The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2010, 17:02
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Bardzo prosze zaorac Konwiktorska albo przynajmniej zremisowac

Powodzenia !!!
Konwiktorska zaorana! Ciężko szło bo ziemia zmarznięta, ale się udało z pomocą jakże gościnnych dla nas gospodarzy.

Czyli zaorana cała ekstraklasowa stolica - bo i Łazienkowska wcześniej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.11.2010, 17:03
Kirm to oddzielna sprawa co on sobie myślał. Zamiast wchodzić przed zawodnika i iść do linii albo w stronę pola karnego to się facet wydurnił w tym spotkaniu. Mam nadzieje, że trener zwróci mu uwage i Słoweniec zacznie sie lepiej zachowywac bo pilka mu sie plątała pod nogami i nie wiem czy to wina tylko murawy.
..
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Kartka dla Sobola wcale nie była glupia, wbrez pozorom wiedział co robi, celowo to zrobił. Polonia się rozkręcała, nacierała w końcówcę a on mądrze przystopował ich pociąg na bramkę Pawełka, licząc się oczywiście z konsekwencjami w postaci żółtka, do poprawy przede wszystkim wykonywanie stałych fragmentów gry. Taka Legia chyba z 7 bramek strzeliła po stałych fragmentach.
Sporo ryzykował Maskaant trzymając kartkowiczów, no i odwoływać się od kartki dla Bunozy!, szkoda ze jeszcze mecz z Arką, sorry, ale na takich murawach nie mozna rozgrywać piłki, i w sumie tez dlatego nie będe najezdzał na Kirma

Bramka dla Wisły
http://www.youtube.com/watch?v=S7yIR9o0yoc
Ostatnio edytowane przez CH. : 28.11.2010 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Zagraliśmy dzisiaj jak Zagłębie Lubin na Reymonta Cała drużyna na własnej połowie i byle by piłkę jak najdalej wypierniczyć..w trybuny, za trybuny lub czort wie gdzie. 3 pkty zawdzęczamy impotencji strzeleckiej rywali.

Punkty są, stylu i gry po raz kolejny nie ma co komentować, nie było ani jednego ani drugiego. Dociułać jeszcze 3 z Arką (bez Bunozy i Sobola) i czekanie na wiosnę.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.11.2010, 17:04
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
docenilbys, gdyby padla bramka, coz Sobola godnie na pewno zastapi Czarek Wilk
Tak mysle że równie dobrze moge decenic Bunoze że w 27 minucie nie zagrał do Chaveza tylko do Pawełka, bo mógł paść gol. A Chaveza w 37, Paljicia w 67.... to była akcja na połowie boiska.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.11.2010, 17:04
Orson napisał(a):Wyświetl post
"Africa"? Honduras... Afryka... Honduras w Afryce
Spokojnie wiem, gdzie co leży Afryką zarzucił po meczu Chavez do Branco komentując pogodę

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.11.2010, 17:05
Pawełek na plus zdecydowanie. 4 mecz na 0 z tyłu. Obrona gra kichę, atak z resztą też. Wilk mi się nawet dzisiaj podobał i Sobol (Wykonywał swoją prace - odbiory, walka, czarna robota. Kartka głupia, ale w sumie przerwał kontre. Możliwe że uratował 2pkt.). No i dużo farta.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 28.11.2010, 17:05
Polonia(?) przegrywa z nami ostatnie mecze u siebie(?) w bardzo bolesnych okolicznościach. To ma boleć i boli.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2010, 17:07
Kartkę Sobol dostałby wcześniej czy później, więc nie róbcie wielkiej tragedii.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.11.2010, 17:08
Uff, 3 punkty. Ale tak grając mistrzem nie będziemy:/
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
na + że są 3 punkty .
na - głupota Sobola .... bożeszzzz to za głupota ... ja krzyczałem do tv chłopie odejdź od piłki !!! odejdź a ten stoi i czeka na kartke.
To następnym razem musisz krzyczeć głośniej. W końcu na pewno cię usłyszy x)

Mecz jaki był taki był, grunt to trzy punkty wywiezione z trudnego terenu (ale trudnego tylko i wyłącznie za sprawą piłkarzy).
Kirm dzisiaj był do zmiany po pierwszej połowie, a grał cały mecz. Nigdy, ale to nigdy nie zrozumiem toku rozumowania i punktu widzenia naszego trenera. I wprowadzenie Piotrka Brożka na prawą/środek pomocy...
Naprawdę to co dziś nasz Słoweniec wyczyniał to aż mnie głowa rozbolała.
Małecki dobry, momentami nawet bardzo dobry mecz, podobnie Mariusz Pawełek. Co do Małego, troche gościu siada tak koło 80min. więc jeśli jest tylko możliwość to wtedy pasuje zmiankę mu zapodać.
Nie wiem czemu nagle w ogóle Rios nie gra.
Chavez też dziś słabo, generalnie myślałam, ze będzie to taki drugi, lepszy i młodszy Cleber, ale się zdziwiłam.

Tyle o piłkarzach z mojej strony.

Za to kibice... uuuuhu! Wieś się bawi i wieś śpiewa! Jest tu jakiś kibic Polonii jak dobrze kojarzę- cóż, kolego, na twoim miejscu chowałabym głowę w piasek. Ten śnieg to sobie było w gacie wsadzić na ochłodę.

*Jazon*- mylisz się! Zobacz jak Legia gra, a jak jest wysoko . Ostatnio o tym pisało "weszło"
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Wolę 3 pkt. po słabej grze niż 0 po super grze.A co do trybun to wieś tańczy i śpiewa atmosfera jak na meczach we Wronkach.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.11.2010, 17:11
W 4 meczach straciliśmy 0 goli patrząc na zachowania poszczególnych zawodników w defensywie jest to wynik niezwykły. To co grali dzisiaj Chavez z Bunozą to kabert. Wielkie brava dla trenera Maaskanta że jakoś to wszystko poskładał do kupy i doscy dobrze się trzyma to wszystko.
Chciałem wyróżnić dzisiaj Patryka Małeckiego był najlepszy na boisku.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.11.2010, 17:16
wygrana po samobóju na Poloni powoli staje sie tradycją i jak dla mnie niech tak zostanie
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.11.2010, 17:17
A ja nie byłbym tak surowy dla Wisły. Co to znaczy beznadzieja? Moim zdaniem powolutku pod wodzą Holendra , Wisła idzie w dobrym kierunku. W mojej ocenie widać spory postęp. Wisła może nie gra równo ale progres widać gołym okiem. Dostrzegalny jest jakiś pomysł na grę , organizacja gry też ewoluuje. Wiśle brakuje napastnika. Brożki są póki co bez formy. Poza tym zauważalne jest też zaangażowanie całej ekipy. Patrzcie jak wielu z tych chłopaków przeżywa te zwycięstwa. Jak oni się każdym dobrym zagraniem , bramką radują? Rodzi się duch tej drużyny.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.11.2010, 17:18
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Tak mysle że równie dobrze moge decenic Bunoze że w 27 minucie nie zagrał do Chaveza tylko do Pawełka, bo mógł paść gol. A Chaveza w 37, Paljicia w 67.... to była akcja na połowie boiska.
na naszej połowie
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.11.2010, 17:20
Moim zdaniem brakuje nam naprawdę klasowego rozgrywającego. Nie mam nic do Garguły, ale chyba już nic z tego nie będzie. Momentami piłka przed polem karnym Groclinu chodziła jak po sznurku(np. przy bramce), ale zawsze brakowało kogoś w środku co by mógł otworzyć drogę do bramki...

P.S Za co Bunoza dostał kartkę?
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 28.11.2010 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.11.2010, 17:28
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem brakuje nam naprawdę klasowego rozgrywającego. Nie mam nic do Garguły, ale chyba już nic z tego nie będzie. Momentami piłka przed polem karnym Groclinu chodziła jak po sznurku(np. przy bramce), ale zawsze brakowało kogoś w środku co by mógł otworzyć drogę do bramki...
Dobrze że napisałeś CHYBA daj mu spokojnie mam nadzieje po pełnym przepracowanym (bez kontuzji)zimowym przygotowaniu wrocić do optymalnej formy.
Cieszy i to bardzo że wraca duch drużyny, choć narazie tylko duszek ale zawsze to coś.
Kibicowsko to widac że zgodę mają z koleżankami z Kałuży. Jedno i drugie dno i cztery merty mułu.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2010, 17:34
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
P.S Za co Bunoza dostał kartkę?
Za faul Chaveza
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 28.11.2010, 17:35
3 pk cieszą i to bardzo Nie zmienia to faktu że gdyby niesamowity fart to Polonia powinna wygrać Końcówka meczu to klasyczna obrona Częstochowy A wykopy Chaveza to debilizm czystej postaci Zwłaszcza gdy najbliższy grajek KSP 347648246 kilometrów od niego
W gdyni będzie ciężko i to bardzo
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.11.2010, 17:36
Ciężki mecz dla kibica. Cieszą 3 pkt. Martwi kartka Bunozy. O ile Sobola może zastąpić Wilk, tak w obronie jest dziura. Tak na szybko pamiętacie ile rok temu mieliśmy punktów na jeden mecz przed zakończeniem rozgrywek?
What's new?

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.11.2010, 17:40
Do teraz nie rozumiem o co chodzi z tą kartką dla Bunozy. Nakładkę zrobił Sobiech na Chavezie i kartkę dostał Bunoza. Może za pyskówki? ale w takim bądz razie gdzie kartka dla Sobiecha?
Brutalny faul Gołębiewskiego czy jak mu tam i żółtko, Sobol to samo za przeszkadzanie w grzę. Dziwny ten sędzia. W Gdyni będzie dużo ciężej, tym bardziej że troche więcej puchu z nieba nasypie. Powinien być juz koniec i przerwa zimowa

A jednak
Cytat:
Kartka dla Bunozy za pyskówkę, więc odwoływać się nie ma szans...
z profilu Wisły na facebooku
Ostatnio edytowane przez CH. : 28.11.2010 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.11.2010, 17:41
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Ciężki mecz dla kibica. Cieszą 3 pkt. Martwi kartka Bunozy. O ile Sobola może zastąpić Wilk, tak w obronie jest dziura. Tak na szybko pamiętacie ile rok temu mieliśmy punktów na jeden mecz przed zakończeniem rozgrywek?
34 pkt

(10 znaków)
Ostatnio edytowane przez Baala : 28.11.2010 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.11.2010, 17:42
Znowu na 0 z tyłu, aczkolwiek powinniśmy stracić 1 bramkę (Mierzejewski)

Moje oceny po meczu 0-10:

Pawełek 6 - jeden błąd, na szczęście był asekuracja i Małecki wybił na róg
Cikos - 6 - dobry mecz
Bunoza 5 - solidnie, ale za dużo górnych piłek przegrał z Sobiechem
Chavez - 4 - jak na niego słabo, za dużo przegranych pojedynków
Paljić 5 - solidnie
Sobolewski - 7 - lider drugiej linii, byłoby 8 ale ta kartka która go dyskwalifikuje w meczu z Arką...
Jirsak - 4 - walczył i biegał. Coś tam podał
Garguła 4 - to samo co Jirsak
Małecki 8 - zaliczył "asystę" przy samobóju, (gdyby nie nie Pietrasiak Brożek wpakowałby piłkę do pustej bramki). Dużo widział na boisku, przeżuty 3 do Kirma, długie podania do Pawła.... Tak powinien grać zawsze
Kirm 4 - słabizna, tylko bieganie, ale sytuacji tyle zmarnował że aż szkoda
Brozek 5 - walczył, zgrywał piłki ale nic więcej dzisiaj nie dał

Wilk - 5 - miał walczyć i walczył
Pio Brozek - 4 biegał... i tyle
Łobo - za krótko

Cieszą kolejne 3 punkty i kolejne 0 z tyłu

PS
Gdybym był nawiedzony jak co poniektórzy na tym forum to powinienem po słabiutkim meczu Kirma napisć - sprzedać Słoweńca, albo wypożyczyć. Tak przed tygodniem wielu nawiedzonych pisało sprzedać Małeckiego.....
Ale ja nawiedzony nie jestem

A jeszcze raz przypomnę, nie mamy gwiazd które gwarantują stabilną grę, ale kilku piłkarzy którzy w tym sezonie od czasu do czasu coś dają zespołowi (Paweł Brożek, Małecki, Kirm, Sobolewski, Pawełek). Poza Pawełkiem reszta niestety nie jest w stanie zagrać 3 meczy na równym poziomie (dzisiaj Kirm słabizna, może w Gdyni on albo Brozek będzie bohaterem?) Dlatego jak chcemy wzmaniac zespół to trzeba pozbyć sie najpierw najsłabszych elementów, a dopiero potem tych najlepszych którzy owszem, nie zawsze grają dobrze, ale w przekroju sezonu ciągną naszą grę
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.11.2010, 17:47
Mecz co prawda słuchałem w radiu , ale odnosząc się do wypowiedzi ludzi na forum , lepiej wygrac mecz po słabej grze niż przegrać jak z Jagiellonią w Białymstoku po niezłym spotkaniu . Gdzie zreszta tak jak Polonia dzisiaj , mieliśmy piłkę na remis w ostatniej minucie spotkania .

Interesuje mnie gra w dzisiejszym meczu Pawła Brożka . Lepiej sie prezentował niż z Zagłębiem ?
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.11.2010, 17:47
d napisał(a):Wyświetl post
Szczęście sprzyja lepszym - i tyle w temacie.

Wygraliśmy mimo słabszej drugiej połowy, zwłaszcza w wykonianu Kirma – gdyby grał tak jak potrafi, pewnie byłoby 0-3 i do widzenia. Ale mimo mankamentów coraz wyraźniej widać, że zmierza to w dobrym kierunku.

"Męczyć się z jakimiś Poloniami" – polecam przejrzeć ich skład i za ile kto przyszedł. Następnie polecam skonfrontować to z naszymi niskobudżetowymi transferami, graczami, z których polewkę ma 1/2 forum.

Potem się okazuje, że każdy – dosłownie każdy z tych no name'ów, nawet Bunoza (jedźcie po nim dalej, dla mnie to cichy bohater dzisiejszego meczu) poczynił u Maaskanta spore postępy w sensie dodawania wartości do gry drużyny; tak samo lepiej grają "starzy" (najlepszy przykład Pawełka). Do tego gramy mądrze, bez bezsensownego wykopywania piłki wprzód jak było ostatnie 2 lata. Nie wiem, nie chcę się rozpisywać, ale ja jestem zajebiśie zadowolony z dzisiejszego meczu, tak jak i z poprzednich (zauważcie, że z "kabaretową obroną" mamy czyste konto w 4 meczach z rzędu!), istnieje spora szansa przezimowania na pozycji wicelidera; ba, możemy nawet przy odpowiednim splocie okoliczności prowadzić!

Kto po Karabachu się tego spodziewał? Oczywiście, do walki o mistrzostwo i naparzanki w Europie konieczne są wzmocnienia, ale doceniajmy to co mamy.
Amen i Howgh.
Niestety, do wzmiankowanej 1/2 forum i tak to nie dotrze.

P.S.
Po raz kolejny niektórzy oceniają wyżej grę Chaveza od Bunozy w konkretnym meczu. Za dużo procentów, albo problemy ze wzrokiem.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.11.2010, 17:49
Mecz nie wyglądał źle. Zanim Polonia miała swoje sytuacje my mieliśmy tak między 50 a 70 minutą okres przewagi w którym powinniśmy strzelić ze 2 bramki. Kirm bardzo się starał, ale grał dziś jak jeździec bez głowy.
Lepiej to wyglądało niż z Zagłębiem.
Cieszą 3 punkty wywiezione z boiska jednej z najlepszych kadrowo drużyn w lidze.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.11.2010, 17:51
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
lepiej zacząć bronić w momencie gdy kontrakt się kończy i rozpoczął negocjacje nad nowym. Przypadek?
lepiej zacząć bronić w momencie gdy zmienił się trener bramkarzy. Przypadek?
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.11.2010, 17:53
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
lepiej zacząć bronić w momencie gdy zmienił się trener bramkarzy. Przypadek?
Tak, bo zarówno Cantoro, Małecki i Sobol najwyższą formę osiągali przed podpisaniem nowych kontraktów. Coś w tym jest niestety, że mobilizacja u piłkarzy rośnie wraz z szansą dostania nowego lepszego kontraktu. Po jego podpisaniu spada.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.11.2010, 18:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Pawełek 6 - jeden błąd, na szczęście był asekuracja i Małecki wybił na róg
Tą sytuację nazywasz błędem Pawełka? Przecież to była interwencja meczu ! Mocny strzał , Mariusz był zasłonięty i na szczęście obronił . Co do naszego bramkarza początek miał niepewny , popełnił dwa błędy raz przy rzucie rożnym i raz przy po bodajże wstrzeleniu piłki gdzie próbował łapać ale wypluł ją przed siebie , wtedy sobie pomyślałem że chyba ustalił warunki kontraktu z Wisłą ponieważ od razu mniej pewnie broni ale z czasem poprawił się i do końca meczu już bronił bez zarzutu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów