|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Konwiktorska zaorana! Ciężko szło bo ziemia zmarznięta, ale się udało z pomocą jakże gościnnych dla nas gospodarzy.
Czyli zaorana cała ekstraklasowa stolica - bo i Łazienkowska wcześniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kirm to oddzielna sprawa co on sobie myślał. Zamiast wchodzić przed zawodnika i iść do linii albo w stronę pola karnego to się facet wydurnił w tym spotkaniu. Mam nadzieje, że trener zwróci mu uwage i Słoweniec zacznie sie lepiej zachowywac bo pilka mu sie plątała pod nogami i nie wiem czy to wina tylko murawy.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kartka dla Sobola wcale nie była glupia, wbrez pozorom wiedział co robi, celowo to zrobił. Polonia się rozkręcała, nacierała w końcówcę a on mądrze przystopował ich pociąg na bramkę Pawełka, licząc się oczywiście z konsekwencjami w postaci żółtka, do poprawy przede wszystkim wykonywanie stałych fragmentów gry. Taka Legia chyba z 7 bramek strzeliła po stałych fragmentach.
Sporo ryzykował Maskaant trzymając kartkowiczów, no i odwoływać się od kartki dla Bunozy!, szkoda ze jeszcze mecz z Arką, sorry, ale na takich murawach nie mozna rozgrywać piłki, i w sumie tez dlatego nie będe najezdzał na Kirma Bramka dla Wisły http://www.youtube.com/watch?v=S7yIR9o0yoc
Ostatnio edytowane przez CH. : 28.11.2010 o godz. 17:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zagraliśmy dzisiaj jak Zagłębie Lubin na Reymonta
Punkty są, stylu i gry po raz kolejny nie ma co komentować, nie było ani jednego ani drugiego. Dociułać jeszcze 3 z Arką (bez Bunozy i Sobola) i czekanie na wiosnę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak mysle że równie dobrze moge decenic Bunoze że w 27 minucie nie zagrał do Chaveza tylko do Pawełka, bo mógł paść gol. A Chaveza w 37, Paljicia w 67.... to była akcja na połowie boiska.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Spokojnie wiem, gdzie co leży
Afryką zarzucił po meczu Chavez do Branco komentując pogodę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pawełek na plus zdecydowanie. 4 mecz na 0 z tyłu. Obrona gra kichę, atak z resztą też. Wilk mi się nawet dzisiaj podobał i Sobol (Wykonywał swoją prace - odbiory, walka, czarna robota. Kartka głupia, ale w sumie przerwał kontre. Możliwe że uratował 2pkt.). No i dużo farta.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Polonia(?) przegrywa z nami ostatnie mecze u siebie(?) w bardzo bolesnych okolicznościach. To ma boleć i boli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kartkę Sobol dostałby wcześniej czy później, więc nie róbcie wielkiej tragedii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Uff, 3 punkty. Ale tak grając mistrzem nie będziemy:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Mecz jaki był taki był, grunt to trzy punkty wywiezione z trudnego terenu (ale trudnego tylko i wyłącznie za sprawą piłkarzy). Kirm dzisiaj był do zmiany po pierwszej połowie, a grał cały mecz. Nigdy, ale to nigdy nie zrozumiem toku rozumowania i punktu widzenia naszego trenera. I wprowadzenie Piotrka Brożka na prawą/środek pomocy... Naprawdę to co dziś nasz Słoweniec wyczyniał to aż mnie głowa rozbolała. Małecki dobry, momentami nawet bardzo dobry mecz, podobnie Mariusz Pawełek. Co do Małego, troche gościu siada tak koło 80min. więc jeśli jest tylko możliwość to wtedy pasuje zmiankę mu zapodać. Nie wiem czemu nagle w ogóle Rios nie gra. Chavez też dziś słabo, generalnie myślałam, ze będzie to taki drugi, lepszy i młodszy Cleber, ale się zdziwiłam. Tyle o piłkarzach z mojej strony. Za to kibice... uuuuhu! Wieś się bawi i wieś śpiewa! Jest tu jakiś kibic Polonii jak dobrze kojarzę- cóż, kolego, na twoim miejscu chowałabym głowę w piasek. Ten śnieg to sobie było w gacie wsadzić na ochłodę. ![]() *Jazon*- mylisz się! Zobacz jak Legia gra, a jak jest wysoko . Ostatnio o tym pisało "weszło" ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wolę 3 pkt. po słabej grze niż 0 po super grze.A co do trybun to wieś tańczy i śpiewa atmosfera jak na meczach we Wronkach.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
W 4 meczach straciliśmy 0 goli patrząc na zachowania poszczególnych zawodników w defensywie jest to wynik niezwykły. To co grali dzisiaj Chavez z Bunozą to kabert. Wielkie brava dla trenera Maaskanta że jakoś to wszystko poskładał do kupy i doscy dobrze się trzyma to wszystko.
Chciałem wyróżnić dzisiaj Patryka Małeckiego był najlepszy na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
wygrana po samobóju na Poloni powoli staje sie tradycją i jak dla mnie niech tak zostanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
A ja nie byłbym tak surowy dla Wisły. Co to znaczy beznadzieja? Moim zdaniem powolutku pod wodzą Holendra , Wisła idzie w dobrym kierunku. W mojej ocenie widać spory postęp. Wisła może nie gra równo ale progres widać gołym okiem. Dostrzegalny jest jakiś pomysł na grę , organizacja gry też ewoluuje. Wiśle brakuje napastnika. Brożki są póki co bez formy. Poza tym zauważalne jest też zaangażowanie całej ekipy. Patrzcie jak wielu z tych chłopaków przeżywa te zwycięstwa. Jak oni się każdym dobrym zagraniem , bramką radują? Rodzi się duch tej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem brakuje nam naprawdę klasowego rozgrywającego. Nie mam nic do Garguły, ale chyba już nic z tego nie będzie. Momentami piłka przed polem karnym Groclinu chodziła jak po sznurku(np. przy bramce), ale zawsze brakowało kogoś w środku co by mógł otworzyć drogę do bramki...
P.S Za co Bunoza dostał kartkę?
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 28.11.2010 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Cieszy i to bardzo że wraca duch drużyny, choć narazie tylko duszek ale zawsze to coś. Kibicowsko to widac że zgodę mają z koleżankami z Kałuży. Jedno i drugie dno i cztery merty mułu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
3 pk cieszą i to bardzo Nie zmienia to faktu że gdyby niesamowity fart to Polonia powinna wygrać Końcówka meczu to klasyczna obrona Częstochowy A wykopy Chaveza to debilizm czystej postaci Zwłaszcza gdy najbliższy grajek KSP 347648246 kilometrów od niego
W gdyni będzie ciężko i to bardzo ![]()
UBUNTU
linux for human beings |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciężki mecz dla kibica. Cieszą 3 pkt. Martwi kartka Bunozy. O ile Sobola może zastąpić Wilk, tak w obronie jest dziura. Tak na szybko pamiętacie ile rok temu mieliśmy punktów na jeden mecz przed zakończeniem rozgrywek?
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Do teraz nie rozumiem o co chodzi z tą kartką dla Bunozy. Nakładkę zrobił Sobiech na Chavezie i kartkę dostał Bunoza. Może za pyskówki? ale w takim bądz razie gdzie kartka dla Sobiecha?
Brutalny faul Gołębiewskiego czy jak mu tam i żółtko, Sobol to samo za przeszkadzanie w grzę. Dziwny ten sędzia. W Gdyni będzie dużo ciężej, tym bardziej że troche więcej puchu z nieba nasypie. Powinien być juz koniec i przerwa zimowa A jednak Cytat:
Ostatnio edytowane przez CH. : 28.11.2010 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
(10 znaków)
Ostatnio edytowane przez Baala : 28.11.2010 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Znowu na 0 z tyłu, aczkolwiek powinniśmy stracić 1 bramkę (Mierzejewski)
Moje oceny po meczu 0-10: Pawełek 6 - jeden błąd, na szczęście był asekuracja i Małecki wybił na róg Cikos - 6 - dobry mecz Bunoza 5 - solidnie, ale za dużo górnych piłek przegrał z Sobiechem Chavez - 4 - jak na niego słabo, za dużo przegranych pojedynków Paljić 5 - solidnie Sobolewski - 7 - lider drugiej linii, byłoby 8 ale ta kartka która go dyskwalifikuje w meczu z Arką... Jirsak - 4 - walczył i biegał. Coś tam podał Garguła 4 - to samo co Jirsak Małecki 8 - zaliczył "asystę" przy samobóju, (gdyby nie nie Pietrasiak Brożek wpakowałby piłkę do pustej bramki). Dużo widział na boisku, przeżuty 3 do Kirma, długie podania do Pawła.... Tak powinien grać zawsze ![]() Kirm 4 - słabizna, tylko bieganie, ale sytuacji tyle zmarnował że aż szkoda Brozek 5 - walczył, zgrywał piłki ale nic więcej dzisiaj nie dał Wilk - 5 - miał walczyć i walczył Pio Brozek - 4 biegał... i tyle Łobo - za krótko Cieszą kolejne 3 punkty i kolejne 0 z tyłu PS Gdybym był nawiedzony jak co poniektórzy na tym forum to powinienem po słabiutkim meczu Kirma napisć - sprzedać Słoweńca, albo wypożyczyć. Tak przed tygodniem wielu nawiedzonych pisało sprzedać Małeckiego..... Ale ja nawiedzony nie jestem A jeszcze raz przypomnę, nie mamy gwiazd które gwarantują stabilną grę, ale kilku piłkarzy którzy w tym sezonie od czasu do czasu coś dają zespołowi (Paweł Brożek, Małecki, Kirm, Sobolewski, Pawełek). Poza Pawełkiem reszta niestety nie jest w stanie zagrać 3 meczy na równym poziomie (dzisiaj Kirm słabizna, może w Gdyni on albo Brozek będzie bohaterem?) Dlatego jak chcemy wzmaniac zespół to trzeba pozbyć sie najpierw najsłabszych elementów, a dopiero potem tych najlepszych którzy owszem, nie zawsze grają dobrze, ale w przekroju sezonu ciągną naszą grę ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mecz co prawda słuchałem w radiu , ale odnosząc się do wypowiedzi ludzi na forum , lepiej wygrac mecz po słabej grze niż przegrać jak z Jagiellonią w Białymstoku po niezłym spotkaniu . Gdzie zreszta tak jak Polonia dzisiaj , mieliśmy piłkę na remis w ostatniej minucie spotkania .
Interesuje mnie gra w dzisiejszym meczu Pawła Brożka . Lepiej sie prezentował niż z Zagłębiem ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Niestety, do wzmiankowanej 1/2 forum i tak to nie dotrze. P.S. Po raz kolejny niektórzy oceniają wyżej grę Chaveza od Bunozy w konkretnym meczu. Za dużo procentów, albo problemy ze wzrokiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mecz nie wyglądał źle. Zanim Polonia miała swoje sytuacje my mieliśmy tak między 50 a 70 minutą okres przewagi w którym powinniśmy strzelić ze 2 bramki. Kirm bardzo się starał, ale grał dziś jak jeździec bez głowy.
Lepiej to wyglądało niż z Zagłębiem. Cieszą 3 punkty wywiezione z boiska jednej z najlepszych kadrowo drużyn w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak, bo zarówno Cantoro, Małecki i Sobol najwyższą formę osiągali przed podpisaniem nowych kontraktów. Coś w tym jest niestety, że mobilizacja u piłkarzy rośnie wraz z szansą dostania nowego lepszego kontraktu. Po jego podpisaniu spada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Tą sytuację nazywasz błędem Pawełka? Przecież to była interwencja meczu ! Mocny strzał , Mariusz był zasłonięty i na szczęście obronił . Co do naszego bramkarza początek miał niepewny , popełnił dwa błędy raz przy rzucie rożnym i raz przy po bodajże wstrzeleniu piłki gdzie próbował łapać ale wypluł ją przed siebie , wtedy sobie pomyślałem że chyba ustalił warunki kontraktu z Wisłą ponieważ od razu mniej pewnie broni ale z czasem poprawił się i do końca meczu już bronił bez zarzutu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|