The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2011, 15:34
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
Na tvp info na tym głównym wielkim czerwonym pasku właśnie widziałem informację że zatrzymali Starucha. Ktoś wie za co?
Z pewnością nie za awanturowanie się, wbiegnięcie na murawę, odpalanie pirotechniki czy zakrywanie twarzy, gdyż niczego z powyższych napewno nie zrobił.
E: chociaż to, że tego nie zrobił nie jest równoznaczne z tym, że go o to nie oskarżą...
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.05.2011, 16:21
Spinnaker ogranij sie
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.05.2011, 17:11
Cytat:
Ktoś wie za co?
Jakby się sugerować Tomaszewskim , to zapewne za terroryzm...
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 10.05.2011, 18:05
Cytat:
Rzekomo błyskawiczna akcja zatrzymania Piotra Staruchowicza, kibica Legii Warszawa, w rzeczywistości wyglądała dość groteskowo.

„Staruch” w towarzystwie adwokata sam szedł zgłosić się na policję. Byli już na parkingu stołecznej komendy, gdy czterech funkcjonariuszy rzuciło się, aby w bohaterskiej akcji i z narażeniem życia „zatrzymać” Staruchowicza.

Jak dowiedział się portal Niezależna.pl Piotr Staruchowicz obecnie przebywa na terenie Komendy Stołecznej Policji. Nie został jeszcze przesłuchany.

- Tym samym nie postawiono mu jeszcze żadnych zarzutów. I nie chciałbym spekulować jakie one mogłyby być – mówi Niezależnej.pl mecenas Mikołaj Wojciechowski, obrońca Staruchowicza.

„Staruch” jest jednym z wielu kibiców zatrzymanych dzisiaj przez policję w Poznaniu i Warszawie. W akcji, w której udział wzięli nawet antyteroryści, nie trudno dostrzec zagrywki pod publiczkę. Skoro bydgoska prokuratura nawet nie zamierzała składać wniosków do sądu o tymczasowe aresztowanie zatrzymanych, to po co widowisko o godz. 6 rano, długa broń w rękach „kominiarzy”, awantura na całą Polskę? Wystarczyło wysłać wezwania. Wtedy jednak TVN24 nie miałby co pokazać w swoich serwisach.
Kabaret...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.05.2011, 18:33
Nie znamy dnia ani godziny moi drodzy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.05.2011, 22:02
Trzeba się domagać odszkodowań w takich sytuacjach. Mówią o hołocie w szalikach a co z tymi w mundurach. Ponad podziałami kibicowskimi powinna powstać u nas organizacja, która zajmie się takimi sprawami. W Anglii dochodzi do takich naruszeń bo kibice byli słabo zorganizowani i nie domagali się swoich praw. Jak władza jest bezkarna to pozwala sobie na coraz więcej. Bądźcie trochę mądrzejsi. Nie będzie chuliganów to ultrasi zaczną przeszkadzać. Zresztą już przeszkadzają. Po tym jak race przeszkadzają, PZPNowi na finale już przeszkadzały flagi na kijach i sektorówki, więc ich zakazano. Przeszkadzają transparenty, zaczną przeszkadzać flagi, niestosowne szaliki, w końcu stanie na meczu. Już wulgaryzmy są poważnym wykroczeniem, potem zacznie być za głośne śpiewanie...

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jezeli w Anglii lamane sa prawa czlowieka, to co dopiero w Polsce ? Nie rozmawiasz z dzieckiem, wiec nie falszuj faktow...podaj mi linki do raportow powaznych organizacji miedzynarodwych, gdzie Wielkiej Brytanii zarzucane sa takie czyny . I nikt powazny nie mowi, ze w Anglii czy Niemczech zadymy sie nie zdarzaja...w kazdym kraju rodza sie i zyja debile, kwestia podstawowa jest prawo i jego egzekucja. Ostatnio u naszych zachodnich sasiadow, Policja nie miala problemu z zatrzymaniem 150(?) bandytow, ktorzy robili zadyme na stadionie. U nas Policja sie przyglada i po tylu dniach nikogo nie ujela. Moment, w Anglii kibice nie przychodza na stadion z powodu cen biletow? Ja tam widze co kolejke pelne stadiony i fajna atmosfere, wiec nie wiem o czym mowisz. Gdzie ja cos pisalem o konsumentach, wycieczkach z calego swiata i polskich stadionach ? Mowisz w tej chwili o zupelnie odrebnej kwestii...takie pytania stawiaj klubom polskim, ktore ustalaja ceny biletow na chorym poziomie. Ale to jak mowie, inny temat. Rozwiazania z Wysp bylyby idealne w naszych warunkach. Szybkie i konkretne zakazy(na wszystkie rozgrywki od 2 do 5 lat), dozywotni w przypadku recydywy, potezne kary finansowe... Btw. czemu laczysz zagorzalych kibicow z idiotami, ktorzy robia zadymy?
Liberty. A przykład odszkodowania - 80 fanów Stoke City otrzymało 180 tys. funtów.
W teatrze marzeń na Old Trafford jest fajna atmosfera? Prawidziwych kibiców z lat 70,80 (wtedy to była atmosfera i tłumy podobne) zastąpiono bogatszymi - widzami. Chodzi mi o to, że największe angielskie kluby mogą wyrzucać kogo chcą bo na ich miejsce znajdą się inni klienci. Stadion mogą zapchać nawet wycieczkami z całego świata. Nie pisz - "Anglii czy Niemiec", bo wszystkie kraje są normalniejsze od Anglii, a już napewno Niemcy. Nie określaj też fanatyków mianem debilów. Nasza policja też zatrzymuje i to dużo bardziej spektakularnie niż by mieli zatrzymywać na meczu. O 6 rano wlatuje do mieszkania 15 antyterorystów (chyba brakuje im praktyki i urządzają sobie ćwiczenia) i zawija jednego człowieka, który potem może się okazać w ogóle niewinny. Wiem jak to jest, bo znam takie przypadki, może nie bez antyterorystów, bo nie było to potrzebne medialne, ale niejeden niewinny był tak wytargany z domu a potem się okazało, że nic nie robił. Ciężko było nie zidentyfikować kibiców Eintrachtu skoro wybiegali bez żadnego zamaskowania. W Niemczech w ostatnich miesiącach dochodzi do większej ilości zamieszek niż u nas.
Nie ma u nas potężnych kar? Jak koleś za przeklinanie dostaje 2 tysiące i 2 lata zakazu? Widziałeś aby w Anglii dawali zakazy ludziom za picie piwa, albo przeklinanie?
Kto robi zadymę nie musi być od razu idiotą. To, że ja nie jestem chuliganem to nie znaczy, że ktoś kto się lubi bić jest od razu idiotą. Oczywiście są wśród nich również i tacy, ale nie jest to regułą. Tacy debile walczyli za kraj jak było trzeba.
Jakby model angielski był taki świetny to już by dawno obowiązywał w dużo lepszych piłakrsko ligach - Francji, Niemczech, Włoszech... oni są najlepszym przykładem. Widziałeś do czego prowadzi próba robienia z nich Anglii? Do ciągłych protestów, demonstracji i spadku frekwencji.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.05.2011, 22:50
Ja sie tak zastanawiam czy te sluzby ktore wpadly do domow zeby zatrzymac tych kilkudziesieciu zadymiarzy z Bydgoszczy nie kosztowaly wiecej niz te 40 tys zl strat ktore zrobili kibice na tamtym meczu. A wystarczylo wydac kilkadziesiat zl na znaczki i Ci "mordercy" sami by sie stawili na komende
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.05.2011, 22:51
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo duzo tu jest rzadowejj propagandy ale z drugiej strony ta wiadomosc dotrze takze do potencjalnych chuliganow, ktorym byc moze kiedy dostana ataku malpiego rozumu zapali sie jakas lampka.
Tak to w sumie powinno dzialac - nieuchronnosc kary jest najwazniejsza jesli wymaga sie od spoleczenstwa przestrzegania prawa. Pytanie tylko czy to jednorazowa akcja czy tak bedzie zawsze ?
1.Jeśli chodzi o mocny przekaz dla potencjalnych chuliganów to proponował bym odświeżyć trochę zapomnianą instytucję pręgieża. Można by też pomysleć o jakimś publicznym łamaniu kości tudzież miażdżeniu jąder. Efekt pedagogiczny murowany.
2. Szalanie byłbym ciekaw Twojej prywatnej opinii na temat tego czy: "to jednorazowa akcja czy tak bedzie zawsze?". Mam nadzieję że nie było to pytanie retoryczne.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.05.2011, 23:35
miśqu napisał(a):Wyświetl post
Trzeba się domagać odszkodowań w takich sytuacjach. Mówią o hołocie w szalikach a co z tymi w mundurach. Ponad podziałami kibicowskimi powinna powstać u nas organizacja, która zajmie się takimi sprawami. W Anglii dochodzi do takich naruszeń bo kibice byli słabo zorganizowani i nie domagali się swoich praw. Jak władza jest bezkarna to pozwala sobie na coraz więcej. Bądźcie trochę mądrzejsi. Nie będzie chuliganów to ultrasi zaczną przeszkadzać. Zresztą już przeszkadzają. Po tym jak race przeszkadzają, PZPNowi na finale już przeszkadzały flagi na kijach i sektorówki, więc ich zakazano. Przeszkadzają transparenty, zaczną przeszkadzać flagi, niestosowne szaliki, w końcu stanie na meczu. Już wulgaryzmy są poważnym wykroczeniem, potem zacznie być za głośne śpiewanie...

Liberty. A przykład odszkodowania - 80 fanów Stoke City otrzymało 180 tys. funtów.
W teatrze marzeń na Old Trafford jest fajna atmosfera? Prawidziwych kibiców z lat 70,80 (wtedy to była atmosfera i tłumy podobne) zastąpiono bogatszymi - widzami. Chodzi mi o to, że największe angielskie kluby mogą wyrzucać kogo chcą bo na ich miejsce znajdą się inni klienci. Stadion mogą zapchać nawet wycieczkami z całego świata. Nie pisz - "Anglii czy Niemiec", bo wszystkie kraje są normalniejsze od Anglii, a już napewno Niemcy. Nie określaj też fanatyków mianem debilów. Nasza policja też zatrzymuje i to dużo bardziej spektakularnie niż by mieli zatrzymywać na meczu. O 6 rano wlatuje do mieszkania 15 antyterorystów (chyba brakuje im praktyki i urządzają sobie ćwiczenia) i zawija jednego człowieka, który potem może się okazać w ogóle niewinny. Wiem jak to jest, bo znam takie przypadki, może nie bez antyterorystów, bo nie było to potrzebne medialne, ale niejeden niewinny był tak wytargany z domu a potem się okazało, że nic nie robił. Ciężko było nie zidentyfikować kibiców Eintrachtu skoro wybiegali bez żadnego zamaskowania. W Niemczech w ostatnich miesiącach dochodzi do większej ilości zamieszek niż u nas.
Nie ma u nas potężnych kar? Jak koleś za przeklinanie dostaje 2 tysiące i 2 lata zakazu? Widziałeś aby w Anglii dawali zakazy ludziom za picie piwa, albo przeklinanie?
Kto robi zadymę nie musi być od razu idiotą. To, że ja nie jestem chuliganem to nie znaczy, że ktoś kto się lubi bić jest od razu idiotą. Oczywiście są wśród nich również i tacy, ale nie jest to regułą. Tacy debile walczyli za kraj jak było trzeba.
Jakby model angielski był taki świetny to już by dawno obowiązywał w dużo lepszych piłakrsko ligach - Francji, Niemczech, Włoszech... oni są najlepszym przykładem. Widziałeś do czego prowadzi próba robienia z nich Anglii? Do ciągłych protestów, demonstracji i spadku frekwencji.
Dokladnie... przyklad piwa... Piłem w Anglii piwo na ulicy i nikt mi nie robił scen z mandatami, nie podjezdzała suka w 8 i nie spisywali mnie pół godziny, tylko podszedł sierżant zabrał mi i wylał do kanału i tak robią tam wszystkim kibicom... Bo to jest jeszcze w miare normalny kraj...

U nas niestety za niedługo dojdzie do tego za takie akcje bedą Ci wjazd na chate robić, bo złamałeś ustawę o zachowaniu trzeźwośći... Jednym slowem: paranoja!!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.05.2011, 00:27
Będzie można pić - na EURO - na życzenie panów w krawatach z UEFA.

Finał Pucharu Holandii -

Nawet w Holandii może być fajnie, chyba drugi kraj po Anglii gdzie teoretycznie najłatwiej można zastąpić kibiców konsumentami, ale jednak jest inaczej. Anglia to nie wzór tylko patologia.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.05.2011, 01:33
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Nie zachowuj się jak GW:

1. Jak na stadionie jest raca, to GW pisze BANDYCI!!!11.

2. Jak napisałem, że są pewne granice w bluzganiu na stadionach, to Ty stwierdziłeś że dwie k*rwy zniechęcają mnie do pójścia na mecz (mimo że wyraźnie napisałem, że nigdy mnie ciśnięcie na meczu nie zniechęciło do chodzenia na stadion).

Nie przeszkadza Ci ta analogia? Bo jak przeszkadza, to dyskutujmy jak normalny z normalnym, a nie jak GW z kibicem, bo wtykając sobie w usta niewypowiedziane hasła, to nigdzie nie dojdziemy.

Dla mnie nie ma powodu, dla którego nie zamieniając stadionu w Wersal, nie dałoby się ograniczyć stadionowego chamstwa - a za takie uznaję chociażby wspomniany "Auschwitz", ale także ciągnięcie wrzutów na przeciwną drużynę przez pół meczu (nie jeden, dwa czy sześć razy). Przecież to od nas zależy, w końcu to nie jest tak, że przyśpiewki są intonowane spontanicznie z przypadkowych miejsc na stadionie. Pewne wyczucie można mieć.

A to znowu dla odmiany tekst a la decyzja Tuska o zamknięciu stadionów. Tusk: Nie podoba Ci się zakaz przeklinania? Nie chodź na stadiony. Ty: Nie podoba Ci się przeklinanie? Nie chodź na stadiony. No ludzie...
Chciał bym się kiedyś z Tobą piwka napić.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 11.05.2011, 07:54
miśqu napisał(a):Wyświetl post
Będzie można pić - na EURO - na życzenie panów w krawatach z UEFA.
To pewnie w ramach akcji "przyciągnijmy rodziny z dziećmi na stadiony"
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.05.2011, 10:49
Kibice mają wpływ na sondaże:

"W ciągu ostatnich trzech tygodni poparcie dla Platformy spadło aż o 5%, podczas gdy notowania PiS poprawiły się o 1%. - Przyczyną wzrostów PiS jest spadek notowań Platformy, która jest zmęczona rządzeniem - uważa politolog dr Bartłomiej Biskup. Zdaniem eksperta, partii Donalda Tuska zaszkodził także brak zapowiadanych reform, sprawa katastrofy smoleńskiej, podwyżka VAT, czy ostatnia kontrowersyjna decyzja o zamykaniu stadionów i "długie weekendy Tuska", czyli kosztujące podatnika ponad 6 mln zł podróże premiera między Warszawą i Gdańskiem. "

http://sondaz.wp.pl/wid,13393685,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 11.05.2011, 10:59
Kilkadziesiąt zakazów na Legi za mecz z Widzewem
http://legionisci.com/news/42777_Kil..._Widzewem.html
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 11.05.2011, 11:07
Widzę, że w Polsce bez zmian.
10 % - inna partia, a na diagramie wymienione wszystkie możliwe ( z ruchem poparcia palikota włącznie ) z wyjątkiem Korwinowej

Przepraszam za mały offtop.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.05.2011, 11:09
http://rebelya.pl/discussion/25651/z...oszczy/#Item_0

chłopski rozum 32 minut temu

Do kolegi kolegi zapukała wczoraj policja. Kolega kolegi został zatrzymany pod zarzutem uczestnictwa w tzw. zajściach bydgoskich. Tylko, że ten człowiek oglądał transmisję z Bydgoszczy w telewizorze. Jest podejrzenie, że po prostu Legia udostępniła policji bazę danych, a funkcjonariusze przeprowadzili stosowne losowanie niczym biletów na euro.
Tak właśnie wygląda "walka z kibolstwem" i "skuteczność policji". Niniejsze fakty przedstawiam pod rozwagę różnym Edenom i innym, którzy wypisywali na tym forum bzdury o kibicach.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.05.2011, 11:11
http://niezalezna.pl/10324-%E2%80%9E...sil-na-policje

Rzekomo błyskawiczna akcja zatrzymania Piotra Staruchowicza, kibica Legii Warszawa, w rzeczywistości wyglądała dość groteskowo. A przesłuchanie trwało niewiele ponad pół godziny.

„Staruch” w towarzystwie adwokata sam szedł zgłosić się na policję. Byli już na parkingu stołecznej komendy, gdy czterech funkcjonariuszy rzuciło się, aby w bohaterskiej akcji i z narażeniem życia „zatrzymać” Staruchowicza.

Jak dowiedział się portal Niezależna.pl Piotr Staruchowicz został już przesłuchany. Postawiono mu jeden zarzut - naruszenia ustawy o imprezach masowych. Chodzi o wbiegnięcie na murawę stadiony w Bydgoszczy po finale Pucharu Polski.

- Mój klient zapewnia, że nie popełnił tego czynu. Złożył stosowne wyjaśnienia – mówi Niezależnej.pl mecenas Mikołaj Wojciechowski, obrońca Staruchowicza.

Przesłuchanie Staruchowicza trwało niewiele ponad pół godziny. Najprawdopodobniej zostanie zastosowany dozór policyjny.

„Staruch” jest jednym z wielu kibiców zatrzymanych dzisiaj przez policję w Poznaniu i Warszawie. W akcji, w której udział wzięli nawet antyteroryści, nie trudno dostrzec zagrywki pod publiczkę. Skoro bydgoska prokuratura nawet nie zamierzała składać wniosków do sądu o tymczasowe aresztowanie zatrzymanych, to po co widowisko o godz. 6 rano, długa broń w rękach „kominiarzy”, awantura na całą Polskę? Wystarczyło wysłać wezwania. Wtedy jednak TVN24 nie miałby co pokazać w swoich serwisach.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.05.2011, 11:48
Starucha zatrzymali po to ze fajnie sie sprzedala informacja ze zatrzymano kibola nr 1 w zwiazku z zamieszkami po meczu w PP. I nie wazne ze zrobiono to neislusznie bo powiedzmy 1 mln osob przeczytalo o brawurowej akcji a o tym ze bylo to nieporozumienie przeczyta 200 tys osob. Takze sukces jest

A co do tych sondazy to po raz kolejny triumfuje glupota Polakow. Jak mozna znowu dawac szanse PiSowi czy innemu SLD i PSL? Kazda z tych partii miala swoje 5 minut, jedna dluzsze inna krotsze ale zadna nie zmienila kraju na lepsze. Zawsze bylo tylko gorzej. Szkoda ze Polacy widza tylko 4 partie i losowo glosuja na nie. Mozna to porownac do polskich trenerow- niemal wszystkich mozna zatrudnic w kazdym klubie i nie bedzie widac zadnych efektow ich pracy, np teraz w Legii jest Skorza, moze przyjsc Michniewicz, Probierz, Kasperczak itd i nic oni nie zmienia. Zawsze bedzie taka sama lipa
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.05.2011, 12:00
Własnie pokazują na żywo konferncję z naszym premierem on sie żali czy sie chwali że wydają na wyjazdy kibiców w całej Polsce 20 milionów to ja sie k...a pytam za co płace podatki przecież miedzy innymi na to że gdy chce jechać zorganizowanym wyjazdem na mecz np. do Warszawy czy Poznania żądam od mojego kochanego Państwa ochrony Policyjnej. Fajnie to podsumował że płacą tylko za to żeby chronić jadących na mecz kiboli chcących po rozrabiać w innym mieście panie Tusk to pan już zapomniał jak pan jeździł na wyjazdy z Lechią ? I co jeździł pan tylko po to by rozrabiać i demolować jak tak to ja nie mam pytań jakiego mamy premiera.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.05.2011, 12:03
To i tak niewiele sie wydaje na te wyjazdy. Patrzac na to ze 1 czlowiek wydaje 6 mln zl na swoje "wyjazdy" (wyloty) do Gdanska z Warszawy to na kibicow powinno sie chyba wydawac z biliard zł bo nas sa tysiace. gdyby tak pomnozyc 50 tys razy 6 mln to by troche wyszlo
drozd:
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 11.05.2011, 12:08
Magazyn Futbol analizuje repertuar stadionowych przyśpiewek

http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl...wiadomosc.html

analiza naszego stadionowego śpiewnika(w praktyce) wybitnie rzetelna
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.05.2011, 12:10
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Starucha zatrzymali po to ze fajnie sie sprzedala informacja ze zatrzymano kibola nr 1 w zwiazku z zamieszkami po meczu w PP. I nie wazne ze zrobiono to neislusznie bo powiedzmy 1 mln osob przeczytalo o brawurowej akcji a o tym ze bylo to nieporozumienie przeczyta 200 tys osob. Takze sukces jest

A co do tych sondazy to po raz kolejny triumfuje glupota Polakow. Jak mozna znowu dawac szanse PiSowi czy innemu SLD i PSL? Kazda z tych partii miala swoje 5 minut, jedna dluzsze inna krotsze ale zadna nie zmienila kraju na lepsze. Zawsze bylo tylko gorzej. Szkoda ze Polacy widza tylko 4 partie i losowo glosuja na nie. Mozna to porownac do polskich trenerow- niemal wszystkich mozna zatrudnic w kazdym klubie i nie bedzie widac zadnych efektow ich pracy, np teraz w Legii jest Skorza, moze przyjsc Michniewicz, Probierz, Kasperczak itd i nic oni nie zmienia. Zawsze bedzie taka sama lipa
Chłopie... tutaj nie chodzi o to kto kiedy rządzil i jak rządzil... bo kazdy rządzi podobnie, czyli oszukują... chodzi o to zeby pokazać, ze robienie kogos w chuja skutkuje np. stratą poparcia dlatego mam nadzieje ze ten rząd obalą kibole, nawet kosztem PIS, a potem jak tym cos odpali to bedziemy myslec nad kims innym.

Fajna konferencja Tłuska... tutaj niestety nie moze obyc sie bez manifestacji!!
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.05.2011 o godz. 12:17.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.05.2011, 12:12
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Magazyn Futbol analizuje repertuar stadionowych przyśpiewek

http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl...wiadomosc.html

analiza naszego stadionowego śpiewnika(w praktyce) wybitnie rzetelna
Kibice Arki Gdynia śpiewają:

Jak długo na Wawelu Zygmunta bije dzwon
Tak długo nasza Arka lidze nadaje ton
Zwycięży Arka Gdynia
Zwycięży gdyńska brać
A Lechia też zwycięży
Jak się nauczy grać

Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.05.2011, 12:24
Widziałem właśnie wypowiedź Tuska po spotkaniu z klubami, można już wyciągnąć pewne wnioski:
- stadiony będą zamykać za każde uchybienia więc za race wczoraj w Lubinie stadion i Śląska i Zagłębia morze być zamknięty bo policja się poskarżyła.
- policja ma wrócić na stadiony
- każdy ma mieć kartę kibica, od następnego sezonu na mecz bez niej nie wejdziesz. Jeszcze nie wiem czy te karty które teraz wprowadziła Wisła to te o których mówi ekstraklasa czy znowu trzeba będzie coś wyrabiać nowego?
- dowalił się też do wyjazdów ile kosztuje ich ochrona, więc coś czuje, że będą wymyślać mecze bez gości bo policji to na rękę a kluby będą chciały mieć pozwolenie wogólę na organizację imprezy.
Jeszcze jego śmieszny tekst że on nie widzi kobiet i dzieci na meczach, niech przyjdzie na Wisłę. Dla Tuska średnia w kolejce 100 tysięcy na meczach jest niska przez zadymy to ja nie mam już pytań jak to najwyższe średnie od lat na stadionach.
Ostatnio edytowane przez PAC : 11.05.2011 o godz. 12:28.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.05.2011, 12:37
Kłamie! Na Lechii też jest sporo rodzin na meczach, no ale rudy musi podkolorować wszystko, żeby sie lepiej w mediach sprzedało!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2011, 13:02
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Kłamie! Na Lechii też jest sporo rodzin na meczach, no ale rudy musi podkolorować wszystko, żeby sie lepiej w mediach sprzedało!
Cytując klasyka:
"Ten człowiek słowa prawdy w życiu nie powiedział".

Dla tych pajaców kibice są kolejnym sposobem na odwrócenie uwagi od realnych problemów i niespełnionych obietnic.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.05.2011, 13:17
Na dzisiejszej sesji rady miasta Wadim Dyba, nowy komendant krakowskiej policji, poinformował, że ok. 2 tys. kibiców Lecha Poznań może przyjechać na dzisiejszy mecz z Wisłą Kraków. Policja zapewnia, że kibice nie wejdą na stadion, ale funkcjonariusze będą w stanie gotowościPolicjanci będą pilnować bezpieczeństwa w okolicach dworca, stadionu i wybranych krakowskich osiedli. - Jest to mecz podwyższonego ryzyka, bo kibice obydwu klubów nie darzą się sympatią - mów Katarzyna Cisło z małopolskiej policji.

Źródło; gówno pra wda

Wyedytowali artykuł... wcześniej dopisali, że mecz jest podwyższonego ryzyka bo może dojść do antyrządowych demonstracji...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.05.2011, 13:18
"Kibice GKS-u nie zobaczą meczu z Widzewem

W ostatniej chwili podjęta została decyzja o nieprzyjmowaniu przez Widzew Łódź kibiców PGE GKS Bełchatów na dzisiejszy mecz 26. kolejki Ekstraklasy! Do Łodzi na najważniejszy mecz w województwie łódzkim wybierało się kilkuset fanów "Brunatnych".

W oficjalnej informacji od Ekstraklasa S.A. czytamy:

"Po zapoznaniu się ze stanowiskiem Komendy Powiatowej Policji w Bełchatowie oraz Komendy Miejskiej Policji w Łodzi wyrażamy zgodę na jednokrotne odstąpienie od przyjmowania kibiców gości w dzisiejszym spotkaniu Ekstraklasy Widzew Łódź - GKS Bełchatów".
źródło: http://www.gks.net.pl/index.php?option= ... &Itemid=39
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 11.05.2011, 13:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A co do tych sondazy to po raz kolejny triumfuje glupota Polakow. Jak mozna znowu dawac szanse PiSowi czy innemu SLD i PSL? Kazda z tych partii miala swoje 5 minut, jedna dluzsze inna krotsze ale zadna nie zmienila kraju na lepsze. Zawsze bylo tylko gorzej. Szkoda ze Polacy widza tylko 4 partie i losowo glosuja na nie.
Sondaże to największe zło. Powinien być całkowity zakaz ich publikowania, oczywiście jeśli chodzi o poparcie dla partii i polityków. Głupi lud widzi że PO ma 40% a PIS 30% i głosuje na jedne z tych dwóch ugrupowań bo przecież nikt inny nie ma szans. Wyjątkiem są oczywiście komuniści którzy zawsze będą na SLD głosowac i część ludności wiejskiej popierająca PSL. Tylko że te partie zmienią tyle samo co PO i PiS czyli nic. Jedyną szansą na zmiany jest dojście do władzy JKM ale jak wiadomo to jest niemożliwe, dobrze jakby chociaż wrócił do sejmu bo wielu ludzi by się dowiedziało o matactwach "bandy czworga"

PAC napisał(a):Wyświetl post
Widziałem właśnie wypowiedź Tuska po spotkaniu z klubami, można już wyciągnąć pewne wnioski:
- stadiony będą zamykać za każde uchybienia więc za race wczoraj w Lubinie stadion i Śląska i Zagłębia morze być zamknięty bo policja się poskarżyła.
- policja ma wrócić na stadiony
- każdy ma mieć kartę kibica, od następnego sezonu na mecz bez niej nie wejdziesz. Jeszcze nie wiem czy te karty które teraz wprowadziła Wisła to te o których mówi ekstraklasa czy znowu trzeba będzie coś wyrabiać nowego?
- dowalił się też do wyjazdów ile kosztuje ich ochrona, więc coś czuje, że będą wymyślać mecze bez gości bo policji to na rękę a kluby będą chciały mieć pozwolenie wogólę na organizację imprezy.
Jeszcze jego śmieszny tekst że on nie widzi kobiet i dzieci na meczach, niech przyjdzie na Wisłę. Dla Tuska średnia w kolejce 100 tysięcy na meczach jest niska przez zadymy to ja nie mam już pytań jak to najwyższe średnie od lat na stadionach.
Ja myślę że rudy zdaje sobie sprawę z rzeczywistości bo na Lechii wiele razy się pojawiał. Tyle że dla niego liczą się tylko słupki poparcia, więc będzie kłamał jak najęty. Biorąc pod uwagę poziom tej ligi to średnia widzów na mecz powinna być nie większa niż 5000 a już w przyszłym sezonie wiele wskazuje że będzie to koło 15000 jak otworzą całe stadiony na Legii i Wiśle no i areny Euro we Wrocławiu i Gdańsku.
Więc kto na te mecze chodzi jeśli nie rodziny z dziećmi. Bardzo mnie dziwi że OZSK jeszcze nie wdrożyło radykalniejszych środków, chociażby całkowity brak dopingu na meczach. Kto na tą lige będzie chodził jak nie będzie atmosfery? Póki nie mamy dobrych piłkarzy i sukcesów to kibice siatkówki i Małysza się nie pojawią więc frekwencja spadnie. Trzeba działać konkretniej niż wieszając transparenty na stadionach bo zaniedługo już nie będzie miał kto protestować. W Lubinie ludzie zakazy dostali za rzucanie serpentyn i wieszanie flag a to pokazuje że nie chodzi wcale o zadną walkę z chuligaństwem tylko o niszczenie ruchu kibicowskiego. Kibice, jako jedna z niewielu grup, mówią głośno o tym co się dzieję w naszym kraju więc trzeba ich uciszyć wyrzucając ze stadionów.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów