Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [15 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła Kraków 2010-11-28 niedziela godz. 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7750)

Titto 21.11.2010 22:45

[15 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła Kraków 2010-11-28 niedziela godz. 14:45

Ostatni mecz tej rudny i oczywiście wypadałoby wygrać.
Polonia zawodni po świetnym początku wylądowała na 8 miejscu.
Obecnie traci do nas 4 punkty i 9 do liderującej Jagi.
Jeśli to wygramy możemy zbliżyć się punktowo do lidera.

Chciałbym abyśmy zagrali w tym spotkaniu w takim zestawieniu
Pawełek - Cikos, Chavez(jeśli komisja go nie wykluczy) Bunoza, Paljić - Kirm, Sobolewski, Garguła, Rios - Paweł Brożek, Żurawski .

RAF 21.11.2010 22:49

Pawelek-Cikos,Bunoza, Chavez, Paljic - Sobolewski, Gargula, Wilk - Rios, Brozek, Kirm

konrad123 21.11.2010 22:54

Przedostatni mecz tej rundy, jeszcze wyjazd do Gdyni na mecz z Arką
Jeśli Jaga by straciła choć raz punkty w tych 2 meczach, a my wygralibyśmy te dwa to możemy mieć lidera na koniec rundy, czego bym bardzo chciał
Według mnie Wisła zagra w tym samym ustawieniu co dzisiaj

Titto 21.11.2010 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1015385)
Jeśli Jaga by straciła choć raz punkty w tych 2 meczach, a my wygralibyśmy te dwa to możemy mieć lidera na koniec rundy, czego bym bardzo chciał
Według mnie Wisła zagra w tym samym ustawieniu co dzisiaj

Mecz z Arką co prawda jest jeszcze w tym roku, ale brany jest jako mecz inaugurujący następną rundę.
Wpisy z forum Polonii na temat meczu Polonia - Wisła
http://www.wielkapolonia.pl/forum/vi...hp?f=1&t=12586
Nie za optymistycznie są nastawieni ;)

AYALA 21.11.2010 23:24

pytanie czy zobaczymy Wisłe z meczu z Legią czy tą co dzisiaj męczyła sie z Zagłębiem.Ja mam nadzieje że tą pierwszą i gładko wygramy aczkolwiek Polonia ma bardzo mocny personalnie skład jak na naszą lige i może byc cięzko

PotiWisla 21.11.2010 23:30

Z Polonia będzie grało się łatwiej niż z Lubinem ponieważ Polonia będzie atakować , a nie tak jak Zagłębie które starało się wywalczyć remis i nic poza tym. Będzie wiecej miejsca na boisku i trzeba to wykorzystać.

KOMINEK 21.11.2010 23:32

Polonia będzie chciała wygrać. Obrona a szczególnie jej środek gra dość solidnie. Może pare razy skontrujemy i coś wpadnie. Tylko, żeby Komisja ligi nie pomogła Warszawie.

1q2 21.11.2010 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1015385)

Jaga musi ugrać max 1 punkt w 2 meczach byśmy mogli marzyć o liderze więc musi stracić punkty w obu meczach.

Ayala - Pewnie to nie będzie ani ta ani ta Wisła.Ja się boję że to będzie Wisła z Poznania czyli że damy się stłamsić.Tego się boję, natomiast mam nadzieje że zagramy lepiej.Przeciwnik nie będzie się barykadował na własnej obronie więc nic tylko z tego skorzystać.Z drugiej strony nadal kiepska obrona nie będzie miała takiego luzu jak dziś bo zaatakuje ją 2 x tyle przeciwników.

szczebrzeszcz 22.11.2010 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1015439)
Polonia będzie chciała wygrać. Obrona a szczególnie jej środek gra dość solidnie. Może pare razy skontrujemy i coś wpadnie. Tylko, żeby Komisja ligi nie pomogła Warszawie.

Jodłowiec czerwień dostał

u na zagrożeni są:
Bunoza, Kirm, Cikosz, i chyba jeszcze jeden zawodnik

trzeba zagrać solidnie bez kombinowania, żadne granie na remis czy atak na "hurra"

PotiWisla 22.11.2010 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1015480)
u na zagrożeni są:
Bunoza, Kirm, Cikosz, i chyba jeszcze jeden zawodnik

Sobolewski

dj_ibutti 22.11.2010 00:48

Co oni się tak k...a uparli na tą 14:45 w Niedziele?!

Kurz 22.11.2010 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1015441)
Ja się boję że to będzie Wisła z Poznania czyli że damy się stłamsić.Tego się boję, natomiast mam nadzieje że zagramy lepiej.Przeciwnik nie będzie się barykadował na własnej obronie więc nic tylko z tego skorzystać.Z drugiej strony nadal kiepska obrona nie będzie miała takiego luzu jak dziś bo zaatakuje ją 2 x tyle przeciwników.

W tym meczu nie ma faworyta. Obie drużyny stać na zwycięstwo. Wszystko będzie zależało od tego jak potoczy się mecz, od dyspozycji dnia. Na pewno, jednak, Polonia nie stłamsi nas tak jak Lech. Z całym szacunkiem, ale jest na to za krótka.

For_FuN_ 22.11.2010 01:38

Ja sie wlasnie obawiam powtorki i wyniku podobnego do tego z Lechem...Janas ma noz na gardle i jesli nie bedzie 6 pkt., to pewnie wyleci w zimie. My dalej jestesmy w duzym kryzysie, wiec moze byc niezbyt wesolo.

dziadek44 22.11.2010 07:20

ja tylko mam nadzieje, ze w tym meczu Maleckiego zastapi Rios i juz na dobre zagosci w pierwszej 11. Przeciez on zagral juz kilka meczy, za kazdym razem byl najlepszy na boisku (no moze oprocz 1 meczu) - dlaczego Maaskant go nagle posadzil? Malecki nic soba nie prezentuje, ze strzelil tych pare goli to chwala mu za to, ale gdyby nie szczesliwy rajd z legia i asysta przy golu Wilka, to jego ostatnie wystepy nie wygladalyby szczegolnie dobrze. Czasem mu sie cos uda, ale co z tego, jak traci 2/3 pilek, bo postanawia kiwac sie z cala druzyna

no i mam nadzieje, ze ktos tez zmieni Jirsaka - juz sie nagral chlopak, nie mam nic do niego, bo wydaje sie sympatyczny, ale w ogole go nie widac na boisku

Jeden 22.11.2010 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1015498)

Mecz dali wczesniej ze względu na obecność Naszego trenera w Lidze+ extra(początkowo planowali koło 16.30-17)

Mój skład taki jak z Zagłębiem tylko zamiast Jirsaka dać Wilka na środek pomocy.

FraMat 22.11.2010 08:12

cholera jasna, kolejny temat meczowy załozony przez Titto.
Ile razy on zakładał temat przegrywaliśmy
:evil:

7 kotów 22.11.2010 08:23

Trza wywalic temat w kosmos i Titto tez. Paragraf sie znajdzie.
Np. obrazliwy podpis.

JrQ- 22.11.2010 09:37

Polonia lepiej czuje się w meczach, gdy kontruje, nie potrafia zbyt grać ataku pozycyjnego.
Mam nadzieję, że nie damy się zaskoczyc...

Feniks1983 22.11.2010 11:05

Czeka Nas mecz z gatunku nikt nic nie wie. My nie wiemy co zagarmy, Polonia nie wie co zagra, My nie wiemy co Oni zagraja a Oni nie wiedza co My :lol:

A tak na powaznie to bedzie ciezko. Tak jak ktos tu napisal Oni beda grac z nozem na gardle. Wojciechowski juz tam pewnie kreci bat na Janasa i zawodnikow wiec beda sie sprezac. My jak widac dalej mamy sinusoide Naszej gry i teraz nie wiadomo jaka Wisle zobaczymy w Warszawaie. Obawiam sie tez ze skoncza sie minuty bez straty gola u Nas a z przodu sa poki co problemy z kreowaniem akcji na gola. Do tego ta dziwna godzina meczowa....

tofik 22.11.2010 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1015572)
Polonia lepiej czuje się w meczach, gdy kontruje, nie potrafia zbyt grać ataku pozycyjnego.
Mam nadzieję, że nie damy się zaskoczyc...

A kto potrafi ?
Jak nikt nie podejmie się rozgrywania, to będzie jak zwykle czyli przebijanka na aferę i wygra sprytniejszy. Lub mający w danym dniu wiecej "szczęścia"

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1015610)

A tak na powaznie to bedzie ciezko. Tak jak ktos tu napisal Oni beda grac z nozem na gardle. Wojciechowski juz tam pewnie kreci bat na Janasa i zawodnikow wiec beda sie sprezac.

Kto, zawodnicy,czy Janas ? :lol: Jak dla mnie przy tak czestych zmianach trenerów to zawodnicy już mają to w dupie kto ich trenuje w tym czy następnym tygodniu i o żadnym sprężeniu u nich nie może być mowy. A czy z Janasa taki super motywator ? Chyba nie bardzo. Bardziej się boją o wypłaty. Tutaj zgoda :) Zamrozi im na święta i nie będzie za co szaleć.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1015610)
My jak widac dalej mamy sinusoide Naszej gry i teraz nie wiadomo jaka Wisle zobaczymy w Warszawaie. Obawiam sie tez ze skoncza sie minuty bez straty gola u Nas a z przodu sa poki co problemy z kreowaniem akcji na gola. Do tego ta dziwna godzina meczowa....

No,ciężko będzie. Najgorsze, że każda wpadka oznacza spadek o kilka miejsc i z ładnej drugiej pozycji może się zrobić po 2 wyjazdach znowu 6 czyli wkurzony Cupiał itd
Ja obstawiam brzydki remis w tym meczu.

PhantomRanger 22.11.2010 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1015554)

To kto ma zakładać ?? :)
Tak na poważnie to ten mecz będzie ciężki. Jeśli grajki nie zepną pośladków tak jak na Legię to ten mecz w najlepszym wypadku zremisujemy. Mam jednak nadzieje, że Małecki w ten mecz rozpocznie na ławce, bo w meczu z Zagłębiem irytował samolubną grą i próba okiwania 4 zawodników. Taki kubeł zimnej wody na pewno mu się przyda.

Titto 22.11.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1015554)

Zobaczysz, że tym razem przyniosę szczęście. :P
Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1015557)
Trza wywalic temat w kosmos i Titto tez. Paragraf sie znajdzie.
Np. obrazliwy podpis.

:rotfl:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1015439)

Ile oglądałeś meczów Polonii w tym sezonie?
Obrona na mój gust spisywała się bardzo słabo. Para Jodłowiec, Pietrasiak miała zajebiście dużo błędów dzięki którym Polonia traciła bramki. Jodłowca, który pauzuje za czerwoną kartkę zastąpi jeszcze gorszy Dziewicki. Obrona to najsłabsza formacja w Polonii.

Proud 22.11.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1015680)
Ile oglądałeś meczów Polonii w tym sezonie?
Obrona na mój gust spisywała się bardzo słabo. Para Jodłowiec, Pietrasiak miała zajebiście dużo błędów dzięki którym Polonia traciła bramki. Jodłowca, który pauzuje za czerwoną kartkę zastąpi jeszcze gorszy Dziewicki. Obrona to najsłabsza formacja w Polonii.

Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Kominek napisał, że NASZA obrona spisuje się dość solidnie. A nie Polonii.

Syn Kangura z 1984 22.11.2010 15:03

Wygramy bo... wygramy wszystko do końca roku. I koniec.

mati1413 22.11.2010 15:22

Małecki musi rozpocząć ten mecz na ławie i powinno być dobrze...
Nie pisze tego dlatego że np. Małego nie lubie czy tam coś ale pisze to dlatego żeby w końcu on sam zrozumiał swoje błedy i zaczał grać jak na niego przystało... Może taka sytuacja wplynie pozytywanie na Patryka i pokarze wreszcie calej Polsce kto jest najlepszym pilkarzem ekstraklasy:)

Do Warszawy tylko po 3pkt!

FraMat 22.11.2010 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1015680)
Cytat:

Zobaczysz, że tym razem przyniosę szczęście. :P

Trzymam Cię za słowo. Jeśli przegramy, nie zakładasz więcej tematu meczowego. A jak przegramy wysoko dostaniesz bana... :>
Tak więc trzymaj kciuki

Titto 22.11.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1015754)
Trzymam Cię za słowo. Jeśli przegramy, nie zakładasz więcej tematu meczowego. A jak przegramy wysoko dostaniesz bana... :>
Tak więc trzymaj kciuki

A jeśli wygramy? :p

Robek 22.11.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1015498)

Żebyś zdążył wytrzeźwieć po meczu :-)

4fan_player 22.11.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1015768)
A jeśli wygramy? :p

To dostaniesz bana za podpis. Reasumując..i tak dostaniesz bana :)

Jagul 22.11.2010 19:16

Polonia gra dość ofensywny i otwarty futbol. Dlatego jestem gotów postawić na zwycięstwo Wisły.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl