Vasil napisał(a):

|
Jednak patrząc na kluby, które mogą być traktowane jako wzory organizacji, to taki krok wcale nie musi być oczywisty, a przynajmniej nie tak szybko jak to zazwyczaj ma miejsce w Wiśle.
|
Zwalnianie kogokolwiek przed końcem umowy jest przyznaniem się do rażącego błędu związanego z jego zatrudnieniem. Paradoksalnie dobra organizacja w dużym stopniu uniezależnia wynik od osoby trenera. W Wiśle tego nie ma i dlatego zwalniamy czarodziei, obiecywaczy czy profesjonalistów w połowie sezonu/kontraktu lub po kilku meczach.
Elefant napisał(a):

|
Jakoś mam niczym nie poparte przeczucie, że Kulawik zostanie.
|
I dobrze. Przynajmniej nie będziemy twierdzić ze herbata od mieszania będzie słodsza.
Dlatego zgadzam się z:
stalsanok1946 napisał(a):

|
a ja chciałbym by klub przedstawił jasno kibicom co sądzi na temat przyszłego sezonu czy dalej oszczędzanie i granie amatorami, czy coś robimy, bo to chyba kpina
|
(btw z reszta postu kolegi dla kontrastu się nie zgadzam acz nie polemizuje - nie ten temat).
silver03 napisał(a):

|
Burliga natomiast... każdy wie, że z tej mąki chleba nie będzie.
|
'Mąka' to dobry przykład. Dawniej niechciany, dziś nabieramy wody w usta jak o nim mowa. Tak samo było z Moskalem. Z Burligą może być podobnie z racji na bidę w której przyszło nam egzystować. Edit: z Kulawikiem może być tak samo.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA