The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 11:22
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Nie na zasadzie widzi mi się, ale na zasadzie wzajemnego respektowania zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach w Polsce oraz zorganizowanych wyjazdów zagranicznych. S. nie powinno być na żadnym meczu w Polsce, ponieważ złamał prawo i ma odwieszony zakaz stadionowy. Guzik mnie obchodzi, że został nim nagrodzony na innych rozgrywkach, ponieważ nikt nie gwarantuje że jeśli dał piłkarzowi w zęby na meczu ekstraklasy to nie zrobi tego na innym meczu (niezależnie od tego kto go będzie organizował).

Uważasz, że S. nie miał żadnego udziału w organizowaniu dopingu i zachowaniu kibiców Legii na PP? Uważasz, że kibole przypadkowo ruszyli z miejsc i ostatni karny, który był wykonywany z bandą wiszących tuż za plecami bramkarza kibolami - jest normalny? Uważasz, że to nie miało żadnego wpływu na bramkarza i wynik meczu?
Pewnie, że miał. Stał na płocie i nawoływał przez megafon do powrotu na sektory... No ale ty pewie wiesz lepiej, bo ja stałem kilka metrów od niego, a ty oglądałeś mecz w telewizji. Jednym z zatrzymanych z Legii jest rzecznik SKLW, który posiadał przepustkę do przebywania na murawie i zaganiał wszystkich na trybuny.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 11:23
Donki napisał(a):Wyświetl post
Człowieku czyli Ty twierdzisz, że to przez Starucha kibice wbiegli na boisko ? hahah
Staruch prowadził doping i miał do tego prawo !
Kibice wbiegli z powodu ogólnego przyzwolenia na kibolstwo - właśnie to się powinno zmienić.

Staruch ma zakaz stadionowy, który powinien być respektowany na wszystkich stadionach - właśnie to się powinno zmienić.

Mam nadzieję, że kiedyś to zrozumiesz
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 11:25
nie chodzi o to co ja miałem na sobie na - jak to nazywasz wycieczce do Rzymu.

Chodziło mi o to, że tam w normalny niemeczowy dzień kibic Romy może chodzić po mieście w szaliku swojego klubu i jakoś z Ci Lazio z siekierami go nie gonią. I vice versa. Właśnie to widziałem tam na mieście i kiedyś być może będzie mi to dane zobaczyć w Krakowie.
O ilu ludziach w Krakowie możesz powiedzieć, że bezpiecznie chodzą po mieście w szaliku i nic im nie grozi?

Przepraszam linku nie mogę otworzyć, bo skaner korporacyjny go wycina. Może w domu po pracy zerknę.
Nie byłem w Rzymie, więc cięzko mi oceniać. Ale na prawdę trudno mi uwierzyć, że na co dzień chodzą sobie koło siebie w barwach a w weekend leją się między soba jak na tym filmiku, który Ci wkleiłem

Cytat:
Nie na zasadzie widzi mi się, ale na zasadzie wzajemnego respektowania zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach w Polsce oraz zorganizowanych wyjazdów zagranicznych. S. nie powinno być na żadnym meczu w Polsce, ponieważ złamał prawo i ma odwieszony zakaz stadionowy. Guzik mnie obchodzi, że został nim nagrodzony na innych rozgrywkach, ponieważ nikt nie gwarantuje że jeśli dał piłkarzowi w zęby na meczu ekstraklasy to nie zrobi tego na innym meczu (niezależnie od tego kto go będzie organizował).
To miej pretensje do PZPN, który ma takie a nie inne przepisy. Zorganizował finał na kurniku w podzięcie za głosy prezesa tamtejszego okręgowego związku piłki nożnej, a teraz tradycyjnie udaje niewinnego i obwinia wszystkich dookoła włącznie z policją.
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 11:26
nie chodzi o to co ja miałem na sobie na - jak to nazywasz wycieczce do Rzymu.

Chodziło mi o to, że tam w normalny niemeczowy dzień kibic Romy może chodzić po mieście w szaliku swojego klubu i jakoś z Ci Lazio z siekierami go nie gonią. I vice versa. Właśnie to widziałem tam na mieście i kiedyś być może będzie mi to dane zobaczyć w Krakowie.
O ilu ludziach w Krakowie możesz powiedzieć, że bezpiecznie chodzą po mieście w szaliku i nic im nie grozi?

Przepraszam linku nie mogę otworzyć, bo skaner korporacyjny go wycina. Może w domu po pracy zerknę.
Zrozum że cenrum Rzymu należy do Romy więc spokojnie można tam chodzić w barwach Romy, a np w Bronowicach możesz chodzić w barwach Wisły.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.05.2011, 11:27
Kibice wbiegli z powodu ogólnego przyzwolenia na kibolstwo - właśnie to się powinno zmienić.

Staruch ma zakaz stadionowy, który powinien być respektowany na wszystkich stadionach - właśnie to się powinno zmienić.

Mam nadzieję, że kiedyś to zrozumiesz

Wiesz na jakie mecze Staruch mial zakaz? Widac nie wiesz wiec na cholere sie udzielasz? Nie mial zakazu wiec sobie na meczu byl i mial do tego prawo. Dostal pozwolenie bo mial do tego prawo. Wlasnie gdyby mu nie wydali biletu to by to prawo zlamali. Polecial gosc ktory respektuje prawo bo chodzilo o Starucha? Macie swoje Panstwo Prawa i Donka z kolesiami.

Widze najwieksi znawcy i gieroje gowno wiedza a sie wypowiadaja jak fachowcy.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.05.2011 o godz. 11:29.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:29
W Rzymie to jednak jest bezpiecznie, nie to co w zaściankowym Krakowie:
http://www.igol.pl/article,10744.html
http://www.manusite.pl/index.php?co=...nosci&id=16632
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 11:29

Uważasz, że S. nie miał żadnego udziału w organizowaniu dopingu i zachowaniu kibiców Legii na PP? Uważasz, że kibole przypadkowo ruszyli z miejsc i ostatni karny, który był wykonywany z bandą wiszących tuż za plecami bramkarza kibolami - jest normalny? Uważasz, że to nie miało żadnego wpływu na bramkarza i wynik meczu?
Uważam, że jeśli nie miał zakazu na PP to miał pełne prawo uczestniczyć w sportowej imprezie masowej potocznie zwanej meczem. Tak, właśnie tak ... skoro tak chętnie się powołujesz na praworządność to nie bądź hipokrytą i zauważ, że prawo mu taką możliwość dawało i z niej skorzystał.

Uważam że S miał wielki udział w organizowaniu dopingu na PP co nie jest przecież jeszcze zakazane. Jeszcze można na meczach głośno krzyczeć, z wpisów osób będących na meczu dowiedziałem się też, że nawoływał do powrotu na trybuny.

Uważam że wbiegli na murawę za wcześnie, ale pamiętam tego typu świętowania u nas, gdzie też wszyscy stali już przy liniach bocznych. Jedynie w tej kwestii mogę się z Tobą połowicznie zgodzić. W każdej innej wolałbym abyś wcześniej dokładnie zapoznał się z tematem o jakim piszesz, dotarł do faktów.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:30
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, że miał. Stał na płocie i nawoływał przez megafon do powrotu na sektory... No ale ty pewie wiesz lepiej, bo ja stałem kilka metrów od niego, a ty oglądałeś mecz w telewizji. Jednym z zatrzymanych z Legii jest rzecznik SKLW, który posiadał przepustkę do przebywania na murawie i zaganiał wszystkich na trybuny.
Wg. prawa Starucha na tym meczu nie powinno być (ma zakaz stadionowy).

Jak widać nawet ludzie wysoko postawieni w SKLW mają zerowy wpływ na to jak się zachowuje kibolstwo.
Co pokazuje, że dotychczasowa droga tzw. współpracy nie zdaje egzaminu. Czas na respektowanie prawa.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.05.2011, 11:31

Jak widać nawet ludzie wysoko postawieni w SKLW mają zerowy wpływ na to jak się zachowuje kibolstwo.
Co pokazuje, że dotychczasowa droga tzw. współpracy nie zdaje egzaminu. Czas na respektowanie prawa.

Rece opadaja... Wg prawa MIAL PRAWO BYC NA MECZU. Czy Ty w ogole wiesz o czym piszesz? Pograzasz sie z kazdym postem i brniesz w ignorancji.

Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:33

Właśnie wszystko się rozbija o to, że według prawa miał prawo być na tym meczu. Zgodnie z przepisami, zgodnie z prawem!
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:36
Cóż mogę więcej powiedzieć. Byłem i widziałem i kibiców Romy w szalach i kibiców Lazio w szalach.
Kwestie terytorialne nie mają znaczenia, człowiek bezpieczny powienien być wszędzie.

Mam pretensję do PZPN - wyraziłem je w pkt. 3 wcześniejszego postu.
Niestety rak toczy całe środowisko piłkarskie (nie wyłączając kibiców), stąd moje przyzwolenie na środki nadzwyczajne
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:36

Skoro ich zamykają za przebywanie na murawie w sytuacji, gdy mają do tego prawo to co by było jakby siłą kogoś zmuszali do powrotu na trybuny?
E: z mojej strony koniec.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.05.2011, 11:40
Cytat:
Czy Ty czytasz co się do Ciebie pisze? Już Ci kilka osób wytłumaczyło, że ten zakaz nie obejmuje, wg. prawa, Pucharu Polski. Zabronić mu sprzedaży biletu mógł jakimś psim swędem PZPN - przy okazji samemu łamiąc prawo (art. z kodeksu wykroczeń o dyskryminacji konsumenckiej - czyli nieuzasadnionej odmowie sprzedaży lub świadczenia usługi. No chyba, że by uzasadnili, ale to na dwoje babka wróżyła). Tylko, że PZPN nie lubi się brudzić niepopularnymi decyzjami, bo oni bardzo dbają o imidż - już abstrahuję od tego, że taki zakaz sprzedaży to byłaby głupota.

Cytat:
A co takiego kibolstwo Legii zrobiło, że na SKLW najeżdżasz? Wbiegli na murawę, rozebrali zawodników, poskakali, pomachali rękami, zeszli z murawy. Z jedna osoba rzuciła grudką murawy w kask policjantowi, ktoś przewrócił wiadro z wodą.

Media tak uwielbiają pisać o tym, jak to "kibice Legii wbiegli na murawę" a potem "kibole zdewastowali stadion" już nie wspominając za bardzo o tym, że kibiców Legii tam za bardzo nie było. A potem ktoś taki jak Ty pisze, że "SKLW nie upilnowało". No faktycznie hańba i zdrada o poranku, wbiegli na murawę, a potem z niej zeszli, zbrodniarze.

Weź znajdź mi chociaż jedno ujęcie, jedno zdjęcie, jeden filmik, na którym kibole Legii robią burdę na stadionie w Bydgoszczy.

EDIT:

Cytat:
Proponuje wszystkim wcisnąć przycisk ignoruj pod jego avatarem.
Słusznie. Ja już dodałem. Chryste, co za ułom.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 13.05.2011 o godz. 11:45.
Legionista
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:40
Ma zakaz stadionowy, więc na mecze nie powinien chodzić. Kropka.
Guzik mnie obchodzi, że dostał go w innych rozgrywkach.

Powtórzę - nikt nie zabrania organizatorom meczów w Polsce wymieniać się informacjami o zakazach stadionowych.
To, że S. (z pomocą policjanta) się tam dostał nie jest sytuacją normalną i nie pownno być akceptowane
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 11:42
Cóż mogę więcej powiedzieć. Byłem i widziałem i kibiców Romy w szalach i kibiców Lazio w szalach.
Kwestie terytorialne nie mają znaczenia, człowiek bezpieczny powienien być wszędzie.
Ale nie koniecznie wrócił w tych barwach do domu. Kwestie terytorialne mają ogromne znaczenie.
Gdyby człowiek bezpiecznie był wszędzie to na świecie panował by pokój(Tobie to trzeba prostymi środkami tłumaczyć choć nawet one nie pomagają)
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2011, 11:49
Niestety ale protest polegający na braku dopingu czy też opuszczaniu stadionów kompletnie nic nie da. Co więcej Tuskomatoły będą się jeszcze cieszyć, że jest cicho. Protest musiałby się przenieść na ulice miast. (oczywiście nie chodzi mi o jakieś rozróby) Inne wyjście to upadek tego skompromitowanego rządu i zmiana na inny.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:51
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wiesz na jakie mecze Staruch mial zakaz? Widac nie wiesz wiec na cholere sie udzielasz? Nie mial zakazu wiec sobie na meczu byl i mial do tego prawo. Dostal pozwolenie bo mial do tego prawo. Wlasnie gdyby mu nie wydali biletu to by to prawo zlamali. Polecial gosc ktory respektuje prawo bo chodzilo o Starucha? Macie swoje Panstwo Prawa i Donka z kolesiami.

Widze najwieksi znawcy i gieroje gowno wiedza a sie wypowiadaja jak fachowcy.
- Nie wpuszczając pana Staruchowicza na mecz Pucharu Polski PZPN mógłby narazić się na zarzut dyskryminacji. Ale w tych okolicznościach, nie jestem pewien, czy pan Staruchowicz wygrałby taką sprawę przed sądem. Mam co do tego spore wątpliwości - uważa mecenas Piotr Paduszyński.

oraz link: http://www.sport.pl/pilka/1,65045,95...a__ale___.html
Chociaż pewnie zaraz usłyszę, że skoro na Wybiórczej to musi być nieprawda

Powtórzę - nikt nie zabrania wymieniać się i respektować wzajemnie zakazy stadionowe.
Mam nadzieję, że lenistwo i tumiwisizm organizatorów rozgrywek piłkarskich w Polsce się niedługo skończy
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2011, 11:51
Cytat:
Guzik cie obchodzi wyrok sadu , ale prawo powinno byc przestrzegane

Oczywiscie nie ma zadnego znaczenia , ze Staruch nic zlego na tym meczu nie robił . Nie miał się tam prawa(akurat w tym przypadku jak najbardziej miał)pojawić i już.
Pozytywizm pełną gębą . Jak Ci prawnie nakażą urąbać sobie prawą rękę , to tak zrobisz.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.05.2011 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 11:54
Protest to protest i nie możemy się wyłamywać, choć ja bym wolał, żeby na takim meczu doping był.
Trzeba jechać po rządzących i pzpn...W C+ na pewno będą z tego powodu płakać i zostanie to zauważone. Wisłę można dopingować w przerwie, przed meczem i po nim... Nie wiem jakie są możliwości wniesienia oprawy, która miała być na Lechu? Szczerze mówiąc mam gdzieś to co "każe" klub... Oprawa powinna zostać zaprezentowana, a jak zamkną stadion to przyjdziemy pod.
Odpowiedz cytując
opt
Member

Od: 11.2010

Stary 13.05.2011, 11:59
Jeśli ktoś dostanie sądowy zakaz zbliżania się do osoby XYZ, to nie znaczy że nie może iść kupić bułek i zbliżyć się do kasjerki.

Koniec tematu, a prowokator ląduje na liście ignorowanych.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 12:01
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Guzik cie obchodzi wyrok sadu , ale prawo powinno byc przestrzegane

Oczywiscie nie ma zadnego znaczenia , ze Staruch nic zlego na tym meczu nie robił . Nie miał się tam prawa(akurat w tym przypadku jak najbardziej miał)pojawić i już.
Pozytywizm pełną gębą . Jak Ci prawnie nakażą urąbać sobie prawą rękę , to tak zrobisz.
napiszę tak żebyś zrozumiał. W sprawie Pana S. nie ma wyroku sądu, obowiązuje zakaz stadionowy wydany przez klub. Organizatorzy (w tym PZPN) meczów powinni się wymieniać informacjami o zakazach stadionowych i je wzajemnie respektować, bo nikt nie zagwarantuje, że Pan S. nie zaszczyci kolejnego człowieka strzałem w zęby na innych rozgrywkach skoro już to raz zrobił.
Przebywanie na meczu wbrew zakazowi stadionowemu jest złamaniem regulaminu obiektu - a przez to złamaniem obowiązującego prawa. Czy Wam się to podoba, czy nie.

Tumiwisizm i lenistwo klubów i PZPN mam nadzieję się skończy, bo wpuszczanie na stadion osób karanych zakazem stadionowym jest proszeniem się o kłopoty
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 13.05.2011, 12:05
Zakaz stadionowy może orzec jedynie Sąd ... nie ma wyroku więc S może bywać. Prościej już na pewno się nie da. Zakaz klubowy to nie to samo co zakaz stadionowy!
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 12:08
legion18 napisał(a):Wyświetl post
W Rzymie to jednak jest bezpiecznie, nie to co w zaściankowym Krakowie:
http://www.igol.pl/article,10744.html
http://www.manusite.pl/index.php?co=...nosci&id=16632
Byłeś wtedy ze mną w Rzymie? Nie przypominam sobie żebyś tam był razem z nami - więc nie komentuj.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.05.2011, 12:09
Cytat:
Mowilem Wam nie dyskutowac z prowokatorami. Jak taki "kibic" ma byc przeciwko Tuskowi skoro on nawet nie potrafi a raczej nie chce zrozumiec ze Staruch zakaz mial tylko na Ekstraklase a na PP nie. To sa ludzie zmanipulowani przez media, oni sa zahipnotyzowani. CO bys nie powiedzial to on na to sra i dalej swoje. Jasno wynika z zacytowanego fragmentu ze do takiego kogos nie dotrze sie nawet najparwdziwsza prawda, to jest kibol Tuska i wyborca PO ktory ma swoja jedyna sluszna prawde. I nie chodzi tutaj o wycieczki polityczne, mozna byc za PO za PiSem ale jesli ktos jest tak za dana partia ze zaklamuje rzeczywistosc to cos juz jest nie tak. Wtedy mamy doczynienia z kibolem politycznym, z ktorym sie nie dogadasz.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 12:10
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nie byłem w Rzymie, więc cięzko mi oceniać. Ale na prawdę trudno mi uwierzyć, że na co dzień chodzą sobie koło siebie w barwach a w weekend leją się między soba jak na tym filmiku, który Ci wkleiłem

To miej pretensje do PZPN, który ma takie a nie inne przepisy. Zorganizował finał na kurniku w podzięcie za głosy prezesa tamtejszego okręgowego związku piłki nożnej, a teraz tradycyjnie udaje niewinnego i obwinia wszystkich dookoła włącznie z policją.
Jeszcze raz to wkleję: (do ....a znudzenia)
2010

2011

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.05.2011, 12:15
zybert i crazykaro do ignorowanych i wreszcie mi przestało ciśnienie skakać dzisiaj - to był dobry pomysł.

Studio ma rację, mimo że Poznaniak, już od ok. miliona stron mu (zybertowi) się tłumaczy do znudzenia na wszelkie logiczne sposoby, co i jak, a koleś sam sobie zaprzecza. Rozumiem, że można się nie zgadzać z tym bojkotem, ale kolesia, który nie rozumie, co się do niego mówi, po prostu olejcie.

A co do bojkotu, to apeluję o spokój przynajmniej do oficjalnej decyzji Stowarzyszenia dot. dopingu.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
kreseq
Warszawiak

Stary 13.05.2011, 12:21
Skwitujmy to tak... : http://www.youtube.com/watch?v=6H6yaALap-Y

Dziekuje, pozdrawiam

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.05.2011, 12:35
A ja tak apropo rac.
Czego my oczekujemy od rządu czy kogokolwiek (nie wiem dokładnie kto zabrania) skoro nie umiemy się tym posługiwać?
No niestety, ale jak mamy mieć pozwolenie na race w trakcie meczy jak jacyś debile nimi rzucają na boisko czy po trybunach? Nie chcę nikogo obrazić, ale nie wiem jak można inaczej nazwać ludzi, którzy się rzucają czymkolwiek innym niż śnieżki w zimie... -,-

Ja jestem jak najbardziej za racami, bo to zawsze urozmaica oprawę, daje piękny efekt, ale niech się za to biorą osoby normalne! Do szału mnie to doprowadza, że te osoby, które uważają race za bezpieczne i walczą o nie pokazują zaraz, że jest zupełnie inaczej.

Potrafi mi ktoś wytłumaczyć tę sprawę?
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.05.2011, 12:37
podałem przykładowo Lech / Wisła / Legia.

Wisła jest nie ważna - ważne jest dla Was żeby kibole dalej rządzili stadionami...

powiedźcie to wprost, ale nie uprawiajcie hipokryzji, że" tusk, prawa człowieka, itp...."
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 13.05.2011, 12:40
masterlag napisał(a):Wyświetl post
A ja tak apropo rac.
Czego my oczekujemy od rządu czy kogokolwiek (nie wiem dokładnie kto zabrania) skoro nie umiemy się tym posługiwać?
No niestety, ale jak mamy mieć pozwolenie na race w trakcie meczy jak jacyś debile nimi rzucają na boisko czy po trybunach? Nie chcę nikogo obrazić, ale nie wiem jak można inaczej nazwać ludzi, którzy się rzucają czymkolwiek innym niż śnieżki w zimie... -,-

Ja jestem jak najbardziej za racami, bo to zawsze urozmaica oprawę, daje piękny efekt, ale niech się za to biorą osoby normalne! Do szału mnie to doprowadza, że te osoby, które uważają race za bezpieczne i walczą o nie pokazują zaraz, że jest zupełnie inaczej.

Potrafi mi ktoś wytłumaczyć tę sprawę?
Przecież race nie sią jakiś głównym tematem walki, ba, wogóle nie są tematem. Ale jak już, to organizacje kibicowskie chcą aby były zalegalizowane na zasadzie odpalania przez przeszkolone osoby. Nie miałyby zakrytych twarzy więc nie ryzykowaliby rzucenia na boisko. Teraz skoro się muszą przebierać, i maskować to niektórzy mogą pomyśleć, że i tak nie poniosą odpowiedzialności więc im nie zależy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów