|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie Kula jest bohaterem tematu tylko Smuda. Kula odbudował mentalnie zespół po dywersji Probierza i tylko dlatego Smuda od razu miał wyniki. Tylko tyle i aż tyle. Jeżeli myślisz że wicelidera jest w stanie zmotywować perspektywa zapewnienia sobie ósmego miejsca to wybacz. Smuda motywował od początku straszeniem degradacją. Choć nikt zdrowy na umyśle poważnie tego nie traktował. Dlatego kiedy po 20 meczach na drugim miejscu znowu zaczął pieprzyć o utrzymaniu to już było przegięcie pały.
Kto ci powiedział że Kula to świetny trener? Kula to były kapitan Wisły zawodnik, który w klubie rozegrał kilkanaście sezonów, wszyscy o tym wiedzą dlatego przysługuje mu prawo od zawodników wymagać odpowiedniej postawy na boisku. Ten fakt wykorzystał zlepiając potłuczony przez Probierza w drobny mak wazon. Z którego teraz Smuda próbuje spijać śmietankę. Wykorzystując takich jak Ty laików. Mimo ze śmietanki przecież jeszcze żadnej nie ma, no chyba, że utrzymanie za taką uważasz. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Twoje wypowiedzi są w takim tonie.
Sprostuje jeszcze raz, po 20 meczach Smuda nie pieprzył o utrzymaniu tylko o brakujących 3 pkt. aby zostać w ósemce. Było to całe jedno zdanie, któremu ty będziesz zapewne poświęcał uwagę przez najbliższe 3 sezony. EDIT//
![]()
Ostatnio edytowane przez silver03 : 18.03.2014 o godz. 11:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Post powyżej dowodzi jedynie, że walka o utrzymanie to wizja krawaciarzy... osnuta na wyprzedaży składu i katastroficznych prognozach z końca poprzedniego sezonu. Tylko Smuda bierze ją poważnie do dzisiaj.
Odpowiedź Głowy na sugestie krawaciarza z weszło, "a co można innego powiedzieć" mówi wszystko. --------------- W jakim tonie? Tomasz Kulawik to gość, który zawsze był ambitny i zdyscyplinowany, dlatego te kilka miesięcy, które spędził na trenerskiej ławce przed Smudą zaowocowały stworzeniem drużyny, której za poprzednika nie było, a bez której Smuda mógłby sobie podłubać w nosie. Bo bez niej reakcją na "grozi nam spadek" byłaby ucieczka. Tak trudno to zrozumieć? Było to jedno zdanie które wszystko mówi o Smudzie. Ile punktów zdobyliśmy od czasu kiedy to jedno zdanie wypowiedział? Mamy już te trzy upragnione czy nie? Widzisz, nie mamy. A to dużo zmienia w ocenie tego "jednego zdania". Oczywiście, że nie. Bo jest wtedy traktowany tak jak był traktowany Probierz. Trener albo nauczy grać skutecznie, co nie jest łatwe, albo braki będzie chciał narobić zaangażowaniem zawodników, do czego potrzeba mu autorytetu. Pojmujesz?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.03.2014 o godz. 12:13.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
, Szewczyk byliby w stanie wywalczyć sobie miejsce w podstawowych składach takich drużyn jak Widzew czy Podbeskidzie - oczywiście można tylko gdybać ale jestem przekonany ,że nikt z tego forum nie postawiłby kasy za to . Więc dywagacje o tym czy mamy mocny skład czy słaby są bez sensu , tak samo czy poprzednicy Smudy mieli mocniejszy skład- mieli w zespole więcej klasowych piłkarzy ale też mieli więcej kontuzji , gorszą atmosferę ze względu na zaległości w wypłatach ,itp. Jednak też nie można umniejszać Smudzie tak jak to robią niektórzy kibice bo jednak swoją cegiełkę dołożył do obecnego miejsca drużyny w lidze i tego jak się prezentuje .Podsumowując jeśli do końca sezonu kontuzje będą omijały nasz zespół , forma fizyczna będzie wysoka u wszystkich zawodników, atmosfera w zespole będzie ciągle dobra to możemy być śmiało uznawani za mocnego gracza w walce o Mistrzostwo .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 18.03.2014 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ok, proszę o merytoryczną odpowiedź krytykujących Smudę. Czy Wasza krytyka nie wynika jedynie z negatywnego nastawienia do Smudy, a nie z gry drużyny? Jeżeli nie, to co musiałby zrobić Smuda, żeby wg Was zasłużył na pochwały? Jak musiałaby grać Wisła, ile zdobyć punktów, które miejsce zająć? Proszę o realną odpowiedź uwzględniającą nasz obecny skład, a nie w stylu "musiałby wygrać Ligę Mistrzów 3 razy pod rząd".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko od 27 maja 2013 do końca lipca kiedy rozpoczęły sie rozgrywki ligowe, trochę się zmieniło jeśli idzie o skład. Doszedł wreszcie napastnik z prawdziwego zdarzenia czyli Paweł Brożek, doszedł Guerrier. A warszawski portal pytał go 2 miesiace wcześniej, kiedy Głowa nie wiedział jakim składem będzie dysponowała Wisła.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Sądzę, że na tym można zakończyć dyskusje, bo i tak żadna ze stron nie przekona drugiej. Dla mnie np. okres Kulawika to był marazm, dla Ciebie zupełnie coś innego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Online |
|
|
Co do tego, że Kulawik nie miał charyzmy i posłuchu zgodizmy się chyba wszystkim. Tak się zreszta zastanawiałem, jak patrzyłem na niego w trakcie meczów... Ja ten facet ma pieprznąć szatnią? Na miejscu piłkarzy jakoś im się nie dziwię, że niemal otwarcie z niego drwili (Kosowski "To fachowiec"- jak dla mnie czysty sarkazm). Wchodzi Wam do szatni facet, który trenował rezerwy, o którym pewnie połowa składu nie słyszała, bo po co najemnicy mieliby się interesować naszą historią? Nigdy nie rozmawialem, ani chyba jakoś wiele nie słuchałem Kulawika, ale nigdy nie miałem go za faceta z jajami, który umie, kiedy trzeba, zawodników za mordę. Bezsprzecznie jeśli chodzi o posłuch Smuda bije go na głowę. Pewnie jakiś wpływ na to miała zmiana zawodników:
a) odeszli ci, którym wszystko zwisało b) zwiększył sie procentowy udział Polaków w drużynie, którzy przecież wiedza, jak grał Lech za Smudy i mimo wszystko, mieli w głowie, ze pracują z byłym selekcjonerem |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może są ludzie którzy z własnych nieznanych powodów nie lubią Smudy i jego warsztatu trenerskiego. Według mojego osobistego przemyślenia lepszego trenera aktualnie nie znajdziemy nigdzie, jak na polskie warunki. Zobaczcie Wisła kadrowo zmieniła się niewiele od tej z poprzedniego sezonu a mimo to aktualnie jesteśmy na drugim miejscu w tabeli, ktoś pamięta gdzie byliśmy rok temu? Ostatni mecz w Warszawie też utwierdził mnie w przekonaniu że bez Smudy to My teraz daleko nie zajdziemy sportowo. Nie skupiam się na tym co Smuda mówi na konferencjach bo faktycznie zdarzy mu się czasem coś palnąć, ale bardziej wole patrzeć się na to czego potrafi dokonać jako trener, a jak do tej pory zrobił dużo.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to gdzie? W pucharach na wiosnę. Więc bądź poważny i nie porównuj okresu Moskala do okresu Kulawika.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Tak na marginesie: Kulawik nie pracuje w III-ligowym Przeboju Wolbrom jako trener.
Po pierwsze - Przebój wycofał się z III ligi i zaczyna od gry w okręgówce. Po drugie - Kulawik poszedł tam jako koordynator Akademii Przebój Wolbrom. Więc upadł jeszcze niżej tak naprawdę. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Ja drużynę Kulawika zapamiętałem jako chaos, na czele którego stoi facet, którego w dupie mieli właśni piłkarze. Może ktoś ma inne wspomnienie, niemniej moje subiektywne zdanie jest takie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może i chaos, ale w tym chaosie widać było, że na boisku jeden drugiemu stara się pomagać i to jest istota. Teraz poczynań drużyny też trudno nie nazwać chaosem. Ale jest kolektyw dlatego są wyniki, ten kolektyw zaczął budować Kula. Gdybyśmy mieli styl, jakąś formę standardowego rozegrania zamknięcia przeciwnika, pewnego utrzymania sie przy piłce to na wyjazdach też byłyby wyniki. A tak wyniki mamy u siebie gdzie rolę tego schematu przejmuje strach przeciwnika przed odważniejszym graniem.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Co do kolektywu Kulawika, nie zabiorę głosu, bo nie jestem na tyle blisko szatni, by to oceniać. Z pozycji trybun jednak nie wyglądało to tak, jakby chcieli za siebie skoczyć w ogień. Przynajmniej tak to pamiętam, ale pamięc ludzka jest zawodna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zeszły sezon był specyficzny. Zasada jest prosta... choć jak pokazał mecz z Ruchem własne ściany same meczu nie wygrają.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Franciszek Smuda, trener Wisły:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
mecze zawodnicy bramki punkty na mecz
Kulawik 28 28 1,14:1,18 1,32 Probierz 23 35 1,43:1,26 1,61 Smuda 28 24 1,43:0,86 1,71 Probierz rozegrał mniej meczów i można gdybać ile by zdobył punktów jeszcze w tych pięciu. Tak czy siak ofensywnie mimo że bez Brożka - to samo, obronnie najgorzej niestety ale już punkty na mecz prawie takie same jak Smuda, a sporo lepiej niż Kulawik. Suche fakty. I trzeba przyznać, że niektóre bramki Garguły, które rozpoczynały nam mecze typu rozny, wolny to zasługa farta, którego nie było wcześniej. W tak chwalonym okresie w Jadze miał staty gorsze niż we Wiśle. Przynajmniej na suchych faktach można operować bez emocji -tego nie lubie, czy tamtego. Masz statystyki.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 22.03.2014 o godz. 05:48.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Stilic wytargał od klubu podobnie jak Brożek 100 tys euro za sezon więc żadne kokosy, jeśli porównamy to do 270 tys euro za sezon Arka Głowackiego. Zaznaczmy zę kwoty są maksymalne, po spełnieniu warunków w kontraktach.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 31.03.2014 o godz. 02:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
kwoty to chyba są, ale z PS-u...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szok? To co ty na to ze Boguski tuli 170 tys eurasow? Wiem wiem dziura i bida w klubie jak .......
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie tuli bo jest na zwolnieniu i klub mu nie płaci tylko ZUS
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to co? Po tym co przyszło mu wysłuchiwać od własnych kibiców to i tak frytki... A Ty widzę już się nie masz do czego przyp.....
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Da ktoś rade sprawdzić kiedy ostatnio mieliśmy w lidze passe 5 meczów bez zwycięstwa?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sezon 2011/12...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jakie to ma znaczenie. SYtuacje są to i wyniki przyjdą. I tak jesteśmy wyżej niż zakładano przed sezonem.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|