|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dokładnie ,a jako zasmażka,"idealny" Kocian przegrywa z Piastem u siebie 0:2.....
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
ale pierdoły opowiadacie...
Gra zespołowa się wam nie podoba? Oglądnijcie powtórkę całej akcji na 2:1. I to nie Smuda zmienił Gargułę po I połowie. Co do Stilicia - to nie pierwszy jego gol z wolnego w końcówce (vide w meczu z nami z hmmm... 2009?). ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Smuda dostał P. Brożka (11 bramek + 6 asyst) oraz Gueriera (6 bramek z wczorajszym golem). Kulawik i Moskal ich nie mieli. Nie mieli tez Stlica, który strzałem życia uratował Smudzie wczoraj historię do opowiadania bajek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A ten Stilic to znalazł się w Wiśle bo
To wiosną najlepszy nasz piłkarz - z 6 bramek strzelił 2 + 2 asysty, + udział przy jednej. Nie przyszedł dla Bednarza i marnej kasy, tylko w dużej mierze dla Smudy. Tego marnego trenera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ja już nie wiem kogo to jest forum jak czytam po Naszych wygranych meczach.
Fascynuje mnie też fakt, że wszyscy Ci wielcy kibice Wisły oglądają te mecz zupełnie bez emocji, żeby dosłownie zaraz po meczu wyciągnąć nieomylne wnioski co do Naszej fatalnej i fuksiarskiej gry. Macie tam jakieś programy od Ekstraklasy, że macie wszystkie statystyki i rozpis każdego gracza? Bo kurde, ja jak oglądam te mecze to emocje zaburzają mi takie analityczne podejście. Bo jak mecz jest mi obojętny to wtedy nie ma z tym problemu, ale w meczach Wisły jakoś nie wychodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dobrze, że nam brakuje tylko jednego punktu do utrzymania. Zostało jeszcze kilka gier. Jetem pewny ze dzięki geniuszowi Smudy go zdobędziemy. Zastanawia mnie tylko gdzie był Smuda w pierwszej połowie? Może ten dramat, który prezentowali nasi to część fortelu? Ach ten Franciszek....
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.03.2014 o godz. 10:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Fantastyczne są niektóre posty.
Wisła remisuje w, delikatnie rzecz ujmując, trudnych okolicznościach, mobilizuje się w 2 połowie właściwie przegranego meczu, strzela dwie bramki w dziesiątkę i jeszcze niektórzy są niezadowoleni. Tragedia. Nie podobać się może chyba tylko tym, co to "prorokowali" załamanie drużyny w związku z konfliktem z kibicami. A tu taki numer ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po oglądaniu Wisły za Probierza i Kulawika dzisiejszą Wisłę traktuję jak długo oczekiwany prezent gwiazdkowy, jak niezły cymesik. I chociaż z Ruchem przegrali, to jednak dało się to oglądać... Jak nas Jaga goliła to też dało się to oglądać... Jak Zawisza nas zjadł, to też nie uciekałem od telewizora. I za to dziękuję Smudzie, poprzednie dwa sezony nauczyły mnie pokory. A niektórzy to jeszcze żyją sezonami z Żurawiem, Frankiem, Uche, Szymkiem, Kosą, stąd ten dysonans między kibicami chyba.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
aha i rozumiem że tylko tych dwóch trenerów jest na swiecie i dwa kluby do których mógł isc Stilic. nawet jeśli jest tak jak mówisz i rzeczywiscie pierwszym wyborek Semira byl Lech, to nie podważalnym faktem jest to że gdyby nie Smuda Bośniak nigdy by do Wisly nie trafił. no chyba żę Kula przekonalby go żeby przyszedl do nas za jedną ze swoich stylowych kurteczek. teraz czekam aż zaczniesz wymyślać swoje historyjki z pogranicza baśni i Sci-fi forumowy Stasiu Lem. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten sam wirtuoz w 10 kolejce,zremisował z nami u siebie...... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Czy to zasługa męskiej rozmowy w szatni, czy po prostu zwykły fart, zdobyte punkty lecą na konto trenera. Jednak trzeba przyznać, że chłopaki są po prostu zajechani motorycznie. PS: Przestańcie porównywać drużyny Kulawika i Smudy, teraz mamy dużo lepszą drużynę i takie są fakty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat Kulawika nie dotyczy bo to są gdybania, Stilić grał wtedy chyba na Ukrainie i nie było tematu. Więc since-fiction z Kulawikiem i Stilicem sam wymyśliłeś, ja pisałem o FAKTACH. Cytat:
W drugiej połowie to przycisnęliśmy w 85 min, a do tego czasu nie pierdnęlismy, bramka nieuznana była bo był spalony. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z niedysponownym Brożkiem bez Głowackiego,Burligi,z przemeblowaną obroną.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prawda jest taka że patrzać na naszą kadre (jedenastka jako taka jeszcze jest silna chodzi mi o całą szeroką kadre), to Smuda robi wyniki ponad stan(jak narazie) i tylko głupi i ignorant może tego nie zauważyć
Ostatnio edytowane przez wiertar : 17.03.2014 o godz. 13:04.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Bo Ty doskonale wesz ile Mały dostaje w Pogoni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiem tyle samo co ty, podobno, podkreslam podobno zarabia najwiecej w druzynie i jestem w stanie w to uwierzyć
pozatym nie schodzmy z tematu rozmowy. Pogoń napewno w tym momencie bylo by stac żeby Stilicowi zaproponować lepszy kontrakt niz u nas ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tylko osobisty urok Smudy spowodował, że u Stilica ponownie odżyły uczucia i pojawił się w ....Poznaniu, gdzie dostał prztyczka w nos i wtedy przypomniał sobie o Smudzie. He, he, he. Za dużo filmów since - fiction się naogladałeś. Było by tak gdyby i Kulawik i Stilic wystąpili w filmie "Powrót do przeszłości" to nawet Stilic by się u Moskala załapał ![]() Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 17.03.2014 o godz. 13:11.
|
||
|
|
Moderator
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja bym napisał że mamy lepszy zespół a nie drużynę. Zespół bo ktoś ich przekonał że można i warto. Bo ktoś ich zmusił do za...lania na obozach tak że niektórzy rzygali ze zmęczenia. Bo skończyły się układy trenersko towarzyskie , bo podziękowaliśmy zawodnikom którzy mieli więcej do powiedzenia niż trenerzy.
Czy Brożki, Stilic przychodzili do nas jako gwiazdy swoich zespołów. Nie wracali po fatalnych występach w poprzednich klubach i nikt nie wiedział co z nich będzie. Jak grał Garguła, kto przestawił Bunozę przy kim rozkwitł Chrapek przy kim nawet Burliga coś zaczął grać. Ludzie miejcie choć za grosz przyzwoitości i przynajmniej milczcie jak nie możecie przyznać racji ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc odłóżmy w kapcie bajki o miłości. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Wydaje się, że już wszyscy wiedzą jaki masz stosunek do Smudy. Nie możesz po prostu zaakceptować, że ktoś może mieć inne zdanie od Ciebie? Nie musisz odpowiadać...
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 17.03.2014 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ akceptuję, tylko punktuję bzdury i mity, które sie pojawiają w związku z tym. Tak jak ten, że Smuda gra tym samym zespołem co Moskal czy Kulawik. Wielu ma po prostu sklerozę i wystarczy porównać drużynę z czasów Moskala czy Kulawika i tą, którą ma Smuda by dostrzec, że poza jednostkowynmi przypadkami ma zupełnie inny zespół, wg. mnie lepszy. Więc pisanie, ze rzekomo on coś zrobił jest bez sensu. Zrobił by gdyby grał tymi samymi ludźmi i wtedy można by było porównywać z poprzednikami.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 17.03.2014 o godz. 13:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Sam krytykowalem Zarzad jak kontraktowali Smude. Ale jak to mowia "Po owocach ich poznacie".
A dzis Smuda broni sie wynikami. reszta to pitolenie. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co by Smuda zrobił z tym zespołem co miał Moskal i Kulawik ? Na pewno by się go wystraszyli, kiedy mieli po kilka miesięcy do konca kontraktu . I z mojej strony też tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiosenna kadra Wisły 2012/13: Miśkiewicz, Pareiko - Bunoza, Burliga, Chavez, Czekaj, Głowacki, Jovanović, Jaliens - Chrapek, Garguła, Iliev, Kosowski, Małecki, Sarki, Sobolewski - Boguski, Genkov, Sikorski.
Analizując ilość meczy można stwierdzić, że 11 meczowa zazwyczaj wyglądała tak: Pareiko - Burliga, Głowacki, Chavez/Jovanović, Bunoza - Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki, Kosowski/Sarki - Genkov Trener Kulawik. Jakoś drastycznie zmienił się potencjał wymienionej 11 z obecną? Nie wydaje mi się, uważam, że są porównywalne. Obrona niemal identyczna, a w sezonie Kulawika to było sito. Pomoc: świetny Sobolewski i Wilk, który gra obecnie w II lidze hiszpańskiej, czyli parę poziomów wyżej niż Polska ekstraklasa, Małecki, którego wówczas jeszcze Smuda nie "zajechał", Kosowski z najlepszą wrzutką w lidze, no i piłkarze z "dzisiaj" Sarki i Garguła, Chrapek czekał na ławce rezerwowych. Genkov w napadzie to raczej nie Sikorski, a w obwodzie czekał król strzelców Serbskiej ligi, nie powiesz mi, że nie można było go wykorzystać w ataku, gracz uznawany był za najlepszego dryblera w lidze i technika. Takie są fakty, a nie gdybania. Skończyliśmy sezon z bilansem: 7 miejsca, 38 pkt., 10-8-12, 28 strzelonych 35 straconych.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 17.03.2014 o godz. 14:31.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|