The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vasil
Member

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2013, 16:25
Ja się nie spodziewam niczego innego.
Jednak patrząc na kluby, które mogą być traktowane jako wzory organizacji, to taki krok wcale nie musi być oczywisty, a przynajmniej nie tak szybko jak to zazwyczaj ma miejsce w Wiśle.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2013, 17:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
sportowo wyglądamy tak samo jak 90% ligi.
Nie. Sportowo możemy się porównywać z Koroną, Pogonią, Ruchem i BOT-em, bo już takie Podbeskidzie nas odsadza (sam Demjan strzelił więcej niż cały nasz napad razem wzięty).

Cała reszta jest od nas piłkarsko lepsza. To, że uważasz inaczej wynika z braku realnego spojrzenia na nasze możliwości.

Fascynujące, że czwarty z kolei trener nie radzi sobie z asiorami Gargułą, Boguskim czy Chavezem w składzie, ale w waszych oczach są oni lepsi od zawodników Piasta czy Podbeskidzia. Fakt, lepiej zarabiają, ale to by było na tyle.

Taki Chrapek to obecnie parodia zawodowego piłkarza, bo (niedokładny cytat) "musi jeszcze tylko poprawić wydolność, szybkość i cechy wolicjonalne". Dodajmy, że techniką też nie rozwala...

Gramy z Burligą na lewej obronie, który prawdopodobnie jest najgorszym bocznym obrońcą ligi od czasów Frederiksena, ale to wina trenera że go wystawia. Ma przecież jeszcze parodystę Bunozę, który ostatnio nawet popisał się zagraniem a'la wspomniany Duńczyk...

Jesteśmy nie ligowymi średniakami, tylko leszczami, a temat jest bez sensu. Nie ważne kto przyjdzie, odbije się od tych samych problemów co poprzednicy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.05.2013, 17:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Gramy z Burligą na lewej obronie, który prawdopodobnie jest najgorszym bocznym obrońcą ligi od czasów Frederiksena, ale to wina trenera że go wystawia. Ma przecież jeszcze parodystę Bunozę, który ostatnio nawet popisał się zagraniem a'la wspomniany Duńczyk...
Nie sposób się z Tobą nie zgodzić, jednakże Bunoza, aż takim strasznym parodystą jak Frederiksen nie jest. I od Burligi jest sporo lepszy. Moim zdaniem nie wychodzi bo oszczędzamy na wejściówkach/zniechęcamy do dalszej gry w Wiśle. To samo jest ze Stolarskim, którego lada moment zajadą, byle tylko nie płacić Jovanoviciowi.

A w przyszłym sezonie para bocznych obrońców Stolarski-Burliga a jak złapią kartkę to na skrzydle śmigać będzie niezastąpiony Vacat.

Temat o przyszłym trenerze powinien nazywac się "Pobożne życzenia i inne fantazje..."

Jakoś mam niczym nie poparte przeczucie, że Kulawik zostanie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.05.2013, 18:04
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Nie sposób się z Tobą nie zgodzić, jednakże Bunoza, aż takim strasznym parodystą jak Frederiksen nie jest. I od Burligi jest sporo lepszy. Moim zdaniem nie wychodzi bo oszczędzamy na wejściówkach/zniechęcamy do dalszej gry w Wiśle. To samo jest ze Stolarskim, którego lada moment zajadą, byle tylko nie płacić Jovanoviciowi.

A w przyszłym sezonie para bocznych obrońców Stolarski-Burliga a jak złapią kartkę to na skrzydle śmigać będzie niezastąpiony Vacat.

Temat o przyszłym trenerze powinien nazywac się "Pobożne życzenia i inne fantazje..."

Stolarski potrafi się pozytywnie zaprezentować w przeciwieństwie do Burligi dlatego nie wrzucałbym ich do jednego wora. Moim zdaniem lada moment i piłkarsko przynajmniej zrówna się z Jovanoviciem tylko trzeba odpowiednio szachować jego siłami. Burliga natomiast... każdy wie, że z tej mąki chleba nie będzie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 22.05.2013, 18:14
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Stolarski potrafi się pozytywnie zaprezentować w przeciwieństwie do Burligi dlatego nie wrzucałbym ich do jednego wora. Moim zdaniem lada moment i piłkarsko przynajmniej zrówna się z Jovanoviciem tylko trzeba odpowiednio szachować jego siłami. Burliga natomiast... każdy wie, że z tej mąki chleba nie będzie.
Nieporozumienie. Nie wrzucam Stolarskiego i Burligi do tego samego worka jeśli chodzi o poziom piłkarski. Stolarski jest/będzie o wiele lepszy. Chodziło mi o tylko, że moim zdaniem w ramach oszczędności finansowych szafujamy zanadto siłami 17-latka, co może żle się dla niego skończyć.

Stolarski powinien grać, nawet dużo, ale z rozsądkiem. Już w pierwszym meczu zauważyłem, że koło 70 minuty zaczął się gubić. Zmęczenie = podatność na przypadkową kontuzje itd.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.05.2013, 12:43
a ja chciałbym by klub przedstawił jasno kibicom co sądzi na temat przyszłego sezonu czy dalej oszczędzanie i granie amatorami, czy coś robimy, bo to chyba kpina jak Bednarz mówił, że walczymy o mistrzostwo Polski składem z jesieni, a każdy widział, że naszym celem maks przy farcie że głowa mała to będzie 4 miejsce i LE, a sam Głowacki mówi, że 7 miejsce to jest zenit całej Wisły i lepiej nie będzie. bardzo nie lubię kłamstw a Bednarz co chwile owija w bawełnę i nie przedstawi prawdziwego faktu. on mysli, że powie "walczymy o majstra" i na stadion zasiądzie 25tyś kibiców. jak dla mnie powinien dostać z liścia i się ogarnąć, bo gosciu robi z siebie frajera w biały dzień

jak dla mnie możemy grać juniorami bo ten przynajmniej wie w jakiej koszulce występuje a taki Bunoza, Jaliens, Genkov i reszta obcokrajowców (prócz Sarkiego) to kabaret pod wyrwigroszem. liczy się dla nich kasa, a to że grają ch*jnie to każdy widzi, ale w wywiadzie powie że starał się, że walczył, że się nie udało, a ku*wa na boisku to prezentuje się gorzej ode mnie (z całym szacunkiem do samego siebie)...kto więcej zostawi serca na boisku Bunoza, Genkov czy taki junior który zawsze marzył by zagrać na Reymonta?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2013, 12:54
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
.kto więcej zostawi serca na boisku Bunoza, Genkov czy taki junior który zawsze marzył by zagrać na Reymonta?
Ja zostawię jeszcze więcej... nieważne, że mam schorowany kręgosłup i wydolność na co najwyżej 10 minut

btw
Rozumiem o co ci chodzi. Bez urazy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.05.2013, 13:27
jak dla mnie możemy grać juniorami bo ten przynajmniej wie w jakiej koszulce występuje a taki Bunoza, Jaliens, Genkov i reszta obcokrajowców (prócz Sarkiego) to kabaret pod wyrwigroszem.
No, taki Chrapek nie tyle gryzie murawę, co ją wręcz pożera.

a ja chciałbym by klub przedstawił jasno kibicom co sądzi na temat przyszłego sezonu czy dalej oszczędzanie i granie amatorami, czy coś robimy, bo to chyba kpina jak Bednarz mówił, że walczymy o mistrzostwo Polski składem z jesieni, a każdy widział, że naszym celem maks przy farcie że głowa mała to będzie 4 miejsce i LE, a sam Głowacki mówi, że 7 miejsce to jest zenit całej Wisły i lepiej nie będzie. bardzo nie lubię kłamstw a Bednarz co chwile owija w bawełnę i nie przedstawi prawdziwego faktu. on mysli, że powie "walczymy o majstra" i na stadion zasiądzie 25tyś kibiców. jak dla mnie powinien dostać z liścia i się ogarnąć, bo gosciu robi z siebie frajera w biały dzień
Nie Ty jeden tak uważasz - patrz wywiad z Szymkowiakiem. Tylko co z tego? U nas jak zwykle gra pozorów, tylko słoma coraz bardziej niektórym z butów wychodzi...

szprotson

Głowacki jasnym tekstem informuje, że bez wzmocnień czeka nas utrzymanie, a obecnie siódme miejsce to maks.

B. Karcz w wywiadzie z Szymkowiakiem napisał(a):
- Wiele wskazuje na to, że trenerem Wisły może zostać Franciszek Smuda. Czy po tym jak poniósł on porażkę z reprezentacją, a ostatnio w Ratyzbonie, będzie w stanie zbudować solidny zespół w Krakowie?

- Osoba trenera, choć oczywiście ważna, nie będzie miała moim zdaniem kluczowego znaczenia. Powtórzę jeszcze raz - wszystko będzie zależeć od tego, kto do tego zespołu trafi. Jeśli drużyna nie zostanie wzmocniona, to żaden trener cudów nie dokona. Ten zespół na gwałt potrzebuje pięciu, sześciu piłkarzy i to odpowiedniej jakości! Inaczej nic z tego nie będzie.
Reszta w temacie "Wisła Kraków w mediach". Poruszony jest tez przy okazji temat grania młodymi zawodnikami.

Masz tu głosy dwójki zasłużonych Wiślaków, doświadczonych zawodników, w przypadku Głowackiego to jest głos z szatni. Możecie to olać - jasne, ale brutalna prawda jest taka, że oszukujecie samych siebie. Za cztery miesiące będziecie pluć na kolejnego trenera, bo tyle akurat rozumiecie i potraficie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.05.2013 o godz. 13:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.05.2013, 13:37
Vasil napisał(a):Wyświetl post
Jednak patrząc na kluby, które mogą być traktowane jako wzory organizacji, to taki krok wcale nie musi być oczywisty, a przynajmniej nie tak szybko jak to zazwyczaj ma miejsce w Wiśle.
Zwalnianie kogokolwiek przed końcem umowy jest przyznaniem się do rażącego błędu związanego z jego zatrudnieniem. Paradoksalnie dobra organizacja w dużym stopniu uniezależnia wynik od osoby trenera. W Wiśle tego nie ma i dlatego zwalniamy czarodziei, obiecywaczy czy profesjonalistów w połowie sezonu/kontraktu lub po kilku meczach.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
I dobrze. Przynajmniej nie będziemy twierdzić ze herbata od mieszania będzie słodsza.

Dlatego zgadzam się z:
a ja chciałbym by klub przedstawił jasno kibicom co sądzi na temat przyszłego sezonu czy dalej oszczędzanie i granie amatorami, czy coś robimy, bo to chyba kpina
(btw z reszta postu kolegi dla kontrastu się nie zgadzam acz nie polemizuje - nie ten temat).

silver03 napisał(a):Wyświetl post
Burliga natomiast... każdy wie, że z tej mąki chleba nie będzie.
'Mąka' to dobry przykład. Dawniej niechciany, dziś nabieramy wody w usta jak o nim mowa. Tak samo było z Moskalem. Z Burligą może być podobnie z racji na bidę w której przyszło nam egzystować. Edit: z Kulawikiem może być tak samo.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.05.2013 o godz. 13:43.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.05.2013, 13:46
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
'Mąka' to dobry przykład. Dawniej niechciany, dziś nabieramy wody w usta jak o nim mowa. Tak samo było z Moskalem. Z Burligą może być podobnie z racji na bidę w której przyszło nam egzystować. Edit: z Kulawikiem może być tak samo.
Byłem jednym z nielicznych, który - gdy go puszczaliśmy - łapał się za głowę.

Co do Burligi - może być gorzej i drożej (patrz Frederiksen) lub taka samo i drożej (patrz Bunoza). Co nie zmienia faktu, że Burliga będzie nas w przyszłym sezonie kosztował wiele punktów. Stolarski i Uryga zresztą też, ale to jest koszt stawiania na młodych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.05.2013, 14:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Byłem..... Co nie zmienia faktu, że Burliga będzie nas w przyszłym sezonie kosztował wiele punktów. Stolarski i Uryga zresztą też, ale to jest koszt stawiania na młodych.
Skoro mamy się bić o środek tabeli to ktoś (poza zdarzeniami losowymi) za stracone punkty musi odpowiadać. Jeśli nie Burliga czy Stolarski to kto ma 'koszt' robić? Dorzuci jeszcze swoje Kulawik - tak powiem, aby nie robić gigantycznego offtopa.

Staram się jakieś plusy wyciągnąć z ewentualnego pozostania Kulawika na stołku ale ciężko mi idzie. Porównuje sytuacje do Mąki ale zaraz dla kontrastu jawi się seler wygrzebany z kubła z odpadkami. Nic tylko wybrać monetę. Reszka źle, orzeł dobrze. I się odprężyć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.05.2013 o godz. 14:24.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 23.05.2013, 15:09
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zwalnianie kogokolwiek przed końcem umowy jest przyznaniem się do rażącego błędu związanego z jego zatrudnieniem. Paradoksalnie dobra organizacja w dużym stopniu uniezależnia wynik od osoby trenera. W Wiśle tego nie ma i dlatego zwalniamy czarodziei, obiecywaczy czy profesjonalistów w połowie sezonu/kontraktu lub po kilku meczach.
.
Czasami lepiej jest przyznać się szybko do błędu, posypać głowę popiołem i go naprawić wyrzucając kogoś z roboty niż brnąć w gie... dalej.

Dobra organizacja nie zastąpi trenera - dobitnie pokazała to historia Barcelony po Guardioli czy Realu Madryt za Mourinho. Dobra organizacja to fundament który ma zapewniać powtarzalność pewnych wyników i ogólny poziom. Trener ma przynosić wartość dodaną - tytułów lub wyników powyżej oczekiwań.

To zabrzmi lamersko ale kluczem do tego czy w Wiśle powinno się zmienić trenera jest według mnie "wizja" właściciela co do tego jak ma nasz klub funkcjonować. Jeżeli ma być tak jak jest - oszczędzanie, wyprzedaż, i "byle jako byle tanio" to zamiana Kulawika nie ma sensu bo żaden trener na naszym pułapie cenowym nic tu nie zmieni.

Tak sobie postękałem cichutko a i tak kur... przyjdzie Franz, który naobiecuje złote góry. Takie życie.
Powód: Uściślenie pierwszego zdania
Ostatnio edytowane przez Vasil : 23.05.2013 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.05.2013, 16:37
Trener ma przynosić wartość dodaną - tytułów lub wyników powyżej oczekiwań.
Właśnie takie myślenie o trenerze - w kategoriach 'magika' skutkuje szybka refleksją:

..... lepiej jest przyznać się szybko do błędu, posypać głowę popiołem i go naprawić wyrzucając kogoś z roboty ...
Ten system jak wiesz u nas się nie sprawdza, mieliśmy tak niejednokrotnie. Trzeba nam czegoś innego.

... przyjdzie Franz, który naobiecuje złote góry. Takie życie.
Jak nie będzie kapusty nie przyjdzie.
Czyli jak nie urok to sraczka.
Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 24.05.2013, 07:28
No to wybór rzekomo koncentruje się między dwoma osobami: Petr Rada oraz Franz Smuda. Zobaczymy kogo wybierze Właściciel, znając jego relację z Frankiem raczej będzie to Smuda a nie Czech. Chyba, że przeważy kasa... jak zwykle w tym biznesie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.05.2013, 08:22
Grymas napisał(a):Wyświetl post
No to wybór rzekomo koncentruje się między dwoma osobami: Petr Rada oraz Franz Smuda. Zobaczymy kogo wybierze Właściciel, znając jego relację z Frankiem raczej będzie to Smuda a nie Czech. Chyba, że przeważy kasa... jak zwykle w tym biznesie.
No własnie, ze jedni podaja informacje o dobrych relacjach miedzy Smuda a Cupiałem a inne wrecz odwrotnie i nie wiadomo w ktore wierzyc.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 24.05.2013, 10:44
Ja już pisałem kilka stron wcześniej. Żaden trener tu nie pomoże, jeśli nie będzie miał choć kawałek materiału.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.05.2013, 11:04
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No własnie, ze jedni podaja informacje o dobrych relacjach miedzy Smuda a Cupiałem a inne wrecz odwrotnie i nie wiadomo w ktore wierzyc.
gdzie te odwrotne informacje?
Smuda to ziomek Cupiała
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.05.2013, 12:39
moim zdaniem zależność jest taka - im silniejsza liga, tym wieksze znaczenie ma osoba trenera (dobrego trenera). Inaczej, w naszej kopanej, z grajków jakich obecnie mamy, żaden dobry trener nie zrobi dobrej drużyny. Tu wystarczy 3-4 transfery typu Ljuboja czy Melikson (pomijając aspekt pozasportowy) zeby połknąć ta lige w cuglach, nawet z Kulawikiem na pokładzie (sory Kula)
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.05.2013, 13:00
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ja już pisałem kilka stron wcześniej. Żaden trener tu nie pomoże, jeśli nie będzie miał choć kawałek materiału.
otóż to ja nie rozumiem tej całej nagonki na nowego trenera, jak dla mnie może zostać Kulawik bo to co zrobi on, zrobi z tymi piłkarzami Smuda, Rada czy inna polska myśl szkoleniowa. przyjdzie taki Smuda i z Chrapka zrobi drugiego Xavi? fakt Xavi też się wolno porusza, mało biega, nie idzie w przód, podobnie jak Chrapek z tym że Xaviemu odebrać piłke to trzeba atakować we trzech lub czterech a na Chrapka wystarczy nikt, bo sam ją zgubi

rozwiazaniem Wisły może być stawianie na młodych zawodników, ale młodych zdolnych, a robienie z któregoś z nich na siłę gwiazdy to tylko odebranie innym miejsca w składzie. jak dla mnie na dzisiaj mamy trzech zdolnych, Uryga, Stolarski i Szewczyk + te typy z wypożyczenia (choć w sumie ich nie oceniam, bo nie oglądam Kaganków czy tam Michalskich) gdyż trenerzy ich chwalą, ale czy są zdolni na TME to się okaże

jeśli ma przyjść już jakikolwiek trener to Moskal, jakiś tam widziałem w nim potencjał przynajmniej na naszą ligę, ale trikowanie z Rada i Smuda to strzał w kolano i startowanie na setkę z Boltem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.05.2013, 13:06
Mając do wyboru jedną z dwóch trenerskich ofiar losu stawiam na Czecha. Smuda ostatnio ma tendencję do zajmowania ostatniego miejsca, spuścił klub z drugiej Bundesligi, a to bardzo źle wróży naszym szansom na utrzymanie w przyszłym sezonie

A ten Rada - z CV od razu widać że straszny pierdoła, ale przynajmniej ze Spartą zajął miejsce w środku tabeli, czyli może uda mu się powtórzyć wynik Kulawika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.05.2013, 14:10
Ja bym tam wolał by kupili ogrodowego krasnala, napisali na nim TRENER i wstawili do szatni niż Dyzme.
Do Smudy czuje takie obrzydzenie że nie ma bata bym poszedł na mecz czy nawet oglądał Wisłę w tv pod jego przewodnictwem.Mam na gościa taką alergie że wyleczyć się tego nie da
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.05.2013, 14:17
Atutem sympatycznego Czecha jest na pewno to, że nie nazywa sie Franciszek Smuda.
Reszta jest w zasadzie bez znaczenia, bo będzie to po prostu kolejny, który rozpędzony uderzy w betonowy mur i się na nim rozbije. Panie Cupiał, prove me wrong.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.05.2013, 14:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Atutem sympatycznego Czecha jest na pewno to, że nie nazywa sie Franciszek Smuda.
W obecnych realiach klubu to bardzo poważny atut.

W tym miejscu chciałbym zaznaczyć, że Tomasz Kulawik też nie nazywa się Franciszek Smuda.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tam wolał by kupili ogrodowego krasnala, napisali na nim TRENER i wstawili do szatni niż Dyzme.
Do Smudy czuje takie obrzydzenie że nie ma bata bym poszedł na mecz czy nawet oglądał Wisłę w tv pod jego przewodnictwem.Mam na gościa taką alergie że wyleczyć się tego nie da
Jeżeli o mnie chodzi, to nawet dmuchana lalka z sex shopu będzie miała większy autorytet niż nasz były selekcjoner...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.05.2013 o godz. 14:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.05.2013, 19:53
Może wrzucili nazwisko jakiegoś czeskiego dziada bez wyników żeby kibice odetchnęli z ulgą jak w końcu podpiszą Smudę? Tak swoją drogą paru tych knedli tu było w końcu 20 i 21 wieku i czy którykolwiek cokolwiek specjalnego osiągnął?
Ściągaliśmy do PL zazwyczaj jakieś wynalazki to raz, a mentalność Czechow jest dosyc inna niż u nas to dwa i chłopaki niezbyt sobie radza w naszym bagienku. Teraz np. Hapal który miał jakieś wyniki u siebie, w ZL ma takie że Kula miałby takie same albo lepsze.
Tam wyżej dyskutowaliście o Maczynskim. Był Jirsak za kupe kasy i był gracz o podobnym profilu i potencjale Maczynski. Ciagnieto za uszy Czecha glownie dlatego zeby BC się nie w.urwil, ze znowu pareset tysięcy euro poszlo w bloto. Tak to widze. Maka to żaden as, ale jakby na niego kiedyś postanowiono w Wisle kosztem Jirsaka moglby być lepszy niz jest.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.05.2013, 20:19
Ten Rada to trochę wynalazek jak dla mnie, trzeba szukać dalej.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.05.2013, 21:29
Cos sie zdaje ze zatęskimy za Kulą

WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.05.2013, 06:41
''Jak zapalniczka płomień, jak
sucha studnia wodę.''

jak nie trzeba to Boguś wy.......i od razu, a jak trzeba po 2 meczach to czeka 20..
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2013, 07:47
Ja tam nie mogę zrozumieć po co ściągać takiego Radę? Dorobek ma słabiutki, a nie zna ligi i będzie miał problem z dogadaniem się z piłkarzami. Od Smudy pewne jest tańszy, ale czy na prawde nie można znaleźć jakiegoś solidnego rzemieślnika w Polsce?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.05.2013, 08:11
orm napisał(a):Wyświetl post
Ja tam nie mogę zrozumieć po co ściągać takiego Radę? Dorobek ma słabiutki, a nie zna ligi i będzie miał problem z dogadaniem się z piłkarzami. Od Smudy pewne jest tańszy, ale czy na prawde nie można znaleźć jakiegoś solidnego rzemieślnika w Polsce?
Jak słysze o polskiej mysli szkoleniowej to mnie smiech ogarnia. Widac wczoraj było jak piłkarze nie potrafili dobrze podac a to chyba zasługa treningow jakie stosuje dany trener. Tak jak moj ojciec sie smieje w Polsce zamiast trenowac granie to Oni zakładaja gumki na nogi i skacza jak małpy po drzewie a potem jak przychodzi strzelic gola to Oni ładuja w hektary
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.05.2013 o godz. 08:15.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2013, 09:21
po ostatnich wypowiedziach może to Kosowski aspiruje na trenera Wisły ? ma chłop jaja
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów