była _tylko_ arka, będą jeszcze lepsi przeciwnicy, a i tak mieli parę dobrych sytuacji. Wszystkich się ich nie da wyeliminować, jasne, ale tak serducho mi szybciej biło jak widziałem jak nasz zwrotny Chavez w pojedynki biegowe się wdawał ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mamy zajebistą drużynę, a najlepszy jest Żyd! ogólnie to miło oglądać!!!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
dobry mecz !!! a silny miał pruszcz gdański pod koszulką
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze byl to pierwszy krok do spadku arki bo uwazam, ze taki klub jak arka nie powinien byc w ekstraklasie ! Za wysokie progi
![]() Tak właśnie myśle, że pozim naszej ligi podnosi się i miejsce Ary jest w 1-szej lidze(Polscy sędziowie lubią Arkę) |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Najlepsze jest to, że wygrywamy 1-0 a bramke strzela znienawidzony przez kibiców Małecki
I pozwole sobie zacytowac pare postów :
Ostatnio edytowane przez Donki : 25.02.2011 o godz. 23:49.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pereiko, Wilk, Melikson kapitalny mecz! Kirm, Małecki, Genkov tez całkiem nieźle. Reszta niech dalej pracuje nad formą.
Radość po bramce Małego niesamowita. Zwłaszcza po tych okrzykach coś cie tak cicho i ubliżenia na Małego. A tak w ogóle to do naszych: rzeczywiście tak cicho byliście? Bo w drugie połowie w ogóle nic nie słyszałem... |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Po drugie, jak mozna oceniac doping na podstawie TV ? |
|
|

|
||||||