|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a ja mam pytanko dla osób co miały temat "rozne ujecia motywu ojczyzny utraconej"..
jakie mieliscie pytanka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
mi nauczycielka mowila ze tak do gora 17-18 min max
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
nie słyszał ktos o jakis przeciekach z chemii rozszerzonej
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jak tam maturzyści zdawał ktoś dziś historię podstawową/ rozszerzoną
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
ja pisałem rozszerzona
i tak sie teraz zastanawiam czy jak zamiast fałsz/ dałem f to mi uznaja... |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Ja na bank pomyliłem sobie to głupie ''chronologiczne wydarzenia'' zawsze mi się to myli, pisałem poziom podstawowy.
grzechu Powinno uznać, bo f nie może oznaczać prawdę na upartego jak by nie patrzeć. Teraz się zorientowałem że napisałem COP - Centralny Ośrodek Przemysłowy zamiast Okręg, ale może uznają
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.05.2010 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Na rozszerzonej historii, ku mojemu zaskoczeniu, stosunkowo łatwy temat wypracowania zrównoważony został trudnym testem.
![]()
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie było tak najgorzej z tym testem. Ciekawy jestem czy zamiast detronizacji zaliczą mi obalenie, a zamiast menory "charakterystyczny żydowski świecznik"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Dwójka, tylko dwójka, zawsze dwójka
![]() Pierwsze zadanie było dla mnie takim szokiem, że chciałem już wpisać "prawo zrobienia rozpierd*** w świątyni pokonanego". ![]()
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
hura hura
matura zakonczona. Angol ustny zdany na 45%, polak na 40%. W sumie nie ma sie z czego cieszyc aczkolwiek jak sie nie uczylo 4 lata i dopiero zaczalem powtarzac co nie co tydzien przed danymi egzaminami to nie mozna narzekac i chciec wynikow dobrych czy bardzo dobrych. Wlepka Wisły pomogla ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
HAHAHAHA Dokładnie tak samo napisałem z tym świecznikiem bo nie miałem zielonego pojęcia jak on się nazywa chociaż nazwę słyszałem z milion razy....eh jeszcze w środę ustny angielski i WAKACJE!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
no maturka skończona wszystko zdane więc gitarka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Widzę, że większość ma już mature za sobą, a ja dopiero dzisiaj przystępuje do batalii z ustnymi. Dzisiaj polak, w poniedziałek angielski podst, no i 27 ang. rozsz.
Polski dzisiaj wbity na blaszkę, jedyna duża lektura oprócz utworów krótrszych, na podstawie której pisałem pracę (Dziady) też przeczytana, ale boje się cholernie o pytania już po zakończeniu prezentacji... ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak zobaczyłam wczoraj zestaw na ang R, to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Skrótowo->czynniki wpływające na to, że młodzi ludzie chcą być samodzielni O_o
Nie miałam zbyt wiele do powiedzenia, ale jest zaliczone marne 8pkt ale R więc nie ma tragedii. Jutro jeszcze polski i maturze mówimy "papa". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
chyba trzeba będzie jakoś improwizować czy jak się wyduka samą prezentacje i nie odpowie się na żadne z zadawanych pytań to idzie zdać? ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trzeba coś mówić, bo za samą prezentację masz max 5pkt. Tragedii nie ma, kumpel nie mówił prawie nic, może 3 zdania łącznie. I tylko "tak" albo "nie" i dostał 6pkt. Byle MÓWIĆ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W sumie to muszę zacząć przygotowania
Mam do was pytanie i mam nadzieje że ktoś pomoże.Wpisałem sobie kartę cytatów bo mam dosyć krótką pracke (3 strony dwunastką) i pasuję mi ją jakoś zrobić dłuższą Ile mogę wcisnąć cytatów na daną książkę żeby mi nie zarzucili że mam same cytaty?;] Orientuje się ktoś jak to jest? Albo ile cytatów na całą pracke? :]Dodaje że chce tylko zdać i prace robiłem przez ostatnie 2 dni więc bez szaleństw proszę Trochę zamotałem ale mam nadzieje że rozumiecie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam dokładnie tyle samo Arialem 12 i mówię to 13-14 minut, więc nie wiem czy naprawdę więcej ci potrzeba....
P.S. TO jest zupełnie inaczej jak się mówi. Jak czytasz nawet bardzo wolno to i tak ci krócej wyjdzie niż mówisz z pamięci, tam zawsze się możesz powtórzyć, poprawić nie wyraźne wypowiedziane słowo... ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale już wpisałem kartę cytatów na wszelki wypadek wcześniej(nie mając oczywiście pracy) bo widziałem że za wiele z tej pracy nie wyciągnę
Dlatego teraz już muszę coś mieć. Cytaty to nie problem bo mam książki Grega tylko prosiłbym o info ile ich miej więcej powinno być żeby nie było za mało i nie było za dużo ![]() A tak BTW to 3 strony to moim zdaniem tak na styk bo przecież pracy się nie uczysz na pamięć także może coś z głowy wylecieć i zawsze lepiej na wszelki wypadek mieć jakieś wsparcie kartki z cytatami ![]()
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 19.05.2010 o godz. 11:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja miałem 7 z czego użyłem 3 (lekki stresik
) Jeszcze miałem ją napisaną ręcznie za co dostałem niezłe opiernicz na samym wejściu![]() ![]()
TYLKO WISŁA
udzd
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na polski ustny w ogóle się nie przygotowałem. Dwie godziny przed wyjściem do szkoły stwierdziłem, że może jednak warto poświęcić pół godziny na desperacką próbę napisania sobie czegokolwiek, ale nie dałem rady.
Temat miałem o adaptacjach filmowych - Władca Pierścieni i Solaris - znam te książki niemal na pamięć, więc mówiłem przed komisją cokolwiek byle na temat. Dostałem cztery beznadziejne pytania, z których dwa były na temat, w trzecim zmyślałem, a na czwarte wybełkotałem dwa zdania. 18/20 - 90% ![]() To chyba jasno pokazuje, że "matura to bzdura", a polski poziom edukacji leży i kwiczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja slyszalem o gosciu, ktory przyszedl na mature, powiedzial ze nie ma prezentacji i poprosil o pytania :] I z pytan 6 punktow dostal i zdal.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hives4. Przeczytanie książek to jednak duży bonus na wejściu
A co do pytań to za nie jest 15 punktów a za prezentacje tylko 5 także pomysł niezły ![]() Przygotuje sobie z 8/9 cytatów i parę może wykorzystam także dzięki wam za informacje!
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 19.05.2010 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ile razy przeczytaliście pracę, żeby w miarę płynnie nauczyć się o niej mówić? Nie chodzi mi oczywiście o kucie tematu na blachę.
![]() "Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Hmm. Ja swoją prezentacje robiłem w 5h. I zdałem. Może otrzymałbym więcej pkt., gdyby nie ta wredna egzaminatorka z poza szkoły. Zadawała mnóstwo pytań nie związanych z moją prezentacja a do tego na koniec pojechała po mnie nieźle. Całe szczęście dyrektorka, która była w komisji uratowała mnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pracę pisałem zacząłem pisać w dzień meczu z Legią (niedziela) od godziny 12. Maturę miałem w poniedziałek o 8:30. Nie przeczytałem żadnej pozycji z literatury przedmiotu, żadnej z literatury podmiotu. Łącznie pisałem i uczyłem się przez 4 godziny. 18/20.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja też jeszcze nie koniec.
dziś po ustnym podstawowym z angielskiego - 20/20. ![]() ale jeszcze rozszerzony angielski w poniedziałek i dopiero wtedy wakacje. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|