The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 10:19
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
1. Otrzeźwi prezesów klubów i miejmy nadzieję przestaną się układać z bandytami (z tego co słyszę na Amice już się żegnają z kiełbaskami)
Oplucie i wyproszenie z trybuny nawalonego alkoholem gościa jest rzeczywiście czynem cholernie bandyckim...(ironia). Masz jakieś inne informacje n.t. "bandyckich" działań, czy jest to zwykły pustosłów? Czekam na konkrety. Najlepiej w punktach.

Z jednej strony, wy, "tuskowcy" chcecie, żeby kibice sami eliminowali z trybun "czarne owce", z drugiej strony, gdy szef kibiców to robi na stadionie Lecha, zostaje wręcz zajechany przez media.

Zainteresowałem się tematem i z tego co mi wiadomo to firma tego gościa związanego z kibicami była jedną z wielu na stadionie dostarczających "kiełbaski" i przegrała w dwóch pierwszych PRZETARGACH, dopiero w trzecim udało im się wejść na część trybun. Powiedz mi, co w tym złego, że kibice dostarczają na swój stadion żarcie?

2. Wymusi przestrzeganie rygorystyczne procedur licencyjnych (z tego co wiemy identyfikacja kibiców nie działa bo tylko kilka klubów ma pełną identyfikację kibiców) a i monitoring na niektórych stadionach jest żałosny.
Czekam więc, aż wymienisz tutaj wszystkie kluby z kiepskim monitoringiem, brakiem pełnej identyfikacji kibiców. Konkrety!

3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
Od przydzielania jednolitych zakazów stadionowych są polskie sądy. A że działają jak działają, to już inna bajka. Nie widzę powodu, żeby widzimisie PZPN czy klubów miało decydować np. o dożywotnich zakazach, od decydowania o tym są niezawisłe instytucje państwowe takie jak sądy.

4. Mam nadzieję, że bandyci nie będą już terroryzować normalnych kibiców (zakazy przemieszczania się między sektorami, bicie i plucie normalnych kibiców za wygląd, przepędzanie normalnych kibiców z trybuny bo jakiemuś łysemu się umyślił protest itp. itd.).
Konkrety, podaj mecze, konkretne sytuacje, najlepiej ze szczegółami.

5. Mam nadzieję, że znikną zorganizowane małpie odgłosy i rasistowskie przyśpiewki. Rasizm i mowa nienawiści powinny być ścigane również na trybunach. Tylko kary to wymuszą.

Jak naprawdę myślisz, że wymuszą to tego kary, to jesteś chory. Rasizm nie rodzi się na stadionach, ale w domach i w wczesnych latach szkolnych. Stadiony tylko oddają rzeczywistość CAŁEGO, mało tolerancyjnego kraju jakim jest Polska. Dziwnym trafem tego typu odzywki słychać głównie z sektorów piknikowych, kiedy to milknie doping...

Oczywiście akurat przypadek Cracovii i Wisły jest trochę inny i ma podłoże stricte historyczne i jestem w 100% pewien, że zamknięcie stadionu w tym przypadku kompletnie NIC, a NIC nie zmieni, bo nikt się tego nie przestraszy, nawet jakby mieli na rok zamknąć stadiony - tylko zakamufluje aktualny stan całego kraju w tym względzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów