|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dlatego napisałem, że wywalenie go w takim momencie było kretynizmem :] Dodam, że nawet na skalę światową :]
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie bylo mowi ze cos musi ugrac, ale wiadomo czego wszyscy ( lacznie z wiadomo kim ) oczekuja.
Skorza wspominal ze z zawodnikow ktorych dostal przed sezonem widzial tylko IV i go "zatwiedzil". Ile w tym prawdy, nikt nie wie. Dzisiaj zrezygnowali z Falla ( obroncy ktory trenowal u nas dosc dlugo jak na test ), dodatkowo Janczyk moze z nami trenowac bo dostal zgode od CSKA. Zobaczymy co z tego wszystkiego bedzie. Ja wolalbym jakiegos konkretnego trenera, ale wiemy jak jest ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak czy inaczej bardzo ciekaw jestem przetasowań w kadrach w czasie zimy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Skorża na prezentacji zespołu na stadionie powiedział, że Legia w tym sezonie powalczy o coś więcej niż tylko mistrzostwo Polski (chodziło zapewne o europejskie puchary). Więc niejako sam złożył kibicom obietnicę.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie spodziewam się jakiś szaleństw w tym zakresie.
Zapewne odejdzie ktoś z trójki Emanuela, Krivets i Stilic z Amici. Do tego prawie pewne wydaje się rozwiązanie kontraktu z Wichniarkiem. Tam przewietrzenie szatni może przynieść korzystne rezultaty. Wisłę spotka pewnie druga faza przebudowy, czyli pozbędą się szrotu. Karierę kończy Cleber, a może się okazać że Żuraw wraz z Sobolewskim do niego dołączą. Darmozjadów się raczej nie pozbędziecie, bo taki Łobo czy Garguła nigdzie angażu poza Wisła nie znajdą. Legia z kolei pozbyła się już największego szrotu jakim był Gizmo. Słuchy chodzą, że do końca sezonu ma grać Iwański, a może pojawi się jakaś dobra oferta ze Wschodu. Całkiem możliwe, że Mezenga i Cabral odejdą już w zimie. Jaga z kolei powinna się skupić na obronie obecnego stanu posiadania, bo na Grociskiego, czy Kupisza mogą się znaleźć chętni. Agresywna na rynku transferowym powinna być Cracovia, która jak znam życie skupi się na wyciąganiu zawodników z zespołów z dołu tabeli (vide Śląsk, Lubin i Bytom).
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.11.2010 o godz. 18:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dziwie sie że właściciele Lecha nie sięgają po całkiem solidnego Fornalika.Zupełnie przyzwoicie radzi sobie w nienajbogatszym Ruchu.Tamten sezon miał całkiem udany i w pucharach udało mu sie przejśc dwie rundy a to już coś jak na nasze możliwości.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.11.2010 o godz. 19:00.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Kolego, bardzo bym prosil nie nazywac Garguly darmozjadem. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mea culpa
Nie powinienem wrzucać jego do tego samego worka co Łobodziński, gdyż on ma jeszcze jakieś szanse na poprawną grę, jednak w każdym zespole jest grupa zawodników, których określa się tym mianem tj. u nas Pączka, Rubusia, czy koksiarza Wawrzyniaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czyli zatrudnienie Bakero oznacza, że Lech będzie chciał wyrwać od nas Andreu. A to nie byłoby zbyt dobre :/
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale pójdę odważniej ![]() Janas do reprezentacji a Smuda do Wisły za Maaskanta. Maskaant wróci do kraju i wprowadzi średnio-mierny zespół do Ligi Mistrzów. ![]() Powód: ODWAGA :)
Ostatnio edytowane przez sq : 03.11.2010 o godz. 22:27.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Skoro już piszesz "wyciągnąć" to rozumiem że do końca roku Polonia nie podpisze z nim kontraktu?
Świetna informacja. (No tak. Zapomniałem że J.W. Construction go nie lubi) No to pewnie Komitet Transferowy już się w Lechu zebrał. Ciekawe ile innych klubów już się ustawiło w kolejce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety Andreu nie jest ulubieńcem Janasa, więc pewnie nikt nie będzie się kwapił do przedłużenia kontraktu w tym roku, mimo że każdy w klubie wie, że niedługo może odejść. A to byłaby ogromna strata, bo na chwilę obecną jest naszym najlepszym zawodnikiem. Cała gra defensywy opiera się na nim - licząc mecze w których wystąpił w KSP od pierwszej minuty, to drużyna traciła średnio poniżej jedną bramkę na mecz. Poza tym w czasie meczu bardzo rzadko traci piłkę.
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja myślę, że to słuszna koncepcja. Holding Amika-Polonia-Groclin miażdżyłby w lidze i nie tylko. Tylko żal zakończyć historię klubów o tak zacnej tradycji.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W temacie potegi naszej ligi -
dzis awatarem Amiki/Wisly/Legii itp w LM zostala Zilinia. Wlasnie tak by wygladalem te wysnione i wymarzone mecze polskich potentatow w champions league. Dzien dobry, oto nowy kierunkowy na Marsylie: zero-siedem. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W temacie potegi naszej ligi -
dzis awatarem Amiki/Wisly/Legii itp w LM zostala Zilinia. Wlasnie tak by wygladalem te wysnione i wymarzone mecze polskich potentatow w champions league. Dzien dobry, oto nowy kierunkowy na Marsylie: zero-siedem. czy naprawde myslisz ze jakakolwiek polska druzyna jakims cudem ( czyt. psim smendem) weszla by do LM skonczyla by inacej |
|
|
|
Guest
|
|
A w Wiśle... jak dla mnie zrobił niemało - w sumie mam sporo szacunku za całokształt. Wynik Ziliny - ja bym tam chciał żebyśmy weszli do tej LM nawet jakby nam mieli tak skopać d.pę
Ostatnio edytowane przez arti : 04.11.2010 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
OM jest gorsze od City, a jednak słaba i nie mająca składu na puchary Amica się nie skompromitowała. Fartowne transfery + nie mający dupy zamiast głowy trener + dobry układ Marsa względem Saturna i nasz MP sobie pogra w LM, dostanie niekompromitujące baty + jakis remis tu, jakies zwycięstwo (potem wspominane przez najbliższe lata) tam, zainkasuje parę $$$ i wstydu nie będzie. Aż w takiej czarnej dupie piłkarsko nie jesteśmy, żeby jęczeć o tym, że standardem będą wyniki 0:7.Cytat:
Choto kontuzjowany, nie zagra. Chinyama kontuzjowany, nie zagra. Rybus świeżo po kontuzji, nie wiadomo czy zagra. Vrdoljak kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. Kiełbowicz kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. Komorowski kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. EDIT: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 04.11.2010 o godz. 09:57.
![]()
Legionista
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może aż tak źle by nie było. Mimo wszystko zarobili kase, za sam awans transmisje, bilety i te de.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i co z tego,że zarobią. Przejedzą kasę,podobnie jak u nas nie będą potrafili nikogo konkretnego za to kupić. Kupią sobie co najwyżej takiego Jovanica tudzież Bunozę. Teraz przed nimi ciekawy w.......,znaczy mecz. Jadą do Londynu. Myślę,że 0-7 jest poważnie zagrożone.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale co to za porównanie - Wisły do Legii? U nas z systematycznie osłabianej drużyny wyrwano dwa zęby trzonowe - Marcelo i Głowę. No i jeszcze na dobitkę sprzedano Diaza. Tym samym rozwalono ostatnią solidną formację. Mało tego, pozwolono by zespół prowadził skapcaniały Henio K., co musiało się skończyć katastrofą. W rezultacie na Reymonta mamy ruiny i zgliszcza, Maaskant próbuje coś sklecić ale potrzebuje czasu i realnych wzmocnień.
Legia była w podobnej sytuacji, ale ma 6 miesięcy przewagi. Katastrofa nastąpiła za Białasa, drużyna budowana przez Urbana i Trzeciaka przestała istnieć. Nie sprzedano jednak najlepszych piłkarzy, tylko przystąpiono do radykalnej ofensywy transferowej. Sprowadzono w zasadzie nową 11tkę bardzo ciekawych jak na polskie warunki zawodników. Część z nich na razie się nie sprawdza (Cabral), część błyszczy tylko incydentalnie, ale daje korzyści (Mezenga), wreszcie część to świetne wzmocnienia, filary zespołu (Vrjdolak). Mało tego, dzięki wzmocnionej konkurencji dotychczasowi kadrowicze zaczęli grać lepiej (Radović). Skorża dostał mnóstwo czasu, zaufanie i górę pieniędzy na transfery. Kogo chciał, dostał (nie łykam gadki o tym, że nie miał wpływu na wzmocnienia) i drużynę nadal wzmacniają (Janczyk, pewnie w zimie będą kolejni). Do tego nie było europejskich pucharów i zakończono konflikt z kibicami. Podsumowując: Skorża miał najbardziej komfortową sytuację w polskiej lidze, sytuację niemal bez precedensu. Podobny komfort w pracy mieli w ostatnim dziesięcioleciu jedynie Kasperczak i Smuda (w pierwszym podejściu) w Wiśle Kraków. A jeszcze wcześniej - Smuda w Widzewie i Janas w Legii. Dlatego nie mam zamiaru piać z zachwytu nad tym, że Legia wydziera fartowne zwycięstwo nad Górnikiem. Ta Legia, biorąc pod uwagę skalę inwestycji i słabość naszej ligi powinna lać wszystkich 3-4 bramkami różnicy (za wyjątkiem Amiki i Polonii, które personalnie są dość silne). A na razie to melodia przyszłości i to dość niepewna. Jak w rundzie wiosennej Legia "odpali", a następnie pokaże się z dobrej strony w europejskich pucharach, to uznam że Skorża wykonał plan minimum. Na razie jest bardzo kiepsko i kilka zwycięstw w polskiej lidze tego absolutnie nie zmieni. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Flamengista 99% racji
Dodam ze stracilismy tak naprawde najwazniejszego zawodnika czyli Janka Muche. Gramy niby lepiej ale mam jakies dziwne wrazenie ze... Gdyby te same pieniadze dostal Urban, ba - nawet tych samych grajkow co sa teraz, to by lepiej to poukladal od Macka. Nie mam przekonania do tego trenera. Gra nadal wyglada slabo... Nie ma totalnego dramatu ale jest cienizna. Rado sie odrodzil przy Skorzy, ale moze to byc sytuacja jak u Was z Zienczukiem. Pamietamy jego sezon zycia ![]() Musimy sie zgodzic ze pewna era juz sie skonczyla, przynajmniej na dluzszy czas. Klubu "czolowe" popelnily serie bledow, za ktore beda placic. Liga sie splaszczyla i wyglada jak wyglada. Licze na przebudzenie Legi,Wisly i Lecha w tym okienku transferowym. Wiem ze wszyscy zapowiadaja jakies glosne transfery...zobaczymy Licze tez na to ze wy.......a z naszego zespolu cipki, ktore nie sa godne nawet nosic bidonow. Dodatkowo niech zostawia Mezenge. On w systemie z 2 napastnikami daje rade. Wczoraj mimo ze to byl sparing pokazal naprawde kosmiczne podania
Ostatnio edytowane przez kreseq : 04.11.2010 o godz. 11:34.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Pragniemy poinformować, iż z dniem 3 listopada za porozumieniem stron Lech Poznań rozwiązał kontrakt z Arturem Wichniarkiem – Pragniemy podziękować Arturowi za grę w barwach Lecha oraz zaangażowanie na treningach i w meczach pierwszego zespołu. Jednocześnie życzymy mu powodzenia w dalszej karierze piłkarskiej – mówi dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo powinni zrobić u nas po zakończeniu obecnej rundy z Żurawskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Teraz my jesteśmy w podobnej sytuacji. Małecki nie odejdzie, bo nie trzyma taktyki, a Brożek jak nie odszedł po 2 koronach krola strzelcow to teraz tym bardziej. Pozostaje się wzmacniać, albo pikujemy w przeciętność. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Malecki jest do upchnięcia w jakimś polskim średniaku ligowym. Za granicą facet nie ma czego szukać. Słaby jest.
Silna Wisła to taka,gdzie facet mający problemy z taktyką i piłkarskim abecadłem siedzi na ławie a nie stanowi o jej sile. A,że jest inaczej,to nie dziwne,że mamy taką a nie inną na teraz pozycję w lidze. Legia jest o krok od nas,bo jest budowana od nowa. Zaciąg już jest. U nas póki co są uzupełnienia a nie wzmocnienia. Ciężko mi sobie wyobrazić co można zbudować wokół Bunozy czy Jovanica,tudzież Cikosa. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Małeckiego do Turcji
Marszałek : Wokół Bunozy można zbudować taki fajny zagajnik. W Środku "ON" a obok ławeczki. Można usiąść i poczytać książkę w cieniu drzewa Bunozy. Do tego można obok ustawić Chaveza, a dokładnie położyć może być dośc solidnym progiem zwalniającym. A za nimi, sredniej jakości brzydkie drzewo Kowalskie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 04.11.2010 o godz. 14:33.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|