The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2011, 11:35
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Sorry Kocur być może nie pamiętasz za ile to pokoi poszedł Kazek swego czasu do Lecha Poznań - 1 czy 2 więcej ? Tego nie zrobił nawet zdrajca-Frankowski.

Owszem Kazek wrócił i pograł jeszcze na stare lata w Wiśle, ale nie stawiałbym go w jednym rzędzie z Kmiecikiem, Nawałką czy Kapką - innymi wychowankiami klubu.

Moim zdaniem Kazik Moskal swoją szansę dostał kilka lat temu - nie potrafił obudzić zespołu z marazmu, cały czas praktycznie remisowaliśmy, i ostatecznie wylądowaliśmy na 8 miejscu. Wystarczyło 4 pkt więcej aby być tuż za podium, a 6 punktów aby się łapnąć na puchary.
Remis z Widzewem, porażka we Wodzisławiu, remis u siebie z Lubinem i ŁKS, remis w derby z Parchami, 0:4 u siebie z Groclinem. Do tego całe 3 zwycięstwa.

Jestem kibicem Wisły i mam nadzieję, że Moskalowi tym razem pójdzie lepiej, uda mu się podgonić trochę Śląsk i Legię, a przynajmniej nie pogłebiać strat punktowych o tych zespołów. Oby mu się wiodło...

To ty chyba nie do końca wiesz jak to było. To było jeszcze za czasów TS Wisła, która miała problemy, która to dogadała się z Lechem. Później zawołano Kazka i postawiono go przed faktem dokonanym - przechodzisz do Lecha, aby Wisła mogła funkcjonować. Nie chcę pisać nieprawdy, ale poszedł do Lecha za 300 - 600 tys marek. [ nie wiem czy dosłownie, ale tak pamiętam z jednego z programów o Wiśle, który na leciał Discovery Historia ]

W tym sezonie co ty wspominasz to Wisłę trenowało 4 trenerów! jeśli dobrze pamiętam - Petrescu [zwolniony we wrześniu lub na przełomie IX/X], Okuka - pogoniony już w Grudniu, Nawałka [pogoniony chyba końcem marca], i Kazek Moskal. Jak drużyna miała dobrze grać?

Ja jestem całym sercem, aby mu się udało. Może da komuś szansę z Młodej ekstraklasy Piszecie, że się do niczego nie nadają, ale ja wam powiem po co Było kilku wyróżniających się to szans nie dostawali. Czekaj, który z liderem[Koroną] popełnił jeden błąd w kolejnych meczach grzał ławę, bo grał Jaliens. Chcecie młodych to dajcie im szansę. Ile pomyj wylano na Jędrzejczyka, Borysiuka czy Rybusa, a teraz Legia jest stawiana za wzór pracy z młodzieżą. Zapomniano jednak, że 3 lata wcześniej, ktoś tych gówniarzy wprowadził do dorosłej piłki. Z gościa 23 letniego to może już nic nie być. Jednak wolę Bruda niż Nuneza. Jeśli chcemy, aby z Czekaja coś było to już powinien grać zamiast Jaliensa, a obok niego Jovanović.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 10.11.2011 o godz. 11:52.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów