silver03 napisał(a):

Wiosenna kadra Wisły 2012/13: Miśkiewicz, Pareiko - Bunoza, Burliga, Chavez, Czekaj, Głowacki, Jovanović, Jaliens - Chrapek, Garguła, Iliev, Kosowski, Małecki, Sarki, Sobolewski - Boguski, Genkov, Sikorski.
Analizując ilość meczy można stwierdzić, że 11 meczowa zazwyczaj wyglądała tak: Pareiko - Burliga, Głowacki, Chavez/Jovanović, Bunoza - Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki, Kosowski/Sarki - Genkov
Trener Kulawik.
Jakoś drastycznie zmienił się potencjał wymienionej 11 z obecną? Nie wydaje mi się, uważam, że są porównywalne. Obrona niemal identyczna, a w sezonie Kulawika to było sito. Pomoc: świetny Sobolewski i Wilk, który gra obecnie w II lidze hiszpańskiej, czyli parę poziomów wyżej niż Polska ekstraklasa, Małecki, którego wówczas jeszcze Smuda nie "zajechał", Kosowski z najlepszą wrzutką w lidze, no i piłkarze z "dzisiaj" Sarki i Garguła, Chrapek czekał na ławce rezerwowych. Genkov w napadzie to raczej nie Sikorski, a w obwodzie czekał król strzelców Serbskiej ligi, nie powiesz mi, że nie można było go wykorzystać w ataku, gracz uznawany był za najlepszego dryblera w lidze i technika. Takie są fakty, a nie gdybania.
Skończyliśmy sezon z bilansem: 7 miejsca, 38 pkt., 10-8-12, 28 strzelonych 35 straconych.
|
Sam chciałem coś takiego napisać ale mnie ubiegłeś
Wystarczy zobaczyć jak grała defensywa Burliga, Głowacki, Jovanović, Bunoza za Smudy a jak za Kulawika tu też będziesz się spierał, że Smuda ma lepszych graczy?
Jak gigantyczny skok jakościowy zaliczył Garguła? Pomoc która daje sobie radę ze Stjepanoviciem zamiast Sobola to też coś znaczy?
Brożek wracał do nas sfrustrowany i jakoś nie wydaję mi się, żeby strzelał te bramki gdyby nie skok jakościowy Chrapka czy Garguły?