|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
kolege jaro1985 proszę o konkretne argumentowanie.
Hasła a nie argumenty pozostawmy na transparenty |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 25.12.2011 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
||||
Fragment ostatniej: "Mimo tego, że nie wszyscy zgadzają się z opuszczeniem stadionu, w niedzielę pokażmy że jesteśmy jednością. Nadeszły trudniejsze czasy, które są testem dla nas samych. Jest wiele tematów które trzeba poruszyć, żeby było lepiej m.in szkolenie młodzieży czy lepszy marketing. Tak naprawdę to wszystko leży w naszych rękach. Czym jest 20 minut meczu z Górnikiem Zabrze, do lepszej przyszłości, którą wspólnie możemy stworzyć?"
A teraz ja liczę na odpowiedź, dlaczego skoro tak bardzo nie podoba Ci sie stanowisko SKWK w wielu kwestiach, a po Twoim poście widzę, że jesteś przejęty losem Wisły nie przyjdziesz przedstawić swojego zdania na zebranie? To normalnie ludzie z którymi można pogadać. Jako, że są święta odpuszczę napinkę w stylu (co Ty zrobiłeś dla Wisły?) i mam nadzieję, że skłoniłem Cię do refleksji, co mam nadzieję uczynisz, żeby uszanować mój stracony czas na tego posta ps. sprawy z Frankowskim nie komentowałem, po prostu uważam że nie wiem na ten temat zbyt wiele Wesołych
Ostatnio edytowane przez Gervas : 25.12.2011 o godz. 23:05.
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Obudź się bo Ty chyba wiecznie śnisz i pamiętaj że to nawet nie sam kontrakt jest przeszkodą, choć też jest - Nikt poważny nie przyjdzie do klubu który dysponuje tak małym budżetem, bez zaplecza itp. Więc albo młode wilki albo stare dziadki (takie zagraniczne wersje Kasperczaków) które przyjdą byle gdzie, byle zapłacili ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeżeli Moskal pozwoli wybierać zawodnikom mecze w których biegają, to znaczy ze nie nadaje sie na trenera. Jeżeli im na to nie pozwoli to mu na głowę nie wejdą, najwyżej usiądą na dłużej. Jeżeli nasi na zachodzie mogą spieprzyć jeden mecz i siedzieć za to rok na ławie to dlaczego w Wiśle ma tak nie być? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Fakt święta są, chyba się z choinki urwałeś
![]() Ale na poważnie to nie da się już czytać twoich postów. Zabawnie bo daliśmy szansę Moskalowi. Lepiej przepłacić na jakiegoś kolejnego bajkopisarza z zagranicy, którego sukcesem jest spuszczenie drużyny x z ekstraklasy kraju y i utrzymanie w niej drużyny z. W dodatku mamy jeszcze na utrzymaniu Maaskanta. Pomyśl zanim wylejesz swoje pomyje na SKWK, Moskala i zarząd. To nie boli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Do zwolenników Masskanta, powiedzcie mi dlaczego nie prowadził on takiej rotacji składu jaką wprowadził Moskal. Bo powątpiewam żeby komukolwiek w meczu przeciw Twente śniła się wyjściowa 11. Robert trzymał się cały czas jednej grupy zawodników.
Po zwolnieniu coś majaczył o tym, że chciał stawiać na Czekaja ale ten cały czas miał kontuzje, co sam Michał pozostawił bez komentarza. Po drugie. Skąd możecie wiedzieć jaki Moskal ma warsztat i jakie doświadczenie ? Może z poprzedniego klubu ? ^^ Jak dostanie szanse to może mieć wyniki albo może ich nie mieć. A jakby się zatrudniło Hiddinga za 6mln ojro rocznie, skąd możemy wiedzieć, że będzie miał wyniki? A jakby nie miał wyników? Można tak gdybać bez końca. Dajcie popracować Panu Kazimierzowi do końca rundy wiosennej, później ewentualnie zacznijcie się pastwić nad nim i nad osobami które podjęły tę decyzję. Jeden przykład, Rafa Benitez stracił posadę w Liverpoolu poszedł do Interu. Sam miałem nadzieje, że mu się tam powiedzie. Jak się skończyło każdy wie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
|
Tytułem wyjaśnienia. Reprezentuje swoje zdanie, szeregowego, nigdzie niezrzeszonego piknika z sektora E. Forma Wy jest raczej nieadekwatna.
![]()
W mojej ocenie w sensie gospodarczym klub sportowy powinien być znacznie bliżej modelu przedsiębiorstwa rodzinnego, gdzie w cenie jest przywiązanie do firmy i kontynuacja niż korporacji gdzie pracowników wymienia się jak pionki.
Zarówno Stan jak i Maaskant szczerze mówili, nie stać nas na transfery gotówkowe, a kwoty wynagrodzeń, jakie możemy zaoferować są niższe niż w innych polskich klubach. Czyli nie szastamy pieniędzmi. Argument o tym, że mamy pieniądze z LE jest średni. Po pierwsze nie ma ich aż tak dużo, po drugie LE też kosztuje np. zapewne trzeba wypłacić premie dla zawodników. Przez wiele ostatnich lat mieliśmy pieniądze z transferów a pozyskiwaliśmy zawodników za darmo. Tak funkcjonuje nasza S.A (mimo, ze mnie czy innym się to nie podoba) i dlaczego niby to miałoby się zmienić? Myślenie życzeniowe to nie jest najlepsza metoda oceny sytuacji. Do tego dochodzi niezwykle zachęcającą baza treningowa jaką posiadamy (cytat z Maaskanta o kupach na boisku treningowym zapewne poszedł w świat). I na koniec Maaskant i jego pensja do czerwca. Czyli z jednej strony mam doświadczenia dotychczasowej działalności S.A., szczere wypowiedzi dyrektora sportowego o oszczędnościowej polityce, brak bazy, trenera który nie pracuje a trzeba go opłacać a z drugiej wypowiedź jednego czy dwóch anonimowych użytkowników forum, że oto stać nas będzie na „prawdziwego trenera”. Jak myślisz, którą opcje wybiorę, jako prawdopodobną? Gdzie się sprowadził ? W klubie? Masz jakieś dowody na to, cytaty. Moim zdaniem, jeżeli brano pod uwagę opinie kibiców, to jako trzeciorzędny nic nie znaczący argument. Przeczytaj sobie wywiad na głównej, przeczytaj wywiad z Basałajem w sobotnim DP, gdzie opisuje jak została podjęta decyzja. Myślę, że decyzja była wypadkową wielu czynników, od sportowych poprzez marketingowe do finansowych. A, że kibice popierają. Sorry, ale jak mam do wyboru dać szansę rokującemu nadzieje Wiślakowi i danie szansy jakiemuś nonameowi z zagranicy to wybór jest oczywisty. Pomijając wszystko inne, Moskal jak się okaże dobrym trenerem będzie tu długo i pewnie nie najdrożej. Noname zbierze tu doświadczenia i kasę a śmietankę spije inny klub. Jest ryzyko, ale jest też dużo do ugrania.
Moskal jest trenerem, taka jest decyzja. Trzeba go wspierać. Ja się wyłączam z tego tematu, jak Moskal zacznie trenować przyjdzie pora na oceny. Miejmy nadzieję, ze będą pozytywne. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|||||
|
Cytat:
Czyżby dlatego, że oboje się do tego nie nadają? Że w tej roli chodzi jednak o coś innego, przygotowanie merytoryczne i kompetencje, a nie „prawdziwą Wiślakość”? Przypomnę, bo pewne elementarne rzeczy zaczynają się tutaj zacierać: Funkcja i stanowisko trenera nie istnieje dla kibiców po to, aby eksponować „prawdziwą Wiślackość”, ale dla zespołu, aby ów mógł odnosić odpowiednie wyniki sportowe i dbać o zawodników. Trener odpowiada za drużynę i wyniki. To jest jego rola i sens stanowiska, a nie zaspakajanie potrzeby przynależności SKWK. „Prawdziwa Wiślackość” nie wchodzi w skład wykształcenia i kompetencji trenerskich, nie czyni z nikogo dobrego fachowca i odpowiedniego człowieka na odpowiednim miejscu. Nie może więc stanowić żadnego kryterium wyboru. Tacy jak Ty, czy SKWK swoim podejściem wypaczacie to, robiąc szkodę klubowi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
SKWK gdyby było mądrą i odpowiedzialną organizacją, mającą w poszanowaniu również dobro klubu i walkę o wyniki, zamiast ślepo wspierać Moskala mogło wydać oświadczenie, w którym namawiałoby zarząd do zatrudnienia sprawdzonego fachowca z zagranicy zamiast nowego eksperymentowania z trenerami „na dorobku” i wyrażało dezaprobatę środowiska kibiców wobec angażowania innych polskich szkoleniowców niż Moskal. Bo na ich tle i mizerii, którą od lat sobą prezentują, Moskal faktycznie nie musi być gorszym wyborem. Pod takim „listem” zapewne wszyscy kibice bez problemu podpisaliby się i nikt nie protestowałby. Wilk były syty i owca cała. Ale nie, SKWK na to nie stać. Dla SKWK najważniejszy tu jest tylko i wyłącznie Moskal. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio była mowa że Moskal chce do sztabu jeszcze jednego trenera wiadomo coś więcej
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
widzę ze płacz trwa. Płaczcie. SKWK dalej będziecie robiło swoje a wy będziecie dalej się tu żalic, SKWK robi tyle dla tego klubu ze mają prawo do własnych listów. BA mają prawo podpisywać te listy w imieniu kibiców Wisly Kraków. Wystarczy zobaczyć frekwencję, i kto ją aktualnie robi
. Wstydźcie się panowie z sektorów A i E. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
trybuny to magia tłumu, efekt domina bla bla, jak zwał tak zwał. Jeden zapodał (po info o awansie) "Legia szmato co ty na to" (tak tak, ta sama Legia która zrobiła awans 3 tygodnie przed nami) i całe C to podchwyciło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt jest faktem ,że stadion się domagał pozostawienia Kazka więc niech ten gość nie naskakuje tylko na SKWK, Drugą sprawą jest czy Wy myślicie ,że komunikat od nich podziałał na Basałaja? Po tym co ten działacz usłyszał w tym dniu z trybun to nie sądzę ,żeby brał nasze zdanie wogóle pod uwagę
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 26.12.2011 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
||||||
|
Uwielbiam jak ktoś się odnosi do argumentów wybiórczo, zasady dobrej dyskusji wymagają całościowej odpowiedzi
A czy to coś złego? Przynajmniej wiedziałbym że dają z siebie wszystko a nie opierdalają się. Chcemy trenera dla którego przegrane derby to nie będzie kolejny mecz, który po meczu będzie czuł to co my, a nie uśmiechał się do kamery, a porównywanie kompetencji Kazia Moskala z Robertem i Smokiem jest bardzo nie na miejscu, przypomnę Ci iż zapewnił on nam awans w który nikt nie wierzył, przeczytaj sobie opinie "fachowców" na forum na temat wyboru składu, posadzenia gwiazd na ławce, ale wg Ciebie Moskal jest na trenerskim poziomie Smoka? Gratuluje poczucia humoru.
Ja nie chce widzieć kolejnego magika, który za pól roku odejdzie, a po tyg już nie będzie wiedział jaki zespół trenował bo nie będzie mógł wpisać sobie sukcesu do cv. W tym momencie potrzebujemy stabilizacji i budowy porządnych fundamentów, potrzebny nam mówiąc obrazowo murarz, a nie tynkarz, nawet osoba o niższych kompetencjach pracująca na 100% często osiąga wyniki lepsze od bardziej doświadczonych rywali pracujących np na 50%. Zresztą juz o tym pisałem " Zobacz listę dotychczasowych trenerów i odpowiedz sobie na to pytanie, a teraz pomyśl, że możesz mieć trenera który ma podobne CV, który kocha to co robi i jest z Twoją "firmą" emocjonalnie związany? " (dalej paragraf niżej)
Hola, hola! W poprzednim poście zarzucałeś SKWK, że tylko wspiera Kazia, a teraz zabraniasz mi popierać ich postulaty np o szkolenie młodzieży? Lekko to cyniczne, nie sądzisz? Teraz moje pytanie, gdzie będziesz jak wyniki się skończą? Bo widzisz, mnie nie tylko one trzymają na stadionie, ale mam wrażenie, że Ciebie tak.
Co do "listy trzydziestu", oczywiście, są chętni, ale na swoich warunkach np taki Simeone chciał cały swój sztab co wynosiło juz około 900k rocznie, Jimenez? Ok, ile zarabiał w Grecji? Na takiej zasadzie Ruud van Nistelrooy tez jest zainteresowany, za jakieś 4kk euro rocznie. Dopóki trzeba płacić Maaskantowi nie przyjdzie dobry trener, swoją drogą ciekawe dlaczego mimo listy 30 wybrano akurat Roberta?
"Nie wspieraj wydawania oświadczeń i listów w kwestiach dotyczących strice „walki o wyniki”. Bo sam sobie wcześniej odebrałeś do tego prawo pisząc, że nie liczy się dla Ciebie efekt tych zmagań" 3 akapity wyżej pisałeś, ze odebrali sobie to prawo, post wcześniej że się kompromitują i nic nie piszą, więc jak to jest? Mogą pisać, czy nie mogą? Widzisz, ja też bym się podpisał, SKWK zapewne też, ale oni są praktycznie codziennie w klubie, wiedzą jak to wygląda, wiedzą, że nie ma takiej możliwości, więc co jest lepsze, Moskal? Czy Michniewicz? Ulatowski? Szatałow jest także wolny. To nie jest tak, że "my chcemy źle", po prostu nie patrzymy przez różowe okulary, dla nas wszystko jest szare a nie czarno-białe. Co do drugiego akapitu, jest to Twój wymysł, nikt nie protestował gdy sprowadzano Jaliensa, Lameya, dopiero po ich tragicznych występach zaczęto domagać się Czekaja, Bruda, mówiono głośniej o potrzebie stawiania na młodych Chrapka, Nalepe. " Płynnie i odpowiedzialnie wkomponować „prawdziwą Wiślackość” w realia funkcjonowania nowoczesnego, profesjonalnego klubu piłkarskiego. " - to mi się podoba, ale z tego co mi wiadomo, pewna osoba z zarządu, czytaj jednoosobowego, podchodzi do tej sprawy zupełnie inaczej i nasze rozmowy tutaj, dywagacje, zdanie kibiców nie mają dla niej żadnego znaczenia, ot sztuka dla sztuki.
I żeby nie było niejasności siedzę teraz na E, może koło Ciebie, więc jak widać świat nie jest czarno biały, ale ma odcienie szarości. ps. brakuje mi takich dyskusji, dzięki! |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
dla Panów dopominajacych się trenerów z CV. Kasperczak (2 podejscie), Engel, Liczka, Maaskant. Co łączy tych Panów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Chyba, że wierzycie w trenerów zarabiających ponad milion euro za sezon, albo jeszcze więcej. Oni też zresztą niczego nie gwarantują. Ancelotti do Chelsea nie pasował, a Benitez do Interu. Chcecie trenera z bogatym CV? To czemu nie Kasperczak?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 27.12.2011 o godz. 00:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Świetny argument. Poza tym nowy trener to być może nowa taktyka. Piłkarze na pewno wiedzieli jak Moskal będzie chciał grać i czego od nich oczekuje bo też część na pewno taktyki była związana z pracą Maaskanta. Jeśli nowy trener chciałby wprowadzać jakąś nową taktykę to nie wiem czy w te 4-5 sparingów nie udało by się to.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Engel, Liczka, Maaskant - przyzwoite trenerskie CV? Nie róbmy sobie jaj z pogrzebu.
Jeśli w rachubę wchodzą "gwiazdy trenerskie" podobnego formatu to cieszmy się z Kazimierza. Uważam jednak, żeby zbudować coś naprawde godnego to trener musi być tak samo dobry jak skład, którym bedzię żonglował. Nie wymagajmy klasowych piłkarzy skoro prowadzi nas asystent. Oczywiście nie podważam decyzji zarządu bo każdy zasługuje na szansę, jednak boję się ze idziemy na łatwiżne. Z całym szacunkiem dla Kazimierza to nie zapominajmy że był tylko asystentem i owszem na 1 trenera Wisły tak..ale po uprzedniej udanej przygodzie trenerskiej na poziomie ekstraklasy. Klub taki jak Wisła nie może sobie pozwolić by być poligonem, pamiętajmy o tym że brak pudła i pucharów skonczy się katastrofą finansowo-marketingową. Tu niema miejsca na błędy z tytułu braku doświadczenia, gdyż skutki będą odbijać sie czkawką kilka następnych sezonów. Liczę jednak ze Moskal wykorzystać szansę jaka sie przed nim odkryła bo jeśli polegnie to nici z bycia nawet pożniejszym asystentem. Wzorowy kandydat to doświadczony kandydat. Prowadzący drużyny mistrzowskie, ograny w europejskich pucharach. Moskalowi pozostaje życzyć sukcesów na rodzimym podwórku i europejskich arenach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Janas też ma "piekne" Cv...zajęty, szkoda. A co myślisz o takim skromnym człowieku jak Christian Gross z BSC Young Boys? Wisła poważnie myśląc o sukcesach , powinna uderzać w podobne profile trenerskie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma też gwarancji, że i Moskal nie zacznie kiedyś „opierdalać się”, wiedząc, że patrzycie na niego przez palce. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Rinah : 27.12.2011 o godz. 21:17.
|
|||||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno Wisła sondowała zatrudnienie Probierza i teraz widocznie będzie alternatywa dla Moskala i Smudy bo Probierz właśnie opuszcza Grecję ciekawe czy załapał by sie do sztabu Moskala który ostatnio mówił że chce w sztabie jeszcze jednego trenera skoro Fornalik pracował kiedyś z Lenczykiem w Wiśle....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
była by to bardzo ciekawe
Tylko czy umieli by współpracować ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozwieję wasze wątpliwości. Probierz nie będzie w sztabie Moskala
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rob_Zombie niemożliwe nie istnieje bynajmniej dla Wisły.Zwłaszcza biorąc pod uwagę że Probierz był brany jako zastępca M tylkoże wtedy wybrał Grecje .Ale z powodu kryzysu greckiego klubu Probierz wraca do Polski. w Jadze i Lechii stołki zajęte w ŁKSie też .Wisła gra na 2 frontach a Moskalowi przyda się pomocna dłoń zwłaszcza że chce jeszcze jednego trenera do sztabu(asystent
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 30.12.2011 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak Jose.
Trener, który od 6 lat prowadzi ekstraklasowe zespoły jako pierwszy trener, ma na tyle wyrobioną markę, ze w jakiśtam magiczny sposób zatrudnił go Aris, wygląda na ambitnego gościa, przyjdzie jako asystent do Moskala, który na dobrą sprawę właśnie zaczyna swoja karierę jako pierwszy trener. Taaaaa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|

|
||||||