|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
||||||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma też gwarancji, że i Moskal nie zacznie kiedyś „opierdalać się”, wiedząc, że patrzycie na niego przez palce. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Rinah : 27.12.2011 o godz. 21:17.
|
|||||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wisła Kraków to nie Coca Cola Company. Bezduszna korporacja nastawiona jedynie na rozwój czy zysk. Nie kibicujemy sukcesowi, choć go oczywiście chcemy. Ale nie za każdą cenę. Nie ma żadnych przesłanek, że Moskal osiągnie mniej niż taki Maaskant, czy inny do niego podobny, który zechciał by tu przyjść. Choć oczywiście nie można tego wykluczyć. Ale nawet jeśli Moskalowi się nie uda, nie będę miał o to do niego pretensji, ani też do Zarządu. Cała reszta Twojego wywodu jest niczym nie poparta, ot gdybanie, więc nawet szkoda polemizować. Pozdrawiam świątecznie Nic nie rozumiejący kibic z innej epoki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1) Jesteś w stanie powiedzieć na co nastawiona jest Wisła skoro nie na sukces? Na co Ty/Wy jesteście nastawieni? 2) Nie rozumiem dlaczego redukuje się wybór Moskala do jedynej słusznej opcji. Dlaczego spłyca się rzeczywistość, mówiąc iż magiczni Oni nie wymienieni z imienia i nazwiska nie chcą pracować w Wiśle i nie mogą być równorzednym wyborem? 3) Dlaczego wybór trenera sprowadził się do płaszczyzny spraw kibicowskich? 4) W razie porażki - wiadomo brak pretensji... A co z refleksją? Przyznasz iż przyjęte kryterium doboru nie jest dobrym rozwiązaniem? Zwalisz winę na słabe umiejętności Kazka czy też będziesz się bił w piersi i będzie Ci głupio że ikonę klubu 'wystawiłeś' na pierwsza linie frontu? Po Małeckim ludzie jadą a po Kazku nie będą? 5) W razie sukcesu co? Poza dumą? Spełnienie misji i mandat nieomylności kryterium na przyszłość? Nie niesie za sobą łączenie argumentu 'wiślackosci' z ewentualnym sukcesem zagrożeń? Żeby nie było iż jestem przeciwnikiem KM na stanowisku trenera. Uważam iż zwyciężyła najrozsądniejsza opcja. Na wyborze wydają się zaważyć: braki środków finansowych na pensję dla następnego trenera jak i prawdopodobieństwo utrzymania przez Kazka pewnego poziomu sportowego. Uważam jedynie iz redukowanie tego wyboru do 'wiślackości' i pompowanie balonika 'nowy Gauardiola' to gruba przesada. Kazek ma teraz swoje 5 minut i oby to wykorzystał, bo mu się to należy. Pozdro. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moja dusze zostaw w spokoju, ma sie bardzo dobrze
Nie o tym rozmawiamy.Polski wstydzil sie nie bede nigdy, to kraj moich rodzicow, znam jego historie. Ale nie ma zgody u mnie i nigdy nie bedzie na rzeczy o ktorych napisalem. Dlatego wciaz ten kraj nie moze ruszyc z miejsca. No ale to temat na inna dyskusje /sry za offtop |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Powiedzcie na jakiej podstawie sądzicie ,że Moskal to zły trener? Tylko czekam na konkretne odpowiedzi popartymi dowodami!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2) Gdyby nie to ze był asystentem w momencie gdy zwolniono RM to nie miałby racji i prawa bytu jako trener pierwszej drużyny. To nie jest trener 'z wyboru' tylko z 'automatu'. Moskal jest trenerem jakim jest. Ani zły ani dobry. Jak się obroni świetnymi wynikami to zostanie. Nie mając mocnego trenerskiego CV nikt mu nie da szansy na dłużej przy wynikach średnich, nie mówiąc już o przeciętnych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 24.12.2011 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
b) Dobrym przykładem na właściwy zaciąg z zagranicy jest nasz Dyrektor Sportowy (ma CV i ma doświadczenie). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na dobrego i sprawdzonego nie mamy, mamy na takich Maaskantów. Z dyrektorami sportowymi jest trochę inaczej niż z trenerami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
2 Miałes podać jakieś argumenty, a nie wyrazać opinie w dodatku bez uzasadnienia. Racji i prawa bytu? Co ty bredzisz. Dla laików bez pojęcia pewnie tak, ale dla średnio zorjentowanego Moskal to najlepszy materiał na trenera Wisły. Z wielu powodów. Probież albo Michniewicz byliby lepsi? Bo o prostym Smudzie nawet nie wspominam. Prawdziwe złote myśli prezentujesz . Coś jak nasi rządzacy. Mocne trenerskie CV? Co to takiego? Co to znaczy średnie wyniki? Co to znaczy przeciętne wyniki? Jak będziemy mieć na koniec dwa punkty straty do lidera to jaki to będzie wynik?Nie wiem jak tam z licencją, ale skoro może prowadzić drużynę w LE to co sie zmieni od czerwca? Leśne dziadki z PZPN mu nie pozwolą bo dyzma chce mieć ciepłą posadkę? A od czego są kibice?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.12.2011 o godz. 18:55.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Panowie Rinah, nesta, arti, kacpergawlo, Lukasz:
Dlaczego zakładacie, że Kazimerz Moskal jest "beeee", że każdy polski piłkarz to drewno Kaziu w 6 meczach zdobył 12 punktów. Drużyna pod jego wodzą grała z ogromnym zaangażowaniem. Dawno nie widziałem, żeby Naszym piłkarzom chciało się chcieć. Owszem drużyna nie gra tak jakbyśmy tego oczekiwali (skutecznie w obronie efektywnie i efektownie w ataku). Ale żaden trener nie jest cudzotwórcą, każdy musi mieć szanse na dłużą pracę z drużyną. Argumenty dla Was: Barcelona Guardioli, Real Mourinho. Co do piłkarzy to Jaliens popełnia równie wiele błędów co Kowalski, Jirsak gra porównywalnie do Mączyńskiego a Lamey jest tylko trochę lepszy od Burligi. Mateusz, Krzysiek i Łukasz zarabiają razem wzięci pewnie niewiele więcej od Jirsaka. A obecność nawet na ławce spowodowała by przyciągniecie na stadion ich rodziny czy znajomych... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a) Kazek jako człowiek jest OK. b) jako trener jest 'noname'. Po I trenerze Wisły chciałbym oczekiwać czegoś więcej: CV i na tej podstawie choćby minimalnych gwarancji na to iż temu trenerowi warto dać czas. I nie każdy polski piłkarz to drewno, tak jak nie każdy Kazimierz jest dobrym trenerem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ad. b) każdy trener był kiedyś noname. Guardiola. Kazek uczył się od Kasperczaka, Skorży, Petrescu i kilku innych. |
|
|
|
Guest
|
|
Ja tylko wytykam życzeniowe myślenie, że na pewno będzie extra bo KM to legenda Wisły i asystent kilku trenerów i teraz wszedł do 1/16 LM. Trudno mi zapomnieć o bezbarwnych porażkach z Górnikiem i Polonią. A co będzie to się okaże. Każdy polski piłkarz to drewno - to też u mnie znalazłeś? Gdzie? I Jaliens i Kowalski nie powinni grać w Wiśle. Jirsak vs Mączyński - napisałem... moim zdaniem Mąka jakbym dostawał szanse grałby co najmniej na poziomie Czecha jak nie lepiej. No ale wtedy trzeba byłoby rozwiązać za porozumieniem gracza, którego się mocno przepłaciło... Pan Cupiał raczej nie pogłaskałby tego kto by mu to oznajmił... chyba że szpicem w d... Lamey vs Burliga - dla mnie mimo wszystko znacząca różnica na korzyść Holendra przy czym wg mnie zupełnie bez sensu jest gra Łukasza w obronie. Tj. ofensywny gracz - cofnięcie do obrony tj. bezsensowne męczenie gościa.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.12.2011 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ulatowski odmienił grę Lechii? Ten sam Ulatowski osiągnął sukces w Cracovii wcześniej? A niby nie nowicjusz. Więcej, pojawiał się w kontekście prowadzenia kilku polskich drużyn. Podobnie jak Urban, któremu ostatnio podziękowano w Lubinie. Nigdy nie ma pewności, że będzie dobrze. Moskal ma pewną przewagę: zna specyfikę klubu, zna działaczy, wie czego się oczekuje od niego, nie traktuje tego tylko w formie superzarobku, zna zawodników i ma przegląd kadr juniorskich, wie jak drużyna grała wtedy jak osiągnęła w czasach najnowszych największe sukcesy, był asystentem wielu poprzednich trenerów Wisły.. Czegoś nauczył się pewnie od Maaskanta, Okuki, Liczki, ale przede wszystkim od Petrescu, Engela, czy Kasperczaka (?). Mam wrażenie, że praca z takimi trenerami daje więcej doświadczenia niż utrzymanie GKS Bełchatów w Ekstraklasie ; ) |
|
|
|
Guest
|
|
Dziś trzymajmy kciuki za Kazia, a co z tego wyniknie okaże się w maju albo (oby nie) jeszcze szybciej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A Moskal jest nadal trenerem tylko dlatego:
Czyli jest możliwość, że nie podejmie Pan pracy do czerwca, do kiedy obowiązuje Pańska umowa z Wisłą? Jeśli ludzie w Wiśle byli tak odważni, żeby mnie zwolnić, to powinni również mieć odwagę, żeby wypłacić mi wszystko, co miałem tutaj zarobić. To jednak jest już sprawa między Bogdanem Basałajem a moimi prawnikami. Z Pana słów wynika, że decyzję podjęto nagle, skoro klub nie przygotował propozycji rozstania, również finansowego. Nie o to chodzi. W Holandii trenerzy mają dobrą ochronę. Nowy trener nie może być zatrudniony do momentu załatwienia wszystkich spraw finansowych. To jest bardzo dobra zasada, bo dzięki niej nie dochodzi do sytuacji, w której klub zwolni trenera, nie będzie mu płacił i zostawi go w zawieszeniu. Myślę jednak, że do mojego rozstania z Wisłą nie dojdzie w taki sposób. Moi prawnicy spotkają się z prezesem Basałajem i wszystko szybko zostanie załatwione. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wesołych Świąt, idźcie jeść albo coś, a nie pisać takie głupoty. Jaki będzie Kazik to się dopiero okaże, bo na razie to jest takie ocenianie, jak sukcesów Bakero w Lechu po Zielińskim. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko sie nie poplacz. Jedno jest pewne KAZIU JEST NASZYM TRENEREM I KONIEC. Chcecie mu pomoc? W lutym widzimy sie na narodowym, biletów nie zabraknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciekawe co to za 30 trenerów sie zgłosiło z chęcią zastąpienia Moskala? Kaziu powinien zdecydowanie zostac, ale tak z ciekawości chciałbym wiedziec jacy szkoleniowcy to byli
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.12.2011 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja jestem ciekaw reakcji jak sie noga powinie Moskalowi?
jestem ciekaw kiedy Moskalowi na glowe wejda pilkarze? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeżeli Moskal pozwoli wybierać zawodnikom mecze w których biegają, to znaczy ze nie nadaje sie na trenera. Jeżeli im na to nie pozwoli to mu na głowę nie wejdą, najwyżej usiądą na dłużej. Jeżeli nasi na zachodzie mogą spieprzyć jeden mecz i siedzieć za to rok na ławie to dlaczego w Wiśle ma tak nie być? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
kolege jaro1985 proszę o konkretne argumentowanie.
Hasła a nie argumenty pozostawmy na transparenty |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 25.12.2011 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Do zwolenników Masskanta, powiedzcie mi dlaczego nie prowadził on takiej rotacji składu jaką wprowadził Moskal. Bo powątpiewam żeby komukolwiek w meczu przeciw Twente śniła się wyjściowa 11. Robert trzymał się cały czas jednej grupy zawodników.
Po zwolnieniu coś majaczył o tym, że chciał stawiać na Czekaja ale ten cały czas miał kontuzje, co sam Michał pozostawił bez komentarza. Po drugie. Skąd możecie wiedzieć jaki Moskal ma warsztat i jakie doświadczenie ? Może z poprzedniego klubu ? ^^ Jak dostanie szanse to może mieć wyniki albo może ich nie mieć. A jakby się zatrudniło Hiddinga za 6mln ojro rocznie, skąd możemy wiedzieć, że będzie miał wyniki? A jakby nie miał wyników? Można tak gdybać bez końca. Dajcie popracować Panu Kazimierzowi do końca rundy wiosennej, później ewentualnie zacznijcie się pastwić nad nim i nad osobami które podjęły tę decyzję. Jeden przykład, Rafa Benitez stracił posadę w Liverpoolu poszedł do Interu. Sam miałem nadzieje, że mu się tam powiedzie. Jak się skończyło każdy wie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Tytułem wyjaśnienia. Reprezentuje swoje zdanie, szeregowego, nigdzie niezrzeszonego piknika z sektora E. Forma Wy jest raczej nieadekwatna.
![]()
W mojej ocenie w sensie gospodarczym klub sportowy powinien być znacznie bliżej modelu przedsiębiorstwa rodzinnego, gdzie w cenie jest przywiązanie do firmy i kontynuacja niż korporacji gdzie pracowników wymienia się jak pionki.
Zarówno Stan jak i Maaskant szczerze mówili, nie stać nas na transfery gotówkowe, a kwoty wynagrodzeń, jakie możemy zaoferować są niższe niż w innych polskich klubach. Czyli nie szastamy pieniędzmi. Argument o tym, że mamy pieniądze z LE jest średni. Po pierwsze nie ma ich aż tak dużo, po drugie LE też kosztuje np. zapewne trzeba wypłacić premie dla zawodników. Przez wiele ostatnich lat mieliśmy pieniądze z transferów a pozyskiwaliśmy zawodników za darmo. Tak funkcjonuje nasza S.A (mimo, ze mnie czy innym się to nie podoba) i dlaczego niby to miałoby się zmienić? Myślenie życzeniowe to nie jest najlepsza metoda oceny sytuacji. Do tego dochodzi niezwykle zachęcającą baza treningowa jaką posiadamy (cytat z Maaskanta o kupach na boisku treningowym zapewne poszedł w świat). I na koniec Maaskant i jego pensja do czerwca. Czyli z jednej strony mam doświadczenia dotychczasowej działalności S.A., szczere wypowiedzi dyrektora sportowego o oszczędnościowej polityce, brak bazy, trenera który nie pracuje a trzeba go opłacać a z drugiej wypowiedź jednego czy dwóch anonimowych użytkowników forum, że oto stać nas będzie na „prawdziwego trenera”. Jak myślisz, którą opcje wybiorę, jako prawdopodobną? Gdzie się sprowadził ? W klubie? Masz jakieś dowody na to, cytaty. Moim zdaniem, jeżeli brano pod uwagę opinie kibiców, to jako trzeciorzędny nic nie znaczący argument. Przeczytaj sobie wywiad na głównej, przeczytaj wywiad z Basałajem w sobotnim DP, gdzie opisuje jak została podjęta decyzja. Myślę, że decyzja była wypadkową wielu czynników, od sportowych poprzez marketingowe do finansowych. A, że kibice popierają. Sorry, ale jak mam do wyboru dać szansę rokującemu nadzieje Wiślakowi i danie szansy jakiemuś nonameowi z zagranicy to wybór jest oczywisty. Pomijając wszystko inne, Moskal jak się okaże dobrym trenerem będzie tu długo i pewnie nie najdrożej. Noname zbierze tu doświadczenia i kasę a śmietankę spije inny klub. Jest ryzyko, ale jest też dużo do ugrania.
Moskal jest trenerem, taka jest decyzja. Trzeba go wspierać. Ja się wyłączam z tego tematu, jak Moskal zacznie trenować przyjdzie pora na oceny. Miejmy nadzieję, ze będą pozytywne. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio była mowa że Moskal chce do sztabu jeszcze jednego trenera wiadomo coś więcej
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
widzę ze płacz trwa. Płaczcie. SKWK dalej będziecie robiło swoje a wy będziecie dalej się tu żalic, SKWK robi tyle dla tego klubu ze mają prawo do własnych listów. BA mają prawo podpisywać te listy w imieniu kibiców Wisly Kraków. Wystarczy zobaczyć frekwencję, i kto ją aktualnie robi
. Wstydźcie się panowie z sektorów A i E. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla Panów dopominajacych się trenerów z CV. Kasperczak (2 podejscie), Engel, Liczka, Maaskant. Co łączy tych Panów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Chyba, że wierzycie w trenerów zarabiających ponad milion euro za sezon, albo jeszcze więcej. Oni też zresztą niczego nie gwarantują. Ancelotti do Chelsea nie pasował, a Benitez do Interu. Chcecie trenera z bogatym CV? To czemu nie Kasperczak?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 27.12.2011 o godz. 00:28.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|