The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2014, 15:31
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Wiosenna kadra Wisły 2012/13: Miśkiewicz, Pareiko - Bunoza, Burliga, Chavez, Czekaj, Głowacki, Jovanović, Jaliens - Chrapek, Garguła, Iliev, Kosowski, Małecki, Sarki, Sobolewski - Boguski, Genkov, Sikorski.

Analizując ilość meczy można stwierdzić, że 11 meczowa zazwyczaj wyglądała tak: Pareiko - Burliga, Głowacki, Chavez/Jovanović, Bunoza - Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki, Kosowski/Sarki - Genkov

Trener Kulawik.

Jakoś drastycznie zmienił się potencjał wymienionej 11 z obecną? Nie wydaje mi się, uważam, że są porównywalne. Obrona niemal identyczna, a w sezonie Kulawika to było sito. Pomoc: świetny Sobolewski i Wilk, który gra obecnie w II lidze hiszpańskiej, czyli parę poziomów wyżej niż Polska ekstraklasa, Małecki, którego wówczas jeszcze Smuda nie "zajechał", Kosowski z najlepszą wrzutką w lidze, no i piłkarze z "dzisiaj" Sarki i Garguła, Chrapek czekał na ławce rezerwowych. Genkov w napadzie to raczej nie Sikorski, a w obwodzie czekał król strzelców Serbskiej ligi, nie powiesz mi, że nie można było go wykorzystać w ataku, gracz uznawany był za najlepszego dryblera w lidze i technika. Takie są fakty, a nie gdybania.

Skończyliśmy sezon z bilansem: 7 miejsca, 38 pkt., 10-8-12, 28 strzelonych 35 straconych.
Sam chciałem coś takiego napisać ale mnie ubiegłeś

Wystarczy zobaczyć jak grała defensywa Burliga, Głowacki, Jovanović, Bunoza za Smudy a jak za Kulawika tu też będziesz się spierał, że Smuda ma lepszych graczy?

Jak gigantyczny skok jakościowy zaliczył Garguła? Pomoc która daje sobie radę ze Stjepanoviciem zamiast Sobola to też coś znaczy?

Brożek wracał do nas sfrustrowany i jakoś nie wydaję mi się, żeby strzelał te bramki gdyby nie skok jakościowy Chrapka czy Garguły?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.03.2014, 16:13
Wiosenna kadra Wisły 2012/13: Miśkiewicz, Pareiko - Bunoza, Burliga, Chavez, Czekaj, Głowacki, Jovanović, Jaliens - Chrapek, Garguła, Iliev, Kosowski, Małecki, Sarki, Sobolewski - Boguski, Genkov, Sikorski.

Analizując ilość meczy można stwierdzić, że 11 meczowa zazwyczaj wyglądała tak: Pareiko - Burliga, Głowacki, Chavez/Jovanović, Bunoza - Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki, Kosowski/Sarki - Genkov

Trener Kulawik.

Jakoś drastycznie zmienił się potencjał wymienionej 11 z obecną? Nie wydaje mi się, uważam, że są porównywalne. Obrona niemal identyczna, a w sezonie Kulawika to było sito. Pomoc: świetny Sobolewski i Wilk, który gra obecnie w II lidze hiszpańskiej, czyli parę poziomów wyżej niż Polska ekstraklasa, Małecki, którego wówczas jeszcze Smuda nie "zajechał", Kosowski z najlepszą wrzutką w lidze, no i piłkarze z "dzisiaj" Sarki i Garguła, Chrapek czekał na ławce rezerwowych. Genkov w napadzie to raczej nie Sikorski, a w obwodzie czekał król strzelców Serbskiej ligi, nie powiesz mi, że nie można było go wykorzystać w ataku, gracz uznawany był za najlepszego dryblera w lidze i technika. Takie są fakty, a nie gdybania.

Skończyliśmy sezon z bilansem: 7 miejsca, 38 pkt., 10-8-12, 28 strzelonych 35 straconych.
Skoro jesteś taki dowcipny, to ja Ci wymienie kogo ma teraz Smuda a Moskal i Kulawik nie mieli:

Paweł Brożek - wieloletni zawodnik Wisły ok. 100 bramek zdobytych, były Król Strzelców Ligi Polskiej, wieloletni reprezentant Polski, w tym trwajacym sezonie zdobył juz 11 bramek (+ 6 asyst), Ile bramek miał Sikorski może być wraz z Genkovem w tamtym sezonie ?

Dariusz Dudka - wieloletni piłkarz Wisły, b. wieloletni reprezentant Polski, grający w lidze francuskiej,

Emmanuel Sarki - b. gracz Chelsea Londyn,

Piotr Brożek, wieloletni gracz Wisły, reprezentant Polski

Donald Guerrrier - obecny reprezentant Haiti (chyba 5 bramek)

no i SEMIR STIIIIIILLLLLIĆ - internacjonał

mało róznic ? Klarica nie wymieniam i Burdenskiego

To są fakty nie gdybania
A z Wilkiem to też dobry dowcip , usmiałem się setnie przy tym ...kopaczu z II ligi hiszpańskiej

P.S. Na tym kończę bo nie mam czasu na odpowiadanie na takie głupoty
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 17.03.2014 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.03.2014, 16:22
Cytat:
emmanuel sarki - b. Gracz chelsea londyn,

to nie ta chelsea ;]
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.03.2014, 16:28
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
to nie ta chelsea ;]
No ok ! no to zmieniamy b. gracz ligi belgijskiej
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 17.03.2014, 17:02
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Emmanuel Sarki - b. gracz Chelsea Londyny
Daniel Sikorski - b. gracz Bayernu Monachium

i chyba wystarczy za komentarz
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.03.2014, 17:34
Skoro jesteś taki dowcipny, to ja Ci wymienie kogo ma teraz Smuda a Moskal i Kulawik nie mieli:

Paweł Brożek - wieloletni zawodnik Wisły ok. 100 bramek zdobytych, były Król Strzelców Ligi Polskiej, wieloletni reprezentant Polski, w tym trwajacym sezonie zdobył juz 11 bramek (+ 6 asyst), Ile bramek miał Sikorski może być wraz z Genkovem w tamtym sezonie ?

Dariusz Dudka - wieloletni piłkarz Wisły, b. wieloletni reprezentant Polski, grający w lidze francuskiej,

To są fakty nie gdybania
A z Wilkiem to też dobry dowcip , usmiałem się setnie przy tym ...kopaczu z II ligi hiszpańskiej

Pozwolę sobie naprostować twoją teorie

Dariusz Dudka - masz świadomość, że to był jego dopiero 3 mecz w pełnym wymiarze czasowym? A wcześniejsze wyniki zostały osiągnięte bez jego udziału

Piotr Brożek - zawodnik, którego nie chciała Lechia, a później reszta ligi. Mało tego, zanim podpisał z nami kontrakt parę tygodni trenował bez kontraktu i jakoś nadal nikt się nie poznał na jego umiejętnościach. Co do reprezentanta Polski zapomniałeś dopisać BYŁY może kiedyś wróci jeśli dobrze go Smuda w obroty weźmie.

E. Sarki - jak już odpowiadasz i starasz się (ze słabym skutkiem) udowodnić swoje tezy to proszę czytaj uważniej posty do których się odnosisz. Wówczas może byś zobaczył, że Sarki był w zespole za czasów Kulawika

P. Brożek - pełna zgoda co do tego, że reprezentant, że były król strzelców. A teraz spójrz na to z tej strony: jest to gracz, który nie poradził sobie w II lidze hiszpańskiej, tej samej w której obecnie dość regularnie gra wyśmiany przez ciebie Wilk. To jak to jest? Ten Wilk może nie taki słaby, a Brożek nie taki wyśmienity? Kulawik miał Genkova, reprezentanta Bułgarii oraz Ilieva byłego króla strzelców ligi serbskiej. Na prawdę nie dało się z tej dwójki zrobić jakiegoś dobrego ataku na ligę polską? Proszę cie, jeśli napiszesz, że nie to będzie dopiero kabaret.

Donald - do tej pory się nie zdecydowałeś czy jest "zajechany" czy nie, bo jeśli jest to nie ma racji bytu w twojej wyliczance ponieważ nie robi jakiejkolwiek różnicy w składzie, jeśli jednak nie jest zajechany i robi różnice to jednak Smuda dobrze go ogarnął, no więc jak jest? Co tu teraz napisać, żeby wyszło że Smuda zj.e.b.a.ł?

Stillić - wiadomo robi różnice, to nie podlega dyskusji. Poczytaj sobie jego wypowiedzi, bo nawet zakładając, ze najpierw dostał kopa w dupę od amiki, to później trafił do nas właśnie dzięki Smudzie, bo chyba nie sądzisz, że jakby tu siedział teraz Kulawik to by spojrzał w naszym kierunku "łaskawszym okiem". Smuda go sobie ściągnął, on robi mu wynik, normalna rzecz.

Oj coś te potencjały są chyba jednak zbliżone.

Zawsze Gwiaździsty potrafisz poprawić humor swoim postem, Polskie kabarety to już nie to samo co kiedyś, ale ty nadal trzymasz poziom.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 17.03.2014 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.03.2014, 17:58
Ale co to za dyskusja? Jak można porównywać zaszłe sezony spartaczone przez Probierza do sezonu w którym Smuda miał dwa okresy przygotowawcze i spinkę wywołaną wizją degradacji ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 17.03.2014, 19:29
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale co to za dyskusja? Jak można porównywać zaszłe sezony spartaczone przez Probierza do sezonu w którym Smuda miał dwa okresy przygotowawcze i spinkę wywołaną wizją degradacji ?
Normalna rzeczowa dyskusja, przynajmniej jednej ze stron. Oczywiście, że można te sezony porównywać, Kulawik już po 5 kolejce przejął zespół Probierza, który nie był "zajechany" kondycyjnie, tylko powstała spinka na linii trener-zawodnicy i dlatego doszło do dymisji. Kulawik miał również swój okres przygotowawczy w przerwie zimowej i mimo to nie poratował nim zespołu, zostawiając go na 7 miejscu z bilansem 10-8-12.

Sam powiedziałeś, że trener Smuda przeją zespół z wizją degradacji i licząc tylko I rundę zanotował w nim bilans 10-7-4 i 3 pozycję. Jak widać pod wodzą Smudy zespół zanotował skok jakościowy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.03.2014, 19:34
Sam powiedziałeś, że trener Smuda przeją zespół z wizją degradacji i licząc tylko I rundę zanotował w nim bilans 10-7-4 i 3 pozycję. Jak widać pod wodzą Smudy zespół zanotował skok jakościowy.
Ale Smuda ma całkiem inny zespół niż miał Kulawik, rozumiesz to czy dalej robisz z siebie rozumnego inaczej ?
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2014, 20:26

To są fakty nie gdybania

Ilu z tych zawodników Smuda miał na początku sezonu?
Paweł Brożek - ok
Sarki - ok, ale Kulawik tez go miał do dyspozycji
Piotr Brożek i Guierer przyszli w połowie rundy jesiennej
Dudka i Stilić teraz,
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 17.03.2014, 20:27
Ale Smuda ma całkiem inny zespół niż miał Kulawik, rozumiesz to czy dalej robisz z siebie rozumnego inaczej ?
Przedstawiono ci argumenty, że potencjał jest porównywalny. To, że ty tego nie przyjmujesz do świadomości, bo nie, to już nie nasz problem.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 17.03.2014 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.03.2014, 20:59
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ja bym napisał że mamy lepszy zespół a nie drużynę. Zespół bo ktoś ich przekonał że można i warto. Bo ktoś ich zmusił do za...lania na obozach tak że niektórzy rzygali ze zmęczenia. Bo skończyły się układy trenersko towarzyskie , bo podziękowaliśmy zawodnikom którzy mieli więcej do powiedzenia niż trenerzy.
Czy Brożki, Stilic przychodzili do nas jako gwiazdy swoich zespołów. Nie wracali po fatalnych występach w poprzednich klubach i nikt nie wiedział co z nich będzie.

Jak grał Garguła, kto przestawił Bunozę przy kim rozkwitł Chrapek przy kim nawet Burliga coś zaczął grać.
Ludzie miejcie choć za grosz przyzwoitości i przynajmniej milczcie jak nie możecie przyznać racji
... bo ktoś im w miarę płaci to do czego się zobowiązał (kontrakty). Dużo rzadziej słychać o takich kwiatkach jak z Maaskantem, Genkovem, Pareiką, Jaliensem czy Wilkiem. Gwoli uzupełnienia dyskusji o chwilowo zapomniany/pomijany aspekt.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.03.2014, 21:01
Normalna rzeczowa dyskusja, przynajmniej jednej ze stron. Oczywiście, że można te sezony porównywać, Kulawik już po 5 kolejce przejął zespół Probierza, który nie był "zajechany" kondycyjnie, tylko powstała spinka na linii trener-zawodnicy i dlatego doszło do dymisji. Kulawik miał również swój okres przygotowawczy w przerwie zimowej i mimo to nie poratował nim zespołu, zostawiając go na 7 miejscu z bilansem 10-8-12.

Na którym miejscu przejął Kula drużynę? W jakiej formie?Z jakimi perspektywami? Z zagranicznym zaciągiem na walizkach i sytuacją w zespole dramatyczną. Jego praca sprawiła, że na wiosnę już się nas krawaciarze bali. Mimo, że personalnie straciliśmy. Taki Sarki za Kuli przynajmniej wrzutkę miał porządną co się teraz stało? Smuda go oduczył? Bo to co wyprawiał w Gliwicach to była żenada. Jeżeli nie zauważyłeś to Probierz z zespołu na puchary zrobił zbieraninę frustratów bez pojęcia o wspólnej grze. Wybacz ale Kula wykonał gigantyczną pracę żeby Smuda mógł przyjść i strasząc zawodników spadkiem wywołać mobilizację, a nie popłoch. Do tego dostał Brożka, który w naszej lidze jest tytanem więc wynik 10-7-4 to nie jakiś kosmiczny sukces. Dał on 3 miejsce bo reszta ligi jest dramatyczna nic więcej. Natomiast bilans wyjazdowy to już kompromitacja.

Po wcześniejszych doświadczeniach ze Smudą nigdy nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia, po poprzedniej rundzie w wyniku dysonansu między zapowiedziami walki o utrzymanie (co za brednie), a pozycją w tabeli Franciszek zaczął się niektórym jawić jako szaman cudotwórca. Dzięki Smudzie to dzięki Smudzie tamto, dzięki Smudzie zremisowaliśmy na Legii itp. Ale nikt nie myśli dzięki komu nie ma żadnego pomysłu na grę, na wyjazdach bryndza, przy korzystnym wyniku plaża i tym podobne fakty dostrzegalne od samego początku. Dlaczego nie idziemy do przodu? Nie wiać rozwoju. Tylko w ostatnich czterech meczach zdobywamy 2/12 punktów? Bo celem jest zobyć trzy jak Smuda orzekł?

Na dzisiaj nie ma co za bardzo na niego psioczyć, ale jak nie załapiemy sie do pucharów to powinien dostać kopa i tyle. A nawet jak się załapiemy to mam wrażenie, że mistrzostwo jest w zasięgu i brak postawienia sprawy jasno, że jest naszym celem to ze strony Smudy kolejna po wynikach wyjazdowych kompromitacja.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.03.2014 o godz. 21:05.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.03.2014, 21:09
Proponuję dać sobie spokój z Gwiaździstym już, skoro nawet wypisane dwa razy przez dwóch różnych użytkowników argumenty do niego nie przemawiają to już nic na to nie poradzimy Sorry.. takiego mamy forumowicza. Dodałbym jeszcze że za Kulawika mieliśmy w obronie dodatkowo byłego reprezentanta Holandii ( pewnie że w formie średniej, ale myślę że przy lepszym prowadzeniu mógłby być ostoja defensywy razem z Głową), a także fakt że Sarki był wtedy zdecydowanie w większym gazie niż obecnie..
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.03.2014, 21:18
Bo argumenty są naciągane. Już nawet na korzyść Smudy działa fakt, że Sarki jest w słabszej dyspozycji To są te argumenty. Dodam, że nie tylko Sarki, a jak jeszcze Boguski bez Smudowych przygotowań okaże sie w gazie to już nie wiem co będzie bo Stilic przecież jest...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 17.03.2014, 21:40
Drozd przeceniasz zdolności Kulawika, gdzie on teraz jest jako trener? W piłkarskim nigdzie, życie zweryfikowało jego umiejętności. III Ligowy Przebój Wolbrom.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 17.03.2014 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.03.2014, 21:52
No i na korzyść Smudy przemawia jeszcze to, że ma gorszy skład niż miał Kulawik

Porównanie Jovanovica do Sobolewskiego, Bunozy do Jaliensa, Ilieva do Chrapka. Tamci piłkarze byli wiele większym potencjałem, czego nie byli z pewnych względów wstanie zaprezentować. Jedynie napastnik jest lepszy u Smudy. Smuda wycisnął z nich 130% takie fakty.

Bo argumenty są naciągane. Już nawet na korzyść Smudy działa fakt, że Sarki jest w słabszej dyspozycji To są te argumenty. Dodam, że nie tylko Sarki, a jak jeszcze Boguski bez Smudowych przygotowań okaże sie w gazie to już nie wiem co będzie bo Stilic przecież jest...
Żaden Stilić nie jest w gazie. On ma po prostu ponad przeciętne umiejętności które potrafi wykorzystać w odpowiednim momencie. Biega tak samo jak większosć: jakby miał cegłówki przywiązane do nóg. Tak samo jak Brożek, Dudka, Garguła, czy Donald.
Ostatnio edytowane przez palikot : 17.03.2014 o godz. 21:55.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 17.03.2014, 21:53
Cytat:
- Ja takich słów nie użyłem, że się podaję do dymisji. Nawet mi na myśl coś takiego nie przyszło. Być może ktoś sobie tak pomyślał, że skoro w klubie nastają problemy pozaboiskowe, to Smuda się podda. Ale my się już przyzwyczailiśmy do pokonywania problemów, były jeszcze gorsze - powiedział w rozmowie z INTERIA.PL trener Wisły Kraków Franciszek Smuda.

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ji,nId,1359202
to tyle na temat dymisji Smudy, jak ktoś coś krzyknie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.03.2014, 22:10
Coglin napisał(a):Wyświetl post
to tyle na temat dymisji Smudy, jak ktoś coś krzyknie.
Smuda to drugi Owsiak.podaje się do dymisji a potem ją dementuje. Typowy krętacz, znany jest z tego zresztą. Kibice mówią, ze wpier...ł sę w nie swoje sprawy a on, ze w ogóle o tym nie mówił. Temat kolacji stał się dla niego pretekstem do ataków na Małeckiego. Może problemem jego jest, ze za dobrze nie rozumie po polsku. JUż nawet Stilic lepiej mówi w naszym języku.

Cytat:
No i na korzyść Smudy przemawia jeszcze to, że ma gorszy skład niż miał Kulawik

Porównanie Jovanovica do Sobolewskiego, Bunozy do Jaliensa, Ilieva do Chrapka. Tamci piłkarze byli wiele większym potencjałem, czego nie byli z pewnych względów wstanie zaprezentować. Jedynie napastnik jest lepszy u Smudy. Smuda wycisnął z nich 130% takie fakty.
Czy czasem Iliev nie zakończył już kariery ? Czy Jaliens jeszcze kopie ? Chyba gdzieś w Australii albo zakończył karierę. Potencjał to oni mieli 15 lat temu, u nas dograli (tzn. dotruchtali) do emerytury. Emeryci i renciści.

"Jedynie napsatnik jest lepszy u Smudy" - no własnie bo wcześniej ani Kulawik ani Moskal nie mieli napastnika, chyba, ze ktos uznaje Sikorskiego z ....1 bramką. Tymczasem Paweł Brożek strzelił już 11 goli i ma 6 asyst. To jego dorobek ratuje Smudzie dupę. Nie zapominajmy jeszcze o Guerierze z 5 bramkami. A teraz odejmij od skłądu tych 2 piłkarzy i okazuje się, ze bylibyśmy bez nich w czarnej dupie.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 17.03.2014 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 17.03.2014, 22:19
To samo można powiedzieć o Legii, gdyby nie bramki i asysty Radovica bądź parady Kuciaka to byliby teraz w drugiej ósemce, nie żebym bronił Smude bo nie trawie gościa ale nie popadajmy w skrajność.
Odpowiedz cytując
miles
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 17.03.2014, 22:27
Smuda to drugi Owsiak.podaje się do dymisji a potem ją dementuje. Typowy krętacz, znany jest z tego zresztą. Kibice mówią, ze wpier...ł sę w nie swoje sprawy a on, ze w ogóle o tym nie mówił. Temat kolacji stał się dla niego pretekstem do ataków na Małeckiego. Może problemem jego jest, ze za dobrze nie rozumie po polsku. JUż nawet Stilic lepiej mówi w naszym języku.

Czy czasem Iliev nie zakończył już kariery ? Czy Jaliens jeszcze kopie ? Chyba gdzieś w Australii albo zakończył karierę. Potencjał to oni mieli 15 lat temu, u nas dograli (tzn. dotruchtali) do emerytury. Emeryci i renciści.

"Jedynie napsatnik jest lepszy u Smudy" - no własnie bo wcześniej ani Kulawik ani Moskal nie mieli napastnika, chyba, ze ktos uznaje Sikorskiego z ....1 bramką. Tymczasem Paweł Brożek strzelił już 11 goli i ma 6 asyst. To jego dorobek ratuje Smudzie dupę. Nie zapominajmy jeszcze o Guerierze z 5 bramkami. A teraz odejmij od skłądu tych 2 piłkarzy i okazuje się, ze bylibyśmy bez nich w czarnej dupie.
Ręce opadają jak się czyta takie idiotyzmy. Wisła w tym momencie przechodzi jeden z najtrudniejszych momentów w historii a na pewno w historii Bogusława C. Jakie są wyniki? zaskakująco świetne z taką wąską kadrą i dodatkowo problemami finansowymi które zostawili holendrzy mamy 2 miejsce w tabeli z ległą bilans 4 pkt w 2 meczu! Dla mnie rewelacja zwłaszcza że dodatkowo banda idiotów robi syf zamiast wspierać klub. Do tych pseudokibiców co teraz mają pretensję odniósł się kiedyś Małecki wskazując im odpowiednie miejsce w Krakowie. Jeżeli Smuda będzie dalej pracował z klubem i kadra się rozwinie to wierzę że w ciągu 2 sezonów znowu czekają nas emocje w walce o LM!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.03.2014, 23:10

To co piszesz jest zwyczajnie głupie , Brożek sam strzelił te 11 bramek ? Sam zaliczył te 6 asyst ? Koledzy z drużyny nie mieli wpływu na to? Każdy kto się tym sportem interesuje wie ,że na wyniki ma wpływ wiele czynników a na bramki pracuje cała drużyna począwszy od bramkarza i środkowych obrońców którzy zaczynają akcje a skończywszy na napastniku . Po drugie to kto miał strzelać te bramki jak nie Brożek? W końcu po to przychodził , po kompletnie nieudanych zagranicznych przygodach w wygrzewaniu ławek żeby pokazać jeszcze ,że może pograć na dobrym poziomie ale to nie jest zawodnik który sam może odmienić oblicze drużyny , gdyby był takim kimś to z całym szacunkiem poradziłby sobie w drugiej lidze hiszpańskiej . Mówienie ,że poprzednicy Smudy nie mieli napastnika też jest śmieszne i dawanie przykładu Sikorskiego co najmniej nie na miejscu bo był,np. Genkov inny typ napastnika jak Brożek ale wg mnie porównywalna klasa do Pawła , wcześniej Biton tak samo porównywalny poziom ale tamci napastnicy byli w drużynach gdzie nie było "chemii" na którą wpływ ma wiele czynników z których jednym jest właśnie trener i ich możliwości nie były w pełni wykorzystane .
Zdaje sobie sprawę ,że niektórzy nadal przy każdej okazji będą krytykować Smude za wszystko ale fakty są takie ,że wziął przed sezonem kompletnie rozbitą drużynę z której odeszło sporo ważnych piłkarzy, w którą nikt nie wierzył ( nawet kibice) , której przepowiadano walkę o utrzymanie , do której doszło w trakcie sezonu kilku zawodników będących na sportowym zakręcie i była to dla nich ostatnia szansa na odbudowanie się ,i z tej drużyny powstałą paka która może powalczyć o nawet Mistrzostwo przy odrobinie szczęście ( brak kontuzji ) .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.03.2014 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.03.2014, 23:26
Panowie przerwę kłótnie o to kto ma/miał lepszych zawodników jedynm zasadniczym pytaniem.

Dlaczego wróżono Nam spadek a nie walkę o puchary? Dlaczego no ....a dlaczego?

p.s. Gwiaździsty - ani Moskal ani Kulawik nie mieli napastnika. No tak bo teraz Genkow to dno a Brożek jest kotem. Co za .......enie. W ogóle jak można teraz wypowiadać sie pozytywnie o grze Guły skoro przez 3 lata symulował granie w piłke nożna? Jakim .....m nagle teraz gra? No tak bo kontarkt sie kończy. Tak samo Burlidze co nie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
filip75
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 18.03.2014, 00:51
jest dobrze niech pseudokibice zmienią klub i będzie lepiej
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.03.2014, 00:57
Skończcie już, gość troluje i ma z was niezłą polewkę.
Troll zawsze napisze coś głupiego potem sprowadzi całą dyskusje do swojego poziomu i wygra doświadczeniem nigdy się już nie zamknie.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 18.03.2014 o godz. 01:01.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.03.2014, 07:34
Drozd przeceniasz zdolności Kulawika, gdzie on teraz jest jako trener? W piłkarskim nigdzie, życie zweryfikowało jego umiejętności. III Ligowy Przebój Wolbrom.
Pewnie taki sam wynik miałby w Przeboju Smuda. A Kula przez te kilka miesięcy odbudował jedność drużyny coś bez czego Smuda mógłby sobie palec do nosa wsadzić ze swoimi metodami "mobilizacja bo spadniemy".

palikot napisał(a):Wyświetl post
Żaden Stilić nie jest w gazie. On ma po prostu ponad przeciętne umiejętności które potrafi wykorzystać w odpowiednim momencie. Biega tak samo jak większosć: jakby miał cegłówki przywiązane do nóg. Tak samo jak Brożek, Dudka, Garguła, czy Donald.
Jeżeli uważasz że być w gazie to znaczy szybko biegać to nie ma o czym rozmawiać. Być w gazie kolego to znaczy mieć pewność siebie, pomysł na grę i potrafić te pomysły skutecznie wprowadzić. Dziwnym trafem Stilicowi cegłówki w grze nie przeszkadzają. A to że przy Smudzie nie ma nikogo kto grałby lepiej niż wcześniej to druga sprawa. Piłka nożna to gra myślących, samym bieganiem można wygrać tylko z kalekami.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
A kto wróżył spadek? Nie czasem warszawka, a Smuda te pierdoły podchwycił? Jeszcze Sobola wywalił. Bo przecież drużyna z Głowackim na stoperze Sobolewskim w środku i Brożkiem w ataku może być typowana o spadku tylko przez jakiegoś debila. Tak to właśnie wyglądał nasz spadek z ligi, alibi dla indolencji i tyle...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.03.2014 o godz. 07:54.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.03.2014, 07:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Panowie przerwę kłótnie o to kto ma/miał lepszych zawodników jedynm zasadniczym pytaniem.

p.s. Gwiaździsty - ani Moskal ani Kulawik nie mieli napastnika. No tak bo teraz Genkow to dno a Brożek jest kotem. Co za .......enie. W ogóle jak można teraz wypowiadać sie pozytywnie o grze Guły skoro przez 3 lata symulował granie w piłke nożna? Jakim .....m nagle teraz gra? No tak bo kontarkt sie kończy. Tak samo Burlidze co nie?
"Wróżono nam" - kto ? pismaki warszawskie, które wyrażały swoje pragnienia ? Mieliśmy skład na spadek ? w tej buraczanej lidze, gdzie większość kopie sie po czołach ? Mieliśmy/ mamy gorszy skład od Widzewa, Podbeskidzia, Korony, Ruchu, Zagłębia, parchów, Zawiszy ... ? No nie róbmy jaj. Wmówiono nam, że mamy walczyć o spadek i teraz cieszymy sie jak dzieci. Wszyscy zaskoczeni, ze kretyńskie oceny nie pokrywają sie z rzeczywistością. Bo nie mogły od samego początku. Fachowcy jak z koziej dupy trąba ogłosili w mediach .... Tylko na podstawie czego ? Na pewno nie składu.

he, he, he teraz Genkov to wielki snajper dla niektórych. Szkoda, ze wtedy jak grał w końcówce albo siedział na ławce to takim nie był.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.03.2014, 09:28
W ogóle patrząc na terminarz jesteśmy w dobrej sytuacji, najpierw mecz z Zawiszą u siebie, a potem 3 mecze z drużynami z trzech ostatnich miejsc ! Gdyby mistrzostwo się rozstrzygało w 30 kolejkach to ten terminarz byłby idealny do walki o mistrza.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.03.2014, 09:45
Albo do robienia interesów, bo my sie przecież bronimy przed spadkiem...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 18.03.2014, 10:36
Pewnie taki sam wynik miałby w Przeboju Smuda. A Kula przez te kilka miesięcy odbudował jedność drużyny coś bez czego Smuda mógłby sobie palec do nosa wsadzić ze swoimi metodami "mobilizacja bo spadniemy".
Porównując karierę trenerską Smudy i Kulawika z całą pewnością osiągaliby identyczne wyniki w Przeboju Wolbrom Przypierdzieliłeś się też tego 1 zdania jak rzep psiego ogona, że 3 pkt brakuje do utrzymania w 8, i majaczysz teraz ciągle jakoby Smuda tylko tym "motywował" zawodników, a jakbyś prześledził inne jego wypowiedzi to cały twój misterny domek z kart pod tytułem "mobilizacja bo spadniemy" by się zburzył. Kulawik odbudował jedność drużyny... pozostawię to bez komentarza Dlaczego tak świetny trener, który wykonał gigantyczną robotę z Wisłą, znajduje zatrudnienie dopiero w III lidze (dawnej IV)? Fakty są niestety takie, że Kula to słaby trener.

Gwiaździsty napisał(a):
he, he, he teraz Genkov to wielki snajper dla niektórych. Szkoda, ze wtedy jak grał w końcówce albo siedział na ławce to takim nie był.
Idąc twoją retoryką można powiedzieć, że tylko i wyłącznie jest to wina trenera, że nie potrafił wykorzystać potencjału reprezentanta Bułgarii i króla strzelców ligi serbskiej.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 18.03.2014 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów