|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wiecie coś więcej o Cleberze i Małym ?
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() A na pana Bogusia to nie ma co narzekać. Mimo wszystko facet znów wydał kasę, a dostał szrot, w większości przeciętnych piłkarzy, nie dostał [co najważniejsze] nowych środkowych obrońców. Gość uratował niegdyś Wisłę, stracił mnóstwo kasy i nie dziw, że mu już się nie chce dokładać- sprzedano więc Marcelo i Głowackiego i obiecano mu pewnie godnych następców to się zgodził (pewnie był jeszcze szczęśliwy). A tu jedno wielkie G. Także naprawdę nie ma się co pana Cupiała czepiać- z resztą, jak był mistrz to koszulke się zakładało na pomnik na Rynku, a teraz co- kopiemy właściciela?! Kopać to możemy: prezesa, dyr. sportowego, trenera, piłkarzy. Ale nie Cupiała! Co do ocen "karheropa"- Sobol tylko 2?! Dziennikarzem to ty byś nie mógł być. . . EDIT: O Clebera, Małego i kibiców się tak nie dopytujcie. Będzie coś wiadomo to znajdziemy na stronie, a kibice jak wrócą z Poznania to być może i coś skrobną na forum. Easy! EDIT2: Gdyby nie Sobol, byłoby jeszcze gorzej. Ale tak już jest, że jego pracy się bardzo często nie docenia, szcz. wtedy jak jest dobra. *elomike*- 1906% poparcia! Ale pewnie zaraz cię wyśmieją z tym Boukhraim, bo na tym forum panują dziwne mity. Powód: edit 2
Ostatnio edytowane przez masterlag : 31.10.2010 o godz. 19:48.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zauważyłem taką zależność w kilku ostatnich meczach.
Im mniej Boukhariego, tym więcej strzelonych bramek. W związku z tym, że gra on jako chyba ofensywny pomocnik, powinien być szybki i zorientowany. Jest przeciwnie, dlatego nasz atak nie działa jak należy. Oraz taka myśl mnie naszła: Wisła powinna grać Polskimi zawodnikami. Dziękuję za uwagę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Wiec prestanmy go bronic i pieprzyc o okresach przygotowawczych jak on nie ma pomyslu na gre i ustawienie zespolu. Jest slabiutki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Choćby Lech mial bilans w lidze 0 zwycięstw 0 remisów i 14 porażek i przyjdzie mecz z Wisła to przynajmniej zremisują, to samo obecnie tyczy się Cracovii i Legii, a dlaczego tak jest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas na zmiany !
W meczu z pejsami proponuje taki skład . Jak ryzykować to ryzykować ! Pawełek - Cikos-Chavez-Nalepa-Pio.Brożek-Kirm-Chrapek-Guła-Sobol-Rios-Brożek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
medyk, miał wybór między Riosem a Żurawskim. Żurawski szarpnął i wbił gola z Widzewem, to wpuścił jego. Oprócz tej dwójki miał na ławce bramkarza i dwóch obrońców, bo wcześniej wszedł Brożek (po co nie wiem) i Garguła (cień gracza z meczu z Lechią).
A Wisła miała przebłyski. Bardzo fajne było uderzenie z wolnego Małeckiego, jakby ichni bramkarz był wysunięty, wpadłoby za kołnierz. Też nie było złe uderzenie Cikosza. Pomysł niezły ale dupa. Boli jednak to, że jedyny celny strzał z 1. połowy należał do Kebabowego i był on całkowicie niegroźny :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ostatni sezon dobry w naszym wykonaniu to sezon 08/09, a tak naprawdę 07/08, bo w 08/09 ponieśliśmy porażkę ze słabiutką Levadią coś po tych sezonach stało się z naszą drużyną być może dla tego, że odeszli bardzo ważni zawodnicy, który bardzo dużo znaczyli dla tego zespołu, a ci którzy przed kilkoma sezonami tak nas zachwycali swoją grą stracili formę. Zieńczuk, Baszczyński, Głowacki, Marcelo pozbywając się ich tak naprawdę strzeliliśmy sobie w kolano każdy sobie zdaje sprawę jak wiele znaczyli oni dla naszego zespołu. Ściągnęliśmy jakieś zagraniczne gówno i efekty widać. Podobały mi się słowa Andrzeja Iwana, legendy Wisły - "W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!" Nasi zawodnicy nie są zajebiści techniczni, ale to przynajmniej można w części nadrobić walecznością, nieustępliwością na boisku takiego zawodnika przypominał mi zawsze Baszczyński czy Sobolewski. Ja chcę w Wiśle piłkarzy z jajami, a nie cipy!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zamazac ten mecz mogą tylko wygrana z Cracovia i Legią. A tak wogóle to Śląsk i ZL do boju jeszcze Amiczka sie przytnie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.10.2010 o godz. 19:54.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja bym z tymi zmianami poszedł dalej...
Kurto - Burliga - Chavez-Nalepa-Piotr Brożek - Rado,Wilk,Chrapek,Garguła - Rios, Brożek |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Obym się mylił ale Clebi może miec złamany kręgosłup :( Moim zdaniem Murzyn celowo to zrobił. Powinno byc mu to zapamiętane. Widział że Clebi jest pod nim i celowo jeszcze dodatkowo wyprostował nogi. Wjechał mu z premedytacją. Zresztą każdy to widział. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
....a mać.
![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Coz tu powiedziec ...
Dla mnie najlepszy Chavez , najgorszy Dragan P, który był niemiłosiernie objezdzany przez Peszke :/ |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chavez grał lepiej niż ostatnio ale nadal źle się przesuwa, łamie linie spalonego itd. Niestety Palić strasznie był ogrywany a Cikos notorycznie schodzi do środka obrony i zostawia dziurę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
W ogóle wystawmy Młodą drożynę...
![]() WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
nie uruchamiaj się już tak,oglądnij 10x powtórkę a jak nie to 100x i zobacz,że on to zrobil przypadkowo ale pewnie! lepiej napisać ze to brutal i specjalnie to zrobił.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A dziwisz się ? To jest ofensywny zawodnik ! Maaskant widzi w nim obrońce , ale on nim nie jest . Ma dużo problemów z zachowaniem się w obronie i to widać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A trenera potrzebujemy takiego, który wstrząśnie tymi piłkarzami, zmusi ich do zapier*alania, walki o każdą piłkę. Nie znam Maaskanta, ale on musi zrobić coś z tymi paralitykami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Chaves to ....a grał na mistrzostwach świata ale w ściąganiu bananów z drzew, gość w ogóle nie wie co się dzieje, wielka luka na środku. Cikos też słaby niesamowicie, Boukhari tak samo. powinniśmy grać Polakami, jak kolega wyżej gdzieś napisał.
![]()
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
I tak gramy piach i tak :/ Tu jakieś torando jest potrzebne by coś w końcu ruszyło. Teraz najważniejsze derby, jeśli je nie daj Boże przegramy to nie widze przyszłości niektórych grajków i trenera..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PANDEM0NIUM, nie kracz proszę bo aż strach pomyśleć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niektórzy to chyba kibicują Wiśle od przedwczoraj. Weżcie sobie włóżcie głowy pod zimny prysznic.
Pierwsze to forum powinno "huczeć" od współczucia i zaniepokojenia zdrowiem Clebera. Reszta do czasu wyjaśnienia jego sytuacji nie powinna mieć żadnego znaczenia. Co do meczu, zawsze tam mieliśmy problemy. Teraz Lech ma po prostu lepszą drużynę i tyle. Zawdzięczamy to Basałajowi i polityce Cupiała. Na ocenę piłkarzy i trenera przyjdzie czas poźniej. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja sie z chłopakiem zgadzam wiem ze najprościej jest na trenera zwalić...ale sporo faktów za tym przemawia trener nie odpowiada za faul Wilka ale to nie ma znaczenia...byliśmy słabsi i tyle nasze nastawienie było fatalne nasze ustawienie to samo sam sobie koles zaprzeczył mówil kiedys ze nie umimy bronic to zaatakujemy...i co z tego jest że Brożek cała pierwsza polowe stał sam i miał ograc arbolede...i spółke ...żart...wiadome było ze Lech sie rzuci na nas i my mielismy zrobic to samo to nie barcelona tylko drzuyna która dostał cztery mecze z rzedu najlepsze jest to ze jak strzelislismy na 1-0 zupełnie nie zasłużenie to pomyślałem że chłop wie co robi...ale nie to był fuks...dlamnie rozwiązanie jest jedno nie ma kasy na transfery trenerem zostaje Kulawik i radzi sobie tym co ma przynajmniej bedzie faworyzował polaków Dlamnie wystepy Rado w pierwszym składzie były przykłądem na to ze chłop ma jaja co z wynikami...za Kuli ich nie było teraz ich nie ma Kula Kocha Wisełke zna chłopaków z Młodej niech da im pograć może za rok dwa znów odzyskamy swój blas co mamy do starcenia taki juz ansz zywot trzeba se po marudzic ale jest mi lepiej po tym poście....
pozdrawiamdlamnie przy takiej polityce transferowej trenerem Wiślak a do skałdu młodzierz zchodzimy na ziemie nie ma zawodników druzyny trenera... ![]()
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wrecz przeciwnie, nie wyjebać tylko dokupić dodatkowych 5 Cikoszów. Młodych, wybieganych, nie do zdarcia. Biegających do ataku, wspierających pomocników i napastników. Właśnie takich nam trzeba. Popatrz jak gra Borussia Dortmund, na kim bazuje. Na młodości, wybieganiu, młodzieńczej fantazji. Tam Błaszczu i Piszczek to emeryci.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja mam pytanie do Cupiała czy jego pracowników z Maaskantem na czele, czy WAM się naprawdę wydaje, że wystarczy dokupić 3 piłkarzy, aby Wisła mogła nadał wierzyć w niemożliwe mistrzostwa w takim wydaniu
Jeśli taka jest właśnie WASZA filozofia Wisły Kraków i analiza jej problemów, to stawiam WAM piwo, które i tak nic nie zmieni, bo WY bierzecie chyba o wiele lepsze znieczulacze i dopalacze, raczej nie z tej ziemi Bez prawdziwych wzmocnień Wisły i kasy na nie, zapomnijcie o jakichkolwiek wynikach, poza , jak to mawiał Kasperczak, bonusami, tylko tym razem już nie w pucharach, ale w lidze, choćby takich, jak ten przypadek z Lechią Gdańsk, która była mocno zawiedziona, że nie rozjechała Wisły na jej stadionie, przede wszystkim z powodu sędziego a nie Wisły. Przyznam także, że trener nie mistrzowskich celów w swoim CV, raczej nie ma pojęcia o presji na te cele i motywowaniu piłkarzy w związku z nimi. ![]() WAKE UP MAASKANT !! Real winter transfers= to be or not to be for Mighty Wisla
Ostatnio edytowane przez kot : 01.11.2010 o godz. 03:11.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cóż... Kompromitacja i tyle :/ Na następny mecz trzeba dać większość składu chłopaków z ME, którym chce się grać! Nawet nie będzie o co mieć pretensji, a i tak większej błazenady być nie może...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem że może wam sie wydawać to głupie ale zostawcie basałaja , on wkońcu przedzej czy pozniej sprawi ze bedziemy miec lepszych piłkarzy. Inaczej wrócimy do Wilczka albo innego tego typu wynalazku.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Brawo Chavez za dzisiejszy mecz. Wiele bardzo dobrych, pewnych interwencji, ręce same mi się składały do oklasków.
Niezmiernie podoba mi się gra Wilka w destrukcji, o to wlasnie chodzi! Boukhari? Na początku jego pobytu u nas go broniłem, teraz gra taki piach że... ehh Cleberowi życzę dużo zdrowia, mam nadzieję że okaże się że to nic poważnego.. (denerwujące były z deka gwizdy kiedy Cleber leżał, karetka wjeżdżała na boisko :/) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|