The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2016, 21:20
Np. co? Mają sie obrazić? Co to zmieni?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 14.08.2016, 21:22
kicur napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie. Czy SKWK nie może, jakoś interweniować ? Podobno reprezentują wszystkich kibiców, więc chyba rozumieją, co teraz przeżywamy. Jak był w klubie Smuda, to go za jaja chcieli powiesić, bo był zły. Teraz klub popada w ruinę, właścicielem jest jakiś gość, który ma zarzuty postawione, a my tylko czekamy, kiedy ta gilotyna u.......i nam łeb u samej dupy. Zróbcie, coś w końcu
Nie zrobią, jeśli ktoś jeszcze myśli, że SKWK reprezentuje szeroko pojęte dobro WSZYSTKICH kibiców Wisły to jest albo niespełna rozumu albo niepoprawnym optymistą... Działają tylko wtedy kiedy ich interesy są zagrożone... Przykro mi to mówić, ale Wisła to obecnie ruina, bez porównania jeszcze z chociażby 2011 rokiem... 5 lat od szczytu kibicowskiego, sportowego i marketingowego do dna i kilometra mułu... Sportowo dno, organizacyjnie dno, a jak widzi się to jak kibice są podzieleni i jak czują się opuszczeni po prostu płakać się chce... Tu potrzeba nowego świeżego rozdania, odcięcia się od patologii choćby i kosztem rozpoczęcia od 4 ligi, kogoś poważnego i inteligentnego u sterów z pomysłem i pracą u podstaw, dało się w Glasgow, dało się w Szczecinie, dało się w Gdańsku, u nas też się uda...
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.08.2016, 21:23
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
Ahahahahaaha 😂😂😂😂😂😂😂😂 Skwk😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Mówisz, że został nam tylko śmiech przez łzy ? W sumie mogłem się spodziewać :/
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.08.2016, 21:24
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Nie zrobią, jeśli ktoś jeszcze myśli, że SKWK reprezentuje szeroko pojęte dobro WSZYSTKICH kibiców Wisły to jest albo niespełna rozumu albo niepoprawnym optymistą... Działają tylko wtedy kiedy ich interesy są zagrożone... Przykro mi to mówić, ale Wisła to obecnie ruina, bez porównania jeszcze z chociażby 2011 rokiem... 5 lat od szczytu kibicowskiego, sportowego i marketingowego do dna i kilometra mułu... Sportowo dno, organizacyjnie dno, a jak widzi się to jak kibice są podzieleni i jak czują się opuszczeni po prostu płakać się chce... Tu potrzeba nowego świeżego rozdania, odcięcia się od patologii choćby i kosztem rozpoczęcia od 4 ligi, kogoś poważnego i inteligentnego u sterów z pomysłem i pracą u podstaw, dało się w Glasgow, dało się w Szczecinie, dało się w Gdańsku, u nas też się uda...

Przykre, ale chyba prawdziwe.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.08.2016, 21:29
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Tu potrzeba nowego świeżego rozdania, odcięcia się od patologii choćby i kosztem rozpoczęcia od 4 ligi, kogoś poważnego i inteligentnego u sterów z pomysłem i pracą u podstaw, dało się w Glasgow, dało się w Szczecinie, dało się w Gdańsku, u nas też się uda...
Kto był dzisiaj na stadionie musi się z tym w pełni zgodzić.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2016, 21:30
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
tak, mają się obrazić. normalny człowiek brzydziłby się pieniędzmi tego Pana.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.08.2016, 21:30
Kolejne osoby potwierdzają, że Citko się wycofał z interesu z Meresińskim. Moim zdanie w świetle tego co się dzieje Mereś zamiast konferencji złoży wniosek o upadłość i tyle, widać że jego plany były na pisku pisane i ani sponsorów ani też piłkarzy nie będzie.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2016, 21:33
degrengolada u nas jest ogromna...własciciel klubu o co najmniej nienajlepszej reputacji.zapaśc finansowa, grajki graja piach,wyników nie ma.no i bedąc na meczu przezyłem szok patrząc na trybuny.ja rozumiem ze nowa zgoda (nie oceniam czy dobra czy zła) ale nie może byc tak,ze gości na naszym mlynie jest wiecej niż nas.że to oni prowadzą doping.czuli sie na Reymonta jak na Cichej....kurde gdzie my jesteśmy?wydaje mi sie,że co prawda stoimy nad przepaścią ale za to zrobimy ogromny krok naprzód
Ostatnio edytowane przez picasso : 14.08.2016 o godz. 21:54.
dziękuję za uwagę
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.08.2016, 21:36
nesta napisał(a):Wyświetl post
Czy ktos moze potwierdzić, ze JM i MC byli na meczu? Bo na TT jedni piszą, że tak inni ze nie..
Nie było ani J.M. ani M.C.

Ten drugi raczej na pewno rezygnuje z pracy w naszym klubie.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.08.2016, 21:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tak nie można. 7 kotów powiedział, że to pajace i ciężko z tym polemizować. On ma czuja do ludzi w przeciwieństwie do innych. Żadnych kredytów zaufania. Bojkot od wczoraj.
Czasem warto byc nieufnym

W świetle informacji o Giannim; czy to czasem nie jest ten tajemniczy "znany komentator telewizyjny" zamieszany w vatowskie oszustwa z meresinskim ?
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 14.08.2016 o godz. 21:44.
Boia chi molla !
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 14.08.2016, 21:50
Śnił mi się dzisiaj Citko i pytałem go kiedy będzie konferencja i powiedział, żebym się nie martwił, że konferencja będzie ale to zależy od tego kiedy pan Robert w końcu odpuści. Jakiego Roberta miał na myśli? Gaszyńskiego?
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2016, 21:56
picasso napisał(a):Wyświetl post
degrengolada u nas jest ogromna...własciciel klubu o co najmniej nienajlepszej reputacji.zapaśc finansowa grajki graja piach,wynikow nei ma.no i bedąc na meczu przezyłem szok patrząc na trybuny.ja rozumiem ze nowa zgoda (nie oceniam czy dobra czy zła) ale nie może byc tak,ze gości na naszym mlynie jest wiecej niż nas.że to oni prowadzą doping.czuli sie na Reymonta jak na Cichej....kurde gdzie my jesteśmy?wydaje mi sie,że co prawda stoimy nad przepaścią ale za to zrobimy ogromny krok naprzód
Po dniu dzisiejszym zamiast hymnu...
https://www.youtube.com/watch?v=dB62xkejDIc

Cupiałowi z WSH udało się niemożliwe...i jeśli do Cupiała można mieć tylko żal to tak naprawdę Wisłę niszczą a właściwie zniszczyli ci którzy uważają się za jej kibiców...
Dopóki WSH nie pójdzie w rozsypkę nie wierzę w odrodzenie czegokolwiek fajnego na Reymonta. Ten syf jest tak głęboki, że nie ma nawet dna od którego możemy się odbić...
ANTY-RABBIN-FRONT
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.08.2016, 22:00
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
uuu to za Bednarza można było, a teraz już nie?

Ważne, że stołki przez Meresińskiego obiecane, IV liga, A klasa, I liga to już jeden ch.u.j.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 14.08.2016 o godz. 22:03.
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 14.08.2016, 22:04
silver03 napisał(a):Wyświetl post
uuu to za Bednarza można było, a teraz już nie?

Ważne, że stołki przez Meresińskiego obiecane, IV liga, A klasa, I liga to już jeden ch.u.j.
Panny dojrzały, już nie strzelają fochami. Strzelą focha, nie dostaną nowych dżinsów.
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 14.08.2016, 22:11
spartan napisał(a):Wyświetl post
Po dniu dzisiejszym zamiast hymnu...
https://www.youtube.com/watch?v=dB62xkejDIc

Cupiałowi z WSH udało się niemożliwe...i jeśli do Cupiała można mieć tylko żal to tak naprawdę Wisłę niszczą a właściwie zniszczyli ci którzy uważają się za jej kibiców...
Dopóki WSH nie pójdzie w rozsypkę nie wierzę w odrodzenie czegokolwiek fajnego na Reymonta. Ten syf jest tak głęboki, że nie ma nawet dna od którego możemy się odbić...
Problem jest taki, że WSH ma coraz mniej wspólnego z piłką nożną... Jest różnica między chuliganką za klub a tworzeniem tak naprawdę gangu pod szyldem klubowym... a jeśli plotki co po niektórych są prawdziwe to mamy sytuację wyjątkową w skali chyba całego świata, mianowicie grupa chuligańska przekształcona w gang kupiła (czy też przejęła) swój klub po to żeby prać przez niego brudny szmal, mając gdzieś stronę sportową i mając gdzieś zwykłego kibica zainteresowanego piłką nożną a nie tym kto gdzie rządzi i kto z kim ma układ... Oczywiście to tylko domysły spowodowane niejasna sytuacją w klubie, ale mnie już nic nie zdziwi...
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.08.2016, 22:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Masz coś dom powiedzenia? Powiedz? Dlaczego mam szukać tekst, który rzekomo znalazłeś?
Kolejny mitoman?
To twoja taktyka?
Rzucić jakimś z d.. wziętym oskarżeniem i uchodzić za fachowca od wszystkiego?
Skoro dobrze się z tym czujesz, to twoja sprawa.
Tylko po co zaśmiecasz temat o JM swoimi kompleksami wobec @Markusa czy@ kota, którym do jaj nie dorastasz?
Chyba zwariowałeś, jak myślisz, że będę szperał w temacie w poszukiwania twych partackich teorii... Zadaj sobie trochę trudu leniu, masz tutaj na zachęte::

https://www.youtube.com/watch?v=a-CwwPXQl7Q

Markus napisał(a):Wyświetl post
Niestety, JM to najwyraźniej taki forumowy LucjuszWielki w wersji "biznesowej" - totalnie "odrealniony", narcystyczny, arogancki pozorant - walczący z własnym cieniem krętacz i fałszerz rzeczywistości przekonany o nietykalności. Myśli, że może podporządkować sobie świat i narzucić innym narrację, wierząc, że wszystko mu wolno, a życie nie wystawia rachunków.

Do czasu.
haha przyganiał kocioł.. Markus przecież już wypowiedziałeś się w temacie i zostałeś wyśmiany nawet nie z mojej ręki... Przez lata tłumaczyłem Ci, że nie wiesz jak to jest prowadzić biznes, jedynie potrafiłeś gospodarować cudzymi pieniędzmi na forum... To nie tak działa, oj nie tak

Martinus napisał(a):Wyświetl post
Lucjusz:

Za kogo?
Moim zdaniem i tak już będzie uważany za poważnego partnera biznesowego, niezależnie od tego co zrobi. Koledzy z Wronek czy innej Białołęki na pewno docenią jego obrotność.
Tak użytkownik Markus stwierdził, ja wypunktowałem rzeczy z których szydzę.

Markus napisał(a):Wyświetl post

Proszę, nowy obrońca Miśka nam się objawił, któremu nie podoba się nazywanie go negatywną postacią. Tu mnie masz, tego się akurat nie spodziewałem Skoro tak zachwalasz i polecasz jego interesy, często tam bywasz? Może z tą jakże wybitną postacią nawet trenujesz? To prawda, że ostatnio mieli tam remont?
Nie jestem żadnym obrońcą Miśka, znów nadinterpretujesz, jedynie stwierdzam prosty fakt.Nie słyszałęm nic o żadnym remoncie, ani też nie zauważyłem go, wielu ludzi tam bywa i trenuje, nawet goście 60+

Wydaje mi się, że Cupiał stracił serce do piłki nie przez Miśków, a przez takie akcje jak z Cierzniakiem, Mandziarą, Genkovem, Joviciem i wiele wiele innych...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.08.2016 o godz. 22:23.

domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.08.2016, 22:18
Panowie czy dzisiaj był nasz ostatni mecz na R22 w Ekstraklasie ?! :(
Revenge
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 14.08.2016, 22:21
Na wstępnie - miło znów powitać forum.

Niezmiernie mnie cieszy dalsza obecność takich osób jak Markus, Fialo, PvD itp... Myślałem, że już takich dziadków tu nie zastanę. Na forum już nie zawitam 0 tak sądziłem a tu taka sytuacja...

Przechodząc do tematu, który jest bardzo drażliwy. Martwi mnie łatwowierność i płytkie myślenie tylu osób, ocenianie Cupiała powierzchownie przez pryzmat tylko klubu...

1. W Krakowie już nie ma dobrych dziennikarzy sportowych. Pozostali mitomani a narodzili się ludzie, bez kontaktów, którzy by błysnąć muszą coś sami wymyślić. Widać to choćby po braku fajnych wywiadów jakie jeszcze 4-5 lat temu mogliśmy ujrzeć na łamach PS, GK. Obecny poziom dziennikarstwa sportowego przypomina poziom TVN 24. Coś z prawdy w newsie jest, ale ogólnie przekręcone.
Jest jakiś Miga, z którym nikt nie chce rozmawiać, facet wymyśla newsy na poczekaniu, żeby je zaraz odwołać.
Wojtowicz, który kopiuje co inni napiszą. Z całym szacunkiem, ale Pan Niemiec też dołączył do szamanów polskiego dziennikarstwa sportowego.

Info dnia z przejęciem klubu przez Cupiała na nowo to już był szczyt, ale pelikany łyknęły.

2. Obrażanie Cupiała, jakby na głowie miał tylko Wisłę. Wisła była jego pasją, drogą pasją a nie kaprysem. Włożył przez lata wiele kasy oraz nerwów w ten klub. Brakowało mu tylko jednego, cierpliwości i pracy u podstaw. Nie zadbał o szkolenie, o stabilność na ławce trenerskiej. W zarządzie też rożnie bywało. BC myślał, że kasa w sporcie można zrobić wiele - można ale trzeba mieć podstawy, których u nas niestety brakowało. Przez 19 lat pod wodzą BC nie dorobiliśmy się 1 wychowanka, o którym usłyszał by ktoś więcej niż kibic ekstraklasy.

Od zawsze wszystko kręciło się w okół 1 drużyny a Wisła stawała się takim polskim Realem Madryt. Dawniej, za najpiękniejszych czasów ściągano jakoś gwiazdę i jakoś to hulało. Tylko to jakoś nie starczyło w europie.

U BC pojawiała się frustracja, bo pieniądze są, tytuły są, zawodnicy są a LM nie ma.

W moim osobistym odczuciu wszystko pi*** w 2005 po meczu z PAO. Wisła w tedy zaczęła zjeżdżać po równi pochyłej.

I chyba właśnie od tamtego momentu BC czynił nerwowe ruchy wynikające z frustracji.

Ludzie wylewają łzy, wieszają psy na Cupiale, że oddał Wisłe byle komu. Ludzie uświadomcie sobie, że BC nie decydował ani się tym nie zajmował. Od kilku lat wycofywał się z Wisły a władzę oddawał nieudolnym pośrednikom. Wycofanie Cupiała miało dwa powody - kłopoty Telefoniki i kłopoty zdrowotne.

Uświadomcie sobie, że jeżeli wasze źródło utrzymania wysycha, źródło z którego podlewacie swój kwiat to i ten kwiat uschnie. Proste więc, że ratowanie Telefoniki > Wisła.

Do tego problemy zdrowotne, stąd też Cupiał oddawał coraz więcej władzy w ręce córki i doradców . A miał w tedy dopiero 55 lat.

To nie Cupiał teraz sprzedawał Wisłę, choć bezsprzecznie w pewnym momencie wyczerpały mu sie pomysły - dokładnie w tedy kiedy pompowanie kasy zaczęło zawodzić. Bo to był główny pomysł Cupiała - ładowanie swoich ciężko zarobionych pieniędzy. A kiedy to się nie powiodło to BC się wk*** i zakręcił kurek z pln'ami + zaczął mocno oszczędzać by zbilansować wydatki klubu. Stąd też zaczęło się szukanie zawodników z karta w ręku.

Zapomniałbym. SKWK też Cupiała delikatnie mówiąc - irytowało.

3. Oddłużanie klubu i szybka sprzedaż.

Oddłużanie było konieczne ponieważ nie było inwestora obecnie, który zobowiązałby się do spłaty Telefoniki. Nikt nie chciał kupić koszyka z jabłkami w którym nie było jabłek, ba! Była nawet dziura na spodzie.

Szybka sprzedaż i konieczna sprzedaż to warunki jakie przed Telefoniką postawił EBOR i EBC. Tak samo BZWBK i mBank, też nie za bardzo chciały ładować pieniądze w spółkę, która traci głupio swój zysk. Bo tak jak Wy niechętnie dajecie pieniądze bezdomnemu, który je przepija, tak banki niechętnie wspierałyby Telefonike z Wisła na utrzymaniu.

Z resztą banki do współpracy skłoniła restrukturyzacja w TK, która zakończyła się zyskiem (ebitda) 240mln zł w 2014 roku.

Zauważycie przy tym, że Cupiał miał poważne problemy w związku z PFRONEM i urząd skarbowy siadł na konta bankowe telefoniki. Stąd też Telefonika w kryzysie była ładowana z każdej strony. Teraz TK dodatkowo chce zrefinansować swój dług i pozbyć się obecnie znacznej ilości banków.

W tym momencie zarząd telefoniki bez BC (ale za jego zgodą) zaczęli gorączkowo szukać inwestora, który odkupi Wisłę. Jednocześnie z grupy z krakowskiej grupy kapitałowej nic nie wyszło. O Wojciechowskim jednak Cupiał (ani kibice słyszeć nie chcieli).

TS - Mikołajewicz widzi $$$. Puści śpiewkę, że bardzo by chciał przejąc Wisłę i TS tego pragnie ale umówmy sie, jak chodzi o swoje to liczyć potrafią i strat nie chcą.

4. Cupiał nie weryfikował komu sprzedaje klub.

Jeżeli ktokolwiek myśli, że BC weryfikował albo sprawdzał komu sprzedaje klub... No błagam.

Jeżeli ktokolwiek myśli, że kogokolwiek z zarządu Telefoniki interesowało kto kupuje klub... No błagam.

Wyobraźcie sobie, że z pieniędzy z TK macie domy, jachty, drogie zegarki, samochody, i możecie to stracić. Dla kasy ludzie z zarządu zrobią wszystko - wiem bo z takimi osobami się spotykam. Widzą tylko $$$, dla nich Wisła to kaprys Właściciela, ale dla naiwnych kibiców tworzą górnolotne pisma i oświadczenia.

Rozleniwione grube koty straciły czujność i na podstawie pliku dokumentów i zapewnień uznały Meresińskiego za osobe, która spłaci pozostałe zaległości wobec spółek zewnętrznych i TK. Tylko tyle. A przyszłość Wisły nikogo (po za Cupiałem) nie interesowała.

Dodatkowo w klubie są dobrze poinformowane osoby i do takich powinien uderzać Mika a nie wymyślać pierdoły. No ale pewnie nie chcą z nim rozmawiać.

Mercedesiński to przeważnie słup w biznesie, który swoją dupą firmuje rózne ciekawe biznesy. On ma z tego hajs, łatwe życie o ryzyko wylądowania w ciupie. To taki kolega co w dzieciństwie dla kilku łyków Coli pójdzie sąsiadowi płotek rozyebać i myśli, że szacunek zdobędzie a wszyscy go i tak mają za frajera.

W przypadku Wisły chciał prostego zarobku ale troszeczkę się przejechał, na mediach, na SKWK (któremu przypadł do gustu), na strukturze klubu, na skłóconym zarządzie.

Citko się znalazł tutaj z przypadku. Do JM doszła plota, że facet marzy o prowadzeniu klubu i zrobi to prawie za frytki a jednocześnie zna się na piłce, ma znane nazwisko więc czemu nie spróbować.

Najpierw były Kielce, Citko w to wszedł a teraz Wisła.

W JM ma problem bo Wisła miała być łatwą drogą do dużych pieniędzy. Tym razem już prawdziwych, zarobionych na swoje konto.

Czy jest słupem - raczej nie... No ale może ten Nigeryjczyk jak pisali "znafcy"
maxusk
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 14.08.2016, 22:22
Dzisiejszy mecz był doskonałym dopełnieniem ostatnich tygodni, miesięcy a może lat...
To co zobaczyłem dziś na trybunach, przerosło moje najgorsze przypuszczenia... zero podziękowania dla Prezesa Cupiała, zero odniesienia do obecnej sytuacji, zero recenzji gry drużyny... najważniejsza w dniu dzisiejszym była zgoda z Ruchem Chorzów... i radosne podśpiewywania jak to się kochamy.. wielbimy i jaka to przyjaźnią darzymy.. przerażające... !!!
Ale uświadomiło mi to po raz kolejny że dla części Kibiców, choć raczej określiłbym ich Kibolami: mecz, klub gra, tradycja i przyszłość nie znaczą nic. Liczą się jedynie partykularne, bliżej nieokreślone ,interesy wąskiej grupy "Najwierniejszych"!
Chciałbym być dobrze zrozumiany, mam kompletnie gdzieś zgodę z Kibolami Ruchu (choć od 25 lat słyszałem na trybunach same wyzwiska w ich stronę, a przed oczami mam dewastowanie stadionu w Chorzowie), ale czy dziś było to najważniejsze? Okazuje się że tak!

Wyciągam z tego wniosek, że dla wyżej wymienionych, obecna sytuacja: fatalna gra, właściciel przestępca i ogólny bałagan.. jest wodą na młyn, gdyż pozwala realizować swój interes, którego śmiem twierdzić większość Kibiców (nawet sektora C), nie zna i/lub nie rozumie!
Do momentu aż to się nie zmieni, to w Wiśle nigdy nie będzie lepiej!
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.08.2016, 22:30
Ludzie w klubie nikogo nie ma. Nie ma nawet do kogo sie zwrocic z wyjasnieniami! Nie wierzcie kazdej plotce idioty co 2 dni temu tweetowal o tym ze jakas tajna narada u cupiala w tf byla. Farmazoniarz i tyle. Skwk tez naprawde nie wie co robic. Mesres zniknal. Goscia nie ma
Tylko Wisła!
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 14.08.2016, 22:33
Jedynie co można czuć to zatrważający ból i poczucie bezsilności w związku z obecną sytuacją w Wiśle.
Widoków na przyszłość nie ma. Właściciela to chyba już wcięło na dobre.
Co się ....a dzieje...
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom

Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle''
~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.08.2016, 22:34
regan napisał(a):Wyświetl post
Ludzie w klubie nikogo nie ma. Nie ma nawet do kogo sie zwrocic z wyjasnieniami! Nie wierzcie kazdej plotce idioty co 2 dni temu tweetowal o tym ze jakas tajna narada u cupiala w tf byla. Farmazoniarz i tyle. Skwk tez naprawde nie wie co robic. Mesres zniknal. Goscia nie ma

No wiec zniknął,Araby go porwały i co?To ma byc normalne? Co ten typ sobą reprezentuje?

klub w rozsypce i nikt go nie nawet próbuje ratować. no przeciez to sie w głowie nie mieści.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.08.2016, 22:41
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Czasem warto byc nieufnym
Nie wiem na ile to przeczucie, na ile ślepy strzał, ale raczej nie cieszysz się z tego, że miałeś racje.

Meresiński, jeśli k... masz chociaż grosz honoru, ba jeśli masz chociaż grosz rozumu to oddaj klub TF lub komukolwiek kto ma jakiekolwiek pojęcie o prowadzeniu klubu piłkarskiego.
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 14.08.2016, 22:53
Jeśli mafia będzie rządziła na Reymonta, nic z tego nie będzie. O trybunach nawet nie wspominam.
Żaden poważny inwestor nie przyjdzie do klubu, pakując się w takie gów.o.
I miejcie świadomość - oni z meresia są zadowoleni. Mają taki sam cel. Wydoić z Wisły ile tylko się da.
Tak, z pewnością nie dogramy tego sezonu. Ale w IV lidze, będziemy występować pewnie pod nazwą TS Wisła sharks Kraków - takich pieniędzy już nie wyciągną.
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.08.2016, 22:56
A tak do rzeczy: kiedyś udzielałem się więcej na tym forum, później mniej, później po prostu zostałem kibicowskim piknikiem. Jednak jedną rzecz, jaką zapamiętałem na tym forum, mowa o wpisie jednego z użytkowników, sprzed może 10 lat, jeśli nie więcej, to to, że ktoś kiedyś napisał mniej więcej coś takiego: jeszcze będziecie płakać za skromnym 1:0 w chu*ym stylu. To były czasy, kiedy Wisła klepała wszystkich po 3:0, ale mimo wysokich zwycięstw zdarzały się mecze bez stylu, bez fajerwerków. I chociaż ten mój wpis byłby aktualny już od kilku lal, kiedy trwa cały ten marazm, to jednak teraz jakoś dobitnie i bardziej niż zazwyczaj to "będziecie tęsknić" nabiera jakiegoś innego wymiaru. Smutno. Smutno, bo pewnie wielu z was pamięta te mecze, kiedy żyło się Wisłą, kiedy w ostanim, mistrzowskim meczu wbiegało się na murawę, do kieszeni chowało się kłębki trawy na pamiątkę, kiedy wycinało się siatkę z bramek, kiedy po prostu żyło się Wisłą. Kiedy Guli porywał cały stadion, kiedy człowiek był dumny, kiedy mógł powiedzieć przed kumplami, że na się Guliego, kiedy można było przybić z nim piątkę, kiedy przed, w trakcie, po meczu, było to coś, co trudno dziś nawet zdefiniować. Kiedy można było być świadkiem, kiedy na starej X Guli po raz pierwszy wszedł do młyna, spontanicznie, bez wcześniejszego planowania, kiedy porwał cały stadion, kiedy on i te tysiace osób przychodzące na mecz miały ten błysk w oku, to coś. Kiedy były "szarakany", ale zamiast niechęci i pogardy człowiek czuł jakąś taką dumę, że oni są, że ultrasi, że szarakany, że zwykłe pikniki to jedność, to Wisła. Nie wiem, ile w tym zasługi tych złotych lat, lat sukcesów, a ile po prostu magii tamtych czasów. Dziś coraz częściej łapię się na tym, że Wisła to tylko 5 liter. Mimo, że to piękna historia, mimo że to wspaniały klub, to dziś dla mnie Wisła jest tylko Wisłą, a nie aż Wisłą. Sorry, że nie na temat, ale ot takie rzeczy przychodzą do głowy, kiedy dziś patrzy się na to wszystko. Po prostu szkoda, szkoda tego co było, bo dziś wiem, że to "coś", co miałem szczęście na Wiśle przeżywać, i nie chodzi mi tylko o wyniki i wspaniałą grę, chyba już nigdy nie wróci. Po prostu przykro. Acz cieszę się z tego, że dane mi było być częścią tamtej Wisły, częścią tego czegoś, co tak naprawdę nie da się przełożyć na słowa.
Powód: kłamstwo
Ostatnio edytowane przez rav : 15.08.2016 o godz. 07:53.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
maxusk
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 14.08.2016, 23:02
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mafia będzie rządziła na Reymonta, nic z tego nie będzie. O trybunach nawet nie wspominam.
Żaden poważny inwestor nie przyjdzie do klubu, pakując się w takie gów.o.
I miejcie świadomość - oni z meresia są zadowoleni. Mają taki sam cel. Wydoić z Wisły ile tylko się da.
Tak, z pewnością nie dogramy tego sezonu. Ale w IV lidze, będziemy występować pewnie pod nazwą TS Wisła sharks Kraków - takich pieniędzy już nie wyciągną.
Dokładnie tak, cel jest ten sam.. wydoić ile się da.. tak jest od lat... a Ci którzy się przeciwstawiali (Bednarz, Gaszyński), byli eliminowani..
Raf 66
Member

Stary 14.08.2016, 23:15
Jeszcze coś.
Jestem na Wiśle od końca lat 70. Pamiętam Mistrzostwo Polski 1978 roku. Pamiętam 2 ligę, wyjazdy na 2 ligę, pamiętam początek Cupiała. To prawie 40 lat.
Dziś byłem po raz ostatni. Nie będę się denerwował tym , co jest na trybunach. Porażki sportowe bym przełknął, ale widzę, kto niszczy ten klub. Kilka osób, które nie mają skrupułów, ale manipulują coraz mniejszą ilością ludzi. Z nimi nie wygramy nic.
No i właściciel - gość jest goły, w życiu nie prowadził żadnej firmy. Jeśli już, to firmy MIAŁ, które służyły kutas.wi do robienia przekrętów.
Teraz też ma firmę, która służy do tego samego. Ale nie jest sam - ma poparcie osób decyzyjnych. Tych, którzy mówią nam co wolno, a czego nie wolno już dziś śpiewać. No, ale dla nich - "Wisła jest najważniejsza..."
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.08.2016, 23:19
Przestańcie martwić się trybunami. Tam patologia wyczyści się sama z takich czy innych przyczyn. Uwierzcie mi. Bardziej martwię się o to skąd klub znajdzie finanse na godne funkcjonowanie. Tutaj sytuacja też oczyści się w sposób naturalny z tym, że może dużo czasu upłynąć zanim podniesiemy się z kolan. Oby nie.
Raf 66
Member

Stary 14.08.2016, 23:25
Barti napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie martwić się trybunami. Tam patologia wyczyści się sama z takich czy innych przyczyn. Uwierzcie mi. Bardziej martwię się o to skąd klub znajdzie finanse na godne funkcjonowanie. Tutaj sytuacja też oczyści się w sposób naturalny z tym, że może dużo czasu upłynąć zanim podniesiemy się z kolan. Oby nie.
Człowieku - nie widzisz związku ?!
Byłeś ostatnio w klubie w normalny, zwykły dzień ? Nie sądzę. Wiedz więc, że "trybuny o które się martwimy" , w Wiśle mają swoje gniazdo.
Trzymają łapę na wszystkim, nie zdajesz sobie nawet z tego sprawy. I co - ktoś ma tam przyjść zapewnić płynność finansową ?
Wszedłbyś ? Ja nie.
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.08.2016, 23:25
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze coś.
Jestem na Wiśle od końca lat 70. Pamiętam Mistrzostwo Polski 1978 roku. Pamiętam 2 ligę, wyjazdy na 2 ligę, pamiętam początek Cupiała. To prawie 40 lat.
Dziś byłem po raz ostatni. Nie będę się denerwował tym , co jest na trybunach. Porażki sportowe bym przełknął, ale widzę, kto niszczy ten klub. Kilka osób, które nie mają skrupułów, ale manipulują coraz mniejszą ilością ludzi. Z nimi nie wygramy nic.
No i właściciel - gość jest goły, w życiu nie prowadził żadnej firmy. Jeśli już, to firmy MIAŁ, które służyły kutas.wi do robienia przekrętów.
Teraz też ma firmę, która służy do tego samego. Ale nie jest sam - ma poparcie osób decyzyjnych. Tych, którzy mówią nam co wolno, a czego nie wolno już dziś śpiewać. No, ale dla nich - "Wisła jest najważniejsza..."
A zgody z Ruchem przypadkiem nie pamietasz? Chyba o czyms zapomniales.

Od pradziejow kibicowskich bylo tak, ze wodzirej dyktuje co maja trybuny spiewac. I taka jest specyfika. Ty sie kapnales, ze cos jest nie tak po 40 latach chodzenia na Wisle gratuluje bystrosci
Tylko Wisła!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów