|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Guerier jest niezły atletycznie. I to główna jego zaleta. Niestety, zero myślenia, zero przetrzymania piłki, kiedy trzeba zmienić tempo gry, zero gry na 1 kontakt. Pewnie sprawdziłby się w drużynie, która muruje i śle długie piły za obrońców, ale w Wiśle jest na to mało szans. Przyjechał tutaj z ogromnymi brakami taktycznymi i na razie wygląda na to, ze niczego się nie nauczył. Prawdę mówiąc strach go mieć na skrzydle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ten filmik z muzyką Bennyego Hilla mnie przeraził
Na stadionie połowy tego się nie widzi. W tv to szybko człowiek by wyłączył. Kompromitacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
A co do reszty, to akurat znana opinia, że mamy samych słabych piłkarzy, ciekaw jestem tylko czemu nie jesteśmy w strefie spadkowej Jakiś dziwny przypadek.Odnośnie samego meczu to bez fajerwerków, raczej słabo. Pozytywów na siłę nie będę szukał, generalnie nie podobała mi się nasza gra. Chociaż patrząc obiektywnie to od Pogoni byliśmy trochę lepsi, a ten wynik załatwił nam Sadlok. Gdyby nie to to byłoby pewnie 1:0 i do zapomnienia. Albo nawet okazalsze zwycięstwo, gdyby Pogoń się musiała otworzyć. A tak to dobrze, że przy tym chaosie nam Pogoń nie wcisnęła na 2:1 na sam koniec, bo okazję miała. Wtedy dopiero byłby lament. PS: z tego filmiku (https://www.youtube.com/watch?v=9Z8uO8OzTJg#t=266) to przy akcji z 4 minuty (4:00) to na żywo się popłakałem ze śmiechu co się tam podziało i to z obydwóch stron, tyle baboli w jednej akcji szok
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.02.2015 o godz. 18:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nasi piłkarze obejrzą ten materiał.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, może i powinien. Ale co to ma mu powiedzieć - ze przynajmniej kilku jego piłkarzy to zwyczajne sieroty i łamagi? Przecież tam widać brak podstaw piłkarskiego rzemiosła, nie mówię już o brakach intelektualnych niektórych z zawodników (nie tylko czarnych).
![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ma mu powiedzieć, ze po raz koleny spieprzył wiosenny okres przygotowawczy. Te same łamagi bez podstaw piłkarskiego rzemiosła wygrywały na jesieni przez 2 lata na tyle skutecznie, ze mówiło się o pucharach. Koniec końców w pucharach zagrał Ruch, a w tym roku zapewne ktos innny, ale nie my.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwa spotkania, które już za nami, rzeczywiście nie świadczą dobrze o jakości okresu przygotowawczego. Jednak jakiś progres jest, bo z Pogonią było lepiej niż z Lechią.
Wiem, że dobrze punktowaliśmy jesienią, nasz styl też nie był zły. Tylko wydaje mi się, że to wszystko zależne jest od kluczowych zawodników i ich dyspozycji. Reszta prezentuje stabilny poziom. Może poza Sadlokiem - ten zaliczył taaaaaaki zjazd. ![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ten skrót meczu Państwo widzieli ? http://pawelki.com/obrazek,5449.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I jeszcze jeden: https://www.youtube.com/watch?v=ORRPguPBQr0
Niebywałe. Dalej się dziwię, że znalazło się 9 tysięcy zwolenników znęcania się nad sobą, w tym ja, którzy zakupili bilet, czy ... karnet. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
A co dopiero muszą myslec te osoby, które mają wykupiony skybox ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby to zmienić na początek potrzebny jest dobry trener ale na razie na zmianę się nie zanosi. Dlatego dalej będziemy oglądać to samo. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
A jak przyjeżdża Legia to stadion wypełnia się po brzegi. Wychodzi na to, że więcej w Krakowie kibiców Legii aniżeli Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
qqq-b Niestety ,miałem napisać to samo . Pokutuje fakt że ostatnie 15 lat to pokolenie po _Cupiałowych sukcesów , skończyły się czasy pt. 3-0 do przerwy. I raczej długo nie wrócą. Z mojej licznej ekipy stadionowej zostało nas dwóch... Cóż ,czasy się zmieniają , ludzie też. Kiedyś WIERNOŚĆ była znakiem. Dziś staje się hasełkiem... Szkoda. Bez złośliwości stwierdzam że liczyłem przynajmniej na pełny młyn. ...
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
||
Naprawdę nie rozumiecie tej prostej zależności, że zainteresowanie meczem wywołane jest atrakcyjnością rywala? Im mecz jest bardziej interesujący tym więcej ludzi na niego przyjdzie. Skończcie już wygadywać bzdury o wierności. Im Wisła jest słabsza tym mniej osób będzie na meczu. A tych "wiernych" będzie coraz mniej. Ostatnio było 2 tys 'wiernych' na młynie, na lepszym meczu będzie 4 tys, a na derbach pełny. A jakbyśmy spadli do 2 ligi to już tylko 1 tys, a jakbyśmy skończyli tak jak ŁKS to by nam wystarczało na mecz pół trybuny. I tak dalej. Bardzo trafna uwaga darotsok73. "Wierność" to tylko hasełko. Jeżeli mecz nie będzie atrakcyjnym produktem to tych "wiernych" zostanie mała garstka. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
Jeśli ktoś zaraz wyskoczy z cenami biletów, poziomem rozgrywek, natłokiem meczów ( AŻ 37 kolejek ), że zimno, że mecze w poniedziałki, że akurat obiad jemy o 15:30 w sobotę, to po prostu wyśmieję tego kogoś. Co do cen biletów to jeszcze mogę zrozumieć, ale w 1 mln aglomeracji, gdy Kowalski będzie chodził co drugi mecz, bo go nie stać co kolejkę, to jest Nowak, którego również nie będzie stać na mecze co kolejkę, ale będzie chodził wymiennie z Panem Kowalskim.
Ostatnio edytowane przez qqq_b : 24.02.2015 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Po tym jak porównałeś najlepsze ligi świata do naszego śmietnika piłkarskiej Europy przestałem czytać twój post...
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale poczekaj, bo my słabo wypadniemu nawet w porównaniu z drużynami grającymi w Sky Bet.
Media robią swoje. Jedni obrzydzają trybuny, inni obrzydzają wydarzenia boiskowe (tutaj nie muszą się specjalnie starać ) i tak się to kręci.![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Jeszcze raz powtarzam, że dla kibica najemnicy nie grają roli a problem leży w mentalności i nastawieniu. Zresztą widać to po młynie, którego honor póki co ratują baby... p.s dalej wprowadzajcie chu.jową atmosferę lamentujcie i płaczcie że ktoś tam się wyje.bał. Jest prosty wybór Jak wam się nie podoba, to nie chodźcie, nikt was nie zmusza. A jak już z jakiegoś powodu macie karnet/bilet to nie obrzydzajcie innym kibicom radości z tego że mogą być na meczu i spędzić czas w WIŚLACKIEJ atmosferze, bo są tacy ludzie, że dla niektórych to jest ważniejsze niż te wasze tphu... "sukcesy"
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.02.2015 o godz. 19:22.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
czy ciebie popier doliło? no pogoni byłem, tak samo jak bywałem na meczach z kszo ostrowiec, z tłokami gorzyce i z koszarawą żywiec więc może zmień ton koleżko. w dupie mam z kim gramy, chodze na mecze dla Wisły. Chvj mnie interesuje czy po czole sie kopie Stilić czy Melikson.
Nie zmienia to faktu, że większość kibiców ma inną mentalność i nie chce im się oglądać kopaniny z Piastami Gliwice. Jak widać nie tylko pikniki tak mają bo obecnie mamy problem nawet z zapełnieniem młyna co dla mnie jest mega wstydem. Jak nie wiesz z kim piszesz to może się troszke hamuj ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 24.02.2015 o godz. 20:57.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
sorry, popełniłem błąd chciałem napisać "znajdzie się pretekst" a nie "znajdziecie pretekst" a to zmienia postać rzeczy. W każdym razie nie było z mojej strony intencji adresowania do ciebie zarzutów słabej mentalności, tylko wytykam wam wspieranie, tłumaczenie, dawanie powodu tym co nie chodzą na mecze a uważają się za kibiców.
Co do wywodu, to faktem jest mentalność i wartości się części widowni pochrzaniły. Wina leży w wielu aspektach, temat na dłuższą dyskusję. Ja w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, że słabsza gra może dla kibica być powodem do wahania się i niepójścia na mecz wiedząc jeszcze z góry, że sytuacja w klubie jest trudna. To jest działanie roszczeniowe - nieakceptowalne. Więc albo kibic to kibic, który daje coś od siebie, albo klient zdecydujmy się, co dla Wisły lepsze. A młyn to już osobna sprawa. W ostatnich latach to lanserska patologia, ale to wina tzw. decyzyjnych, którzy pewien model kibicowania narzucili. Kiedyś o bilety na młyn walczono - dosłownie. Dzisiaj bardziej dopełniony jest narożnik przy młynie - to wiele mówi.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.02.2015 o godz. 22:19.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://m.fangol.pl/view/88558/parano...bileRedirect=t bez wódki tego sie nie da ogladac...tzn meczy naszej Wiselki..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jeśli wziąć pod uwagę stopę życiową przeciętnego Polaka to wcale się nie dziwie, że jeśli ma wybór w danym tygodniu pójść do kina z dziewczyną/baru z kumplami lub na mecz bo na więcej go nie stać to wybierze kino lub bar. Często właśnie tak bywa. Anglicy ludzie majętni, dla nich wyjście na mecz to praktycznie żaden wydatek. Co do frekwencji na stadionie to generalnie lipa, ale nikogo nie będę obwiniał, bo akurat też mnie na tym meczu nie było. Ogólnie to to, że tyle meczy Wisły jest w piątek doprowadza mnie do szewskiej pasji, bo ja w tym czasie z reguły pracuje z dala od Krakowa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.02.2015 o godz. 01:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W końcu ktoś rozsądnie przemówił. Od czasów "dyszki" jakość dopingu sukcesywnie pogarsza się. Zanim zostanę zlinczowany na tym forum chcę napisać, że to nie jest tylko moje zdanie, ale również wielu innych ludzi, z którymi dawniej chodziłem na młyn czy to na właśnie "dyszkę" czy już na nowe C. Przestałem chodzić na młyn odkąd 2/3 kibiców tam przychodzących to lanserzy chcący zrobić sobie fotkę i wrzucić na FB, nieznający 3/4 przyśpiewek. Inną sprawą jest wymyślanie "na siłę" przyśpiewek przez wspomnianych przez palikota decyzyjnych. Dlaczego reszta trybun jest tak słabo zaangażowana w doping? To również jest po części odpowiedzialność młynu, żeby skupić uwagę pikników na dopingowaniu. E, G, H, A czy narożniki nie będą śpiewać czegoś, czego nie da się zrozumieć nawet na stadionie. Nie chcę, żebyście myśleli, że piszę to tylko po to, by dojebać wszystkim na młynie. Nie. Szanuję wysiłek wielu osób zaangażowanym w prowadzenie dopingu, jednak ciągle przed oczami mam stare C i się zastanawiam, czy to kiedykolwiek wróci?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez siemstein : 25.02.2015 o godz. 07:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 25.02.2015 o godz. 07:59.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Panowie i tak doping Wisły i jeszcze tylko kilku ekip w kraju to poezja przy całej tej miernocie prezentowanej przez inne ekipy..np. taka Lechia to ma tak bogaty repertuar jak "maluch" wyposażenie. Na meczach zgodowych śpiewanie wspólnie obu hymnów wypada śmiesznie,hahah. Ważne,żeby na r22 nie zapominano o naszych zacnych pieśniach. Może kiedyś poniesie się wreszcie "Zostań z nami Wisełko".
Co do frekwencji to mnie zupełnie nie boli liczba kibiców,patrząc na to co na murawie. Owszem,przywoływani tutaj "kibice angielscy i fani holenderscy" chodzą na każde spotkanie w dużej liczbie, nie zważając na przeciwnika. Tyle,że trzeba zwrócić uwagę na to,że tam kopaczom się chce i zapie***** na boisku, potrafią wymienić proste podania. Nie burzmy się zatem i hejtujmy tych co nie chcą oglądać gównianego produktu. Niech sobie oglądają w domu,albo w ogóle nie oglądają. Ponadto część tych co nie chodzi na mecze opłaca abonament nc+, która płaci później gruby hajs klubom. Można pytać:gdzie ich przywiązanie, dlaczego nie wesprą klubu w trudnej sytuacji. Odpowiedzieć można: Kto do tego doprowadził, dlaczego właściciel podejmował wielokroć kretyńskie decyzje, dlaczego świadomie otacza się miernymi zausznikami?Dlaczego zdarzało się,że klub płacił kary za race? itp, itd. Ktoś może nie chcieć wywalać kasy, która w przeszłości szła na dajmy na to" zatrudnienie jakiegoś ogóra z ch** wie kąd za gruby hajs. Ja chodzę na Wisłę bo lubię. Namawiam innych,ale nic na siłe. Nie potępiam i nie mam żalu do kogoś kto nie chce. Ale z kogoś kto w czasach prosperity będzie się lansował "jakim to kibicem nie jest" będe miał bekę i takiej osobie to powiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
Na mlyn może wejść teraz każdy właśnie przez takie osoby, które wielce się obrażają itp. Robią miejsce dla lanserów, którzy chcą wyrwać jakąś tępą laske na swoje ''chuliganskie" życie. Gdyby nie to, nadal na "Sektorze Kiboli" byliby tylko Ci odpowiedni ludzie, którzy na to zasługują. A tak mamy to co mamy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|