The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2013, 19:51
Wertian napisał(a):Wyświetl post
A tymczasem sport.pl za Dziennikiem Polskim mówi o jakimś "tajemniczym czechu" jako alternatywie dla Smudy. Dzięki Bogu, jest jeszcze nadzieja dla tego klubu.
Może wróci Werner Liczka?
Ostatnio edytowane przez arti : 21.05.2013 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.05.2013, 20:45
Oczywiście,że tak....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2013, 20:59
Tak, ale tylko w przypadku kogoś sensownego. Jeśli ma przyjść Smuda, Kasperczak czy Liczka to lepiej zostawić słabego trenera.

Cholernie szkoda Moskala. Może nie miał wyników, ale drużyna szybko załapała styl.
Teraz nie ma ani stylu, ani wyników, ani jakiejkolwiek walki. Piłkarze nie pomagają Kulawikowi...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.05.2013, 21:06
arti napisał(a):Wyświetl post
Może wróci Werner Liczka?
A z nim Vidlicka. Ja na wszystko jestem przygotowany, oprócz jakiegoś Stawowego i innych pożydowskich śmieci.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2013, 21:42
Kiereś,Stokowiec,Nawałka- Brosza to sie chyba raczej nie uda wyciągnąć z Piasta.

z zagranicy to mi tylko do głowy przychodzi Radolsky oraz Karol Pecze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.05.2013 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.05.2013, 21:48
Karol Pecze? z tego co się orientuje to już kiedyś nas trenował
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.05.2013, 22:41
Żałosne są te propozycje. Generalnie nazwiska wokół których krążymy są bez sensu. Jeżeli jest wolny Stokowiec, to on. Oprócz tego długo, długo nic...

I generalnie my nie tylko potrzebujemy nowego trenera, potrzebujemy kogoś zamiast Kapki oraz Bednarza.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.05.2013, 22:55
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Żałosne są te propozycje. Generalnie nazwiska wokół których krążymy są bez sensu. Jeżeli jest wolny Stokowiec, to on. Oprócz tego długo, długo nic...

I generalnie my nie tylko potrzebujemy nowego trenera, potrzebujemy kogoś zamiast Kapki oraz Bednarza.

Stokowiec ......no chyba zartujesz.

Generalnie sprawa z trenerem i jego znalezieniem jest zajebiscie trudna ,bo polskiego trenera nie ma sensu zatrudniac ,a na zagranicznego nie ma pieniedzy.
Zostaje wiec sila rzeczy poł polak,pol niemiec Smuda
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.05.2013, 23:04
gigant napisał(a):Wyświetl post
A z nim Vidlicka. Ja na wszystko jestem przygotowany, oprócz jakiegoś Stawowego i innych pożydowskich śmieci.

Sie smiej ale Vidlicka to teraz ostoja Sparty Praga, mistrz Czech, bardzo ladnie gral z Chelsea i pewnie polowa forum by teraz skonala z ekstazy jakby ktos taki jak on przyszedl

niezbadane sa wyroki boskie
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.05.2013, 05:30
Kazali prawemu obrońcy Vidliczce grać na skrzydle i nie dał rady. Dziwne nie jest. A na po był dobry i niezniszczalny Baszczu więc VV sobie nie pogral w tamtej Wiśle.
Karel Pecze to Słowak (lat pewnie prawie 80) więc raczej nie podchodzi pod tajemniczego czecha.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.05.2013 o godz. 05:34.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.05.2013, 06:27
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Stokowiec ......no chyba zartujesz.

Generalnie sprawa z trenerem i jego znalezieniem jest zajebiscie trudna ,bo polskiego trenera nie ma sensu zatrudniac ,a na zagranicznego nie ma pieniedzy.
Zostaje wiec sila rzeczy poł polak,pol niemiec Smuda
Pół polak, pół niemiec i pół trener

Czy potrzebny czy nie ? Wszystko zależy od tego jakie na przyszły sezon Wisła ma miec plany. Czy ma bic się o mistrza czy to ma byc kolejny rok przejsciowy.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.05.2013, 07:37
Tu trzeba zmienić piłkarzy w pierwszej kolejności, a później trenera. Może Przemka Cecherza? Przynajmniej gość z charyzmą. http://www.youtube.com/watch?v=n-wBLF8wDwY
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.05.2013, 08:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Tu trzeba zmienić piłkarzy w pierwszej kolejności, a później trenera. Może Przemka Cecherza? Przynajmniej gość z charyzmą. http://www.youtube.com/watch?v=n-wBLF8wDwY
Uważasz ze najpierw trzeba dobrać piłkarzy a pozniej poznać jakich zawodników chciałby nowy trener? No ciekawe...

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.05.2013, 10:06
palikot napisał(a):Wyświetl post
na kredyt....
Rzekłbym, że nie na kredyt sukcesu nie da się osiągnąć. I wszystkiego, co w erze Cupiała wywalczyła, Wisła, to zasługa dodatkowych pieniędzy właściciela, których nie zapewniłyby ani wpływy z biletów, ani za prawa telewizyjne, ani ze sprzedaży pamiątek i zawodników. Problem więc nie polega na kredycie, tylko na tym, że Cupiał nie jest gotowy na dopłacanie do swojego hobby, jak na przykład ten pan i wielu mu podobnych (przy zachowaniu wszelkich proporcji) http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Ab...?ticaid=110a1a
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2013, 12:11
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
takiego jak on nie owijający w bawełnę i mówiący wprost co myśli już mieliśmy, nazywał się Michał Probierz

ja osobiście czekam na ruchy naszych działaczy jakiego trenera chcą sprowadzić. za Smudą przemawia tylko tyle że zna się z Cupiałem, bo jego warsztat trenerski jest słaby, zaczyna grać defensywną piłkę, w Ratyzbonie którą prowadził grał czasami 5 obrońcami lub 3 defensywnymi pomocnikami, to są aspiracje klubu który walczy o utrzymanie? w dzisiejszej piłce trzeba ryzykować, postawić na zespół ofensywny bo coraz więcej takich, a z którymi się gra lepiej def czy off? jak dla mnie to trener który przyjdzie niech najpierw weźmie piłkarzy za pyski, zrobi prawdziwe treningi, nawet jakby w lidze mieli rzygać ze zmęczenia, ale to im zaprocentuje w przyszłości

warto przypomnieć przykład Dana Petrescu który wprowadził katorżnicze treningi, piłkarze nie mieli sił by grać, ale powtarzał że on przygotowywuje zespół nie na dany sezon lecz na następny, a co było dalej? stery objął Skorża, odszedł Dudka, Błaszczykowski i mistrza zdobyliśmy w cuglach ogrywając innych po piątkę czy czwórkę do zera składem który przygotował Petrescu

następny przykład to Melikson i Sarki, jak dla mnie gracze o takim potencjale że w polskiej lidze mogą przyjść grać w wieku 35 lat. taki Melikson szalał aż miło, ale gdy dostosował się do warunków w Polsce już mu tak łatwo nie szło, bo był przygotowany przez inny klub, nie przez warsztat trenerski Wisły, sam powtarzał wiele razy że w Wiśle trenuje mu się łatwo, a jak piłkarz tak mówi to coś jest nie tak z trenerem przygotowania fizycznego w klubie i trenerem. obawiam się że Sarki pójdzie taką samą drogą jak Melikson i stanie się przeciętnym piłkarzem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.05.2013, 12:24
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post

następny przykład to Melikson i Sarki, jak dla mnie gracze o takim potencjale że w polskiej lidze mogą przyjść grać w wieku 35 lat. taki Melikson szalał aż miło, ale gdy dostosował się do warunków w Polsce już mu tak łatwo nie szło, bo był przygotowany przez inny klub, nie przez warsztat trenerski Wisły, sam powtarzał wiele razy że w Wiśle trenuje mu się łatwo, a jak piłkarz tak mówi to coś jest nie tak z trenerem przygotowania fizycznego w klubie i trenerem. obawiam się że Sarki pójdzie taką samą drogą jak Melikson i stanie się przeciętnym piłkarzem
Mam podobne zdanie na ten temat poziomu intensywności treningów w PL.. Chociaż Sarki wcześniej klubu nie miał, a następnie do rundy przygotował go Kulawik. Może jest jakaś nadzieja ?
..
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.05.2013, 12:39
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mam podobne zdanie na ten temat poziomu intensywności treningów w PL.. Chociaż Sarki wcześniej klubu nie miał, a następnie do rundy przygotował go Kulawik. Może jest jakaś nadzieja ?
Z tego co pamiętam również Pajic wypowiadał się za czasów Skorży, że w życiu nie miał tak lekkich treningów.
Odpowiedz cytując
adzem44
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 22.05.2013, 12:52
Pajic wypowiadział sie za czasów pierw Kasperczaka a potem maskanta Skorży nie było w klubie o marca 2010 roku
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.05.2013, 12:55
Pajić przeszedł do Wisły jak już nie było Skorży (lato 2010), a Dudka też grał 1 sezon za Skorży.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.05.2013, 13:06
fialo napisał(a):Wyświetl post
Vidlicka to teraz ostoja Sparty Praga
Wiosną stracił miejsce w składzie na rzecz Zapotocnego

mistrz Czech
Jego jedynym sukcesem jest Mistrzostwo Polski. No i Puchar Czech z Teplicami

bardzo ladnie gral z Chelsea
W obu meczach z Chelsea nie zagrał ani minuty

pewnie polowa forum by teraz skonala z ekstazy jakby ktos taki jak on przyszedl
Chyba tylko Ty
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.05.2013, 13:16
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam również Pajic wypowiadał się za czasów Skorży, że w życiu nie miał tak lekkich treningów.

Niby coś dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele Wiesz dlaczego?

Bo Skorża nie pracował z Paljić'em ! Chyba, że trenował "zaocznie" na ławce Kaiserslautern. Skorża był trenerem Wisły do 15 marca 2010 (opuszczał klub będąc na 1 miejscu w tabeli) natomiast Dragan Paljić podpisał kontrakt 17 lipca 2010 roku. O Skorży raczej wszyscy wypowiadają się pozytywnie, począwszy od Marcelo:

Marcelo napisał(a):
Skorża ściągnął mnie do Wisły, bardzo dużo się od niego nauczyłem. Ma podobną mentalność do mnie, jego celem jest rozwijanie się od najmłodszego wieku. To najlepszy trener, z jakim pracowałem w Polsce. Kiedyś poprowadzi waszą reprezentację. Zawsze będę powtarzał, że jestem mu bardzo wdzięczny, bo miał duży udział w sukcesie piłkarza Marcelo.
poprzez Patryka Małeckiego.

Patryk Małecki napisał(a):
Z trenerem Skorżą pracowałem długo i bardzo go cenię jako człowieka, a przede wszystkim jako fachowca. Cieszę się, że spotkałem go na swojej drodze i liczę, że kiedyś jeszcze będzie nam dane razem popracować. (...) Który trener był dla ciebie największym mentorem, komu najwięcej zawdzięczasz?
Najwięcej zawdzięczam trenerowi Skorży.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2013, 13:25
Jeżeli nie będzie solidnych inwestycji w skład (a na to się nie zanosi), to powinien zostać Kulawik. Oczywiście, na 99% zostanie zwolniony, gdyż zawiódł właściciela nie zdobywając żadnego trofeum z tym świetnym teamem który dostał.
I umówmy się - żaden poważny trener nie przyjdzie trenować leszczy którzy tutaj grają.

Zwalnianie trenera co kilka miesięcy jest śmieszne. Ci którzy teraz gardłują za zwolnieniem Kulawika wcześniej bluzgali na Maaskanta i Moskala. Fornalik i Nawałka mieli czas - u nas ten drugi trzy razy żegnał się z Wisłą za czasów Cupiała...
Ale właściciel ma dokładnie taka sama mentalność jak Wy, więc nie bardzo macie prawo narzekać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2013 o godz. 13:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2013, 13:35
tak btw, Paweł Brożek też mówił ze najlepiej mu sie pracowało ze Skorżą.

czy potrzebujemy nowego trenera? Patrzac na miejce w tabeli uznaje ze to pytanie retoryczne
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2013, 13:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
tak btw, Paweł Brożek też mówił ze najlepiej mu sie pracowało ze Skorżą.

czy potrzebujemy nowego trenera? Patrzac na miejce w tabeli uznaje ze to pytanie retoryczne
Jasne, w końcu mamy skład na mistrzostwo i Ligę Mistrzów, a co najmniej na puchary.

W ten sposób nadal będziemy zmieniać trenera co pół roku, bo nikt nie osiągnie sukcesu z dnia na dzień mając tak beznadziejny materiał.

Odwróćmy pytanie: napisz, w czym sportowo jesteśmy lepsi od drużyn będących przed nami w lidze. Od razu należy zaznaczyć, że nie mamy żadnego napastnika, lewego obrońcy ani porządnego bramkarza, a nasi najlepsi piłkarze powoli zbliżają się do czterdziestki (minus Sarki i Małecki).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2013 o godz. 13:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 22.05.2013, 14:08
Wszystko zależy od celów jakie się chce osiągnąć, ale jeśli myślimy dalej niż przyszły sezon to:

1. marketing, sponsorzy
2. skauci, trenerzy przygotowania fizycznego, szkolenia młodzieży
3. kilku (powiedzmy 4) facetów którzy potrafią: przyjąć i podać z sensem, przyjąć i strzelić, biegać 90 min i zabrać piłkę nie łamiąc przy tym nogi. To tak żeby za dwa lata nadal być w "Ekstra"klasie.
4. Treneiro który nie spier..i tego wszystkiego i nas spuści nas do I ligi
5. Stopniowe inwestycje w infrastrukturę treningową, żeby regres formy piłkarzy których kupimy pojawiał się po 24 miesiącach a nie obecnych 12

Jak chcemy na już to: Treneiro i 11 grajków.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2013, 14:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Odwróćmy pytanie: napisz, w czym sportowo jesteśmy lepsi od drużyn będących przed nami w lidze. Od razu należy zaznaczyć, że nie mamy żadnego napastnika, lewego obrońcy ani porządnego bramkarza, a nasi najlepsi piłkarze powoli zbliżają się do czterdziestki (minus Sarki i Małecki).
sportowo wyglądamy tak samo jak 90% ligi.
Dlatego trzeba trenera ktory nauczy ich grać w piłke i wyciągnie maksimum z ich umiejętnosci.
I nie pisze ze trenera nam potrzeby by osiagał sukcesy tylko po to by wyciagnał maksimum z tych cipek cos na zasadzie Leszka Ojrzyńskiego w Koronie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.05.2013, 14:22
Jeszcze przed sezonem nadawałem na Bednarza bo ten w wywiadach pisał że największy problem Wisła ma w obronie,szukał cały czas lewego obrońce znalazł ofiare z Danii niejakiego Frederiksena a o napastnikach nikt nie myślał

Sezon 2011/2012 Wisła zajmuje 7 miejsce i strzela zaledwie 29 goli w 30 kolejkach,pytam czy to nie był alert że mamy problem w ataku?

Obecny sezon to kontynuacja, 2012/2013

Wisła zajmuje 7 miejsce po 27 kolejkach strzelając zaledwie 26 goli!

Żaden trener tu nie da rady bez piłkarzy potrafiących zdobywać gole

Potrzebny trener z charakterem,który sam wybiera piłkarzy a nie bierze to co daje Bednarz(Sikorski,Frederiksen itp)
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 22.05.2013 o godz. 14:27.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 22.05.2013, 14:35
Ja byłem I jestem zdania, ze Wisła potrzebuje mlodego ambitnego trenera, najlepiej z Anglii (Championship,Lig1) ktory z tych (albo lepiej innych panienek) zrobi męzczyzn.Kto nie bedzie chcial pracowac WYPAD, nie powinno byc opierdalania .Jest tez cos w tym co piszecie , ze przychodza zawodnicy do nas dobrze przygotowani motorycznie do rozgrywek, a gdy przepracuja kilka miesiecy w Wiśle szybkosc ,wytrzymalosc znaczaco spada.
Pożyjemy, zobaczymy co nam los przyniesie, oby cos w tym temacie sie zmienilo, bo zapewne nie tylko ja chciałbym oglądać ambitnie grających wiślaków , którzy czasem przegrywaja ale po zażartej walce, a nie tą bezpłciową mase niczego którą mamy teraz.
Ostatnio edytowane przez xiondz77 : 22.05.2013 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 22.05.2013, 14:47
To nie przejdzie. Tak samo jak nie przeszedł Dan Petrescu czy Probierz. Musiało by się zmienić myślenie po stronie klubu, właściciela, że pierwszy do wylotu jest trener jak nie ma wyników.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.05.2013, 15:05
Vasil napisał(a):Wyświetl post
To nie przejdzie. Tak samo jak nie przeszedł Dan Petrescu czy Probierz. Musiało by się zmienić myślenie po stronie klubu, właściciela, że pierwszy do wylotu jest trener jak nie ma wyników.
Ale czego innego się spodziewać?
Zawsze pierwszy odchodzi ten który najwięcej naobiecywał (sobie czy innym).
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów