The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Neon
Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2010, 12:29
Jako, że życzenie źle rywalowi zwykle się nie sprawdza, będą jaja jak Bakero jutro wygra ;]
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.11.2010, 12:32
Postraszyli z tym Danem troche ......ale wiedzialem ze do amici nie pojdzie
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.11.2010, 12:38
W sumie to było do przewidzenia - po meczu z Wisła Zieliński poklepywał po plecach Lechitów tak jakby wiedział że to pożegnanie obojętnie od wysokiej wygranej.

Mimo wszystko chyba lepiej dla Zielińskiego byłoby aby odpadł z PP i przegrał Lige Europy z Dnipro ale w ekstraklasie więcej punktów zdobył.

Co by nie mówić Bakero to jedna wielka niewiadoma...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2010, 12:51
onet.pl napisał(a):
Prezes Polonii Warszawa, Józef Wojciechowski, w reakcji na wybór Jose Marii Bakero na szkoleniowca Lecha Poznań, stwierdził że chętnie przyjmie byłego trenera Kolejorza, pod swoje skrzydła. - Chętnie zatrudnię Zielińskiego jako doradcę lub w innej roli. - powiedział telewizji "Orange Sport Info".

Wojciechowski, który pożegnał się z Bakero na początku bieżącego sezonu, nie kryje swojego uznania dla dokonań byłego trenera Kolejorza, który z Lechem sięgnął po mistrzostwo Polski i wprowadził poznańską drużynę do Ligi Europy. - Wyżej cenię Zielińskiego niż Bakero - stwierdził krótko prezes Polonii.

Jose Maria Bakero został we środę nowym trenerem Lecha Poznań. Jego kontrakt jest ważny do końca sezonu, z opcją przedłużenia na kolejny rok.
Czyli, że Janas może się już powoli zacząć pakować... ?

Wojciechowski miażdży :]
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.11.2010, 12:59
Czyli znowu szablonowa sytuacja kiedy to całą wine zwala sie na trenera. Kadra bardzo wąska brak konkretnych transferów w przerwie letniej i dochodzi do takiej sytuacji. Nie da sie grac tymi samymi pilkarzami w LE i Ekstraklasie zwlaszcza w PL. Tymbardziej nie rozumiem tej zmiany akurat w tym momencie kiedy to Lech odniosl 2 wyrazne wygrane i nie oszukujmy sie na tle Wisly wygladal zdecydowanie lepiej. Po drugie jak mozna mecz przed tak waznym meczem LE zmieniac trenera? Wedlug mnie totalne szalenstwo. Na dodatek nowy trener to eksperyment wydaje mi sie ze Lech po ostatnich sukcesach i sporych zyskac powinienen miec znacznie lepszego trenera no ale to juz ich sprawa ja staram sie tylko przestawic moje zdanie patrzac na to z boku. Co do Zielinskiego to on glupi nie jest i nie wierze sie ze zgodzilby sie trenowac dla Wojciechowski. Ten koles to świr.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.11.2010, 13:03
Ja również dałbym jeszcze czas Zielińskiemu. Niestety to jest Polska, tutaj zmienia się trenerów jak bieliznę.
W sumie podobał mi się styl w jakim prowadził Polonie Bakero, pytanie tylko czy będzie on pasował do piłkarzy Lecha?
Raczej jest to szkoleniowiec który dopasowuje piłkarzy do taktyki aniżeli taktykę do piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 03.11.2010 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.11.2010, 13:06
satori napisał(a):Wyświetl post
Na dodatek nowy trener to eksperyment wydaje mi sie ze Lech po ostatnich sukcesach i sporych zyskac powinienen miec znacznie lepszego trenera no ale to juz ich sprawa ja staram sie tylko przestawic moje zdanie patrzac na to z boku. Co do Zielinskiego to on glupi nie jest i nie wierze sie ze zgodzilby sie trenowac dla Wojciechowski. Ten koles to świr.
Ale dobrze płaci. Inne wydawałoby się równie prestiżowe stołki (Legia, Wisła) pozajmowane i do końca sezonu mogą się nie zwolnić.
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 03.11.2010, 13:24
Wstrzymajmy się z opiniami przynajmniej do czasu rozegrania przez Amikę kilku spotkań pod wodzą Bakero. Facet w nienormalnej Polonii ewidentnie nie miał warunków do normalnej pracy i ciężko na tej podstawie wyrobić sobie opinię na jego temat.
Według mnie to akurat może zatrybić, obym się mylił.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 03.11.2010, 13:29
Zatrybić zawsze może. Jednak trochę obawiałem się, że prezesi Amici ściągną dobrego gościa z zagranicy na ławkę. Na szczęście nie poszaleli
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.11.2010, 13:56
A co sadzicie o tym o czym trąbi Weszło,że zgodnie z prawem Szatoałow i Bakero nie mogą teraz niczego w ekstraklasie trenować?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 03.11.2010, 14:06
Gdzieś dzisiaj czytałem jak Engel mówił, że wg przepisów mogą pracować jeśli kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron lub z winy klubu. W tym wypadku byłaby ta pierwsza opcja i jeśli chodzi o przepisy, sprawa jest ok. Coś tam wspominał, że PZPN będzie pracował nad zmianą tego ale to jest nuta przyszłości.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.11.2010, 14:09
Sądzimy że Weszło dosyć tendencyjnie podchodzi do przepisów. Z tego co pamiętam to w regulaminie pzpn-u jest zapis o nadzwyczajnych okolicznościach uprawniających do podjęcia pracy przez trenera X w klubie Y. Co każdorazowo wymaga zgody miejscowego ZPN-u(jeśli chodzi o ligę regionalną) lub PZPN-u
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.11.2010, 14:17
Z Bakero jest taka sytuacja, że zarówno może wypalić i poprowadzić Lecha do zwycięstw jaki i może dostawać baty. W Poloni nic nie pokazał. Jest wielką niewiadomą.

Po co zwalniać trenera który dobrze radzi sobie w pucharach, którego zespól wyraźnie i na krajowym podwórku zaczyna nabierać wiatru w żagle.

Można by go zostawić do zimy i zobaczyć idzie do przodu czy nie a nie zatrudnić trenera, który jest jedną wielką niewiadomą.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 03.11.2010, 14:26
satori napisał(a):Wyświetl post
Mimo mojej niechęci do Lecha to troche mi szkoda tych pucharów bo fajnie sie ogladalo polski zespol w tych rozgrywkach. Nie wiem czym sie kieruja wlodarze Lecha ale ja ich po prostu nie rozumiem.
UEFA w odpowiedzi na dymisję dla Zielińskiego postanowiła ich relegować? Bo doprawdy nie wiem co miał Twój post zaprezentować
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 03.11.2010, 14:31
arti, broń Cię Panie Boże od Zielińskiego w Wiśle!

A jak dla mnie powinien być zapis w regulaminie ekstraklasy, że możliwe są 2 zmiany trenerów w sezonie przez klub. Bo Taki Janas długo chyba nie potrenuje Polonii, skoro szef jest zapatrzony w Zielińskiego jak w obrazek

Buziel_LG, satori przeczuwa, że Bakero zepsuje Lecha i ten zrobi papa PUEFA
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 03.11.2010, 14:34
Czyli ktoś przyjmował do wiadomości możliwość wyjścia z grupy ?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.11.2010, 14:36
Cóż, moim zdaniem Amika zrobiła głupi ruch. Bakero już przychodząc do Polonii nie miał marki dobrego trenera - na Zachodzie gdzie podejmował pracę, tam była tragedia sportowa. Natomiast największe pretensje mam do niego za zachowanie w stosunku do Wojciechowskiego. Facet nie miał szacunku dla samego siebie - był gnojony, poniżany, ośmieszany a ciągle udawał że wszystko ok. Liczyła się tylko kasa spływająca na konto.

Jednak po legendzie Barcelony, jej wielkim kapitanie można było oczekiwać odrobinę godności i honoru. Zresztą kto wie, czy gdyby Bakero miał niezbędny autorytet i jaja, by postawić się Wojciechowskiemu - nadal by nie trenował Polonii, to tego Polonii grającej niezłą piłkę i będącej w czubie tabeli.

Jasne, można oczekiwać efektu miotły, można nawet się łudzić że "tłamszony" przez Wojciechowskiego talent trenerski Bakero w Poznaniu nagle eksploduje. Problem w tym, że nie ma na to zbyt dużo czasu, bo wyniki muszą być natychmiast. I jakoś nigdy wcześniej Bakero nie sprawdzał się jako trener.

Dla nas to decyzja bardzo dobra. Można było się obawiać, że Amika szarpnie się na prawdziwego fachowca. Jednak pewne argumenty miała: sukcesy w PE, piękny stadion. Za 500 tys. € można było zatrudnić solidnego trenera z Holandii, Niemiec czy Hiszpanii. Taki trener mógłby wycisnąć więcej z Peszki, Stilica czy Krivca. Co więcej, mógłby zachęcić kilku ciekawych grajków, by zakotwiczyli w POZnaniu. Taki ruch w dłuższej perspektywie na pewno by się Amice opłacił. Wybrali opcję tańszą i tymczasową - znak, że coś tam nie gra.

A co do Zielińskiego. Niech Wojciechowski go zatrudni jako doradcę, szefa komitetu oceniającego pracę Janasa. Byłaby jakaś sprawiedliwość, Janosik stałby się ofiarą własnych pomysłów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 03.11.2010, 14:37
Na chwile obecną, choć bolą od tego oczy, Lech jest na miejscu premiowanym awansem. Czyli cholera wie jak się potoczy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.11.2010, 14:47
Bialix napisał(a):Wyświetl post
arti, broń Cię Panie Boże od Zielińskiego w Wiśle!
A jak dla mnie powinien być zapis w regulaminie ekstraklasy, że możliwe są 2 zmiany trenerów w sezonie przez klub. Bo Taki Janas długo chyba nie potrenuje Polonii, skoro szef jest zapatrzony w Zielińskiego jak w obrazek
Buziel_LG, satori przeczuwa, że Bakero zepsuje Lecha i ten zrobi papa PUEFA
Moja wypowiedź była wyłącznie spekulacją jakby z pkt widzenia Zielińskiego... iść do Wojciechowskiego, może za chwilę Zagłębia Lubin czy czekać nie wiadomo ile na stołek w "mocnym" klubie.
Osobiście ja też Go nie chcę w Wiśle. Z polskich trenerów na karuzeli to może Probierz, Fornalik, Skorża...
No ale niech nam Robert z sukcesami panuje wiele lat!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.11.2010, 15:00
Cytat:
Z polskich trenerów na karuzeli to może Probierz, Fornalik, Skorża...
Z ust Wiślaka czegoś takiego się nie spodziewałem...
Legionista
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2010, 15:07
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Z Bakero jest taka sytuacja, że zarówno może wypalić i poprowadzić Lecha do zwycięstw jaki i może dostawać baty. W Poloni nic nie pokazał. Jest wielką niewiadomą.

Po co zwalniać trenera który dobrze radzi sobie w pucharach, którego zespól wyraźnie i na krajowym podwórku zaczyna nabierać wiatru w żagle.

Można by go zostawić do zimy i zobaczyć idzie do przodu czy nie a nie zatrudnić trenera, który jest jedną wielką niewiadomą.

Po części zgoda jak i nie,Bakero pracował pod ciągłą presją Wojciechowski w szatni itp.itp. Chodź tak naprawdę nie wiemy jak było, ale zapewne bywał w szatni
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 03.11.2010, 15:11
arti napisał(a):
No ale niech nam Robert z sukcesami panuje wiele lat!
Amen

No ale Skorża w Wiśle? Już Kasperczak udowodnił, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki :]
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.11.2010, 15:24
http://www.weszlo.com/news/5800
Swietne :
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.11.2010, 15:33
Trener co sobie sklad daje ustawiac + zarzad z Marsa

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.11.2010, 15:33
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/5800
Swietne :
No, mają rację. Z resztą nie pierwszy raz.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 03.11.2010, 15:39
No nie do końca, jednak Boniek swoją szansę dostał w Polsce
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.11.2010, 15:48
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Z ust Wiślaka czegoś takiego się nie spodziewałem...
A co ja powiedziałem? 2MP... i prędzej zrobiłby trzecie niż HK.
Jeden duży klops - Levadia. Tylko ten nie ma klopsów kto nic nie robi

@ Bialix
Tylko że Skorża wciąż się wspina do swojego maksimum, a HK był na wyraźnej krzywej opadającej - spadek z Zabrzem nie był przypadkiem.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.11.2010, 16:33
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
No nie do końca, jednak Boniek swoją szansę dostał w Polsce
Bakero też.

http://www.futbol.pl/artykul/95393.html

Jose Maria Bakero w Polonii Warszawa:
Mecze - 22
Zwycięstwa - 9
Remisy - 6
Porażki - 7
Punkty - 33
Średnia punktu na mecz - 1,5

Zieliński w Lechu Poznań w czasie, gdy Bakero pracował w Polonii:
Mecze - 22
Zwycięstwa - 15
Remisy - 6
Porażki - 1
Punkty - 51

Średnia punktu na mecz - 2,3

Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 03.11.2010, 17:04
@arti, ileż można się wspinać? Mnie się zdaje, że on już robi wszystko na pełnych obrotach i się przegrzewa.

Skorża zrobił 2x MP z Wisłą, ale w końcu coś się w tej machinie zepsuło. Tamtej wiosny mieliśmy pakę, a graliśmy piach. Jakoś się to wszystko kolebało i już za Henryka Kwinto straciliśmy niemal pewne mistrzostwo.

Nijak się ma postawa Wisły z początku rundy wiosennej poprzedniego sezonu do tego co się dzieje teraz. Wówczas był chyba ten sam skład co na początku sezonu, który wgniótł wszystko po drodze przez parę kolejek i szedł na 90/90 :] Inną kwestią był kretynizm zarządu i wywalenie Skorży po 3 fatalnych meczach, w których ugraliśmy punkt (z Jagą 0-0). Potem przyszedł Największy Kasiarz II RP w wydaniu III RP i zepsuł jeszcze bardziej. Psuł i psuł, aż wyleciał i zmienił go Maaskant (dobra, wcześniej kombinował Kulawik).

A teraz zobaczmy na Legię. Skorża dostał klub w łapki na dzień dziecka. Minęło 5 miesięcy i jakoś nie widzę w Legii tego, co hucznie zapowiadali w telewizorze (ku mojej niekłamanej radości). Skorża ma w Legii pakę, która gdyby ją umiejętnie ustawić, rozpier*oliłaby ligę w drzazgi. Ale nie potrafi tego zrobić i efekt jest taki jaki jest (i dobrze). Nie mówię, że Skorża jest złym trenerem, ale zamotał się w tym co robi. Poszło mu fenomenalnie na początku z Wisłą, ale się skończyło. Dostał Legię no i też szału nie ma. 3 ostatnie ligowe wygrane nic nie znaczą. Widzew się zaciął, w Koronie bramkarz dostał czerwień, a wygrana w końcówce z Górnikiem to rzadkie zjawisko znane jako cud.

Teraz do Legii jedzie podniecona wygraną z Polonią Jagiellonia. I tutaj może być bardzo różnie. I jeśli Legia wygra, to cofam wszystko co powiedziałem o Skorży, bo jednak mu w końcu klub wypalił. A jeśli nie, to tylko utwierdzi mnie to w przekonaniu, że Maciej Skorża sobie nie radzi z dużymi wyzwaniami. W ogóle, Legioniści, powiedzcie, bo nie śledziłem: Skorża zapowiadał przed sezonem, że co zdobędzie? I czy były jakieś sygnały od strony ITI, że Skorża musi ugrać ile się da, bo inaczej kicha :]
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.11.2010, 17:08
Wszystko cacy, ale trzeba pamietac, ze Skorza odchodzac z Wiselki tak czy inaczej zostawil nas na 1 miejscu w tabeli
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów