The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KrZysIeK_TSW
Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 14:17
a ja mam pytanko dla osób co miały temat "rozne ujecia motywu ojczyzny utraconej"..
jakie mieliscie pytanka
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.05.2010, 14:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie odnosnie matury ustnej z Polaka. Czy moge przekroczyc czas prezentacji? Jesli tak to o ile minutek?
mi nauczycielka mowila ze tak do gora 17-18 min max
.....
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.05.2010, 14:41
nie słyszał ktos o jakis przeciekach z chemii rozszerzonej
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.05.2010, 14:57
Jak tam maturzyści zdawał ktoś dziś historię podstawową/ rozszerzoną
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 17.05.2010, 15:12
ja pisałem rozszerzona i tak sie teraz zastanawiam czy jak zamiast fałsz/ dałem f to mi uznaja...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.05.2010, 15:20
Ja na bank pomyliłem sobie to głupie ''chronologiczne wydarzenia'' zawsze mi się to myli, pisałem poziom podstawowy.
grzechu
Powinno uznać, bo f nie może oznaczać prawdę na upartego jak by nie patrzeć.

Teraz się zorientowałem że napisałem COP - Centralny Ośrodek Przemysłowy zamiast Okręg, ale może uznają
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.05.2010 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.05.2010, 18:17
Na rozszerzonej historii, ku mojemu zaskoczeniu, stosunkowo łatwy temat wypracowania zrównoważony został trudnym testem.
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 17.05.2010, 19:12
małolatTS napisał(a):Wyświetl post
Na rozszerzonej historii, ku mojemu zaskoczeniu, stosunkowo łatwy temat wypracowania zrównoważony został trudnym testem.
ktory pisales?
Odpowiedz cytując
Misiek570
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 17.05.2010, 19:42
Nie było tak najgorzej z tym testem. Ciekawy jestem czy zamiast detronizacji zaliczą mi obalenie, a zamiast menory "charakterystyczny żydowski świecznik"
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.05.2010, 19:52
Dwójka, tylko dwójka, zawsze dwójka

Pierwsze zadanie było dla mnie takim szokiem, że chciałem już wpisać "prawo zrobienia rozpierd*** w świątyni pokonanego".
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2010, 20:54
hura hura matura zakonczona. Angol ustny zdany na 45%, polak na 40%. W sumie nie ma sie z czego cieszyc aczkolwiek jak sie nie uczylo 4 lata i dopiero zaczalem powtarzac co nie co tydzien przed danymi egzaminami to nie mozna narzekac i chciec wynikow dobrych czy bardzo dobrych. Wlepka Wisły pomogla
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.05.2010, 22:08
Misiek570 napisał(a):Wyświetl post
Nie było tak najgorzej z tym testem. Ciekawy jestem czy zamiast detronizacji zaliczą mi obalenie, a zamiast menory "charakterystyczny żydowski świecznik"

HAHAHAHA Dokładnie tak samo napisałem z tym świecznikiem bo nie miałem zielonego pojęcia jak on się nazywa chociaż nazwę słyszałem z milion razy....eh jeszcze w środę ustny angielski i WAKACJE!!!!!!!!

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.05.2010, 09:47
no maturka skończona wszystko zdane więc gitarka jp15/20 anglik12/20
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 19.05.2010, 11:01
Widzę, że większość ma już mature za sobą, a ja dopiero dzisiaj przystępuje do batalii z ustnymi. Dzisiaj polak, w poniedziałek angielski podst, no i 27 ang. rozsz.

Polski dzisiaj wbity na blaszkę, jedyna duża lektura oprócz utworów krótrszych, na podstawie której pisałem pracę (Dziady) też przeczytana, ale boje się cholernie o pytania już po zakończeniu prezentacji...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.05.2010, 11:16
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że większość ma już mature za sobą, a ja dopiero dzisiaj przystępuje do batalii z ustnymi. Dzisiaj polak, w poniedziałek angielski podst, no i 27 ang. rozsz.

Polski dzisiaj wbity na blaszkę, jedyna duża lektura oprócz utworów krótrszych, na podstawie której pisałem pracę (Dziady) też przeczytana, ale boje się cholernie o pytania już po zakończeniu prezentacji...
Nie tylko ty jeszcze walczysz Mnie został ang podst 25 maj i niemiecki podst 28 maj Także trzeba się jeszcze przyłożyć
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2010, 11:21
Jak zobaczyłam wczoraj zestaw na ang R, to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Skrótowo->czynniki wpływające na to, że młodzi ludzie chcą być samodzielni O_o
Nie miałam zbyt wiele do powiedzenia, ale jest zaliczone marne 8pkt ale R więc nie ma tragedii. Jutro jeszcze polski i maturze mówimy "papa".
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 19.05.2010, 11:28
sndr napisał(a):Wyświetl post
Jak zobaczyłam wczoraj zestaw na ang R, to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Skrótowo->czynniki wpływające na to, że młodzi ludzie chcą być samodzielni O_o
Nie miałam zbyt wiele do powiedzenia, ale jest zaliczone marne 8pkt ale R więc nie ma tragedii. Jutro jeszcze polski i maturze mówimy "papa".
To jest właśnie najgorsze, że nie raz nie wiesz nawet co powiedzieć po Polsku na dany temat a to trzeba jeszcze na angielski przełożyć...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 19.05.2010, 11:29
sndr napisał(a):Wyświetl post
I ja cholercia mam jutro z polskiego maturę.. a prezentacji nawet polowe jeszcze nie umiem
chyba trzeba będzie jakoś improwizować
czy jak się wyduka samą prezentacje i nie odpowie się na żadne z zadawanych pytań to idzie zdać?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2010, 11:37
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
czy jak się wyduka samą prezentacje i nie odpowie się na żadne z zadawanych pytań to idzie zdać?
Trzeba coś mówić, bo za samą prezentację masz max 5pkt. Tragedii nie ma, kumpel nie mówił prawie nic, może 3 zdania łącznie. I tylko "tak" albo "nie" i dostał 6pkt. Byle MÓWIĆ.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.05.2010, 11:46
W sumie to muszę zacząć przygotowania Mam do was pytanie i mam nadzieje że ktoś pomoże.

Wpisałem sobie kartę cytatów bo mam dosyć krótką pracke (3 strony dwunastką) i pasuję mi ją jakoś zrobić dłuższą Ile mogę wcisnąć cytatów na daną książkę żeby mi nie zarzucili że mam same cytaty?;] Orientuje się ktoś jak to jest? Albo ile cytatów na całą pracke? :]

Dodaje że chce tylko zdać i prace robiłem przez ostatnie 2 dni więc bez szaleństw proszę Trochę zamotałem ale mam nadzieje że rozumiecie.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 19.05.2010, 11:52
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post

(3 strony dwunastką)
Mam dokładnie tyle samo Arialem 12 i mówię to 13-14 minut, więc nie wiem czy naprawdę więcej ci potrzeba....

P.S. TO jest zupełnie inaczej jak się mówi. Jak czytasz nawet bardzo wolno to i tak ci krócej wyjdzie niż mówisz z pamięci, tam zawsze się możesz powtórzyć, poprawić nie wyraźne wypowiedziane słowo...
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 19.05.2010, 11:56
Ale już wpisałem kartę cytatów na wszelki wypadek wcześniej(nie mając oczywiście pracy) bo widziałem że za wiele z tej pracy nie wyciągnę

Dlatego teraz już muszę coś mieć. Cytaty to nie problem bo mam książki Grega tylko prosiłbym o info ile ich miej więcej powinno być żeby nie było za mało i nie było za dużo

A tak BTW to 3 strony to moim zdaniem tak na styk bo przecież pracy się nie uczysz na pamięć także może coś z głowy wylecieć i zawsze lepiej na wszelki wypadek mieć jakieś wsparcie kartki z cytatami
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 19.05.2010 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
uuuatach
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.05.2010, 12:04
Ja miałem 7 z czego użyłem 3 (lekki stresik ) Jeszcze miałem ją napisaną ręcznie za co dostałem niezłe opiernicz na samym wejściu Ale 6 punktów jest
TYLKO WISŁA
udzd
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 19.05.2010, 12:12
Na polski ustny w ogóle się nie przygotowałem. Dwie godziny przed wyjściem do szkoły stwierdziłem, że może jednak warto poświęcić pół godziny na desperacką próbę napisania sobie czegokolwiek, ale nie dałem rady.

Temat miałem o adaptacjach filmowych - Władca Pierścieni i Solaris - znam te książki niemal na pamięć, więc mówiłem przed komisją cokolwiek byle na temat. Dostałem cztery beznadziejne pytania, z których dwa były na temat, w trzecim zmyślałem, a na czwarte wybełkotałem dwa zdania.

18/20 - 90%
To chyba jasno pokazuje, że "matura to bzdura", a polski poziom edukacji leży i kwiczy.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.05.2010, 12:13
Ja slyszalem o gosciu, ktory przyszedl na mature, powiedzial ze nie ma prezentacji i poprosil o pytania :] I z pytan 6 punktow dostal i zdal.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 19.05.2010, 12:16
Hives4. Przeczytanie książek to jednak duży bonus na wejściu

A co do pytań to za nie jest 15 punktów a za prezentacje tylko 5 także pomysł niezły

Przygotuje sobie z 8/9 cytatów i parę może wykorzystam także dzięki wam za informacje!
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 19.05.2010 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
Ploughmanson
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.05.2010, 13:01
Ile razy przeczytaliście pracę, żeby w miarę płynnie nauczyć się o niej mówić? Nie chodzi mi oczywiście o kucie tematu na blachę.
"Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 19.05.2010, 13:23
Hmm. Ja swoją prezentacje robiłem w 5h. I zdałem. Może otrzymałbym więcej pkt., gdyby nie ta wredna egzaminatorka z poza szkoły. Zadawała mnóstwo pytań nie związanych z moją prezentacja a do tego na koniec pojechała po mnie nieźle. Całe szczęście dyrektorka, która była w komisji uratowała mnie
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.05.2010, 13:27
Ploughmanson napisał(a):Wyświetl post
Ile razy przeczytaliście pracę, żeby w miarę płynnie nauczyć się o niej mówić? Nie chodzi mi oczywiście o kucie tematu na blachę.
Pracę pisałem zacząłem pisać w dzień meczu z Legią (niedziela) od godziny 12. Maturę miałem w poniedziałek o 8:30. Nie przeczytałem żadnej pozycji z literatury przedmiotu, żadnej z literatury podmiotu. Łącznie pisałem i uczyłem się przez 4 godziny. 18/20.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 19.05.2010, 18:17
ja też jeszcze nie koniec.
dziś po ustnym podstawowym z angielskiego - 20/20.
ale jeszcze rozszerzony angielski w poniedziałek i dopiero wtedy wakacje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów