The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 10:55
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to pójdzie dalej tym torem to Kuwejt czy Arabia Saudyjska może np. w przyszłości naturalizować zdolny narybek z Brazyli lub Argentyny oraz tych co nie mieszczą się w pierwszych składach tych krajów, zatrudnić Murinho i spokojnie walczyć w MŚ. Co to ma wspólnego z rywalizacją narodową krajów, nie wiem ?
Dobrze ale powiedz mi co to ma wspólnego z tematem wątku? Tutaj chodzi o to czy Arboleda ma grać w reprezentacji Polski a nie jakiś brazyliczyk w reprezentacji Kuwejtu.

Co to zmieni jeśli Arboleda nie dostanie obywatelstwa Polski? Chyba tylko tyle że zostaniemy jeszcze dalej w tyle bo wyprzedzą nas takie kraje jak Kuwejt, Arabia czy inna Sri Lanka.

Zatrzymać to można tylko poprzez zmianę przepisów przez FIFA. W innym wypadku wszyscy inni będą wzmacniać się naturalizowanymi zawodnikami, tylko My będziemy "uczciwie" grać środkowymi obrońcami urodzonymi i wychowanymi w Polsce, a później będziemy się cieszyć jak uda nam się awansować do pierwszej setki rankingu FIFA.

Dlatego jestem jak najbardziej za Arboledą w reprezentacji, oczywiście pod warunkiem że jest dużo lepszy od Polaków mogących grać na jego pozycji (a tu chyba nikt nie ma wątpliwości). Dodatkowo jak najbardziej jestem za przyspieszonym nadaniem obywatelstwa dla osób, które mogą w jakiś sposób reprezentować kraj oraz wpływać na jego promocję.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zasady wysyłania postów