Jaroo1 napisał(a):

Ze co? Polonia prezentuje wyzszy poziom sportowy niz Legia, w czym? Jak takie bzdury bedziesz pisal to...
Nie wiem w ogole jak sie zabrac do tej Twojej wypowiedzi. Moze przjerzyj sobie tabele z ostatnich sezonow i mi pokaz w ktorym Polonia byla wyzej od Legii. To ze w tym sezonie po 9 kolejkach Plonia ma od Legii 1 punkt wiecej i jeden mecz rozegrany mniej to chyba jeszcze nie swiadczy o tym ze jest lepsza sportowo, bo to tak jakby powiedziec ze Wisla jest gorsza sportowo ostatnimi czasy bo w poprzedni weekend z nim przegrala a i jest obecnie nizej w tabeli od Gornika, pierwszy raz od x lat. Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo.
O wyzszosci to raczej decyduje pozycja w koncowej tabeli a nie pod 2 kolejkach - przypomne ze w 2 kolejce Polonia byla Mistrzem Polski!!! I nie pisz ze w derbach Wam szlo lepiej bo tak naprawde to nic nie znaczy. To jest tylko jeden a raczej dwa mecze w sezonie ale to jest LIGA i tutaj trzeba pokazac ze sie jest lepszym w 30 meczach.
A co do tej manifestacji. Napewno te argumenty z dupy wziete i zenujace ale sam pomysl zeby nie pozwolic wrogowi wybudowac stadionu ok. A co moze jeszcze maja Legionisci sie wstawic za Polonia? Jak wrog to wrog wiec chca ich zeszmacic jak tylko moga.
Ale ze Polonia lepsza od Legii sportowo:
Saezon 09/10
Legia 4 Polonia 13
08/09
Legia 2 Polonia 4
07/08
Legia 2 Groclin 3 - Polonii nie moge znalezc w tabeli, hmm
06/07
Legia 3 Groclin 5, znowu Polonii nie ma
05/06
Legia 1- 66 pkt Groclin 10-37 pkt, Polonia 16-25 pkt. 37+25=62 pkt <66 pkt. I tu juz byla oznaka ze nawet fuzja Polonia + Groclin nie bedzie silniejsza od jednej Legii 
04/05
Groclin 2, Legia 3, Polonia 10- no tutaj przymruzajac oko mozna powiedziec ze Polonia byla lepsza
Ale zeby po 3 czy 4 wygranych derbach i po 1/3 sezonu pisac ze Polonia jest na takim samym poziomie a nawet wyzszym to naprawde...
|
Sezon 2008/2009, 2:2 na Legii, 0:0 na Polonii
Sezon 2009/2010, 1:1 na Legii, 1:0 dla Polonii
Sezon 2010/2011, 3:0 dla Polonii