The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 12:09
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Nie ma jak ferowanie wyroków kompletnie nie znając sprawy. Brawo, zajebiste podejście! Na mecze chodzisz dla właściciela?
Jestem bardzo zaskoczony, że taka masa ludzi na tym forum wciąż oszukuje samych siebie. Ja rozumiem, że to mechanizm obronny, ale dajcie spokój, zakładam, że nie rozmawiamy tu w gronie 5 latków przekonanych, że jak zamkną oczy to potwór zniknie.

Zbierając strzępki informacji o nowym właścicielu i kładąc na stół, nie można uciec od przykrej konstatacji, ze oto jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich w 40 milionowym kraju stał się zabawką prymitywnego dość cwaniaka. Widać to po konstrukcji postaci, języku jakim się posługuje, wątpliwej przeszłości, powiązań. Te zarzuty prokuratorskie to tylko smutne podsumowanie dossier tego człowieka.
Gość jest niewiarygodnie wręcz oczywistą kliszą. Pusty śmiech.

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.
Wy bądźcie adwokatami Wisły.

Wystarczy sobie rozkminić co w obliczu takiego syfu robią:

- potencjalni piłkarze (nikt poważny do nas nie przyjdzie)
- obecni piłkarze (motywacja, poczucie bezpieczeństwa, skupienie na obowiązkach, nowe kontrakty etc.)
- potencjalni sponsorzy (aha...)
- media (nieodwracalne straty wizerunkowe)
- kibice (część nie będzie chciała firmować swoją osobą działań tego pana ii wcale im się nie dziwię)

Zajebista wizja.
Ale oczywiście Pan J.M. "pozostaje niewinny do momentu zapadnięcia wyroku". Karmcie się dalej tym pustosłowiem, będziecie się czuć lepiej.
vel HatefulRespect
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2016, 12:11
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Jestem bardzo zaskoczony, że taka masa ludzi na tym forum wciąż oszukuje samych siebie. Ja rozumiem, że to mechanizm obronny, ale dajcie spokój, zakładam, że nie rozmawiamy tu w gronie 5 latków przekonanych, że jak zamkną oczy to potwór zniknie.

Zbierając strzępki informacji o nowym właścicielu i kładąc na stół, nie można uciec od przykrej konstatacji, ze oto jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich w 40 milionowym kraju stał się zabawką prymitywnego dość cwaniaka. Widać to po konstrukcji postaci, języku jakim się posługuje, wątpliwej przeszłości, powiązań. Te zarzuty prokuratorskie to tylko smutne podsumowanie dossier tego człowieka.
Gość jest niewiarygodnie wręcz oczywistą kliszą. Pusty śmiech.

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.

- obecni piłkarze (motywacja, poczucie bezpieczeństwa, skupienie na obowiązkach, nowe kontrakty etc.)
- kibice (część nie będzie chciała firmować swoją osobą działań tego pana ii wcale im się nie dziwię)

Zajebista wizja.
Ale oczywiście Pan J.M. "pozostaje niewinny do momentu zapadnięcia wyroku". Karmcie się dalej tym pustosłowiem, będziecie się czuć lepiej.
Nie pisałem ani że jest winny, ani że jest niewinny. Chodziło mi o pier.dolenie typu: nie będę chodził na mecze, bo właściciel przynosi wstyd. To jest dramat
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2016, 12:19
Nie pisałem ani że jest winny, ani że jest niewinny. Chodziło mi o pier.dolenie typu: nie będę chodził na mecze, bo właściciel przynosi wstyd. To jest dramat
Dokładnie tak, ja nie przyłożę ani złotówki do tego "biznesu", jeśli dowiem się, że koleś z de facto kradzionych pieniędzy dorobił się majątku. Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prawdę powiedziawszy już wczoraj patrzyłem na drużynę ze smutkiem i widziałem przygnębienie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.08.2016, 13:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak, ja nie przyłożę ani złotówki do tego "biznesu", jeśli dowiem się, że koleś z de facto kradzionych pieniędzy dorobił się majątku. Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prawdę powiedziawszy już wczoraj patrzyłem na drużynę ze smutkiem i widziałem przygnębienie.
To jak sprawa bedzie toczyc sie jeszcze 10 lat to bedziesz czekal 10 lat az sie dowiesz czy faktycznie dorobil sie majatku z kradzionych pieniedzy? A jak Boguslawa ozkarzyli o przywlaszczenie pieniedzy z pfron to tez nie dokladales do tego biznesu?

Opierasz sie baranie na spekulacjach. Poki nie ma wyroku jest noewinny. W taki sposob jak ty proponujesz to mozna Kazdego o wszystko oskarzyc i go zniszczyc. Wiec gdyby swiat tak funkcjonowal to niczego by nie zbudowal. Poki co jest NIEWINNY!

Wiec stul dziób żydzie i won do Kauflandu siac zamet u swoich pobratyncow z ziemi swietej. zjecie sobie czosnek i pojaracie aie ze macie teraz GTS w garsci
Ostatnio edytowane przez regan : 06.08.2016 o godz. 13:23.
Tylko Wisła!
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2016, 13:48
regan napisał(a):Wyświetl post
To jak sprawa bedzie toczyc sie jeszcze 10 lat to bedziesz czekal 10 lat az sie dowiesz czy faktycznie dorobil sie majatku z kradzionych pieniedzy? A jak Boguslawa ozkarzyli o przywlaszczenie pieniedzy z pfron to tez nie dokladales do tego biznesu?
Czym innym była historia z PFRONEM, a czym innym ta historia. Gość, który ma 30 lat nie potrafi wyjść na konferencję na drugi dzień po zakupie klubu i odpowiedzieć na wszystkie pytania dziennikarzy, w tym na temat źródeł finansowania, czy postępowania przygotowawczego ws. wyłudzeń VAT. To już daje wystarczająco do myślenia. Również wypowiedź jego prawnika, która, doprawdy, nie tylko dla laika wypada bardzo blado. Nie będę dokładał się do biznesu, jak nie wyjdzie czym prędzej i nie odpowie w sposób wiarygodny na temat tej sprawy. Brak odpowiedzi będzie dla mnie wymowny i jednoznaczny z tym, że klub pozyskał krętacz. Cupiał był dla mnie przynajmniej źródłem względnej uczciwości - jaki był, taki był, ale z pewnością trzymał się jakichś zasad. A ten gość, z hurtownią pod Częstochową od razu jest jakoś dziwnie podejrzany i by chociaż "zmyć" część tych podejrzeń, musi wyjść i coś powiedzieć. Tyle w temacie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 06.08.2016, 12:38
Jaki ten właściciel Wisły jest taki jest ale to ze niektórzy tu obstają za bonkiem jest wprost komiczne.
Poki co Meresinski jeszcze nic nie zepsuł. Jak zacznie, mozna wylewać wiadro pomyj, jednak do tego czasu powinnismy przynajmniej nie powielać oskarżeń.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.08.2016, 14:09
Dramat to jest to w czyje ręce dostała się Wisła. I Wisłę w tym momencie reprezentuje szemrany 30 latek, który w świadomości wielu interesujących się piłką obecnie widnieje jako kryminalista i złodziej (i nie ma to znaczenia, ze jeszcze nic mu nie udowodniono). I tak będzie postrzegana Wisła, bo Wisła to nie tylko MY, ale cała otoczka od kibiców po piłkarzy, koszykarki, sztab szkoleniowy, zarząd i właściciela itd. Meresiński w kilka dni potrafił s........ić niemal wszystko co mógł, brakuje tylko żeby wyszedł na konferencję i powiedział "ch.uj wam w dupę", było by to w jego stylu, a paru tutaj na forum lekko przytrzymanych cieszyłoby się, że postawił się warszawskim pismakom.
siemstein
Senior Member

Stary 06.08.2016, 14:18
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dramat to jest to w czyje ręce dostała się Wisła. I Wisłę w tym momencie reprezentuje szemrany 30 latek, który w świadomości wielu interesujących się piłką obecnie widnieje jako kryminalista i złodziej (i nie ma to znaczenia, ze jeszcze nic mu nie udowodniono). I tak będzie postrzegana Wisła, bo Wisła to nie tylko MY, ale cała otoczka od kibiców po piłkarzy, koszykarki, sztab szkoleniowy, zarząd i właściciela itd. Meresiński w kilka dni potrafił s........ić niemal wszystko co mógł, brakuje tylko żeby wyszedł na konferencję i powiedział "ch.uj wam w dupę", było by to w jego stylu, a paru tutaj na forum lekko przytrzymanych cieszyłoby się, że postawił się warszawskim pismakom.
A ja mam to w dupie, kto jest właścicielem. Może być nawet kur.wa Hitler. Nie chodziłem na mecze kibicować Cupiałowi (choć jestem mu wdzięczny za wszystko), nie będę chodził kibicować Meresińskiemu. Na mecz idę kibicować mojej drużynie. Dlatego też chodziłem na mecze w czasie "bojkotu". Mam w dupie kto jest prezesem, wiceprezesem, dyrektorem sportowym, gniazdowym, sprzątaczką czy woźnym.
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 06.08.2016, 14:23
A ja mam to w dupie, kto jest właścicielem. Może być nawet kur.wa Hitler. Nie chodziłem na mecze kibicować Cupiałowi (choć jestem mu wdzięczny za wszystko), nie będę chodził kibicować Meresińskiemu. Na mecz idę kibicować mojej drużynie. Dlatego też chodziłem na mecze w czasie "bojkotu". Mam w dupie kto jest prezesem, wiceprezesem, dyrektorem sportowym, gniazdowym, sprzątaczką czy woźnym.
To po co udzielasz się w temacie który Cie wybitnie nie interesuje?
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
siemstein
Senior Member

Stary 06.08.2016, 14:25
Baryl napisał(a):Wyświetl post
To po co udzielasz się w temacie który Cie wybitnie nie interesuje?
Bo wkur.wia mnie takie pierd.olenie. Nie pójdę na mecz bo jest wstyd...
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 15:22
A ja mam to w dupie, kto jest właścicielem. Może być nawet kur.wa Hitler. (...) Na mecz idę kibicować mojej drużynie.
Ściśle rzecz biorąc, chodziłbyś wówczas na mecz kibicować drużynie Hitlera. Czy to Ci się podoba, czy nie - i niezależnie od tego, że Wisła to coś więcej niż spółka akcyjna i sekcja piłkarska - klub piłkarski Wisła należy do JM i kibicujesz drużynie JM. Nie swojej. Jesteś emocjonalnie związany z jego drużyną przez te wszystkie większe sprawy: tradycję, historię, własne asocjacje, ale w sferze obiektywnego tu i teraz kibicujesz drużynie JM.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.08.2016, 16:48
Podtrzymujesz to, jesli przykladowo nowy wlasciciel zamierza:
- wyprzedac kazdego zawodnika za ktorego mozna jeszcze cos dostac,
- sciagnac kase z c+
- spuscic klub z ligi i zlicytować?

Bo w takim wypadku ja bym wolal chociaz odlozyc kase na karnety na "nowe otwarcie".
siemstein
Senior Member

Stary 06.08.2016, 17:57
rav napisał(a):Wyświetl post
Podtrzymujesz to, jesli przykladowo nowy wlasciciel zamierza:
- wyprzedac kazdego zawodnika za ktorego mozna jeszcze cos dostac,
- sciagnac kase z c+
- spuscic klub z ligi i zlicytować?

Bo w takim wypadku ja bym wolal chociaz odlozyc kase na karnety na "nowe otwarcie".
Wiadomo o czym mówię
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 12:42

Zajebista wizja.
Masz rację. To, że JM został oceniony przez wielu kibiców Wisły i ludzi spoza Wisły w określony sposób oraz to, że teraz przez pryzmat wizerunku nowego właściciela będzie oceniana Wisła to nie jest spisek PZPN, Warszawy, Weszło, Cracovii i kogo tam jeszcze, ale prawo każdego człowieka do posiadania własnego zdania i działania podług własnej wiedzy i intuicji.

Oczywiście, w świetle prawa JM jest niewinny dopóki nie zostanie skazany. Jak chcecie wymusić na potencjalnych sponsorach, współpracownikach, pracownikach, piłkarzach, kibicach, by myśleli w ten sposób i zachowywali się tak, jakby JM epatował wizerunkiem miliardera-filantropa o aparycji księdza i mentalności męża stanu? Nie ma znaczenia, co zrobił, a czego nie zrobił JM. Stało się. Nawet, gdyby próbować to odkręcić, to zajmie to wiele miesięcy, albo i lat. Reputację buduje się długo, a burzy krótko.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2016, 13:50

Haha, ze co proszę?! Jaka narracją? Przecież to fakt i jedna z najważniejszych jak nie najważniejsza zasada prawna. To ja nie mam już pytań jak ktoś cos takiego nazywa narracja... Wszystko opada.

Człowieku drogi to jest właśnie po to, żeby ochronić takich jak ja czy Ty czy jeszcze ktoś inny przed sytuacja, w której np. przychodzi twój konkurent i oskarża cię o to i tamto.. Gwarantuje ci to, ze dopiero niezawisły sąd musi orzec twoja winę.

Już nie mówiąc o sprawach skarbowych gdzie nieraz państwo polskie złamało ludziom biznesy, kariery i życie.

Kolejna rzecz jest taka, ze te sprawy nie są czarno białe. Jest milion odcieni szarości w jakich mógł w tym uczestniczyć. Tak to jest w sprawach gospodarczych. I ....a wydawać na kogoś wyrok na podstawie artykułu w portaliku jest kurestwem czystej wody.

Tak samo stawać po stronie warszawki w tym sporze po tym jak te ....y przekręcily Wisle tyle razy. Jak np. z Cierzniakiem.
Post pepe powyżej do wydrukowania i rozesłania razem z oświadczeniem Meresinskiego.
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2016, 15:29
nesta napisał(a):Wyświetl post
Haha, ze co proszę?! Jaka narracją? Przecież to fakt i jedna z najważniejszych jak nie najważniejsza zasada prawna. To ja nie mam już pytań jak ktoś cos takiego nazywa narracja... Wszystko opada.

Człowieku drogi to jest właśnie po to, żeby ochronić takich jak ja czy Ty czy jeszcze ktoś inny przed sytuacja, w której np. przychodzi twój konkurent i oskarża cię o to i tamto.. Gwarantuje ci to, ze dopiero niezawisły sąd musi orzec twoja winę.

Już nie mówiąc o sprawach skarbowych gdzie nieraz państwo polskie złamało ludziom biznesy, kariery i życie.

Kolejna rzecz jest taka, ze te sprawy nie są czarno białe. Jest milion odcieni szarości w jakich mógł w tym uczestniczyć. Tak to jest w sprawach gospodarczych. I ....a wydawać na kogoś wyrok na podstawie artykułu w portaliku jest kurestwem czystej wody.

Tak samo stawać po stronie warszawki w tym sporze po tym jak te ....y przekręcily Wisle tyle razy. Jak np. z Cierzniakiem.
Post pepe powyżej do wydrukowania i rozesłania razem z oświadczeniem Meresinskiego.
Nie obraź się ale zwyczajnie nic nie zrozumiałeś z mojego postu.
Nie rozmawiamy o systemie prawnym RP i zasadności poszczególnych rozwiązań. To zupełnie inne zagadnienie, podejrzewam, że nikt na tym forum nie kwestionuje zasadności domniemania niewinności jako podstawy systemu prawnego.

ALE! Zrozum, że tak na dobrą sprawę to czy pan J.M. zostanie za te 2-3 lata skazany lub nie w gruncie rzeczy nie ma teraz dla losów Wisły większego znaczenia. Straty wizerunkowe i finansowe są nie do odrobienia. Syf wokół klubu będzie tylko narastał. Typ taki jak pan J.M. nigdy klubu tej skali nie powinien był przejąć. To jak zły sen. To jest, kolego Nesta, KATASTROFA pod kątem biznesowym, wizerunkowym i w konsekwencji (wcześniej czy później) sportowym.

Co do stawiania wyroków.
Moja skromna osoba ma już wystarczającą ilość danych, żeby ocenić poziom dopasowania osoby J.M. do roli właściciela Wisły Kraków. Nie Tęczy Grębałów. Wisły Kraków.
Jeśli Ty potrzebujesz więcej danych, Twoja sprawa. Mam obawy, że nieodległa przyszłość dostarczy Ci ich wystarczającą ilość.

Te inwektywy w stronę warszawskich dziennikarzy, środowiska piłkarskiego i całego świata też traktuję jako rozpaczliwy dość wyraz bezsilności i frustracji forumowej gawiedzi.
Nie szukajcie winnych wokoło, obecna pozycja jest konsekwencją kilkunastu lat fatalnego zarządzania klubem. Nic do tego nie ma mityczna warszawka i dziennikarze. Zródło kłopotów jest tuż pod Krakowem.

I przyjmijcie też do zrozumienia, że czy się to wam podoba czy nie, świat działa w określony sposób. Marketing ma swoje zasady, PR też. Biznes sportowy też się w ostatnich latach w PL bardzo mocno zmienił. To są czasy, w których nawet zakompleksiona sąsiadka zdystansowała nas pod wieloma organizacyjnymi i marketingowymi względami. Zajęło im to wprawdzie ponad 100 lat, ale w końcu im się udało. A gdzie Legia i reszta czołówki?
A Wy ciągle, nie rozumiejąc co się dzieje złorzeczycie na warszawskie k%$#wy, sprzedajnych dziennikarzy, żydowski spisek i ch..j wie co jeszcze, nie dostrzegając, że po kilku latach kompletnego chaosu, w bardzo wymagających i konkurencyjnych okolicznościach Wisła za właściciela dostała postać żywcem wyciągniętą z kreskówki.
vel HatefulRespect

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów