The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tentrak
Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2011, 16:52
Bilety są drogie a pisze to bo temat jest od tego by pisac co sądzi się o cenach . I jeszcze apropo tych średnich zarobków u nas tą średnią bardzo podwyższa mała grupa zarabiająca naprawde ogromne pieniądze prezesi banków itp. ja niestety jestem poniżej średniej i większość osób które znam są ponizej tej średniej .
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.02.2011, 17:03
tentrak napisał(a):Wyświetl post
Bilety są drogie a pisze to bo temat jest od tego by pisac co sądzi się o cenach . I jeszcze apropo tych średnich zarobków u nas tą średnią bardzo podwyższa mała grupa zarabiająca naprawde ogromne pieniądze prezesi banków itp. ja niestety jestem poniżej średniej i większość osób które znam są ponizej tej średniej .
To ci policzylem przeciez kolego. Pracujesz 40x4 czyli 160 godzin w mscu. 160x10= 1600 brutto. To w 2 godziny zarabiasz na bilet. W Anglii pracujesz 160 godzin zarabiasz8 funtow na godzine.160x8=1040. Jako ze to malo to ludzie biora nadgodziny albo szukaja dodatkowej pracy. I wten sposob raz na 2 tygodnie moga isc na mecz za 30 funtow. W wariancie pierwszym:czyli Polska dodakowej pracy nikt nie chce, bo mu nie potrzebna. Pamietaj ze bilet na mecz miesci sie w kategorii: zbytki, a nie obowiazki. Wiec sila rzeczy na to musiisz miec ekstra kase.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.02.2011, 18:03
coni napisał(a):Wyświetl post
Srednia penjsa brutto w Polskce ok 3100PLN
Srednia pensja brutto w nIemczech ok 3200EUR

Borussia Dortmund vs. Wisla Krakow

Ceny na Borussi wahaja sie miedzy 5 EUR(dzieci) a ok 65 EUR
Ceny na Wisle wahaja sie miedzy 10 PLN (dzieci) a 65 PLN

Stosunek ceny biletu do zarobkow niemalze identyczny. Tam satdion jest pelny u nas... zobaczymy

Jak zwykle ceny zweryfikuje rynek. Jak sie okaze ze nie sprzedaza duzo biletow to obniza ceny w przyszlym sezonie. nie ma co plakac. klub jest zainsteresowany aby caly stadion byl pelny!!!
Jak juz tak porownujesz srednie zarobki to sprawdz ile osob w Polsce zarabia to 3100 PLN a ile w Niemczech 3200 E.

Fialo - to dalej płacz to do mnie ? jesli tak to sie mylisz ja nie płacze tylko pisze zeby porownał bo sam jestem ciekawy. Karnet mam i wcale na ceny nie narzekam, no moze tylko to dla mnie jest nie fajne, że dla stałych karnetowiczów nie ma zniżek
Ostatnio edytowane przez Donki : 14.02.2011 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.02.2011, 18:46
Dalej płacz... Pogodzilibyście się, że tak jest i inaczej nie będzie. Możecie się obrazić, ale możecie też zacząć działać. Ja np namówiłem już czterech kolegów na karnet, mimo tego, że do tej pory chodzili zawsze na bilety.

Ale lepiej płakać i nic nie robić.

E. I jeszcze ten "bananowy" tekst na oficjalnej. Brawo dla człowieka, który to opublikował (dlatego, który napisał też), świetny czarny PR robicie panowie. Chociaż tyle, że te opinie są w mniejszości, ale mimo wszystko irytuja i tak.
Ostatnio edytowane przez fialo : 14.02.2011 o godz. 19:21.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.02.2011, 18:55
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dalej płacz... Pogodzilibyście się, że tak jest i inaczej nie będzie. Możecie się obrazić, ale możecie też zacząć działać. Ja np namówiłem już czterech kolegów na karnet, mimo tego, że do tej pory chodzili zawsze na bilety.

E. I jeszcze ten "bananowy" tekst na oficjalnej. Brawo dla człowieka, który to opublikował (dlatego, który napisał też), świetny czarny PR robicie panowie.
Dla mnie bardziej żenujące są komentarze pod tym artykułem.

Mam nadzieje że osoby, które narzekają na ceny biletów skakali z radości jak sprzedawano Brożków i jednocześnie byli mocno zażenowani tym że wydaliśmy troche grosza na Meliksona i Genkowa. Przecież bilety powinny być jak najtańsze, każdym kosztem.

A komentując artykuł, który jest sam w sobie sprzeczny to:
1. Narzeka na niskie zniżki niezauważając że wcześniej nie było takich zniżek, czyli tutaj na plus.
2. Narzeka że nie ma wejść na darmo dla osób do 12 roku życia a w zamian jest wejście za darmo do 13 roku życia (bilet za 1 zł jest wejściem za darmo i symboliczną złotówką żeby urząd skarbowy się nie czepiał, to tak jak z telefonami komórkowymi), a w zamian dostają oni miejsce siedzące czego wcześniej NIE BYŁO! Jeżeli to nie jest pójściem na ręke młodym kibicom to ja nie wiem co trzeba zrobić.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.02.2011, 19:18
A za miesiąc znów będzie oburzenie na TWSD że zły Majchrowski zwleka z oddaniem stadionu.
Po co on nam skoro już teraz robi się wszystko żeby zniechęcić kibiców do przyjścia już teraz na oddany do połowy stadion?

Najlepszy był jednak komentarz o 16 letnim dziecku. Za frajer ich najlepiej wpuszczać. Dzieci, które mając 12 lat zachodzą w ciąże, ćpają i piją do upadłego. Może od razu 18latków uwzględnić jako dzieci i wpuszczać ich za połowę ceny? Pójdzmy dalej, kto przyniesie kwitek z pośredniaka że nie ma dla niego pracy ten wbija za free.
Ostatnio edytowane przez element : 14.02.2011 o godz. 19:21.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.02.2011, 19:37
coni napisał(a):Wyświetl post
Srednia penjsa brutto w Polskce ok 3100PLN
Srednia pensja brutto w nIemczech ok 3200EUR

Borussia Dortmund vs. Wisla Krakow

Ceny na Borussi wahaja sie miedzy 5 EUR(dzieci) a ok 65 EUR
Ceny na Wisle wahaja sie miedzy 10 PLN (dzieci) a 65 PLN

Stosunek ceny biletu do zarobkow niemalze identyczny. Tam satdion jest pelny u nas... zobaczymy

Jak zwykle ceny zweryfikuje rynek. Jak sie okaze ze nie sprzedaza duzo biletow to obniza ceny w przyszlym sezonie. nie ma co plakac. klub jest zainsteresowany aby caly stadion byl pelny!!!
Tylko trzeba jeszcze uwzglednic poziom sportowy, tam jest wysoki a u nas jest jaki jest. Ja uwazam ze ceny sa normalne, ani nie duzo ani nie malo, powiedzmy ze w sam raz. Zeby zapelnic caly stadion na mecz z klubem ze srodka tabeli to trzeba by bylo sprzedawac bilety po 5 zl, taka jest prawda, jezeli marketing sie nie ruszy to bedziemy miec na pelnym stadionie srednia z 18 tys.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 14.02.2011, 19:46
"W dobie internetu gdzie można mecz oglądnąć na sopcascie wybieram opcje Mecz na laptopie i wypad z kumplami na bilarda(16 zł za 1.5 godziny !) do tego 2 piwka i myślę że mam lepszy humor po spotkaniu z nimi niż denerwowanie się na trybunie w nie zawsze idealnej pogodzie"

Cytat z głównej

I taki gość jeszcze będzie pisał "ukochanej Wiśle". Nie dość że na bilet nie da to jeszcze będzie nielegalnie oglądał przez internet. Czyli nie dać nic, a zabrać jak najwięcej się da.

Nota bene, czytając te komentarze rozumiem czemu takie partie jak PiS i Po mają takie popracie podczas gdy Korwin-Mikke i jego wolnościowe podejście ledwo przebija 2%.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 14.02.2011 o godz. 19:49.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.02.2011, 20:28
felipe napisał(a):Wyświetl post
Otóż to.
Klub dał taką cenę i koniec. Sprzeda X biletów, za miesiąc/dwa oceni całe przedsięwzięcie.
Zgadzam się z tym.Rozumiał bym jeszcze wielkie halo gdyby ceny były z kosmosu a takie nie są.Porównywanie się z parchami w ogóle nie ma sensu.Sory ale jak oni są jak .....a co obciągnie w krzakach za 5 to ich sprawa.

Jedna rzecz mi tylko nie pasuje a mianowicie, ustalenie meczu z parchami jako ten z kategorii TOP a co za tym idzie wyższe ceny biletów
Powiedzmy sobie szczerze, ten mecz elektryzuje tych dla których Wisła to więcej niż 90 minut raz na 2 tygodnie i oni przyjdą, natomiast dla dużej części będzie to mecz z najsłabszą drużyną w lidze.Może po prostu dojść do frekwencyjnej kompromitacji czyli nie zapełnienia stadionu do ostatniego miejsca.

Przydało by się ten mecz potraktować indywidualnie, z normalnymi cenami + np jakaś specjalna zniżka dla młodzieży np do lat 16
Nie wiem czy SKWK miało by w ogóle możliwości by lekko nacisnąć klub w kwestii tego akurat meczu ale może warto spróbować.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SIP
Member

Od: 02.2004

Stary 14.02.2011, 20:43
Co do możliwości udostępnienia komuś karnetu, otrzymałem odpowiedź z klubu (bardzo lakoniczną) cytuję: "u nas nie ma takiej możliwości" - koniec cytatu.
Zasada jest prosta, nieważne jakiego masz kibica, czy chodzi na mecze żeby drzeć ryja, czy jest piknikiem, może być niemową, ważne żeby kupił karnet i kasa się zgadzała. Zajebiście.
ZAWSZE NAD WAMI ....
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 14.02.2011, 20:45
do kasacji
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 14.02.2011 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.02.2011, 20:50
SIP napisał(a):Wyświetl post
Co do możliwości udostępnienia komuś karnetu, otrzymałem odpowiedź z klubu (bardzo lakoniczną) cytuję: "u nas nie ma takiej możliwości" - koniec cytatu.
Zasada jest prosta, nieważne jakiego masz kibica, czy chodzi na mecze żeby drzeć ryja, czy jest piknikiem, może być niemową, ważne żeby kupił karnet i kasa się zgadzała. Zajebiście.
Dopiero teraz to zauważyłeś? Jeśli chodzi o podejście do Kibica to Wisła jako klub jest 100 lat za murzynami i z taką polityką daleko nie zajedziemy. Niektóre osoby które odpowiedzialne są za kontakty na linii Klub-Kibic chyba jeszcze nie wyszły z poprzedniej epoki i nie załapały że w dzisiejszych czasach Kibic to klient , a o klienta trzeba dbać.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.02.2011, 21:19

E. I jeszcze ten "bananowy" tekst na oficjalnej. Brawo dla człowieka, który to opublikował (dlatego, który napisał też), świetny czarny PR robicie panowie. Chociaż tyle, że te opinie są w mniejszości, ale mimo wszystko irytuja i tak.
To czy ten tekst powinien być opublikowany czy nie, to moża się spierać... ale faktem jest, że o młodego kibica się nie dba i nie tylko sferze klubu, ale także w sferze kibicowskiej...

A ta (nie)możliwość zamiany właściciela wejściówki na mecz "u nich", poskutkuje tym, że ten karnet wcale nie bedzie taki wygodny, jak stadion zrobi się na 33 600. Jak nagle nie moge iść na mecz i nikt nie może za mnie... bo u nich takiej możliwosci nie ma, to lepiej bedzie kupować bilety. Czasem zastanawiam się, czy w tym klubie za marketing PR i kontakty z kibicami nie odpowiadają twardogłowi?

P.s Ja narazie namówiłem jednego a na meczu był raz
Ostatnio edytowane przez regan : 14.02.2011 o godz. 21:43.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 14.02.2011, 21:45
regan napisał(a):Wyświetl post
To czy ten tekst powinien być opublikowany czy nie, to moża się spierać... ale faktem jest, że o młodego kibica się nie dba i nie tylko sferze klubu, ale także w sferze kibicowskiej...

A ta (nie)możliwość zamiany właściciela wejściówki na mecz "u nich", poskutkuje tym, że ten karnet wcale nie bedzie taki wygodny, jak stadion zrobi się na 33 600. Jak nagle nie moge iść na mecz i nikt nie może za mnie... bo u nich takiej możliwosci nie ma, to lepiej bedzie kupować bilety. Czasem zastanawiam się, czy w tym klubie za marketing PR i kontakty z kibicami nie odpowiadają twardogłowi?
Wejściówki za free, konkursy na stadionie, możliwość wejścia na boisko i uczestnictwa w "treningu", mikołaj na stadionie, wizyty w szkołach. Jeżeli to nie jest dbanie o młodego kibica to co wg Ciebie powinna Wisła robić?

PS. Do niedawna wszyscy narzekali na dyrektora sportowego że nie ma transferów i każdy z was zrobiłby to lepiej. Okazało się że jednak to on ma kompetencje do tego i nie można już narzekać to się wszyscy przerzucili na osoby ustalające ceny i tam się wyżywają. "Ja zrobiłbym to lepiej"
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 14.02.2011, 21:47
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Na cracovii ceny biletow na pojedyncze mecze od 10 zl do 25 zl ,u nas 25zl-55zl i 35zl-65zl ,jak dla mnie w aspekcie zapelnienia stadionu , szczegolnie przez mlodych ludzi ,ktorzy duzo kasy nie maja to lekkie kuriozum
człowieku porownaj sobie poziomy jaki prezentuja obie druzyny my walczymy o mistrza od wielu lat mamy gwarancje wysokiego poziomu a oni od wielu lat graja w nizszych ligach lub bronia sie przed spadkiem z ekstraklasy raz tylko mieli sezon konia i ty sie dziwisz ,ze u nas drozej? myslisz,ze gdyby Wisla nie odnosila sukcesow to bilety bylyby w tej cenie? mniej osob by chodzilo na Wisle gdyby nie bylo sukcesow i klub nie szalalby z cenami.Jezeli tak ci imponuja ceny na cracovi to chodz na ich mecze jeszcze sa w ekstraklasie a na wiosne legia przyjedzie lech polonia to zobaczysz czolowke ligi za male pieniadze.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.02.2011, 22:07
regan napisał(a):Wyświetl post
Ten tekst zdecydowanie NIE powinien się ukazać na głównej TWSD. Nikt nie bronił panu Kubie zaprezentować swojego stanowiska, tu w temacie. Tak to mamy tekst z oficjalnym przekazem - nie kupujcie jest drogo. To jest działanie na szkodę klubu! Ogromny błąd popełnił człowiek, który to puścił, skoro to subiektywne zdanie autora, powinien je wyrazić na forum.

Co do komentarzy - można się załamać. Ten gość z "browarkiem", "bilardem" i "złą pogodą". Ja .......e... Z jednej strony chciałbym, żeby klub zarabiał, z drugiej strony jak się czyta takie coś...

Powiem tak - kto ma kupić karnet na Wisłę - i tak zapewne go kupi, bo ma Wisłę w sercu. Zdarzają się wyjątki, które na złość babci odmrażają sobie uszy, ale są w mniejszości. Klub otworzył się na młodych, na studentów, nie można mu w tej kwestii wiele zarzucić. Oprócz zniżek dla przedłużających. Ceny są ok. W Poznaniu i Warszawie, ceny są wyższe, a nie widziałem tam takich lamentów, cóż wiadomo z jakiej cechy Krakusi są znani.

Co do sąsiadki. Bądźmy poważni panowie. Ratują się jak mogą oferując takie ceny. Ale i tak im to niewiele pomaga, wystarczy sobie przypomnieć ten wypełniony po brzegi stadion na derbach. Każdy kto ma trochę oleju w głowie, jest w Krakowie nowy etc., od razu skieruje swoje kroki na R22, chcąc zobaczyć futbol topowy, nie pierwszoligowy.

Tak czy tak - działajmy jako marketning swojego klubu. Każdy z nas może się przyłożyć do rozwoju WIELKIEJ WISŁY. Musimy nakręcać swoich znajomych, tych jeszcze nie zajawionych do końca na Wisłę, zachęcać ich do kupna karnetu, męczyć im dupy, przypominać itd.

Zamiast narzekać - zróbmy coś pozytywnego. ZRÓBMY COŚ DLA BIALEJ GWIAZDY!!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.02.2011, 23:08
Powiem tak - kto ma kupić karnet na Wisłę - i tak zapewne go kupi, bo ma Wisłę w sercu. Zdarzają się wyjątki, które na złość babci odmrażają sobie uszy, ale są w mniejszości. Klub otworzył się na młodych, na studentów, nie można mu w tej kwestii wiele zarzucić. Oprócz zniżek dla przedłużających. Ceny są ok. W Poznaniu i Warszawie, ceny są wyższe, a nie widziałem tam takich lamentów, cóż wiadomo z jakiej cechy Krakusi są znani.
!
Skończcie z porównywaniem cen z Warszawą bo to jest żałosne już. Wiesz jakie tam są zarobki? Proponuję zagłębić się w podstawy mikroekonomii i poczytać o sile nabywczej pieniądza. To samo Poznań - jeden duży klub na całe województwo.
Odpowiedz cytując
Sivas
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.02.2011, 23:17
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie bardziej żenujące są komentarze pod tym artykułem.

Mam nadzieje że osoby, które narzekają na ceny biletów skakali z radości jak sprzedawano Brożków i jednocześnie byli mocno zażenowani tym że wydaliśmy troche grosza na Meliksona i Genkowa. Przecież bilety powinny być jak najtańsze, każdym kosztem.

A komentując artykuł, który jest sam w sobie sprzeczny to:
1. Narzeka na niskie zniżki niezauważając że wcześniej nie było takich zniżek, czyli tutaj na plus.
2. Narzeka że nie ma wejść na darmo dla osób do 12 roku życia a w zamian jest wejście za darmo do 13 roku życia (bilet za 1 zł jest wejściem za darmo i symboliczną złotówką żeby urząd skarbowy się nie czepiał, to tak jak z telefonami komórkowymi), a w zamian dostają oni miejsce siedzące czego wcześniej NIE BYŁO! Jeżeli to nie jest pójściem na ręke młodym kibicom to ja nie wiem co trzeba zrobić.

nie dotyczy mnie ten tekst, ale jednak trzeba pozostać obiektywnym, bilet masz za złotówkę, tylko wcześniej musisz namówić rodzica na 35/45zł

a to czasami trudne może być bo niektórzy ojcowie nie kibicują lub kibicują sąsiadce...

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.02.2011, 23:19
Bilety na Barcelona - Athletico zaczynaly się od 53 euro. Czyli w przeliczeniu na złotówki wiecej niż karnet na 9 meczy na Wisłe. Ciekawe ile tam kosztuje karnet.

Nie płaczcie, ze drogo, bo jak ktoś pracuje to stać go. A młodzież koło 14-15 lat możę porozdawać ulotki przez 30h i też będą mieli. A młodsi? Zawsze był problem, po ile były karnety na stare C? Wtedy było narzekanie?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.02.2011, 23:19
Zarobki w Poznaniu są średnio o 200 PLN wyższe niż w Krakowie. A teraz kolego sobie porównaj dysproporcje w cenach pomiędzy ich karnetami a naszymi.

Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.02.2011, 23:21
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Bilety na Barcelona - Athletico zaczynaly się od 53 euro. Czyli w przeliczeniu na złotówki wiecej niż karnet na 9 meczy na Wisłe. Ciekawe ile tam kosztuje karnet.

Nie płaczcie, ze drogo, bo jak ktoś pracuje to stać go. A młodzież koło 14-15 lat możę porozdawać ulotki przez 30h i też będą mieli. A młodsi? Zawsze był problem, po ile były karnety na stare C? Wtedy było narzekanie?
No to dojebałeś porównanie, nie powiem na poziomie.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.02.2011, 23:27
przecież tam przychodzi od 60 do 90 tyś osób i raczej nie każdy zarabia kilka tyś euro
no wiec skąd pieniądze bierze reszta z 80 tyś osób na tak drogie bilety / karnety na FCB? tam przychodzą takie same osoby jak u nas, są bezrobotni, są dzieci, sa kobiety, są cięzko pracujący za ochłapy , śpią, piją , nie są odmieńcami, a skoro oni sobie radzą z uzbieraniem pieniędzy to i Wy też sobie poradzicie ) czasu do wolnej sprzedaży karnetów pozostało mnóstwo..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.02.2011 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.02.2011, 23:54
zdziwicie się dopiero jak się dowiedzie jakie bonusy FC dostało na tą runde...!! smiech na sali!
FC ma kupic karnet za 145zl na g i 200zl na f ... w ilosci 500 tutaj o 500tutaj.
tyle samo jest biletów(19zl top 35zl czyli podrożały z 15) .. wieć niektóre fc mogą tylko pomarzyć o kupieniu biletu na kuchanki czy pasy!
dla klubu liczy sie kasa a nie kibice !
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.02.2011, 00:39
chopin napisał(a):Wyświetl post
FC ma kupic karnet za 145zl na g
daje to 16zł na mecz, czyli o całe 1zł wiecej.
nie mowiac o tym ze są w tym mecze top które dla fc dawniej tez kosztowały wiecej niz 15zł
nie podoba sie komus oferta dla fc to niech kupuje jak kazdy inny kibic
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.02.2011, 00:42
Mam pytanie, bo nie wiem, może przeoczyłem info, czy były podawane informacje ile karnetów zeszło? Niestety w Krakowie będę dopiero za tydzień i chciałbym wiedzieć, czy dostanę karnet na G wtedy jeszcze.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.02.2011, 05:50
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, bo nie wiem, może przeoczyłem info, czy były podawane informacje ile karnetów zeszło? Niestety w Krakowie będę dopiero za tydzień i chciałbym wiedzieć, czy dostanę karnet na G wtedy jeszcze.
Spokojnie dostaniesz karnet , bo wiele osób "uważających się za kibiców " uważa wyższość bilarda nad meczem Wisły. Więc spokojnie kupisz karnet
Odpowiedz cytując
OSC.N.
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.02.2011, 08:10
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Dopiero teraz to zauważyłeś? Jeśli chodzi o podejście do Kibica to Wisła jako klub jest 100 lat za murzynami i z taką polityką daleko nie zajedziemy. Niektóre osoby które odpowiedzialne są za kontakty na linii Klub-Kibic chyba jeszcze nie wyszły z poprzedniej epoki i nie załapały że w dzisiejszych czasach Kibic to klient , a o klienta trzeba dbać.
To nie wynika z "widzimisię" kogokolwiek w klubie, tylko z ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych., która mówi, że każda wejściówka powinna być imienna. Ot, cały problem... I taka musiała być oficjalna odpowiedź klubu.

Inna sprawa, jak to będzie respektowane na bramkach, ale w takim przypadku klub lub firma ochroniarska bierze odpowiedzialność na siebie za nie przestrzeganie ustawy...

Widzę, że teraz dla niektórych klub jest winny całemu złu na świecie...
BEZ PODPISU...
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.02.2011, 08:57
OSC.N. napisał(a):Wyświetl post
To nie wynika z "widzimisię" kogokolwiek w klubie, tylko z ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych., która mówi, że każda wejściówka powinna być imienna. Ot, cały problem... I taka musiała być oficjalna odpowiedź klubu.

Inna sprawa, jak to będzie respektowane na bramkach, ale w takim przypadku klub lub firma ochroniarska bierze odpowiedzialność na siebie za nie przestrzeganie ustawy...

Widzę, że teraz dla niektórych klub jest winny całemu złu na świecie...
Ale chodzi o przeniesienie biletu (w systemie) na inną kartę kibica. Która jest imienna i zgodna z ustawą. To jest w 100% wykonalne.

Do ludzi, którzy narzekają na ceny biletów - tanie nie są, ale pierońsko drogie też nie. Pamiętaj, że jak nie kupujesz karnetu, nie kupujesz biletów to nie możesz narzekać, że Wisła nie kupuje piłkarzy. To jest wszystko ze sobą powiązane.

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Proszę również nie używać argumentów, że jak się kupi więcej karnetów, to będzie więcej transferów, bo są one lekko śmieszne
czynsz za stadion - jak go oddadzą - na bidę 5mln złotych. Sam się uzbiera, sam się zapłaci. A potem na resztę wydatków związanych z działalnością zostanie jeszcze fortuna. Oczywiście jeśli Cupiał nie weźmie jej do kieszeni << Ironia
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 15.02.2011 o godz. 10:14.

Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.02.2011, 09:03
aNouc napisał(a):Wyświetl post
przecież tam przychodzi od 60 do 90 tyś osób i raczej nie każdy zarabia kilka tyś euro
no wiec skąd pieniądze bierze reszta z 80 tyś osób na tak drogie bilety / karnety na FCB? tam przychodzą takie same osoby jak u nas, są bezrobotni, są dzieci, sa kobiety, są cięzko pracujący za ochłapy , śpią, piją , nie są odmieńcami, a skoro oni sobie radzą z uzbieraniem pieniędzy to i Wy też sobie poradzicie ) czasu do wolnej sprzedaży karnetów pozostało mnóstwo..

Skoro przychodzą tacy ludzie jak u nas to czemu oglądając Primera Division widzę stado murzynów i chinoli robiących zdjęcia z cyfrówki. Ruch kibicowski już tam dawno nie istnieje, no chyba że mówimy o tych 300 osobach za jedną z bramek, które są praktycznie niesłyszalne. Wysokie ceny biletów mogą sprawić że u nas będzie tak samo. Przykładem są chociażby kluby z Londynu. Tam gdzie jest wielka kasa, drogie bilety i mnóstwo sukcesów najczęściej nie ma atmosfery na trybunach, nie mówiąc już o sytuacji na mieście.
Już to widzę że 10-12 latek zapieprza z ulotkami żeby mieć na karnet. Klub powinien zachęcać młodych, dawać zniżki nawet do 18 roku życia(karnet za 100zł dla młodzieży byłby dobrym rozwiązaniem). Kiedyś te osoby będą zarabiać i stać ich będzie na droższe karnety a przynajmniej będzie je miał kto kupić. Młodzież to przyszłość ABG i niektórzy o tym zapominają zaślepieni perspektywą sukcesów.

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.02.2011, 09:26
Te 2 felietony na stronie głównej są co najmniej żenujące i zupełnie nie rozumiem po co je zamieszczono.

Dyskusja tutaj również traci swój sens. Jedni mają swoje racje i drudzy też. Każdy niech zrobi po swojemu i zarząd przekona się wkrótce czy zrobił dobrze czy źle.

Proszę również nie używać argumentów, że jak się kupi więcej karnetów, to będzie więcej transferów, bo są one lekko śmieszne
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów