The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2009, 13:37
Wykonawcy

Lenny Kravitz W Paryżu jest rześki, słoneczny poranek. Lenny Kravitz spokojnie obserwuje przez okno tętniącą życiem metropolię. „Wow, ale pięknie” – uśmiecha się, mając na myśli zarówno europejską aurę, jak i urodę francuskiej stolicy. Kogoś, kto dorastał w zalanej słońcem Kalifornii, ładna pogoda zawsze wprowadza w dobry nastrój. „Taa, gdy świeci słońce, wszystko wygląda lepiej” – śmieje się.

Przeczytaj reportaż ze spotkania w Paryżu z Lennym Kravitzem!

Patrycja Markowska
Swoją muzyczną karierę rozpoczęła w 2001 roku, wydając debiutancki album Będę silna. Płyta otrzymała nominację do Fryderyka w kategorii „debiut roku”. 15 czerwca 2007 r. na 44. KFPP w Opolu piosenką Świat się pomylił Patrycja Markowska zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie „Premiery” oraz nagrodę dziennikarzy.

Wilki Zespół został założony w 1991 roku w Warszawie przez Roberta Gawlińskiego. Rok później w pracach nad albumem Wilki w klubie Stodoła wzięli udział następujący muzycy: Robert Gawliński – śpiew, Mikis Cupas – gitara elektryczna, Michał Rollinger – instrumenty klawiszowe, Adam Żwirski – gitara basowa, Darek Nowak – perkusja.
Vavamuffin Zespół powstał w 2003 roku w Warszawie, jest związany z wytwórnią Karrot Kommando. Jej nakładem w kwietniu 2005 roku ukazała się debiutancka płyta Vabang!. Latem 2005 roku Vavamuffin wziął udział w sopockim festiwalu TOPtrendy. W lipcu 2006 roku grupa zagrała na Przystanku Woodstock w Kostrzynie Nad Odrą. 20 października tego samego roku ukazała się jej druga płyta, zawierająca remiksy piosenek z Vabangu! – Dubang!. Natomiast koncert 23 października 2007 roku w klubie Palladium był premierą trzeciego albumu (a drugiego studyjnego) – Inadibusu.

The Poise Rite
Rzeszowska formacja, której twórczość określana jest jako mieszanka gitarowego rocka i indie-popu. Jeden z zaledwie kilku polskich zespołów, które zagrały na kultowym festiwalu Glastonbury (2007) i jedyny, o którym regularnie pisuje brytyjska prasa muzyczna.

nawet nie jest źle z wykonawcami, w zeszłym roku muszę przyznać że się średnio bawiłem
mam nadzieje że teraz będzie lepiej, dużoo lepiej :d
a wy co sądzicie o tegorocznych wykonawcach?
oraz jest ktoś kto się nie wybiera?

TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2009, 13:44
Jah jest prezydentem !
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.06.2009, 13:47
Program

19 czerwca (piątek)

15.00 - 17.00 - warsztaty plecenia wianków prowadzone przez profesjonalne studio florystyczne
19.00 - na plazmach rozmieszczonych na terenie Jarmarku Świętojańskiego oglądać będzie można nagrania koncertów z poprzednich edycji „Wianków”

20 czerwca (sobota)

Przez cały dzień odbywać się będą gry i zabawy dla dzieci oparte na tradycji Nocy Świętojańskiej

12.00 - rozpoczęcie Jarmarku Świętojańskiego
14.00 - 16.00 - warsztaty plecenia wianków prowadzone przez profesjonalne studio florystyczne
16.00 - 16.30 – „Czytamy legendy” czyli spotkania z legendą dla najmłodszych
16.30 - rozstrzygnięcie konkursu na najpiękniejszy wianek
17.00 - 17.30 - „Czytamy legendy” czyli spotkania z legendą dla najmłodszych
18.00 - koncert: The Poise Rite
18.40 - koncert: Wilki
19.35 - koncert: Vavamuffin
20.35 - koncert: Patrycja Markowska
22.00 - koncert: Lenny Kravitz
00.00 - widowisko pirotechniczne

21 czerwca (niedziela)

Przez cały dzień odbywać się będą gry i zabawy dla dzieci oparte na tradycji Nocy Świętojańskiej

12.00 - rozpoczęcie jarmarku
12.15 - 12.45 – „Czytamy legendy” czyli spotkania z legendą dla najmłodszych
14.00 - 16.00 - rodzinna gra terenowa w poszukiwaniu kwiatu paproci
17.00 - 17.30 - „Czytamy legendy” czyli spotkania z legendą dla najmłodszych
19.00 - na plazmach rozmieszczonych na terenie Jarmarku Świętojańskiego oglądać będzie można nagrania koncertów z poprzednich edycji „Wianków”
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2009, 15:06
W zeszłym roku było fatalnie jak dla mnie... Fajerwerki uratowały honor całej imprezy. Sądzę, że w najbliższą sobotę będzie zdecydowanie lepiej, bo i Lenny i Wilki to fajni wykonawcy, a i na Patrycję lubię popatrzeć
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 14.06.2009, 15:31
W zeszłym roku jak dla mnie było genialnie.
Jamiro zmiotło wszystko w 2008 roku lepiej bawiłem się tylko na The Police.

Mam nadzieję, że Kravitz pokaże co potrafi
Jestem pozytywnie zaskoczony Wilkami, nie spodziewałem się, że po za Kravitzem pojawi się ktoś, kogo bardzo lubię posłuchać
.
Odpowiedz cytując
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.06.2009, 15:39
jak dla mnie prócz vavamuffin pyta i odgrzewane kluchy. a i vavamuffin pewnie zagra 5 piosenek, naj**ana publika będzie zginać kolana, wieś polska śpiewa i tańczy, ale nie wypada nie iść na wianki
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.06.2009, 16:55
z roku na rok gorzej, teraz będę na wiankach ze względu na Vavamuffin i może zostanę na Kravitzu.

Albo przyjadę na zakole tylko na fajerwerki

edit: pokaże to jakaś tv?
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.06.2009, 17:31
Z ostatniego roku najmilej zapamiętałem wrzucanie dużego balony reklamowego do Wisły,szkoda że jednak się nie udało:/może w tym roku się uda
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.06.2009, 18:52
Chodzę co roku odkąd tylko nauczyłem się chodzić i nic tego nie zmieni - niezależnie kto drze się do mikrofonu po drugiej stronie Wisły z estrady I dodam że zawsze się świetnie bawię.

To Tradycja przez duże "T", z której powinniśmy być jako Krakusi dumni bo jest to impreza która odbywa się w Grodzie Kraka od ponad tysiąca lat

Już nie mówiąc, że jest to nasze prawdziwe słowiańskie Święto Zakochanych a nie żadne "walentynki".
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.06.2009, 19:14
Dobrze gadasz Kocur ! Ja też chodze co roku i zawsze jest dobrze, nie ważne kto tam będzie mruczał za mikrofonem To jest okazja do dobrej zabawy ze znajomkami i do spożycia różnorodnych trunków hehe
"BIŁA GO WIANKIEM I WRZUCAŁA GO DO FALUJACEJ WODY, BIŁA GO WIANKIEM I WRZUCAŁA GO DO WODY" Jakie ciekawe wersje można było wymyśleć na poprzednich wiankach po wypiciu procencików
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.06.2009, 20:50
Nie chodzę, bez obrazy nie lubię takich ludycznych spędów i tej całej wioski. Przeciskania się przez tłumy narąbanych baranów, których tam więcej niż pod chatą gazdy.

Wolę imprezy w klubach bardziej kameralne i nikt mnie nie przekona do wianków.

PS: I tak jak co roku będzie lało

Pozdrawiam
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.06.2009, 22:07
hehe, ja mam dokładnie tak jak emsi choć trzeba przyznać że muzycznie już od jakiegoś czasu jest ciekawie - choć to nie moje klimaty.Nie wiem czy to było rok temu czy 2(ten czas tak zapierdala), ale nieświadomy wianków wybrałem się późną porą na zakupy do tesco , no i powrót do śródmieścia był prawdziwym koszmarem.2 godziny stania w korkach jakich w życiu w tym mieście nie widziałem.

Tak więc jakby ktoś wpadł na pomysł jechania tam samochodem to odradzam
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.06.2009, 22:12
Emsi w 100% podzielam Twoje zdanie...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 14.06.2009, 22:19
Nie bylem pare lat, za duzo rozbujanych 50-kilowych kolesi i narabantch burskow. Ognie szticxne fajne ale mozna obejrzec z innych miejsc.

A niektorzy za przeproszeniem pieprzycie ze koncerty slabe.
Po 1 to ma byc muzyka dla mas, i tak spoko ze nie sciagneli Feela a zzagramanicy jakiegos Enrique Iglesiasa.
Po 2 Jamiroquau czy Kravitz to swiatowa pierwsza liga
Po 3 ppkazcie mi drugi taki DARMOWY koncert w Polsce, z miedzynarodowymi geiwzdami tego formatu
Po 4 fajerwerki sa konkretne zawsze
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 14.06.2009, 22:50
PRzez tyle lat jednak nie rozumiem idei sceny po drugiej stronie Wisły od widzów... że niby taka wyjebana fosa i ochrona przed hoolsami ?
Odpowiedz cytując
moonga
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.06.2009, 00:05
Jah jest kierownikiem! I tyle w temacie no może jeszcze dodam, że z obsadą mogło być dużo gorzej (Doda, Feel itp) ale miasto nawet stanęło na wysokości zadania zrobienia koncertu dla wszystkich bez ogromnego obciachu. Chociaż to i tak nie takie trudne, bo jak Polak słyszy: za darmo, muzyka, zbiorowisko, telewizja, gwazdy iii chlanie to nie trudno go zachęcić
" Płoną perony, płynie krew,
To szlak Wiślackiej wiary,
Rzucamy wokół śmierci zew,
Łopoczą nam sztandary

Niech chwała Twoja wiecznie trwa,
Zwyciężaj Wisło ma, Zwyciężaj Wisło ma"

Nauczmy sie Roty!
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.06.2009, 00:26
a co na warsztaty nikt się niewybiera ..... ?
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.06.2009, 16:08
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Po 3 ppkazcie mi drugi taki DARMOWY koncert w Polsce, z miedzynarodowymi geiwzdami tego format
tegoroczne lech maj party i koncert Die Toten Hosen w ramach juwenaliów ?

subiektywnie dla mnie wianki z roku na rok stają się coraz mniej atrakcyjne przede wszystkim ze względu na to, że coraz trudniej jest się napić ( ciii... sam sie dziwie, że coś takiego pisze ). Chodziłem ładnych kilka lat ale teraz jak dla mnie numero uno to maj i juwenalia. Muzyka nigdy dla mnie nie była rewelacyjna zwłaszcza jak był ultra hiper super innowacyjny sposób puszczania muzyki przez co nawet nie wiedzialem co sie na scenie dzieje. Skuszę się pewnie na fajerwerki. Niemniej wspominam z sentymentem.

Obiektywnie. Niech wianki pod Wawelem dzieją się jak najdłużej. Lubie masowe imprezy w mieście.

PS: w zeszły roku kumpel wymieniając zespoły jakie zagrają wymienił "i inni" jakoś nikt nie kojarzył lol500
Ostatnio edytowane przez LoRd : 15.06.2009 o godz. 16:12.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 15.06.2009, 16:35
No sory ale Die Toten Hosen i Kravitz to jednak zdecydowanie nie ten kaliber. To jak porownac Man United z Kaiserslautern
Na wianki sie przestaje chodzic z wiekiem, po prostu sie odechciewa patrzec na pijana gowniazerie. Nic niezwyklego.

Skonczylem wlasnie pisac posta o poznanikiach wiec takie mi sie nasunelo skojarzenie ze gdyby u nich gral Kravitz to ludzie z ich miasta byliby wniebowzieci i sialiby propagande na caly swiat. To akurat czasem jest dobra cecha, taki pr do przesady. Zreszta, czy tak wlasnie nie bylo z Nelly Furtado gdy tam grala? U nas w Krakowie ludziom jest zazwyczaj ciezko dogodzic bo marudza jak nigdzie indziej heh.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 15.06.2009 o godz. 16:45.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 15.06.2009, 16:36
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Po 2 Jamiroquau czy Kravitz to swiatowa pierwsza liga
przesadziles chyba. Nawet nie wiem co to za figura z tego peirwszego...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.06.2009, 16:43
MK85 napisał(a):Wyświetl post
przesadziles chyba. Nawet nie wiem co to za figura z tego peirwszego...
Nie chwaliłbym się na Twoim miejscu z tego
Co do samej imprezy to od 7 lat nie opuszczam żadnej,i może mnie wyśmiejecie albo nie ale najbardziej podobało mi się jak śpiewała Rodowiczka,Perfect,Lady Pank czy też Kayah,bo to są takie kawałki które znają wszyscy i fajnie sobie pośpiewać
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 15.06.2009, 16:46
"Jamiroquai – angielski zespół muzyczny. Dotychczas sprzedał ponad 25 milionów egzemplarzy swoich albumów na całym świecie"

Mysle ze wystarczy za komentarz.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 15.06.2009, 17:34
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Nie chwaliłbym się na Twoim miejscu z tego
Co do samej imprezy to od 7 lat nie opuszczam żadnej,i może mnie wyśmiejecie albo nie ale najbardziej podobało mi się jak śpiewała Rodowiczka,Perfect,Lady Pank czy też Kayah,bo to są takie kawałki które znają wszyscy i fajnie sobie pośpiewać
moze osoba nie pod moj klimat
a co do drugiej czesci Twojego postu to masz racje, a nigdy nie zapomne jak Kahay zaspiewala Prawy do lewego...
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.06.2009, 09:54
Prowadzący:

Piotr Metz

Urodzony w Tarnowie, rocznik 1957, jak sam o sobie mówi – „Krakus na emigracji”. Przynależność partyjna: The Beatles, Wisła Kraków, FC Barcelona; od 1980 roku radiowiec za sprawą Wojciecha Manna.

http://www.wianki.krakow.pl/pl/8/45/70/prowadzacy

Mogli zasłonić twarz

PS. Jeszcze Olivier Janiak... ale kogo on obchodzi
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 17.06.2009, 10:57
Więc bęzie to gdzieś puszczane w szklanej skrzyneczce? Bo chyba wycieczka nach Krakau mi sie nie uda
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.06.2009, 15:05
Rok temu jakas stacja miala transmisje

Bo teraz patrze a tu jakis kabareton na dwojce ,na Polsacie Boks...

nikt nie transmituje? bida
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.06.2009, 21:20
Na Polsacie ma byc, dziś reklama szła.
A co do artystów, to dowiedziałem się dziś że będzie Maleńczuk. Ci zza błoń będą się czuli przez chwilę, że rządzą w mieście, jak wyjdzie ten pajac
Ostatnio edytowane przez Arkas : 17.06.2009 o godz. 21:23.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 17.06.2009, 22:03
od której zaczynają nadawać na polsacie?
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 17.06.2009, 22:13
Em... ale Polsat transmituje zupełnie inne "Wianki" ... z Warszawy... nie z Krakowa. Skoro jest Janiak to może TVN ale pewnie i tak nie na żywo. ewentualnie fragmenty kiedyś gdzieś by puścili.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 17.06.2009, 23:08
Nie ma żadnej transmisji w TV na żywo. Już dawno by o tym trąbiono. Zresztą, gdyby miało być w TV to i wykonawcy byliby znacznie lepsi (nie żebym na tych narzekał ). Przypomnijcie sobie 2 lata temu, kiedy było UB40, Alphaville, Bananarama, Gazebo czy Desireles wtedy była zajebista impreza
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów