The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2011, 16:35
felipe napisał(a):Wyświetl post
No niby tak, jasna sprawa, pismo wychodzące ostatecznie podpisuje ktoś "z góry". Ale w praktyce taki przypadkowy dyrektor nie orientuje się w 90% pism, które mu sie podstawia, bo od tego ma ludzi, którzy siedzą w konkretnych sprawach. Czy zatem na pewno to on odpowiada w razie gdy wyjdą jaja ? Na logikę bez sensu, ale nie znam się, a w intrnecie też jakiejś pewnej wykładni nie znalazłem.
Nie wiem jak wygląda dokładnie ta sprawa, ale rok temu byłem na praktykach studenckich w jednym z tarnowskich urzędów. Była tam wtedy sytuacja, że zginęło jakieś pismo (dokładnie nie wiem bo nie chcieli mi powiedzieć), było tak, że do sądu na rozprawę chodziła babeczka która napisała to pismo ( dyrektor podpisał), ale w imieniu dyrektora właśnie...
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2011, 18:22
zapoda ktoś linka do ściągnięcia filmu : "nie patrz w dół" (oryg. No mires para abajo)? najlepiej z polskim lektorem.
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Stary 18.07.2011, 18:42
Jeżeli interesuje Cię zapłacenie za ten film sms'em 2.48 zł to masz TUTAJ
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2011, 19:31
Zna ktoś w miarę pewny i tani nocleg we Wrocławiu?
Odpowiedz cytując
heyah_pozytywny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.07.2011, 21:15
Gdzie Waszym zdaniem najlepiej szukać mieszkań w Krakowie (mam na myśli np. strony internetowe, gazety) dla 2, góra trzech studentów?
,,Kibic jest od tego by wspierać swoją drużynę, a nie by wspierać najlepszych"
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.07.2011, 21:20
Zależy gdzie studiujesz. Jak AGH to Bronowice, a jak UJ to Ruczaj Oczywiście są wyjątki.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.07.2011, 21:36
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Doradźcie mi.

Czy lepiej kupić garnitur w jakimś sklepie "firmowym" typu Vistula czy Zara czy uszyć na miarę u krawca?
Chodzi oczywiście o prezencję tego garniaka oraz jakość wykonania.
No to jak kupić garnitur to raczej bym się skupił na markach które zajmują się tylko szyciem tego typu rzeczy a przynajmniej na tym opierają swoją pozycję. Zara to jest casual, szwarc mydło i powidło. Może modne ale prestiżu w tym nie ma za bardzo.

Od zary bardziej bym wolał kupić w tej cenie dwa garnitury na tandecie, nawet jak się zestarzeją szybciej to szybciej wymienisz.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.07.2011, 21:44
heyah_pozytywny napisał(a):Wyświetl post
Gdzie Waszym zdaniem najlepiej szukać mieszkań w Krakowie (mam na myśli np. strony internetowe, gazety) dla 2, góra trzech studentów?
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
Zależy gdzie studiujesz. Jak AGH to Bronowice, a jak UJ to Ruczaj Oczywiście są wyjątki.
On pyta o miejsca z ogłoszeniami, nie lokalizacje ...

Gumtree, stancja, chatazaka. Gazet nie czytuje to nie wiem, ale zawsze w pon w DP było sporo ogłoszeń. No i słupy i tablice ogłoszeniowe w okolicach uczleni ect.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.07.2011, 21:56
MatMario napisał(a):Wyświetl post
No to jak kupić garnitur to raczej bym się skupił na markach które zajmują się tylko szyciem tego typu rzeczy a przynajmniej na tym opierają swoją pozycję. Zara to jest casual, szwarc mydło i powidło. Może modne ale prestiżu w tym nie ma za bardzo.

Od zary bardziej bym wolał kupić w tej cenie dwa garnitury na tandecie, nawet jak się zestarzeją szybciej to szybciej wymienisz.
A jakie firmy byś mi mógł polecić? Z ta zara to chyba faktycznie przesadziłem. Potrzebuję elegancki garnitur na ślub. Cena się też liczy bo nie jestem w stanie tysiaka wydać. Myślałem jeszcze i Pruchniku ale na razie ceny mają kosmiczne, liczę że do 2 tygodni coś poleci w dół.

I odnośnie tematu to zna ktoś w Krakowie stylistę fryzur? aby sam podpowiedział dopasował itp?

Wiem że w większości salonów fryzjer na upartego coś takiego zrobi ale wolałbym kogoś "obeznanego" i sprawdzonego.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 18.07.2011 o godz. 22:07.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
manian
Member

Od: 09.2010

Stary 18.07.2011, 22:02
A jakie firmy byś mi mógł polecić? Z ta zara to chyba faktycznie przesadziłem. Potrzebuję elegancki garnitur na ślub. Cena się też liczy bo nie jestem w stanie tysiaka wydać. Myślałem jeszcze i Pruchniku ale na razie ceny mają kosmiczne, liczę że do 2 tygodni coś poleci w dół.
Polecam firmę "KONIK" w Stróżach, sam kupowałem tam elegancki garnitur, nie na ślub ale na miejscu mi tam go "przycinali" na miarę.

Edit: Właśnie nie wiedziałem jak odmienić Stróża, mój błąd
Ostatnio edytowane przez manian : 19.07.2011 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.07.2011, 22:14
W Stróżach czy Stróży
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2011, 22:39
Konik jest też na tandecie chyba na tzw starej hali
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 19.07.2011, 00:20
Doradźcie mi.

Czy lepiej kupić garnitur w jakimś sklepie "firmowym" typu Vistula czy Zara czy uszyć na miarę u krawca?

I pytanie z całkiem inne beczki. Był ktoś w pijalni wódki i piwa na Rynku? wiem że ceny to 4i 8 zeta. Piwo za 4 to 0,3l czy normalnie półlitrowe? I jak sprawa z wódką? Co serwują i w jakiej ilości?
Zare w ogole wy.......,poczawszy od butow a konczac na garniturach syf.

Vistule moge Ci śmiało polecić.Maja bardzo dobre garnitury.Zarówno w salonach Vistula ,jak i Lantier (droższe). Jak potrzebujesz gajer na dluzszy czas to zagladnij do Lantiera,ceny sa wyzsze ale i jakosc wykonania lepsza.
Aaa ! Vistula też szyje na miare. Jak Ci zaden gotowiec nie spasi to chyba swego czasu na placu boh. getta robili szycie na miare w salonie
Tylko ze taka zabawa w szycie na miare to kilka tys Cie wyniesie.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 19.07.2011 o godz. 00:24.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
bercik860
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.07.2011, 10:18
Może mi ktoś wytłumaczyć ile jest tych rund eliminacyjnych do LM? Tzn. o ile przejdziemy Skonto to potem musimy jeszcze pokonać jednego czy dwóch rywali aby znaleźć się w fazie grupowej?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 19.07.2011, 10:23
bercik860 napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wytłumaczyć ile jest tych rund eliminacyjnych do LM? Tzn. o ile przejdziemy Skonto to potem musimy jeszcze pokonać jednego czy dwóch rywali aby znaleźć się w fazie grupowej?
O ile przejdziemy Skonto to musimy pokonac jeszcze 2 rywali.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.07.2011, 10:52
Doradźcie mi.

I pytanie z całkiem inne beczki. Był ktoś w pijalni wódki i piwa na Rynku? wiem że ceny to 4i 8 zeta. Piwo za 4 to 0,3l czy normalnie półlitrowe? I jak sprawa z wódką? Co serwują i w jakiej ilości?
Jeśli chodzi o garnitur to przystepne ceny oraz moim zdaniem zadowalajaca jakość jest w Sunset Suit ostatnio kupowałem (tzn jakieś 4 m-ce wstecz) za około 650 zł wraz z koszula i krawatem

I z innej beczki nie wiem czy chodzi Ci o to samo miejsce ale pijalnia wódki i piwa znajduje się przy zauku niewiernego Tomasza (drugie takie miejsce jest na Stolarskiej). Wódka jest po 4 zł (nie żałują ) 30ml tylko żołądkowa czysta i gorzka (znaczy slodka) piwo rownież 4 zł 0,5l chyba kasztelan, no i galareta serdelki i takie tam po 8 zł
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.07.2011, 11:19
poleci ktoś tanie noclegi nad jeziorem Rożnowskim albo nad Czorsztyńskim ?
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 19.07.2011, 11:21
Tak właśnie o tą na Tomasza mi chodziło. A pewny jesteś że piwo to półlitrowe o nie 0,3? bo ktoś wcześniej napisał że tylko małe jest.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Mlody19061906
Member

Od: 05.2009

Stary 19.07.2011, 11:39
Sprawa wygląda tak. Poszukujemy mieszkania 4 studentów. Będziemy studiować na UP(Podchorążych), UR i AGH(aleja Mickiewicza) i MWSZ(Grzegórzecka). Na jakich ulicach, osiedlach najlepiej szukać żeby każdy miał w miarę dobry dojazd? Chodzi o to żeby kolega z MWSZ nie był za bardzo poszkodowany ale może mieć troche dalej wiadomo. Dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 11:42
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Zna ktoś w miarę pewny i tani nocleg we Wrocławiu?
Hostel Dizzy Daisy.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.07.2011, 12:14
Gdzie mozna sie zglosic/zapisac do W11, Detektywow i do Rozmow w Toku?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.07.2011, 12:21
O której otwierane są bramy stadionu dzisiaj? 18?
I jeszcze jedno jadę z kumplem na E i on chce wziąć aparat (zwykła cyfrówka) wpuszczą go z aparatem?
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
ping
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 19.07.2011, 12:23
Jade z kumplami dzis na mecz , z Brzeszcz kolo Oswiecimia , i mam pytanie gdzie teraz najszybciej bede w stanie znalesc w miare blisko stadionu jakis parking albo miejsca gdzie mozna stanac?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 19.07.2011, 12:29
z aparatem wpuszczą bez problemu

miejsca: zależy o której będziecie, jak wcześniej to proponuje gdzieś na Reymonta jeżeli później to okolice Czarnowiejskiej.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 19.07.2011, 14:36
mam pytanie odnośnie grodzkiego urzędu pracy.

jestem zarejestrowany,jako osoba bezrobotna i chciałbym się dowiedzieć jak jest z darmowymi kursami na np wózek widłowy i inne ? istnieje jeszcze coś takiego ? posiada ktoś informacje na ten temat ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.07.2011, 14:50
Mnie się wydawało, że to piwo za 4 pln, to 0,4 jest - tak krakowskim targiem między 0,3, a 0,5.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.07.2011, 15:28
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie odnośnie grodzkiego urzędu pracy.

jestem zarejestrowany,jako osoba bezrobotna i chciałbym się dowiedzieć jak jest z darmowymi kursami na np wózek widłowy i inne ? istnieje jeszcze coś takiego ? posiada ktoś informacje na ten temat ?
http://www.gupkrakow.pl/

sprawdzaj i czytaj tą strone, ale raczej cięzko
UP dostał prawie 60% mniej pieniedzy na kursy tzw. aktywizacyjne,więc tną co sie da.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.07.2011, 15:37
jcts napisał(a):Wyświetl post
O której otwierane są bramy stadionu dzisiaj? 18?
I jeszcze jedno jadę z kumplem na E i on chce wziąć aparat (zwykła cyfrówka) wpuszczą go z aparatem?

Bramy stadionu otwierają o godzinie 18.
Można wziąć aparat.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
PaluchTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.07.2011, 18:43
Ja mam pytanie gdzie obejrze mecz w okolicach Ronda MOGILSKIEGO / ul. Lubicz ?
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI

Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS...

I dalej do boju do boju krocz Wisełko.......
Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło .....
A my wierni fani podążać będziemy wciąż ....
Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno !
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 20:14
Mam 2 pytania:

1. Posiadam HTC Wildfire S (tel. nowy, bateria po zakupie sformatowana, etc) - a trzyma mi TYLKO 2 dni - dodam, ze nie jest jakos mega eksploatowany (raczej w "normie"). Te modele tak mają, czy raczej oddać go na gwarancje?

2. Również odnośnie tego telefonu - czy jest możliwość ustawienia gdzieś większej ilości znaków w 1 smsie? Bo jako 1 sms moge wyslac tylko 70 znaków :/

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów