The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2011, 09:38
Gdyby można było wpuścić kogoś na swój karnet w przypadku gdy nie da rady przyjść na mecz można by się było nad zakupem zastanawiać. Niestety klub wyszedł z założenia że kiedy kasa jest już na koncie to resztę ma głęboko. Wystarczy że z przyczyn niezależnych opuścisz dwa mecze i już taniej wychodzi cię bilet. Stanie w kolejce to dla doświadczonego kibica żadna nowość żeby miał dopłacać chcąc tego uniknąć. Mało tego mam karnet i chcę kogoś zabrać na mecz jaka jest szansa ze kupię tej osobie bilet w okolicy mojego miejsca wynikającego z karnetu? Przypuszczam że taka jak wygrana w totolotka. Dziwne to trochę ale więcej jest argumentów przeciw bo przecież za przedłużenie karnetu nie ma zniżek i czy kupie go na tą rundę czy nie w następnej nie będzie to miało znaczenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 15.02.2011, 09:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Gdyby można było wpuścić kogoś na swój karnet w przypadku gdy nie da rady przyjść na mecz można by się było nad zakupem zastanawiać. Niestety klub wyszedł z założenia że kiedy kasa jest już na koncie to resztę ma głęboko. Wystarczy że z przyczyn niezależnych opuścisz dwa mecze i już taniej wychodzi cię bilet. Stanie w kolejce to dla doświadczonego kibica żadna nowość żeby miał dopłacać chcąc tego uniknąć. Mało tego mam karnet i chcę kogoś zabrać na mecz jaka jest szansa ze kupię tej osobie bilet w okolicy mojego miejsca wynikającego z karnetu? Przypuszczam że taka jak wygrana w totolotka. Dziwne to trochę ale więcej jest argumentów przeciw bo przecież za przedłużenie karnetu nie ma zniżek i czy kupie go na tą rundę czy nie w następnej nie będzie to miało znaczenia.

Dokładnie nad tym samym się zastanawiam - co zrobić kiedy chce się zabrać ze sobą kogoś "niedzielnego". Sam mam co najmniej 2 takie persony i nie wiem jak z tego wybrnąć. Mówię tu o moim szwagrze który jest Francuzem i przyjeżdża do Polski max dwa razy w roku i o koledze który mieszka koło Sędziszowa Mał.
O ile kolega Polak pewnie jakoś sobie poradzi o tyle szwagier raczej sam nie pójdzie.
Klub powinien pomyśleć o jakiejś możliwości jednorazowych zamian miejsc przypisanych do karnetu na jakieś wolne w innej części stadionu/sektora ( oczywiście przy założeniu, że miejsce karnetowe jednorazowo zostaje zwolnione do wolnej sprzedaży). Nie jest to jakoś specjalnie trudne od strony technicznej ( tylko pytanie co u nas jest łatwe ).

Jeżeli klub chce zapełnić stadion powinien jak najbardziej "ułatwić" wychowywanie nowych kibiców a wiadomo, że ktoś kto chodzi sporadycznie albo nigdy nie był na stadionie chętniej to zrobi w towarzystwie.
Nie jeden z tych "niedzielnych" może stać się w przyszłości stałym bywalcem R22.

ps. z punktu widzenia sportowego mój Żabojad jest wręcz niezbędny - zawsze jak był ze mną na meczu to Wisła wysoko wygrywała swoje mecze ( 4:0 Korona, Beitar ,Barca ( tu akurat mało goli ale za to jaki ten jeden ))) i wiele innych). Tak się składa, że często chodzi ze mną na puchary ( przeważnie przyjeżdża na wakacje więc akurat tak wypada ).
Pamiętam jak po Koronie podniecał się kibicami - "C'est incroyable" - dla rozumiejących francuski
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.02.2011 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.02.2011, 10:03
dostuffca napisał(a):Wyświetl post

czynsz za stadion - jak go oddadzą - na bidę 5mln złotych. Sam się uzbiera, sam się zapłaci. A potem na resztę wydatków związanych z działalnością zostanie jeszcze fortuna. Oczywiście jeśli Cupiał nie weźmie jej do kieszeni.
Widzisz ostatnim zdaniem sam sobie odpowiedziałeś. W ostatnich latach było wiele transferów za dość duże pieniądze a my ściągaliśmy głównie gości za darmo. Zatem pisanie, że dzięki kasie z karnetów będą lepsze transfery jest wielkim uproszczeniem.

Moim zdaniem ten temat się wyczerpał. Kto miał rację okaże się wkrótce.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.02.2011, 11:10
Sivas napisał(a):Wyświetl post
nie dotyczy mnie ten tekst, ale jednak trzeba pozostać obiektywnym, bilet masz za złotówkę, tylko wcześniej musisz namówić rodzica na 35/45zł

a to czasami trudne może być bo niektórzy ojcowie nie kibicują lub kibicują sąsiadce...
To chyba nie musi być rodzic tylko dowolna osoba, nawet chyba nie musi mieć 18 lat. No dla mnie i tak sobie ciężko wyobrazić żeby ktoś poniżej 13 roku życia szedł sam na mecz więc dla mnie to wychodzi na to samo.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.02.2011, 11:25
Nie orientuje się ktoś czy mimo przedsprzedaży mogę kupić dziś karnecik jeśli nie miałem go w zeszłej rundzie? Sprawa jest dosyć pilna bo wyjeżdżam i wracam 27 lutego...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 15.02.2011, 12:05
Jak teraz będzie wyglądać sprawa pożyczania karnetów na jeden mecz?
Jeżeli pożyczę swój karnet kumplowi to wpuszczą go?
Musi mieć dodatkowo swoją kartę kibica?
Bo gdzieś tam wyczytałem, że przy wejściu będą sprawdzać nawet dowód osobisty żeby porównać dane z kartą kibica...

I jeszcze odnośnie biletów - żeby kupić bilet na pojedynczy mecz trzeba wyrobić karte kibica czy dane będą spisywane na bilecie?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.02.2011, 12:11
odnośnie karnetu, już pojawiało sie w tym temacie że z karnetu może korzystac tylko i wyłącznie ta osoba która go wyrobiła...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.02.2011, 12:34
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
odnośnie karnetu, już pojawiało sie w tym temacie że z karnetu może korzystac tylko i wyłącznie ta osoba która go wyrobiła...
To ciekawe, bo klub gdzieś pisał, że wystarczy zgłosić telefonicznie zamianę. Wie ktoś jak rozwiązane jest to na innych polskich stadionach?
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.02.2011, 12:38
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe, bo klub gdzieś pisał, że wystarczy zgłosić telefonicznie zamianę. Wie ktoś jak rozwiązane jest to na innych polskich stadionach?
Znajdź taką informację. Najlepiej z numerem. Wdzięczny będę.

Cytat:
nie można odstąpić swojego karnetu innej osobie ani fizycznie (przekazując kartę innej osobie) ani elektronicznie ("przepisując" karnet na inną kartę)
Cytat:
nie ma możliwości "przepisania" biletu/karnetu ze swojej karty na kogoś innego
oficjalne stanowisko biura prasowego. Myślisz, że robią ludzi w trąbę?

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.02.2011, 12:41
Above napisał(a):Wyświetl post
Jak teraz będzie wyglądać sprawa pożyczania karnetów na jeden mecz?
Jeżeli pożyczę swój karnet kumplowi to wpuszczą go?
Musi mieć dodatkowo swoją kartę kibica?
Bo gdzieś tam wyczytałem, że przy wejściu będą sprawdzać nawet dowód osobisty żeby porównać dane z kartą kibica...

I jeszcze odnośnie biletów - żeby kupić bilet na pojedynczy mecz trzeba wyrobić karte kibica czy dane będą spisywane na bilecie?
Nie łaska dać jednej strony wstecz Rozumiem jakby to było na pierwszej stronie napisane ale chyba tą jedną do tyłu mógłbyś przeglądnąć.
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.02.2011, 15:45
Karnetów to chyba nawet jeszcze z 1000 nie zeszło...
Klub się jakoś specjalnie nie chwali wynikami.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 15.02.2011, 15:48
do kasacji
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.02.2011, 15:50
Fifiorek napisał(a):Wyświetl post
nie klub się będzie musiał wstydzić tylko kibice..
.. jak nas widzą tak nas piszą.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.02.2011, 15:57
Poczekajcie z liczbą sprzedanych karnetów aż skończy się również sprzedaż dla wszystkich, na razie jest dla wznawiających.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 15.02.2011, 16:06
Fifiorek napisał(a):Wyświetl post
999 sprzedanych (chyba)
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.02.2011, 18:23
Jest tylko dla wznawiających. O ile pamięć mnie nie myli to posiadaczy abonamentów z jesieni było niewielu. Zatem...cierpliwie. Ja np. dopiero przed meczem PP załatwię sprawe bo dzisiaj powiedzieli jasno-TYLKO WZNAWIAJĄCY.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.02.2011, 18:33
PvD napisał(a):Wyświetl post
999 sprzedanych (chyba)
Oczywiście info telefoniczne.

Ludzie ogarnijcie się ... Zeszło na pewno duuużo więcej. Tylko na pewno atmosfery nie poprawią wasze gorzkie żale! Dlatego - kto się jeszcze nei zdecydował - jazda po karnety ! I wykupujcie miejsca na G jak najszybciej, jeżeli wam zależy na odpowiednim dopingu !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 15.02.2011, 18:39
A nie jest przypadkiem tak że po numerze rachunku można dojść do tego ile sprzedano karnetów? Ja dzisiaj miałem numer grubo ponad 4 tysiące a kuzyn co kupował chwile przede mną miał numer o jeden mniej. Niech się wypowiedzą ci co byli w pierwsze dni sprzedaży czy mieli numery bliskie zeru to będziemy wiedzieć coś więcej. Oczywiście nie sugerujcie się tymi 100000 na początku.
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Stary 15.02.2011, 19:13
nie można dojść po numerze rachunku do tego, ile sprzedano karnetów

PVD jest bliższy prawdy, więc wszyscy pseudooptymiści dajcie sobie spokój, tylko bierzecie tyłki w troki i po karnety
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Stary 15.02.2011, 19:19
A wie ktoś ile poszło karnetów na jesień?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Stary 15.02.2011, 19:20
Wie.

ale jakie znaczenie ma zeszłoroczny śnieg?

Teraz jest wiosna 2011 i patrzmy jak zapełnić 18 000, bo łatwo na Podbeskidziu nie będzie.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 15.02.2011, 19:35
fialo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście info telefoniczne.
oczywiście własne
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Stary 15.02.2011, 19:45
salek napisał(a):Wyświetl post
Wie.

ale jakie znaczenie ma zeszłoroczny śnieg?
Takie że można porównać ile osób z jesieni przedłuży karnet a ile nie.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 15.02.2011, 19:52
PAC napisał(a):Wyświetl post
Takie że można porównać ile osób z jesieni przedłuży karnet a ile nie.
też nie do końca, bo jak ktoś chce zrobic przesiadkę to idąc teraz ma ograniczone mozliwosci wyboru miejsca i moze poczekac na otwartą sprzedaż. więc będzie uznany jako osoba nie przedłużającego karnetu bo jego rezerwacja zostanie anulowana i zakupi w otwartej sprzedazy.

Oczywiście w klubie będą sobie mogli sprawdzic czy Kowalski z E24 czekajacy na otwarta sprzedaz by miec wieksze mozliwosci wyboru miejsca nie siedzi teraz na E24 ale pięc rzedów wyżej czy E16 lub na F21.
Cytat:
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Stary 15.02.2011, 20:03
PvD napisał(a):Wyświetl post
też nie do końca, bo jak ktoś chce zrobic przesiadkę to idąc teraz ma ograniczone mozliwosci wyboru miejsca i moze poczekac na otwartą sprzedaż. więc będzie uznany jako osoba nie przedłużającego karnetu bo jego rezerwacja zostanie anulowana i zakupi w otwartej sprzedazy.

Oczywiście w klubie będą sobie mogli sprawdzic czy Kowalski z E24 czekajacy na otwarta sprzedaz by miec wieksze mozliwosci wyboru miejsca nie siedzi teraz na E24 ale pięc rzedów wyżej czy E16 lub na F21.
Oczywiście masz rację. Ale jeżeli na jesień sprzedali np. 8 tysięcy karnetów a teraz przedłużenie zrobi np 4 tysiące to jest nad czym myśleć. Bo nie wierze że kilka tysięcy osób chce zmienić miejsca, myślę ze bardziej kilkaset. Na pewno dużo więcej będzie zmian po otwarciu całego stadionu. Wydaje mi się też że sporo osób, które nie miały dotychczas karnetu skorzysta z tych promocji ale to od 21 lutego.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 15.02.2011, 20:34
Nie jest tak, że aktualnie idą tylko wznowienia. Tzn - owszem sprzedaż jest dla tych którzy mieli karnety w poprzedniej rundzie ale można sobie zmienić miejsce w miarę możliwości - jeżeli na jakieś miejsce nie było wykupionego karnetu w zeszłej rundzie to można brać.

Ja dzisiaj kupowałem 3 karnety i "przesiedliśmy się" z kolegami 15 rzędów wyżej.

Co do ilości sprzedanych karnetów to podejrzewam, że dużo osób czeka na otwarcie nowych trybun. Np "siedzący" z E prawdopodobnie chcą wrócić na stare AB bo im nie pasuje, że ktoś zasłania a na E generalnie też było wielu którzy usiedzieć nie mogą )))
Dodatkowo w związku z docelową pojemnością pewnie niejeden stwierdził, że woli kupić pojedyncze bilety. Nie czarujmy się - bardzo wielu nie tyle chodzi na mecz Wisły co "idzie na Legię" itd. - tu jest duża rola dla klubu żeby próbować to zmienić. Na dzień dobry takim "niedzielnym" pokazali wała nie robiąc żadnej różnicy w cenie karnetu. Część kupiła karnety jesienią bo były tanie i dawały "święty spokój ".Pewnie większość kupiłaby karnet na wiosnę dla zasady jakby przedłużenie było o 15% tańsze a tak kupią bilet na trzy mecze. Cóż, widocznie kub stwierdził, że "srał pies". Podejrzewam, że będziemy mieli więcej miejsca koło siebie ale czy to jest mądra polityka klubu?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.02.2011 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.02.2011, 23:22
Dajcie spokoj.

Teraz troche zejdzie,a od wolnej sprzedazy napewno to szybko wzrosnie

do tego FC,i bileciarze,coraz lepszy maketing ,dobra zacheta w postaci wzmocenia druzyny transferami

stala frekwencja to tak wg mnie 17 tys,na Amice czy Jadze pewnie komplet .

Bedzie ok.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.02.2011, 23:31
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...osny,id,t.html

Bardzo ciekawy artykuł, jeden z niewielu stawiający Wisłę w dobrym świetle. Bartosz Karcz to ostatni rzetelny dziennikarz w Krakowie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.02.2011, 00:20
Ceny nie są takie złe(5 zl mniej na jednorazowym bilecie i byłoby idealnie)..Szkoda tylko, że nie ma opcji wzięcia karnetu "na raty" lub ewentualnie mini karnetów na 4 mecze..Nie każdy ma te 145 do 385 zlotych,aby wydać jednorazowo..a juz przy rozłożeniu na dwa mini abonamenty cena normalnego minikarnetu na G wyniosłaby tylko 95 zlotych..a ulgowego 75 zl..Napewno byłoby więcej chętnych do kupna takich karnetów, niz normalnych.
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 16.02.2011 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.02.2011, 08:30
fialo napisał(a):Wyświetl post
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...osny,id,t.html

Bardzo ciekawy artykuł, jeden z niewielu stawiający Wisłę w dobrym świetle. Bartosz Karcz to ostatni rzetelny dziennikarz w Krakowie.
To pachnie na kilometr artykułem sponsorowanym.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów