zybert77 napisał(a):

|
1. Otrzeźwi prezesów klubów i miejmy nadzieję przestaną się układać z bandytami (z tego co słyszę na Amice już się żegnają z kiełbaskami)
|
Oplucie i wyproszenie z trybuny nawalonego alkoholem gościa jest rzeczywiście czynem cholernie bandyckim...(ironia). Masz jakieś inne informacje n.t. "bandyckich" działań, czy jest to zwykły pustosłów? Czekam na konkrety. Najlepiej w punktach.
Z jednej strony, wy, "tuskowcy" chcecie, żeby kibice sami eliminowali z trybun "czarne owce", z drugiej strony, gdy szef kibiców to robi na stadionie Lecha, zostaje wręcz zajechany przez media.
Zainteresowałem się tematem i z tego co mi wiadomo to firma tego gościa związanego z kibicami była jedną z wielu na stadionie dostarczających "kiełbaski" i przegrała w dwóch pierwszych PRZETARGACH, dopiero w trzecim udało im się wejść na część trybun. Powiedz mi, co w tym złego, że kibice dostarczają na swój stadion żarcie?
zybert77 napisał(a):

|
2. Wymusi przestrzeganie rygorystyczne procedur licencyjnych (z tego co wiemy identyfikacja kibiców nie działa bo tylko kilka klubów ma pełną identyfikację kibiców) a i monitoring na niektórych stadionach jest żałosny.
|
Czekam więc, aż wymienisz tutaj wszystkie kluby z kiepskim monitoringiem, brakiem pełnej identyfikacji kibiców. Konkrety!
zybert77 napisał(a):

|
3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
|
Od przydzielania jednolitych zakazów stadionowych są polskie sądy. A że działają jak działają, to już inna bajka. Nie widzę powodu, żeby widzimisie PZPN czy klubów miało decydować np. o dożywotnich zakazach, od decydowania o tym są niezawisłe instytucje państwowe takie jak sądy.
zybert77 napisał(a):

|
4. Mam nadzieję, że bandyci nie będą już terroryzować normalnych kibiców (zakazy przemieszczania się między sektorami, bicie i plucie normalnych kibiców za wygląd, przepędzanie normalnych kibiców z trybuny bo jakiemuś łysemu się umyślił protest itp. itd.).
|
Konkrety, podaj mecze, konkretne sytuacje, najlepiej ze szczegółami.
zybert77 napisał(a):

|
5. Mam nadzieję, że znikną zorganizowane małpie odgłosy i rasistowskie przyśpiewki. Rasizm i mowa nienawiści powinny być ścigane również na trybunach. Tylko kary to wymuszą.
|
Jak naprawdę myślisz, że wymuszą to tego kary, to jesteś chory. Rasizm nie rodzi się na stadionach, ale w domach i w wczesnych latach szkolnych. Stadiony tylko oddają rzeczywistość CAŁEGO, mało tolerancyjnego kraju jakim jest Polska. Dziwnym trafem tego typu odzywki słychać głównie z sektorów piknikowych, kiedy to milknie doping...
Oczywiście akurat przypadek Cracovii i Wisły jest trochę inny i ma podłoże stricte historyczne i jestem w 100% pewien, że zamknięcie stadionu w tym przypadku kompletnie NIC, a NIC nie zmieni, bo nikt się tego nie przestraszy, nawet jakby mieli na rok zamknąć stadiony - tylko zakamufluje aktualny stan całego kraju w tym względzie.