Tasio1906 napisał(a):

Panowie Rinah, nesta, arti, kacpergawlo, Lukasz:
Dlaczego zakładacie, że Kazimerz Moskal jest "beeee", że każdy polski piłkarz to drewno
Kaziu w 6 meczach zdobył 12 punktów. Drużyna pod jego wodzą grała z ogromnym zaangażowaniem. Dawno nie widziałem, żeby Naszym piłkarzom chciało się chcieć. Owszem drużyna nie gra tak jakbyśmy tego oczekiwali (skutecznie w obronie efektywnie i efektownie w ataku). Ale żaden trener nie jest cudzotwórcą, każdy musi mieć szanse na dłużą pracę z drużyną. Argumenty dla Was: Barcelona Guardioli, Real Mourinho.
Co do piłkarzy to Jaliens popełnia równie wiele błędów co Kowalski, Jirsak gra porównywalnie do Mączyńskiego a Lamey jest tylko trochę lepszy od Burligi. Mateusz, Krzysiek i Łukasz zarabiają razem wzięci pewnie niewiele więcej od Jirsaka. A obecność nawet na ławce spowodowała by przyciągniecie na stadion ich rodziny czy znajomych...
|
Gdzie ja napisałem to pierwsze wytłuszczone?
Ja tylko wytykam życzeniowe myślenie, że na pewno będzie extra bo KM to legenda Wisły i asystent kilku trenerów i teraz wszedł do 1/16 LM. Trudno mi zapomnieć o bezbarwnych porażkach z Górnikiem i Polonią. A co będzie to się okaże.
Każdy polski piłkarz to drewno - to też u mnie znalazłeś? Gdzie?
I Jaliens i Kowalski nie powinni grać w Wiśle.
Jirsak vs Mączyński - napisałem... moim zdaniem Mąka jakbym dostawał szanse grałby co najmniej na poziomie Czecha jak nie lepiej. No ale wtedy trzeba byłoby rozwiązać za porozumieniem gracza, którego się mocno przepłaciło... Pan Cupiał raczej nie pogłaskałby tego kto by mu to oznajmił... chyba że szpicem w d...
Lamey vs Burliga - dla mnie mimo wszystko znacząca różnica na korzyść Holendra przy czym wg mnie zupełnie bez sensu jest gra Łukasza w obronie. Tj. ofensywny gracz - cofnięcie do obrony tj. bezsensowne męczenie gościa.