The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2011, 08:30
Cytat:
Ja jestem juz w wieku srednim i mam wielu znajomych, ktorzy tez boja sie isc na stadion cala rodzina. Z czego tu sie smiac? Jedni ida, inni sie boja...nie mozna uogolniac, ze wszystkie rodziny w Polsce chetnie pojda na stadion i odwrotnie.
Wiadomo że nie pójdą chętnie , skoro mają tak zakrzywiony(głównie dzieki mediom) obraz rzeczywistości.
Możesz napisać czego się KONKRETNIE boją i kiedy taka sytuacja(której się boją) miała miejsce na meczu Wisły?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.05.2011 o godz. 08:35.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.05.2011, 08:35
To jest pie**** glupot przez media. Jakos z siostrami chodzilem na Legie na poczatku lat 90 a wtedy naprawde bylo bardziej "swojsko". Nigdy nikt na stadionie niczym nie oberwal. To jest sianie psychozy nic wiecej. Problem w tym ze teksty o tym co moze sie stac na stadionie okraszone zdjeciami np z Bydgoszczy sprawdzaja sie idealnie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.05.2011, 08:38
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Temat zastepczy dzisiaj bedzie mial wziecie. Wjechaly dzisiaj policjanty do domow o 6 rano...
O 6 rano... to jest ta godzina, która szczególnie wyryła się w świadomości Polaków jeśli chodzi o zatrzymania ludzi uznawanych wręcz za gangsterów. Jak do kogoś wpadają o 6 rano to wiadomo - gangster, łapownik w najlepszym przypadku złodziej. Kolejna pokazówka jak ta z zamknięciem stadionów.
Jest tylko jeden problem. Jak szybko uporają się z zatrzymywaniem "bandytów" to również szybko zniknie im temet zastępczy. Donald podpowiadam ci więc uprzejmie - w twoim interesie politycznym dobrze będzie jak policja będzie uderzała o Bydgoszcz o 6 rano tak mniej więcej do meczu otwarcia EURO 2012
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 10.05.2011, 08:53
Ta dyskusja ( o rodzinnej wycieczce na stadion) jest kompletnie bez sensu. To jest rozmowa ze ślepym o kolorach. Aktualnie na nowych stadionach ( między innymi na Wiśle) nawet jeżeli komuś bardzo zależy na burdach to ma z tym duży problem. Ultrasi zajmują się dopingiem, pikniki krytykowaniem i wdupczaniem kiełbasek. Nawet jeżeli jest paru nadpobudliwych ( a są jak wszędzie - w tramwaju, w sklepie itd) to są wyobcowani i wiele nie zdziałają. Zresztą jeszcze w czasach kiedy w obiegowej opinii stadiony były niebezpieczne jak ktoś nie szukał dodatkowych emocji to miał mizerne szanse na to, że w ryj dostanie. Nie trzeba było specjalnego wysiłku żeby zorientować się gdzie kupić bilet żeby czuć się bezpiecznie. Kolejna sprawa - wulgaryzmy. A gdzie ich nie ma? Wystarczy 10 min posiedzieć na ławce na Plantach żeby usłyszeć tego więcej niż podczas całego meczu. Ok, są mecze specyficzne typu Derby gdzie z pewnością jest tego więcej ale jeżeli ktoś faktycznie chce iść z dzieckiem na mecz to czy musi na ten jeden raz wybierać akurat Derby? Przecież tego 5-latka wali to czy jest to mecz z Cracovią czy z Polonia Bytom.
Ogólnie, jak ktoś już wspomniał wyżej - media robią swoje a ciemny lud jak to kupował tak kupuje. Oby do kolejnych wyborów. Znów część zagłosuje na "drugą Irlandię". Smutne to jakie ograniczone jest społeczeństwo. Stado baranów, które idzie za dzwonkiem.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.05.2011 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.05.2011, 08:58
Oczywiscie ze zawsze bylem goracym zwolennikiem wyplewienia troglodytow ze stadionow w bezpardonowy, bezkompromisowy sposob przez, kluby, wladze czy jakakolwiek instytucje ale to co sie teraz dzieje to jest efekciarstwo przez duze E . Tyle lat nic badz prawie nic nie robiono z problemem huliganstwa a teraz nagle poranne naloty, zatrzymania, prawdopodobnie wyroki (przypuszczam ze i tu bedzie pokazowka).

Wszyscy wiemy ze jakas akcja musiala sie odbyc przed Euro a ze kibice sami dali jakies tam powody w Bydgoszczy to na tym koniku wladza teraz jedzie, to jak kibice zachowaja sie teraz zdefiniuje nastepny krok jajoglowych beda cicho to bedzie ok jak nie to jestesmy swiadkami poczatku czegos wiekszego.

Owszem na stadionach jest dzis bezpiecznie ale ciagle moze byc lepiej zarowno pod wzgledem infrastruktury jak i kultury osobistej oraz dopingu a nad tym musza pracowac wspolnie wszystkie zainteresowane strony.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.05.2011, 09:09
Wulgaryzmy?
....a, niech te błazny z Ekstraklasy i PZPN`u nie będą śmieszni.Ludzie oglądnijcie sobię kiedyś np derby Manchesteru, Londynu, ,MANU-LIVER i posłuchajcie co tam śpiewają kibice.Polskie wulgaryzmy to szczyt kultury w porównaniu z niektórymi angielskimi przyśpiewkami.Ale nic, róbmy druga Anglię, tylko nie zapomnijmy o poziomie piłkarskim przy okazji

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.05.2011, 09:15
na rozluźnienie tematu
http://www.youtube.com/watch?v=0dK4BS6KvZE
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2011, 09:42
Media i politycy popadają w skrajność kreując stadiony na wylęgarnie przestępców i jądro ciemności naszego społeczeństwa. Gdzie byli politycy, jak 15 lat temu na meczu praktycznie każdego poziomu rozgrywek można było dostać po gębie? (Chodziłem na 3cią ligę w rodzinnej miejscowości, spokojnie wyłącznie "bywało").
Z drugiej strony my też popadamy w skrajność mówiąc - "nic się nie stało w Bydgoszczy, skopano kilka niewinnych osób, zdemolowano ogrodzenia, krzesełka, przecież kiedyś bywało gorzej". Tak na prawdę to stało się coś poważnego, takie sytuacje (dewastacja stadionu) nie powinny mieć miejsca i tyle. I chociaż nie popieram akcji z zamykaniem stadionów ani ogólnopolskiej nagonki na kibiców piłkarskich to jednak dzisiejsze działania policji popieram zdecydowanie - wjazd na chatę o 6 rano, zgarnięcie jak kryminalistę do suki i wio na komendę. Następnym razem jeden z drugim się zastanowią, czy warto wyrywać kratę z zawiasów albo kopać kamerzystę.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.05.2011, 09:57
Idąc do szkoły, na boisko, na plac zabaw, dziecko usłyszy na tyle dużo wulgaryzmów, że mogłoby niejednego z nas podszkolić w tej kwestii.
Sprawa rozbija się o to, aby ludzie zrozumieli, że biorąc udział w konkretnym wydarzeniu, w którym prym wiedzie określona grupa społeczna, nie należy przyjmować postaw wywrotowych. Idąc do teatru, nie zawitam tam w dresie, prosto z siłowni, a na upartego mógłbym głosić hasła o dyskryminacji z powodu ubioru. Trzeba uszanować zwyczaje jakie panują w danym miejscu. Jeśli komuś przeszkadzają przekleństwa, to nie powinien chodzić na mecze. To jest oczywiste.
Swoją drogą rośnie nam społeczeństwo ciot, które na okrzyk "k.rwa" doznaje szoku psychicznego i udaje się na wewnętrzną emigrację. Najlepszym tego przykładem jest redaktor z gadzinówki Szechtera.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.05.2011, 10:13
Cytat:
Idąc do szkoły, na boisko, na plac zabaw, dziecko usłyszy na tyle dużo wulgaryzmów, że mogłoby niejednego z nas podszkolić w tej kwestii.
Sprawa rozbija się o to, aby ludzie zrozumieli, że biorąc udział w konkretnym wydarzeniu, w którym prym wiedzie określona grupa społeczna, nie należy przyjmować postaw wywrotowych. Idąc do teatru, nie zawitam tam w dresie, prosto z siłowni, a na upartego mógłbym głosić hasła o dyskryminacji z powodu ubioru. Trzeba uszanować zwyczaje jakie panują w danym miejscu. Jeśli komuś przeszkadzają przekleństwa, to nie powinien chodzić na mecze. To jest oczywiste.
Swoją drogą rośnie nam społeczeństwo ciot, które na okrzyk "k.rwa" doznaje szoku psychicznego i udaje się na wewnętrzną emigrację. Najlepszym tego przykładem jest redaktor z gadzinówki Szechtera.
Po pierwsze - nie wiem, gdzie Ty do szkoły chodzisz lub na jakie place zabaw puszczasz dzieci, ale aż tyle wulgaryzmów, to Ty na ulicach raczej nie doświadczysz No chyba, że w jakichś mocnych dzielnicach Albo w dniu meczowym

A po drugie: Wiadomo, stadion nie teatr, k*rwy lecieć będą, ale co innego jak jest puszczane w emocjach "Manu, k*rwa, koniec boiska, co Ty k*rwa robisz?!?!", co innego "gola, gola, strzelcie k*rwom gola", a jeszcze co innego "waszym domem Auschwitz jest" (a przecież to nie jest śpiewane "spontanicznie prosto z serca", że się przypadkowym osobom wyrwało, tylko normalna zorganizowana przyśpiewka). Jest pewien poziom wulgaryzmu, gdzie jednak jest granica. No i to nie jest różnica między czarnym (zamykanie stadionu za przeklinanie), a białym (stadion ma swoje zwyczaje, jak komuś się nie podoba, to wara). Nie raz byłem na meczu, gdzie sam miałem poczucie, że jednak trochę za dużo ciśnięcia było - nie żeby mnie to powstrzymało od chodzenia ponownie tydzień później
Legionista
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.05.2011, 10:22
1.Na stadionie nikt do przeklinania nie zmusza.
2. Jeśli ktoś siedząc na sektorze piknikowym zgorszy się słysząc kilka wulgaryzmów, kilka kolejnych różnicy nie robi.
3. W ostatnim zdaniu (na swoim przykładzie) wyjaśniłeś, że problemu nie ma, a jest on jedynie sztucznie kreowany.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Worcester : 10.05.2011 o godz. 10:23.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.05.2011, 10:36
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - nie wiem, gdzie Ty do szkoły chodzisz lub na jakie place zabaw puszczasz dzieci, ale aż tyle wulgaryzmów, to Ty na ulicach raczej nie doświadczysz No chyba, że w jakichś mocnych dzielnicach Albo w dniu meczowym

A po drugie: Wiadomo, stadion nie teatr, k*rwy lecieć będą, ale co innego jak jest puszczane w emocjach "Manu, k*rwa, koniec boiska, co Ty k*rwa robisz?!?!", co innego "gola, gola, strzelcie k*rwom gola", a jeszcze co innego "waszym domem Auschwitz jest" (a przecież to nie jest śpiewane "spontanicznie prosto z serca", że się przypadkowym osobom wyrwało, tylko normalna zorganizowana przyśpiewka). Jest pewien poziom wulgaryzmu, gdzie jednak jest granica. No i to nie jest różnica między czarnym (zamykanie stadionu za przeklinanie), a białym (stadion ma swoje zwyczaje, jak komuś się nie podoba, to wara). Nie raz byłem na meczu, gdzie sam miałem poczucie, że jednak trochę za dużo ciśnięcia było - nie żeby mnie to powstrzymało od chodzenia ponownie tydzień później
PRzklinanie to coś normalnego na STADIONACH!I nie mówię tu o "Auschwitz.." bo to jest s....y**ństwo i skrajny debilizm.. Stadion to stadion , przekleńśtwa zawsze były są i będą bo taki już urok tego sportu. A jak Ci się nie podoba to albo na mecze nie chodź albo zakładaj stopery do uszu.
Ostatnio edytowane przez Kibic_1906 : 10.05.2011 o godz. 10:39.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 10.05.2011, 10:51
Cytat:
Sartre , jak 2 wulgarne przyśpiewki zniechęciły Ci do pójścia na mecz to ja Ci szczerze współczuję... I nie mówię tu o "Auschwitz.." bo to jest s....y**ństwo i skrajny debilizm.. Stadion to stadion , przekleńśtwa zawsze były są i będą bo taki już urok tego sportu. A jak Ci się nie podoba to albo na mecze nie chodź albo zakładaj stopery do uszu.
Nie zachowuj się jak GW:

1. Jak na stadionie jest raca, to GW pisze BANDYCI!!!11.

2. Jak napisałem, że są pewne granice w bluzganiu na stadionach, to Ty stwierdziłeś że dwie k*rwy zniechęcają mnie do pójścia na mecz (mimo że wyraźnie napisałem, że nigdy mnie ciśnięcie na meczu nie zniechęciło do chodzenia na stadion).

Nie przeszkadza Ci ta analogia? Bo jak przeszkadza, to dyskutujmy jak normalny z normalnym, a nie jak GW z kibicem, bo wtykając sobie w usta niewypowiedziane hasła, to nigdzie nie dojdziemy.

Dla mnie nie ma powodu, dla którego nie zamieniając stadionu w Wersal, nie dałoby się ograniczyć stadionowego chamstwa - a za takie uznaję chociażby wspomniany "Auschwitz", ale także ciągnięcie wrzutów na przeciwną drużynę przez pół meczu (nie jeden, dwa czy sześć razy). Przecież to od nas zależy, w końcu to nie jest tak, że przyśpiewki są intonowane spontanicznie z przypadkowych miejsc na stadionie. Pewne wyczucie można mieć.

Cytat:
A jak Ci się nie podoba to albo na mecze nie chodź albo zakładaj stopery do uszu.
A to znowu dla odmiany tekst a la decyzja Tuska o zamknięciu stadionów. Tusk: Nie podoba Ci się zakaz przeklinania? Nie chodź na stadiony. Ty: Nie podoba Ci się przeklinanie? Nie chodź na stadiony. No ludzie...
Legionista
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.05.2011, 11:02
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Owszem na stadionach jest dzis bezpiecznie ale ciagle moze byc lepiej zarowno pod wzgledem infrastruktury jak i kultury osobistej oraz dopingu a nad tym musza pracowac wspolnie wszystkie zainteresowane strony.

Pytanie tylko czy władza jest jedną z tych stron czy dla niej nie lepiej żeby raz na jakiś czas mogła się pochwalić "zdecydowanym działaniem" Pamiętam jak zaraz po wygranych wyborach zgarnęli do paki babcie z laskami i baby z wózkami bo akurat "kibole" szli na mecz i biedne sie zaplątały. Dziś już słyszałem od chłopka z SLD że by premier nie podprowadzał im Arłukowicza tylko zajął się poważnym problemem czyli kibolami. Tym frajerom w to graj.

Jak chcesz chama oduczyć chamskiego zachowania trzeba mu wtłuc do głowy że nie jest chamem, tylko kulturalnym człowiekiem, a później dopiero tłumaczyć mu jak sie zachowuje kulturalny człowiek. Cudak chce od ludzi spokoju i kultury nazywając ich bandytami i kibolami, tak działa tylko i wyłącznie prowokator.

"Zachowuj się kulturalnie bandyto" jak t do ch... brzmi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 10.05.2011, 11:03
Ja pier*ole, coraz więcej ciot dla których słowo kur*a jest największym złem. Jesteście pier*olnięci, wszystko wam przeszkadza, nie podoba się to nie przychodź. Rewolucji stadionowej się pajacom zachciało...
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.05.2011, 11:07
cpc napisał(a):Wyświetl post
O 6 rano... to jest ta godzina, która szczególnie wyryła się w świadomości Polaków jeśli chodzi o zatrzymania ludzi uznawanych wręcz za gangsterów. Jak do kogoś wpadają o 6 rano to wiadomo - gangster, łapownik w najlepszym przypadku złodziej. Kolejna pokazówka jak ta z zamknięciem stadionów.
O 6 rano przychodziło też SB przed 89 rokiem.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.05.2011, 11:13
http://www.youtube.com/watch?v=D-mFE...ature=youtu.be
Oni zatrzymują za rzucenie krzesełkiem czy zabójstwo?
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.05.2011, 11:33
legion18 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=D-mFE...ature=youtu.be
Oni zatrzymują za rzucenie krzesełkiem czy zabójstwo?
A czy to teraz ma jakieś znaczenie? Jak ukradniesz kapsel ze sklepu to Ci wpadnie oddział AT do domu...

Tak się zastanawiam dlaczego wszyscy rozmawiają o kibicach bez przedstawicieli kibiców?
I
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2011, 12:10
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem, tylko jednej rzeczy tych śmiesznych kar za transparenty nie związane z meczem, że Kibice pamiętają o historii swojego kraju, o ważnych wydarzeniach za to dostają karę, za pamięć, za patriotyzm! To jest porażka.
Niszczenie wszelkich oddolnych ruchów, duszenie ich w zarodku to od lat linia polityczno-medialna obowiązująca w naszym kraju. Patriotyzm jest obciachowy, z historii mamy tylko pamiętać Jedwabne i wyzwolicieli z Armii Czerwonej.

Kibice są groźni, bo potrafią się zorganizować, silnie identyfikują się (w większości) z niepopularnymi i obciachowymi ideami, do tego nie są bandą bezmózgich troglodytów z którymi można zrobić co tylko się chce - o czym bardzo boleśnie przekonała się "GW" w swoim starciu z "Wiarą Lecha".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.05.2011, 12:20
Ciekawe czy za przejscie na czerwonym swietle i plucie na chodnik takie same wjazdy na chate sa.
Ciekawe ile pieniedzy panstwo wydalo na ta akcje zatrzymywania 10 osob. A cos mi sie zdaje ze wystarczyloby takiego goscia powiadomic zeby sie stawil na posterunek i by sie dobrowolnie stawil...
No ale wez teraz pokaz zmanipulowanemu Polakowi ze tak super dziala policja/panstwo i tak koncza "bandyci" stadionowi to bedzie poklask dla wladz
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.05.2011, 13:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile pieniedzy panstwo wydalo na ta akcje zatrzymywania 10 osob. A cos mi sie zdaje ze wystarczyloby takiego goscia powiadomic zeby sie stawil na posterunek i by sie dobrowolnie stawil...
No ale wez teraz pokaz zmanipulowanemu Polakowi ze tak super dziala policja/panstwo i tak koncza "bandyci" stadionowi to bedzie poklask dla wladz
Wiadomo duzo tu jest rzadowejj propagandy ale z drugiej strony ta wiadomosc dotrze takze do potencjalnych chuliganow, ktorym byc moze kiedy dostana ataku malpiego rozumu zapali sie jakas lampka.
Tak to w sumie powinno dzialac - nieuchronnosc kary jest najwazniejsza jesli wymaga sie od spoleczenstwa przestrzegania prawa. Pytanie tylko czy to jednorazowa akcja czy tak bedzie zawsze ?

Podobno 20 mln zlotych co sezon kosztuje zabezpieczenie wszystkich grup wyjazdowych.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.05.2011, 13:24
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Podobno 20 mln zlotych co sezon kosztuje zabezpieczenie wszystkich grup wyjazdowych.
A 6 mln zł. kosztują polskiego podatnika prywatne przeloty Tuska na trasie Warszawa - Sopot - Warszawa (tak podały wczoraj media) kiedy zmęczony trudami pracy kończy dzień w piątek o godz. 15.00 i leci sobie do Sopotu a wraca spowrotem do pracy w poniedzialek o godz. 15.00.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2011, 13:44
A 1,2 mld zl kosztowal polskiego podatnika "gest" rzadu wobec Gazpromu plus wielokrotnie wiecej za cala nowa umowe gazowa. I co? I nic.

Sartre wez nie rozczulaj ludzi roznicowaniem bluzgow i wyzwisk. Albo ktos mowi "....a" albo "ojejku". Nie doszukuj sie innych znaczen i nie zmiekczaj znaczenia slow w zaleznosci od kontekstu i mowiacego bo zaraz dojdziesz do wniosku ze kibicowi nie wolno powiedziec "dupa" a dziennikarzowi w tv wolno "....a ty chuju .......ony".
Ostatnio edytowane przez orzeu : 10.05.2011 o godz. 13:47.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2011, 13:56
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post

Albo nie ogladales uwaznie tego programu albo celowo manipulujesz. Policja moze cie tam zawinac, jesli miales juz na swoim koncie wyroki za bandytyzm stadionowy...wiec cala twoja wypowiedz ma sie nijak do rzeczywistosci.
Obejrzałem powtórkę tego programu CF i nadal uważam tak, jak napisałem. Sprawa recydywistów była oddzielona od tego, co twierdziłem we wcześniejszym swoim komentarzu. Prawo daje możliwość zatrzymania każdego, wobec którego istnieje podejrzenie, że może coś wywinąć.

Dobrze powinieneś wiedzieć, że oni mają u siebie całkiem inny system prawa, common law. Nasze prawo jest inne, nie pozwala na ujmowanie człowieka, jeśli czegoś nie zrobił (domniemanie niewinności). Dlatego porównywanie rozwiązań prawnych Wlk. Brytanii i Polski mija się z celem. Gdyby angielskie prawo (pisze o tym stadionowym, a nie ogólnym) było takie wspaniale, to każdy kraj by je wprowadził do siebie.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 10.05.2011, 14:19
Cytat:
Sartre wez nie rozczulaj ludzi roznicowaniem bluzgow i wyzwisk. Albo ktos mowi "....a" albo "ojejku". Nie doszukuj sie innych znaczen i nie zmiekczaj znaczenia slow w zaleznosci od kontekstu i mowiacego bo zaraz dojdziesz do wniosku ze kibicowi nie wolno powiedziec "dupa" a dziennikarzowi w tv wolno "....a ty chuju .......ony".
Oczywiście, że da się to rozróżnić. Jest różnica, między krzyknięciem "o k*rwa!" i krzyknięciem "Ty k*rwo!". A przecież to jest to samo słowo, nie?

I nie jest tak, że albo ktoś mówi "k*rwa" albo "ojejku", nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy. Nigdy nie zauważyłeś, że są ludzie, którzy "k*rwy" używają po 3 razy w każdym zdaniu o pogodzie, a inni k*rwią wtedy, kiedy odczuwają jakąś emocję, którą chcą podkreślić? A jeszcze inni nie klną w ogóle? Ze ktoś klnie rzadziej, ktoś częściej, komuś przeszkadzają bluzgi w ogóle, komuś używane w nieadekwatnych okolicznościach, komuś innemu używane za przecinek, a jeszcze komuś w ogóle nie sprawiają problemu nigdy? To nie jest czarno-białe, to są odcienie szarości i ja też swoją prywatną, osobistą granicę stawiam gdzieś w tych odcieniach szarości - że gdzieś kończy się naturalne zachowanie kibica, które ja podzielam i w które ja sam się wpisuję, a zaczyna chamstwo i buractwo.

Zresztą ja w ogóle nie jestem zwolennikiem reagowania administracyjnego na tego akurat typu zachowania - bo tutaj każdy ma swoją granicę gdzie indziej. Dla mnie to jest pole do dyskusji miedzy nami, kibicami, bo w końcu my mamy wpływ na to co jest intonowane na meczu. Tylko za taki "Auschwitz" czy inne tego typu debilizmy bym reagował ostrzej.
Legionista
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.05.2011, 14:30
http://www.weszlo.com/news/6839

Cytat:
Od rana uzbrojone po zęby brygady szturmowe atakują kryjówki pseudokibiców. Akcja prowadzona jest z użyciem sił lądowych, powietrznych i morskich. Podobno z lotniska w Krzesinach co kilka minut podrywają się myśliwce F-16, natomiast ORP "Pułaski" kontroluje, by chuligani odpowiedzialni za zniszczenia w Bydgoszczy nie uciekli wpław do Szwecji. Na ulice miały wyjechać czołgi i wyjechałyby, gdyby tylko były sprawne.
Obejrzyjcie ten filmik - nasi dzielni policjanci idą wyciągnąć jakiegoś chłopaczka spod kołdry. Kliknijcie TUTAJ. Warto!

I nie, nie żal nam tych półmózgów z Bydgoszczy, ale akcja wygląda co najmniej groteskowo. Tylko wejście przez drzwi wydaje się takie banalne - lepsze byłoby spuszczenie się na linie z dachu budynku i władowanie się oknem. Może jutro?

PS
Jak poinformował nas zaprzyjaźniony kibic, policyjny wjazd na chatę zaliczyła jedna osoba, która do Bydgoszczy ostatecznie nie pojechała oraz człowiek, który przebywał na murawie, bo miał... akredytację.

Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 10.05.2011, 14:53
na TV Polonia leci powtórka programu Lisa dot. NASZEJ sprawy. Zgasiłem tv bo myślałem że go rozp*erdole jak do głosu doszedł ten cwel stec (celowo z małej litery, nie poprawiajcie mnie). On jest na tyle pier*olnięty że dla niego walka z kibicami to już jest jakiś zasrany obowiązek obywatelski.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.05.2011 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.05.2011, 14:55
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/pro...z_kibicami/925
Ostatnio edytowane przez aNouc : 10.05.2011 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.05.2011, 14:57
Elu, myślisz, że akredytację to każdy ot tak dostaje? Pewno w/w kibol zastraszył właściciela obiektu, a szefowi ochrony porwał dziecko. Tu się nie ma co śmiać.

Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.05.2011, 15:14
Na tvp info na tym głównym wielkim czerwonym pasku właśnie widziałem informację że zatrzymali Starucha. Ktoś wie za co?

E: Wychodziłem z założenia, że nie wybiegł na murawę, bo by sobie strzelił w stopę dlatego spytałem. Miałem nadzieje że ktoś oglądał i się podzieli o czym gadali.
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 10.05.2011 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów