The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2011, 17:14
Baala napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Ci trzej piłkarze już z nami podpisali kontrakty. Prasa Holenderska mówi o podpisanym kontrakcje, Izraelska i Bułgarska. Chyba Wisła zastanawia się nad bramkarzem między dwoma opcjami i chce wszystkich czterech zaprezentować. Dla mnie to trochę głupie, jesli rzeczywiście podpisali i czekają na tego czwartego to nie ma na co czekać i trzymać tej trójki w Krakowie, bo sterczą bezczynnie zamiast się zgrywać z zespołem.
Z jednej strony tak, ale zaprezentowanie wszystkich na raz zrobi większe wrażenie medialne itp, a poza tym jeżeli lecą Ryanairem tak jak poprzednio to samolot do Hiszpanii i tak maja dopiero w piątek.
Trzeba czekać i trzymać kciuki za pomyślność negocjacji z bramkarzem NIE-Peskovicem.
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 25.01.2011, 17:47
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Genkow woli Wisłę od Liteksu

całość tutaj -> http://www.futbol.pl/artykul/99789.html
ciekawe, ciekawe : )
Genkow ma teraz goowno do powiedzenia bo karty rozdaje Wisła. Kontrakty z Genkow'em, Melikson'em i Jeliens'em są już podpisane. Jedyne ale to ich zdrowie. Tylko brak tego ostatniego, czyli nie przejście badań mogło by te umowy anulować. Mam tylko nadzieję, że tego słowackiego konfidenta to nie dotyczy .
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
laszes
Junior Member

Stary 25.01.2011, 18:21
http://www.wisla-online.pl/news/dwoc...ualizacja-1520

Wiem to juz bylo dawno ale moze wie ktos o jakiego bramkarza chodzi?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2011, 18:24
o casiliasa...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
laszes
Junior Member

Stary 25.01.2011, 18:31
o ha ha ha jaki dowcipny jestes ;D
a jak chcesz zartowac to naucz sie pisac Casillas
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 18:31
http://www.sport5.co.il/articles.asp...=93087&lang=he
Tam można obejrzeć filmik wyświetla się skrót meczu z Beitarem, widziałem tylko trochę z tego meczu bo transmisja strasznie mi się cieła. Jakoś tam pod koniec Melikson zagrywa idealną piłeczkę do kolegi z drużyny. W meczu z Hapolem też taką zagrał. Trzeba przyznać że jego prostopadłe podanie to jest takie coś jak w stylu Stilica, nie za mocne, nie za lekkie, po prostu idealne, wszystko w tempo, to jest rzadkość u nas w lidze. Melikson według mnie nakryje Stilica czapką bo ten chłopak ma znacznie więcej walorów. Na taki transfer czekałem od lat. Wcześniej wydawało mi się że Marko Milnković może być takim piłkarzem, teraz uważam że Melikson to jest zawodnik bardziej kompletny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.01.2011 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.01.2011, 18:33
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Na co czeka oficjalna czyżby na Kew'a ?
Co my na to?
Otóż zdradzimy Wam, że to zdjęcie robił Stan Valckx w poniedziałek rano w pawilonie medialnym w ramach zwiedzania stadionu z Maorem. Kew ma takie samo zdjęcie ze swoim menedżerem.

I nie oznacza to, że umowy z zawodnikami zostały podpisane. Jak rzeczywiście tak będzie, to będzie informacja
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.01.2011, 18:34
westersyl napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport5.co.il/articles.asp...=93087&lang=he
Tam można obejrzeć filmik wyświetla się skrót meczu z Beitarem, widziałem tylko trochę z tego meczu bo transmisja strasznie mi się cieła. Jakoś tam pod koniec Melikson zagrywa idealną piłeczkę do kolegi z drużyny. W meczu z Hapolem też taką zagrał. Trzeba przyznać że jego prostopadłe podanie to jest takie coś jak w stylu Stilica, nie za mocne, nie za lekkie, po prostu idealne, wszystko w tempo, to jest rzadkość u nas w lidze. Melikson według mnie nakryje Stilica czapkom bo ten chłopak ma znacznie więcej walorów. Na taki transfer czekałem od lat. Wcześniej wydawało mi się że Marko Milnković może być takim piłkarzem, teraz uważam że Melikson to jest zawodnik bardziej kompletny.
Może tak, może nie. Mnie zastanawia jedna rzecz. 26 lat i tylko 1 mecz w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 25.01.2011, 18:45
Nie każdy dostaje realną szansę w reprezentacji. Ktoś pamięta "przypadek Frankowskiego"?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 18:47
Biuro Prasowe napisał(a):Wyświetl post
Co my na to?
Otóż zdradzimy Wam, że to zdjęcie robił Stan Valckx w poniedziałek rano w pawilonie medialnym w ramach zwiedzania stadionu z Maorem. Kew ma takie samo zdjęcie ze swoim menedżerem.

I nie oznacza to, że umowy z zawodnikami zostały podpisane. Jak rzeczywiście tak będzie, to będzie informacja
Widać, że zdjęcie robione telefonem. Rodzi się od razu kilka pytań. Jakim cudem zdjęcie przedarło się do mediów, panowie widoczni na fotografii na lotnisku nie chcieli powiedzieć nawet słowa teraz fotografują się na tle herbu dodatkowo zdjęcie wypływa do mediów. Skoro robił to Stan Valcxk, a nie żaden dziennikarz z Izreala to przecież ktoś musiał je wysłać do jakiegoś dziennikarza/serwisu internetowego. Chyba nikt nie wysyłał by tego zdjęcia gdyby sprawa nie była by załatwiona ?
Jak już wcześniej pisałem Melikson i jego menager sprawiali wrażenie ostrożnych także tym bardziej dziwne jest to wszystko.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.01.2011 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 25.01.2011, 18:51
podobno jutro ma być konferencja prasowa z prezentacja całej trójki? ZBYMAK czy możesz to potwierdzić? dzięki
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.01.2011, 18:56
Co my na to?

Bedzie show przed kamerami ?
..
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.01.2011, 18:57
Widać, że zdjęcie robione telefonem. Rodzi się od razu kilka pytań. Jakim cudem zdjęcie przedarło się do mediów, panowie widoczni na fotografii na lotnisku nie chcieli powiedzieć nawet słowa teraz fotografują się na tle herbu dodatkowo zdjęcie wypływa do mediów. Skoro robił to Stan Valcxk, a nie żaden dziennikarz z Izreala to przecież ktoś musiał je wysłać do jakiegoś dziennikarza/serwisu internetowego. Chyba nikt nie wysyłał by tego zdjęcia gdyby sprawa nie była by załatwiona ?
Jak już wcześniej pisałem Melikson i jego menager sprawiali wrażenie ostrożnych także tym bardziej dziwne jest to wszystko.

Daleki jestem od osądów jednak z tym zdjęciem to wygląda mi to na szukanie usprawiedliwienia dlaczego w Izralelu podlali szybciej tą wiadomość niż Wisła.
Aparat był pana menedżera, więc wiadomo chyba, kto je wysłał. Czemu je wysłał akurat teraz - to już pytanie do niego
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.01.2011, 19:00
spokojnie panowie, wiadomo że wszystko jest dogadane, gdyby tak nie było napewno takie zdjecia by sie nie ukazały
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 25.01.2011, 19:01
Skoro odzywa się tutaj Biuro Prasowe, to mam pytanie niezwiązane z tym akurat tematem. Czy dzieje się coś w sprawie kiosków gastronomicznych dla kibiców na trybunie wschodniej i południowej? I prośba - mogłyby zostać umieszczone w internecie zdjęcia nowych kas biletowych, wybudowanych na trybunie wschodniej?
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.01.2011, 19:02
Baala napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Ci trzej piłkarze już z nami podpisali kontrakty. Prasa Holenderska mówi o podpisanym kontrakcje, Izraelska i Bułgarska. Chyba Wisła zastanawia się nad bramkarzem między dwoma opcjami i chce wszystkich czterech zaprezentować. Dla mnie to trochę głupie, jesli rzeczywiście podpisali i czekają na tego czwartego to nie ma na co czekać i trzymać tej trójki w Krakowie, bo sterczą bezczynnie zamiast się zgrywać z zespołem.
no tak podpisali i trzymają ich w piwnicy....jak znajdą chwyto łapkę na pozycje bramkarza to pomyślą o jakiejś konferencji dla mediów bo w sezonie ogórkowym to działacze Wisły nie dali im łatwego życia info musieli ssać z małego palca u nogi po konferencji będzie dzień do podpisywania autografów potem do zwiedzania Krakowa i okolic po czym stwierdzą że są tak dobrzy że nie opłaca się ich wysyłać na zgrupowanie ......czas ucieka a Maskant ma ich przygotować i zgrać z drózyną ?

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 19:13
Aparat był pana menedżera, więc wiadomo chyba, kto je wysłał. Czemu je wysłał akurat teraz - to już pytanie do niego
Czyli jest kilka wersji:
1.Ktoś się podpalił z dwójki menago, Melikson i przed wcześnie wysłał fotkę chcąc się pochwalić.
2. Menago Meliksona chce narzucić większą presję na działaczy Wisły.
3. Wszystko jest już dogadane.

Najbardziej prawdopodobny scenariusz według mnie -3.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.01.2011 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2011, 19:18
Markus napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, odróżnia nas od siebie to, że staram się patrzeć na karierę zawodnika w sposób długofalowy, a nie pod kątem statystyk jednego sezonu, które podobnie jak w przypadku Mariusza Magiery (pamiętasz "specu"?) kompletnie nie muszą nic oznaczać.
Wypominanie w kółko tego Magiery jest delikatnie mówiąc żenujące, w dodatku ja doskonale pamiętam co o nim pisałem, więc po prostu skończ powielać te bzdury. Poza tym nie o statystyki tu chodzi.

O grze Peskovica w Portugalii się nie wypowiadam, bo jej nie widziałem, podobnie zresztą jak Ty.
Widziałem wystarczająco wiele by wiedzieć, że prezentował się tam kapitalnie, wyciągał niesamowite piłki i był jednym z najlepszych zawodników zespołu, co zaowocowało tytułem najlepszego zawodnika ligi w grudniu 2008 i późniejszym transferem do Cluj.

I dlatego w przeciwieństwie do Ciebie nie buduję na niej żadnej opinii (Ty budujesz, bo chcesz tą sprawę uwzględniać nie mając o niej kompletnie bladego pojęcia), tylko na meczach z udziałem Peskovica, które widziałem. Popełniał w nich wiele poważnych błędów, bronił słabo, nie osiągnął nic istotnego. I o tym mówię. Zresztą nawet w tej Portugalii, której tak Ci brakuje, czy Rumunii też dość szybko się na nim jak wiadomo poznali.
No tak, w Portugalii tak się na nim poznali, że rozegrał 28 na 30 meczów będąc czołowym bramkarzem ligi portugalskiej i odszedł do lepszej drużyny (za darmo - skończył mu się kontrakt). Zabawny jesteś.

Zdaję sobie sprawę z takich kwestii jak jego wiek czy to jak jego udział w aferze korupcyjnej może wpłynąć na wizerunek klubu, dlatego jestem przeciwny podpisywaniu z nim kontraktu, ale pisanie, że to słaby bramkarz w sytuacji, kiedy tak naprawdę niewiele się o nim wie jest grubą pomyłką. Oceniaj obiektywnie i przekrojowo, a nie na podstawie przesłanek i tego co sobie sam wbijesz do głowy.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 19:26
Cytat:
wersja nr 4: nie dogadał się z Wisłą i przed wyjazdem zrobił sobie pamiątkowe zdjęcie
Tylko wtedy w Izraelu nie trąbiliby, że podpisał kontrakt podając to ze wszystkimi szczegółami ile ma zarabiać, jak długi kontrakt itp.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.01.2011, 19:41
co z Genkowem ?
nie sledzilem tematu przez 4 dni
tyle bylo newsow, zdjec, ciagle brakuje najwazniejszego info
mialem ograniczony dostep do netu i liczylem, ze jak wroce to jakies oficjalne transfery juz beda,
a narazie to jest (prawie) Melikson ale prawie to on byl 2 tygodnie temu
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 19:49
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
poważnie, dajcie sobie siana. wszyscy, z westersylem na czele, bo już konkretnie pieprzycie, żeby nie użyć "brzydszych" słów.
To może, Ty wytłumaczysz dlaczego panowie, którzy nie dawno nie chcieli powiedzieć słowa do kamery teraz robią sobie fotkę na tle herbu i wysyłają to do mediów ? Z dodatkową informacją pod zdjęciem, że Maor podpisał. (no bo przecież nie podpisał).
Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.01.2011 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.01.2011, 20:02
To może, Ty wytłumaczysz dlaczego panowie, którzy nie dawno nie chcieli powiedzieć słowa do kamery teraz robią sobie fotkę na tle herbu i wysyłają to do mediów ? Z dodatkową informacją pod zdjęciem, że Maor podpisał.
Powodzenia.
ale moim zdaniem tu nie ma zupełnie nic do tłumaczenia. Zrobili sobie zdjęcie, menago wysłał je jakiemuś znajomemu i poszło w świat. Robisz z igły widły.

co do podpisania - może podpisali, nie wiem, nigdy nie podpisywałem takiego kontraktu, i teraz tylko czekają na wyniki testów które miały być najwcześniej dzisiaj, przy odważnym założeniu, że testy zaczęły się w niedzielę. (dlaczego odważne założenie? kilkanaście godzin po meczu, i jeszcze z podróżą samolotem przez kilka godzin w międzyczasie, organizm ma prawo być zmęczony, a krew gęsta jak śmietana)

wyluzuj, nie pali się.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 25.01.2011 o godz. 20:05.
.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.01.2011, 21:00
Przypomina mi sie sytuacja z braciami Brozkami... Zagraniczne media informowały o tym ze Brozkowie przechodza do Trabzosporu i nawet były zdjecia ze podpisuja umowy a na naszej oficjalnej stronce nic,milczała... Teraz jest sytuacja z Meliksonem media zagraniczne podaja ze Melikson podpisał kontrakz Wisłą a oficjalna milczy pora kolejny... O co tu chodzi... Dziwna to wszystko...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.01.2011, 21:10
Cała trójka (Melikson, Genkow i Jaliens) będzie grała w Wiśle. Nie gorączkujcie się.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.01.2011, 21:25
Nie ma się czego obawiać, cała trójka zagra w naszych barawach, gdyby klub nie był pewny, że uda się z nimi podpisać umowy nie informowałby o testach medycznych i nie robił wokół całej sprawy takiego szumu. Testy medyczne trochę trwają, ale to znaczy, że się chyba do nich przykładają. Trochę spokoju, pewnie jutro albo w czwartek ogłoszą podpisanie kontraktów.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2011, 21:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
sorry za OT, ale:

Chavez, gdyby był katolikiem nie mógłby zostać pastorem. Ale to świadczy o poziomie naszego dziennikarstwa.
A żeby nie było OT to, radzę do wszystkich kwestii poruszanych przez pismaków (w tym transferów Wisły) podchodzić równie krytycznie.
Lepszy jest ten tekst na końcu o "złośliwym faulu" Chaveza w Wiśle. Taaak, kawał drwala z niego.

Jeżeli BP twierdzi, że kontrakt jeszcze nie podpisany to pewnie są tego powody. Po tym jak wystrzelili z przyjazdem Meliksona są jak widać ostrożniejsi, więc radzę poczekać na oficjalne potwierdzenie transferu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 25.01.2011, 21:33

izraelskie gazety (tak jak u nas) też płacą za najświeższe, niekoniecznie prawdziwe informacje

spoko, jutro będzie konerencja, poprostu chcą zaprezentować wszystkich trzech na raz.
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2011, 21:38
Szczerze mówiać sprawy zaczynają być niepokojące. Genkow był w Krakowie negocjowac kontrakt w czwartek. Teraz jest wtorek wieczor i zadnego info. Tłumaczenie forumowiczów, że pewnie czekają, żeby zaprezentować całą trójkę jest nielogiczne. Byłoby to wbrew interesowi klubu. Bo jeśli Genkow wynegocjował i przeszedł testy medyczne to powinien śmigać już w Hiszpani z nowymi kolegami.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.01.2011, 21:41
Panowie spokojnie nikt jeszcze nie podpisał oprocz Genkova ale to tylko kwestia wynikow badan.
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.01.2011, 21:44
borsuk napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiać sprawy zaczynają być niepokojące. Genkow był w Krakowie negocjowac kontrakt w czwartek. Teraz jest wtorek wieczor i zadnego info. Tłumaczenie forumowiczów, że pewnie czekają, żeby zaprezentować całą trójkę jest nielogiczne. Byłoby to wbrew interesowi klubu. Bo jeśli Genkow wynegocjował i przeszedł testy medyczne to powinien śmigać już w Hiszpani z nowymi kolegami.
I tak Ryan'er leci do Alicante dopiero w piątek z Krakowa ;-)
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów