The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2012, 22:19
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Po co nam puchary?

Zapomniałeś o rankingu klubowym, przychodach z transmisji, stadionie pełnym kibiców (nie mam na myśli przychodów z tego tytułu, chodzi o fantastyczną atmosferę) i wypromowaniu własnych zawodników? Albo tylko udajesz, że nie widzisz korzyści z grania w europejskich pucharach, albo coś jest z Tobą nie tak

Najważniejszy oczywiście jest ranking klubowy, chyba nie chcesz, żeby to co zostało wypracowane w tym sezonie poszło się j...ć? Przejście przez eliminacje i jakaś wygrana + remis w fazie grupowej, to już około 5 pkt do rankingu. Razem byśmy ich mieli 20 i wielkie szasne na rozstawienie w każdej rundzie eliminacyjnej w kolejnych latach...

No chyba, że wolisz ekscytować się szczęśliwymi zwycięstwami nad potęgami typu Bełchatów czy ŁKS Łódź przy trybunach zapełnionych w 20% Człowieku, puchary działają na wyobraźnię każdego kibica w tym kraju, gdzie tak ciężko o jakiekolwiek sukcesy w piłce nożnej.
odezwał się ekspert dobra, jazda...

Ty czegoś nie rozumiesz. Ja z góry zakładam, że od razu dostaniemy w cymbał. Więc żadnych punktów nie będzie, sorry. Kapitalną promocją będzie dostanie w ryj od zespołu pokroju Karabachu.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
JrQ-, ja bym poszedl dalej... po co nam ekstraklasa? Przesunmy Wisle do A-klasy, zalozmy korki i grajmy. Oplacalne to bedzie, wszak tym razem Cupial napewno nie straci 100 milionow przez 10 lat

P.S
Nie wpadles na to ze to... puchary robia "nowych" kibicow. Heroiczne boje z Podbeskidziem, nie zainteresuja nikogo nowego do przyjscia na stadion. Albo inaczej, zainteresuja niewielu nowych. Puchary z klasowymi druzynami moga zainteresowac ilus "Januszy". A potem czesci tych Januszy moze sie spodobac ta zabawa, i zaczna chodzic na mecze. Ja sie zainteresowalem futbolem( i Wisla) tak na dobre, ogladajac dwumecz z Schalke i MS 2002. Zadne "hity" z Wodzislawami... Na Wisle w lidze zaczelem chodzic dopiero od sezonu 03/04...

O sponsorach nawet nie wspominam... Grasz w pucharach, znaczy sie jestes bardziej atrakcyjny jako produkt.

A odpadniecie w poczatkowych rundach? Hmm, jesli dla nas 100-200-300-XXX tys. zl. to problem, to chyba czas zapalic swieczke za nas...
Kolejny wizjoner. Ale jak mozesz z góry zakładać, z takim składem jaki będziemy mieć, a będzie on jeszcze słabszy od tego, cokolwiek w pucharach ugramy?

Wy chyba naprawdę nie rozumiecie niczego. Realne pieniądze, prestiż itd może nam przynieść tylko LM + MP.
Pytał więc jeszcze raz, po co puchary skoro nie mamy warunków, żeby w nich grać?

I generalnie nie zrozumcie mnie tak, że nie chcę pucharów. Chcę. Ale nie patrzcie na to tak, że awansują do pucharów w tym sezonie i uratują sezon i będzie jakiś zysk. Nie, sezon jest już stracony, kasa poszła się jebać, punkty też, wygranie pucharu tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów