The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2015, 18:27
ok. Osman to przykład błędu jaki może byc popełniony gdy jest narzucona np. presja...
Dobra, bo mozna tak ciągnąć w nieskończoność.
Ja proponuje spotkanie na treningu juniorów (musisz bywac skoro znasz potencjał zawodnikow, bo przeciez nie oceniasz ich przez pryzmat kadry na która jeździł tez Danek Brud czy Leszczu) I tam sobie mozemy pogwarzyć kulturalnie o naszych pilkarzach.
Równiez licze na Wolfyego w końcu to on napisał ze wymagania od juniorków są mniejsze, wiec z chęcią bym to skonfrontował z rzeczywistościa.

Mączyński jak odchodził z Wisły to nawet nikt tego nie zauważył. Rozegrał w Wiśle 2 mecze
Głowacki jak przychodzł do Wisły miał miano talentu i jednego z najlepszych stoperów młodego pokolenia oraz 75 rozegranych spotkań.
Kosa przyszedł do Wisły po rozegraniu 64 spotkań w barwach Zabrza.

Mączyński odszedł jako nikt, a wrocił jako piłkarz. Czy Głowa i Kosa jak przychodzili byli nikim? Wg. mnie absolutnie nie.

Stawianie młodych to inwestycja która na poczatku musi przynosic straty. Czy Nasz klub Wisła Kraków, stan na dziś , (5.11.2015, kilka baniek zaległóści w stosunku do pracownikow + kilka mniejszych problemów których póki co zaden pismak na światło dzienne nie wyciagnął ) stać na to by ponosić na początku straty? Czy jesteś w stanie Panie Karherop zagwarantowac że "później" będa przychody zamiast strat? Jeśli tak to kiedy będzie to "później" i ile będzie trwało to "na początku"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.11.2015, 18:28
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanko do zwalniajacych Moskala - z racji faktu, iz bedziemy mu bulili 1,1mln zł, to czy jestescie dalej przekonani o jego zwolnieniu? Jesli tak, skad wziac kase?
Od poczatku bylo wiadomo ze Smudzie bedzie trzeba cala kase zaplacic. Inna sprawa kiedy, ale to nie jest jakis wydatek ktorego prezes by sie nie spodziewal. Problem tylko w tym ze trzeba to zaplacic od razu.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 05.11.2015 o godz. 19:35.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.11.2015, 19:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ok. Osman to przykład błędu jaki może byc popełniony gdy jest narzucona np. presja...
Dobra, bo mozna tak ciągnąć w nieskończoność.
Ja proponuje spotkanie na treningu juniorów (musisz bywac skoro znasz potencjał zawodnikow, bo przeciez nie oceniasz ich przez pryzmat kadry na która jeździł tez Danek Brud czy Leszczu) I tam sobie mozemy pogwarzyć kulturalnie o naszych pilkarzach.
Równiez licze na Wolfyego w końcu to on napisał ze wymagania od juniorków są mniejsze, wiec z chęcią bym to skonfrontował z rzeczywistościa.

Mączyński jak odchodził z Wisły to nawet nikt tego nie zauważył. Rozegrał w Wiśle 2 mecze
Głowacki jak przychodzł do Wisły miał miano talentu i jednego z najlepszych stoperów młodego pokolenia oraz 75 rozegranych spotkań.
Kosa przyszedł do Wisły po rozegraniu 64 spotkań w barwach Zabrza.

Mączyński odszedł jako nikt, a wrocił jako piłkarz. Czy Głowa i Kosa jak przychodzili byli nikim? Wg. mnie absolutnie nie.

Stawianie młodych to inwestycja która na poczatku musi przynosic straty. Czy Nasz klub Wisła Kraków, stan na dziś , (5.11.2015, kilka baniek zaległóści w stosunku do pracownikow + kilka mniejszych problemów których póki co zaden pismak na światło dzienne nie wyciagnął ) stać na to by ponosić na początku straty? Czy jesteś w stanie Panie Karherop zagwarantowac że "później" będa przychody zamiast strat? Jeśli tak to kiedy będzie to "później" i ile będzie trwało to "na początku"
Wyobraź sobie, że od wielu lat mecze rezerw są transmitowane w internecie. A i na żywo zdarzało mi się widzieć i treningi i sparingi.
Jak chcesz pogadać to na meczu I drużyny.

Jak odchodził Mączyński z Wisły to nikt tego nie zauważył? Co proszę?
Zauważyłem to chociażby ja.
I rozegrał u nas 2 spotkania Muszę Cię rozczarować. Było ich 34. Zdziwiony prawda?
Poza tym zawodnik kształtuje się w klubie przez lata, głównie w piłce juniorskiej w której Mączyński zagrał setki spotkań przez kilkanaście lat.

Stawianie na młodych musi przynosić straty (choćby ze względu na ich falującą formę, brak doświadczenia i przesiew, który zawsze przychodzi w konfrontacji z ekstraklasą), ale wpuszczanie w 92 minucie Cywki czy stawianie na Crivellaro bez fory tych strat nie przynosi? Owszem przynosi. W moim przekonaniu nawet większe, bo wejściówki mają na wyższym poziomie niż młodzi zawodnicy, a zagrania jakie zaprezentowali w ostatnim meczu (Crivellaro) to z całym szacunkiem, ale w IV lidze w Górniku Libiąż nawet nie przystoją.

Powiedz mi realnie, czy postawienie na Marszalika czy Kuczaka na ostatnie 20 minut spowodowało by zdegradowanie Wisły do 1 ligi? Przecież ten Marszalik zrobił w tym sezonie więcej dla Wisły, niż Cywka w kilkaset. Cywka to nawet jest na minucie, bo jego bajecznym zagraniu w meczu z Łęczną.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.11.2015 o godz. 19:10.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2015, 09:10
Hmmm, nie wiem skad mi te 2 mecze sie ostały, moze 2 mecze za Skorzy? Juz nie pamiętam, ale sprawdze.
I sprawdzam. Piszesz ze 43 ja na wikipedii mam w sumie 12 spotkań przez cały jego pobyt w Wiśle no ale widocznie masz lepsze info tak jak o złotych dzieciach które jeszcze nimi nie zostały.
Licze ze dziś na Lubin wyjdziemy rezerwami zamiast pierwszym składem. W końcu jeden mecz degradacji nam nie zrobi a nóż widelec ktoś błyśnie.

Po co gadac na meczu 1 druzyny skoro bedziemy mówic o ludziach ktorych nie widzimy. Lepiej konfrontować to w meczu rezerw w ktorym to w/w grają badz grać udają.

Jak odchodził Mączyński z Wisły to biłem brawo. Nie sadziłem ze bedzie z niego chociazby ktoś a`la Surma bo jak odchodził z Wisły to podawał maks na 5 metrów i to było wszystko. No ale Ty byłeś mądrzejszy i po nim płakałeś, widziałes w nim talent. Gratulacje, nie każdy ma takie oko...

Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.11.2015, 13:04
Licząc Puchar Polski, Mączyński przed tym sezonem miał na koncie 12 oficjalnych spotkań w pierwszej drużynie Wisły.

Tylko JEDNO w pełnym wymiarze czasowym: Superpuchar przegrany z Ległą w lipcu 2008.

Nie chce mi się sprawdzać i liczyć w ilu sparingach dostał szansę.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2015, 16:53
I sprawdzam. Piszesz ze 43 ja na wikipedii mam w sumie 12 spotkań przez cały jego pobyt w Wiśle no ale widocznie masz lepsze info tak jak o złotych dzieciach które jeszcze nimi nie zostały.
Licze ze dziś na Lubin wyjdziemy rezerwami zamiast pierwszym składem. W końcu jeden mecz degradacji nam nie zrobi a nóż widelec ktoś błyśnie.

Po co gadac na meczu 1 druzyny skoro bedziemy mówic o ludziach ktorych nie widzimy. Lepiej konfrontować to w meczu rezerw w ktorym to w/w grają badz grać udają.

Jak odchodził Mączyński z Wisły to biłem brawo. Nie sadziłem ze bedzie z niego chociazby ktoś a`la Surma bo jak odchodził z Wisły to podawał maks na 5 metrów i to było wszystko. No ale Ty byłeś mądrzejszy i po nim płakałeś, widziałes w nim talent. Gratulacje, nie każdy ma takie oko...
Nie wiem skąd wy bierzecie takie liczby.

sezon 06/07 - 1 spotkanie (debiut) 90 minut w 1/2 puchary ekstraklasy
sezon 07/08 - 11 spotkań - 635 minut (2 EK+8 PE + 1PP)
sezon 08/09 - 6 spotkań - 362 minuty (5 PE + 1 SP)
sezon 09/10 - 8 spotkań - 107 minut (6 ek + 2 PP)
źródło 90minut.pl

Ok też coś mi się źle zsumowało i oficjnalnych spotkań w barwach Wisły rozegrał 26. Ówczesne spotkania pucharu ekstraklasy to również były oficjalne spotkania. A to, że ich marka byłą słaba to inna sprawa.

Super, piszę o wprowadzaniu sukcesywnie po 1 młodym zawodniku na ostatnie 20 minut, a Ty bredzisz o wystawianiu rezerw w Lublinie. Z kogo chcesz zrobić idiotę?

Nie przypuszczałem że Mąka zrobi karierę jaką zrobi, ale widziałem w nim zawodnika o potencjału co najmniej Jirsaka, który wtedy u nas grał.

Przestań manipulować moimi wypowiedziami, bo w ten sposób rozmawiać nie będziemy.
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.11.2015, 17:28
^ Zapomniałem, że było coś takiego, jak Puchar Ekstraklasy. Masz rację.
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2015, 17:51
statystycznie idziemy na mistrza ...

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...i.html#MT_3zdj

daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.11.2015, 20:03
Brawo trenerze. zmiana w ostatniej minucie jak zwykle odbębniona. młodzi wchodzą do zespołu!!!....
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.11.2015, 20:10
Z grą jaką prezentuje drużyna Moskala, paradoksalnie może być nam łatwiej punktować na wyjeździe. U nas goście murują bramkę ,nasi nie radzą sobie z taką grą pada remis 0-0. Na wyjeździe gdzie rywal się bardziej otwiera łatwiej nam o gole.
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2015, 21:37
a ja uważam, że Pan Kazimierz odwala kawał dobrej roboty. Przede wszystkim drużyna jest dobrze poukładana w tyłach, tracimy mało bramek... w porównaniu do ostatnich sezonów. Dobrze też wygląda gra ofensywna, jesteśmy w czubie jeżeli chodzi o skuteczność... piłkarze grają football miły dla oka (oczywiście bez przesady) jest wymienianych dużo podań z pierwszej piłki, mnóstwo oskrzydlających akcji, kiedy włączają się do gry boczni obrońcy. Nie przegrywamy (ale też niestety nie wygrywamy co traktuję jako duży minus) u siebie. Oczywiście jest mnóstwo do poprawy, przede wszystkim DOKŁADNOŚĆ DOKŁADNOŚĆ i jeszcze raz DOKŁADNOŚĆ przy rozgrywaniu akcji jak i przy ich wykańczaniu.
Trzeba dać szansę temu panu i nie wykonywać nerwowych ruchów tak jak kiedyś w przypadku trenera Nawałki... wiemy jak to się skończyło...
Na dzień dzisiejszy co zresztą widać gołym okiem ta drużyna potrzebuje skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia no i napastnika. Po dokonaniu tych uzupełnień uważam, że dopiero wtedy można w 100% oceniać pracę Pana Kazimierza.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 06.11.2015, 21:41
Możecie bronić Kazka ile chcecie, ale na półmetku sezonu zasadniczego kolejce będziemy za żydami w tabeli. Jedyny trener, który wcześniej dał im się wyprzedzić to... Kazek Moskal :( Żaden inny trener prowadząc Wisłę nie dopuścił do takiej hańby.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.11.2015, 21:48
Idze idze bajoku.
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 06.11.2015, 21:51
kbr napisał(a):Wyświetl post
Możecie bronić Kazka ile chcecie, ale na półmetku sezonu zasadniczego kolejce będziemy za żydami w tabeli. Jedyny trener, który wcześniej dał im się wyprzedzić to... Kazek Moskal :( Żaden inny trener prowadząc Wisłę nie dopuścił do takiej hańby.
Powieś się...
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.11.2015, 22:34
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post

Statystycznie sędziowie do tego nie dopuszczają.
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.11.2015, 07:23
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Statystycznie sędziowie do tego nie dopuszczają.
Sedziowie sedziami... nie mozna ich winic za nasza nieudolnosc, granie do tylu, chec wejscia z pilka do bramki, pudla Jankowskiego z 4 metrow... mozna tak wymieniac dalej

koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.11.2015, 08:27
Sedziowie sedziami... nie mozna ich winic za nasza nieudolnosc, granie do tylu, chec wejscia z pilka do bramki, pudla Jankowskiego z 4 metrow... mozna tak wymieniac dalej
Z drugiej strony sumując błędy sędziów na naszą niekorzyść oraz pechową skuteczność, starczyłoby punków na prowadzenie...
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2015, 08:58
koniak napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony sumując błędy sędziów na naszą niekorzyść oraz pechową skuteczność, starczyłoby punków na prowadzenie...
Gdyby nie było błędów sędziów i wielu naszych sukcesów by nie było. Kto sądzi, że nigdy nam nie pomógł sędzia niech pierwszy rzuci kamień.
Nie gdybajmy co by było gdyby sędziowie... bo równie dobrze, tok wydarzeń po wygranym a nie zremisowanym meczu mógłby być całkowicie inny.. dużo nie trzeba, aby po wygranych np 3 z rzędu zespół poczuł się mistrzami ligi i osiąść na laurach.

Mamy to co mamy i z tego trzeba rozliczyć zespół. Nie licząc punktu zabranego przez pzpn to Moskal wykręcił miejsce 4-6, ze stratą 9-12 punktów do lidera.

Ten sezon w wykonaniu wielu drużyn jest bardzo dziwny, "mocarze" ligi jak Śląsk, Lech, Lechia a i do niedawna Jagiellonia i Górnik dołują niemiłosiernie. Wystarczy powiedzieć, że wynik 23 punktów jaki wykręcił Moskal, może w tym momencie wystarczyć na 4 miejsce, a w analogicznym okresie sezonu 14/15 na 8-9 miejsce.

Zostało nam 6 meczów do końca roku.
Górnik (w)
Derby (d)
Lech (w)
Legia (d)
Lechia (w)
Pogoń (d)

Moskal wykłada się na teoretycznie słabszych zespołach, więc zobaczymy jak sobie poradzi z potentatami.

Bez względu na formę cracovii w derbach musimy wygrać, kolejnego 0-0 (o porażce nie mówiąc) u siebie nie zniosę... Wynik w granicach 12 punktów w tych meczach będzie można było uznać za dobry. Moskal wynikami obroniłby swoją pozycję do wiosny.

PS. Fajnie, że w końcu zadebiutował Handzik, ale mógł mu Moskal dać choć 5 minut.... tym bardziej że graliśmy przecież całą drugą połowę w przewadze.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2015, 09:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd wy bierzecie takie liczby.

sezon 06/07 - 1 spotkanie (debiut) 90 minut w 1/2 puchary ekstraklasy
sezon 07/08 - 11 spotkań - 635 minut (2 EK+8 PE + 1PP)
sezon 08/09 - 6 spotkań - 362 minuty (5 PE + 1 SP)
sezon 09/10 - 8 spotkań - 107 minut (6 ek + 2 PP)
źródło 90minut.pl

Ok też coś mi się źle zsumowało i oficjnalnych spotkań w barwach Wisły rozegrał 26. Ówczesne spotkania pucharu ekstraklasy to również były oficjalne spotkania. A to, że ich marka byłą słaba to inna sprawa.

Super, piszę o wprowadzaniu sukcesywnie po 1 młodym zawodniku na ostatnie 20 minut, a Ty bredzisz o wystawianiu rezerw w Lublinie. Z kogo chcesz zrobić idiotę?

Nie przypuszczałem że Mąka zrobi karierę jaką zrobi, ale widziałem w nim zawodnika o potencjału co najmniej Jirsaka, który wtedy u nas grał.

Przestań manipulować moimi wypowiedziami, bo w ten sposób rozmawiać nie będziemy.
Ja biore staty tez z 90 minut, ale licze powazne spotkania a nie o pietruszke jakim było PE czy ME. No ale skoro juz przy tym jestesmy to przeciez dobry odnośnik do naszego szkolenia, przeanalizujmy kto zrobił kariere z druzyny w ktorej grał Mączyński.

mecz pierwszy w sezonie z WKS (sezon 08/09)
-Juszczyk (rocznik 85) 13/14 Poroniec ostatni kontakt z piłką.
-Krasnodębski (rocznik 88) 12/13 SKG Walldrorf
-Jania (rocznik 90) 11/12 Górnik Wieliczka
-Kowalski (rocznik 86) FK Orn Horten - z tego co wiem mati jeszcze kopie+ trener personalny w pure
-Zalewski (88) 11/12 Ap 2011 Zabierzów
-Rado A. (86) Po Wiśle poszedł do Poniatowej,potem 4 lata przerwy i teraz amatorsko u siebie domem w klubie ktory sponsoruje Kolorado Wola Chorzelowska
-Szabat (85) 15/16 Świt N d M (pierwszy który ciągle gra..)
-BURLIGA! http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9377&id_sezon=73 dobry sezon w ME zaowocował wypozyczeniem do Floty. Jak na Def pom statystyki w tym sezonie w którym Ty wiedziałeś ze Maczynski bedzie kotem, miał o wiele lepsze niż Krzysiu.
-Barretto - chłop był uczulony na trawę. Wynalazek Grzesia M. Po Wiśle grał w jakimś prowincjonalnym klubie z Brazylii
-Niedzielan nc.
-Batko -(89) 14/15 Sokół Kocmyrzów Baranówka
-Kmiecik (84) 14/15 Górnik Libiąż
-Tomasz Dawidowski nc
-Kamil Jeleń (89) 15/16 Górnik Wieliczka
+ reszta ekipy (Brud,Brózda, Pindur,Cygal, Jarosz 2, Darda, D.Kwiek, K.Rado, ...)

Burliga to jest nasz wyrób + troche dorzucił Fornalik. Mąke ukształtował Nawałka, tak samo jak zrobił to z Magierą, Iwanek, Kwiekiem. Tak samo jak Trele ukształtowały wypozczenia do Niecieczy, Iks, Oks a nie treningu u Nas.

Chyba nie świadczy o Nas dobrze to ze zawodnicy który teraz powinni osiagać maks swoich umiejetnosci albo nie graja w pilke albo grają hobbystycznie...

"Super, piszę o wprowadzaniu sukcesywnie po 1 młodym zawodniku na ostatnie 20 minut, a Ty bredzisz o wystawianiu rezerw w Lublinie. Z kogo chcesz zrobić idiotę?"
Ty robisz sam z siebie bo wymyslasz jakieś kocopoły. To co robi wczoraj Moskal to jest własnie sukcesywne wprowadzanie zawodnika, z tym ze robi to książkowo. Najpierw na ławke posiedzieć, potem końcówki, potem kilka minut, potem własnie wspomniane 20 minut a poźniej juz półówka i pierwszy skład.
Ty byś wprowadził od razu na 20 minut, bo masz w dupie jak widać Pana Handzlika. Masz w dupie to czy mozesz mu wyrządzić krzywde czy nie, bo liczy sie to co ty chcesz, czyli wprowadzenie go na 20 minut!
Dlatego te decyzje podejmuje trener. Na ten moment te decyzje się bronią, czy tego chcesz czy nie.
Zaskoczę Cie, bo ja również bym chciał by trener w meczu wpuścił gnojka który rzuci na kolana cały piłkarski świat, no albo chociaż małopolskę. Ale nie biegam nie skakam gdzie sie da i nie krzyczę "ale trener jest zły" bo bronią go wyniki. I dopóki go będą bronić to ja również bede po stronie trenera, a nie jak wiekszośc, wieczne malkontenctwo. Trener decyduje czy zrobic tak czy zrobi inaczej a wszyscy którzy go krytykują niech chociaż robia to z głową i jakimiś podstawami. Skoro Ty czy ktoś inny wiecie lepiej, znacie złotą recepte, to pokaż najpierw papiery uprawniające do prowadzenia klubu Wisła Krakow na szczeblu rozgrywek na którym On wystepuje, a potem ja jestem pierwszy który jest za Toba jako przyszłym trenerem. Tylko chociaż pierwiastek podstaw do tego! A nie ze "Wpuść X badz Y" a co X czy Y potrafi ? Nie wiem, ale jest młody.
Młody też może oznaczać głupi....

Przykładowo wczoraj Jankowski wg. mnie nadawał się do końca kariery zmiany w 5 minucie. Każdy jego kontakt z piłka powodował wymioty, biegunke, nerwy i co tam sobie mozna jeszcze dopisać. No ale wynik 3-1 i trener sie obronił. Nie zmienia to faktu ze tak beznadziejnego przypadku człowieka jak Jankowski to ja w tym klubie dawno nie widział. Jedyne co chłop potrafi to skakać...i to ....a krzywo.
No ale wydaje mi sie ze nasz coach ślepy nie jest i też to widzi. skoro widzi ze chłop na poczatku meczu, tfu, sezonu - nie nadaje sie do gry i gra, to dla mnie znaczy ze reszta jest jeszcze bardziej żenująca. Cywka wchodzi na 10 minut i biega tak elektrycznie ze to nie do wiary, ale i tak wchodzi....

Arked napisał(a):Wyświetl post
Statystyki potwierdzają to co widać na boisku. Gramy naprawdę dobrze w piłkę. A to w ostatnich 10 latach nie była norma. Nawet kiedy trenerem był guru Petrescu lub gdy z Maaskantem zdobywaliśmy mistrzostwo na naszą grę ciężko było patrzeć. Tak więc naprawdę doceniam to co mamy. Dlatego liczę, że szczęście wreszcie zacznie sprzyjać Moskalowi i uciszy krytyków spoglądających tylko na punkty w tabeli.
1906% poparcia
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.11.2015 o godz. 09:30.

Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.11.2015, 09:27

Statystyki potwierdzają to co widać na boisku. Gramy naprawdę dobrze w piłkę. A to w ostatnich 10 latach nie była norma. Nawet kiedy trenerem był guru Petrescu lub gdy z Maaskantem zdobywaliśmy mistrzostwo na naszą grę ciężko było patrzeć. Tak więc naprawdę doceniam to co mamy. Dlatego liczę, że szczęście wreszcie zacznie sprzyjać Moskalowi i uciszy krytyków spoglądających tylko na punkty w tabeli.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2015, 09:40
Niech Kaziu zostanie do końca rundy. Lepiej w styczniu zakontraktujmy jakiegoś snajpera! Przydałby się też jakiś dobry ofensywny pomocnik, skrzydłowy, lewy obrońca, stoper, defensywny pomocnik, ale to już marzenia ściętej głowy! Buchalika, Jankowskiego, Crivellaro spróbować sprzedać! Może ktoś się połasi! Boguś niech dokończy sezon i arivederci Roma, krzyż na drogę, to samo Popović i Czekaj!
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 07.11.2015, 09:50. Smuda
Skoro Smuda dalej jest pracownikiem Wisly to proponuje symbolicznie wystawic go na liste transferowa w najblizszym okienku za ... -1zl (doplace osobiscie) ...
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2015, 09:54
No ale skoro juz przy tym jestesmy to przeciez dobry odnośnik do naszego szkolenia, przeanalizujmy kto zrobił kariere z druzyny w ktorej grał Mączyński.

(...)

Chyba nie świadczy o Nas dobrze to ze zawodnicy który teraz powinni osiagać maks swoich umiejetnosci albo nie graja w pilke albo grają hobbystycznie...
Czyli jest dokładnie tak jak napisałem, karierę robi w danym roczniku max 1-3 piłkarzy na 20-30. To jest normalna naturalna selekcja.

Masz w dupie to czy mozesz mu wyrządzić krzywde czy nie, bo liczy sie to co ty chcesz, czyli wprowadzenie go na 20 minut!
Dlatego te decyzje podejmuje trener. Na ten moment te decyzje się bronią, czy tego chcesz czy nie.
Zaskoczę Cie, bo ja również bym chciał by trener w meczu wpuścił gnojka który rzuci na kolana cały piłkarski świat, no albo chociaż małopolskę. Ale nie biegam nie skakam gdzie sie da i nie krzyczę "ale trener jest zły" bo bronią go wyniki. I dopóki go będą bronić to ja również bede po stronie trenera, a nie jak wiekszośc, wieczne malkontenctwo.
Jeśli Handzik wszedłby na 6 a nie na 1 minutę to krzywda by mu się nie stała. Już nie przesadzajmy. Fajne, że zadebiutował w wygranym meczu, ale mógł mieć szansę chociaż piłkę dotknąć. Tym bardziej, że nam zostały w tym roku takie spotkania, że podejrzewam, że poza Górnikiem, Handzik murawy ekstraklasowej już nie powącha.

Poza tym o wpuszczaniu na 20 minut nie chodzi mi wyłącznie o Handzika (którego non stop tutaj wymieniasz, a wcale nie uważam go za jedynego zdatnego do gry młodego), ale choćby Marszalika czy Kuczaka który już trochę tych minut w ekstraklasie ma. Sam przyznałeś, że oglądając grę Jankowskiego czy Cywki można zejść na zawał. Moskala bronią niektóre wyniki, owszem, ale niekoniecznie gra niektórych piłkarzy. Brak konkurencji na piłkarzy działa jak bezpieczna posadka w pracy w której się traci motywację do rozwoju i podnoszenia swoich kwalifikacji. Pewnego dnia taki pracownik staje się bezużyteczny, lub raz na ruski rok coś mu się uda gdy szef go ostro opier**** .

I sobie wyobraź, że chcę aby Moskal osiągał sukcesy z Wisłą, ale równocześnie jestem kibicem Wisły Kraków, a nie Kazimierza Moskala i to że pozwalam sobie tutaj na jego krytykę to jest jest prawo mnie jak i tych w porywach 20 tyś kibiców, którzy mienią się aktywnymi kibicami Wisły. Mam prawo wypowiadać się tutaj na temat pracy Moskala, tak samo jak Ty masz prawo mieć to w dupie. I ja to szanuję, ale chyba Ty już nie bardzo.

A i nie biegam i nie krzyczę o stawianiu na młodych po całym świecie, jeśli Ty tak 'spinasz się' na forum pisząc o młodych to jest to jest to już Twoja sprawa. Ja śpię spokojnie i mam wystarczająco dużo zajęć by nie żyć tylko tym.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.11.2015 o godz. 10:09.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2015, 10:02
Czyli jest dokładnie tak jak napisałem, karierę robi w danym roczniku max 1-3 piłkarzy na 20-30. To jest normalna naturalna selekcja.

Jeśli Handzik wszedłby na 6 a nie na 1 minutę to krzywda by mu się nie stała. Już nie przesadzajmy. Fajne, że zadebiutował w wygranym meczu, ale mógł mieć szansę chociaż piłkę dotknąć. Tym bardziej, że nam zostały w tym roku takie spotkania, że podejrzewam, że poza Górnikiem, Handzik murawy ekstraklasowej już nie powącha.

** .

.
Róznica jest taka, ze na ławce siedzi by poczuć klimat pierwszej druzyny.
Na koniec meczu wchodzi nie po to by podać czy kiwnąć tylko by poczuć jak to jest.
Potem wpuszcza się chłopaka na kilka minut by juz ze dwa razy piłki dotknął i dopiero potem wpuszcza się go z myślą o tym że juz wejdzie z chłodną głowa na plac i sie nie przestraszy.

Jeśli wszedłby na 6 minut nie na 1 minutę to krzywda by mu sie nie stała - Masz na to dowód?Pytam serio. Masz jakiś dowód na to czy nie masz? Bo to jest .......enie.
Skoro wszedł na minute to trener taki miał powód, jestem w stanie sie założyc ze Moskal wie wiecej nt. Handzlika, Marszalika niz ty, a decyzje które podejmuje nie biora się z dupy tylko mają jakies podłoże.
Ty byś robił jak w football manadzerze, a to jest pilka nozna. Wiesz jak sie wczoraj czuł Handzlik? Wiesz? Wiecz czy go coś bolało itd? Nie wiesz, ale byś go wpuścił.
Ja bym go wpuścił na cała drugą połowe, ale to jest tylko i wyłacznie spowodowane tym ze Jankowski jest dnem. Ale skoro trener tego nie zrobił to miał widocznie jakiś powód. Uważam go za osobę inteligentną wiec domniemuje ze to nie małpa podaje mu karteczki ze zmianami tylko sam je pisze.
Ty piszesz ,ze czy 1 minuta czy 6 minut róznicy nei zrobi, krzywda by mu sie nie stała. A ja napiszę że mógł zerwać więzadła.
p.s. Kuczakowi nie dałbym nawet 20 sekund, a ty go chcesz wpuszczac na zmianę i to nas rózni. Ja Kuczaka wiele razy widzialem na zywo na tle równiesników, jest mały wątły, słaba kiwka, ogólnie nie widze go w seniorskiej piłce, dlatego go bym nie wpuszczał. Ty byś go wpuścił - ponieważ ?
Marszalik potrafi poklepać, ale gubi sie w kryciu, dlatego w 100% rozumiem ze rzadko dostaje minuty mimo iż narzekamy na brak skrzydłowych
Pamiętam jak przez cały poprzedni rok forum grzmiało : CZEMU NIE GRA LECH!! I gdzie dziś jest ten Lech bo wiem ze w Płocku, ale gra cos?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.11.2015 o godz. 10:07.

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2015, 10:54
Róznica jest taka, ze na ławce siedzi by poczuć klimat pierwszej druzyny.
Na koniec meczu wchodzi nie po to by podać czy kiwnąć tylko by poczuć jak to jest.
Potem wpuszcza się chłopaka na kilka minut by juz ze dwa razy piłki dotknął i dopiero potem wpuszcza się go z myślą o tym że juz wejdzie z chłodną głowa na plac i sie nie przestraszy.

Jeśli wszedłby na 6 minut nie na 1 minutę to krzywda by mu sie nie stała - Masz na to dowód?Pytam serio. Masz jakiś dowód na to czy nie masz? Bo to jest .......enie.
Skoro wszedł na minute to trener taki miał powód, jestem w stanie sie założyc ze Moskal wie wiecej nt. Handzlika, Marszalika niz ty, a decyzje które podejmuje nie biora się z dupy tylko mają jakies podłoże.
Ty byś robił jak w football manadzerze, a to jest pilka nozna. Wiesz jak sie wczoraj czuł Handzlik? Wiesz? Wiecz czy go coś bolało itd? Nie wiesz, ale byś go wpuścił.
Ja bym go wpuścił na cała drugą połowe, ale to jest tylko i wyłacznie spowodowane tym ze Jankowski jest dnem. Ale skoro trener tego nie zrobił to miał widocznie jakiś powód. Uważam go za osobę inteligentną wiec domniemuje ze to nie małpa podaje mu karteczki ze zmianami tylko sam je pisze.
Ty piszesz ,ze czy 1 minuta czy 6 minut róznicy nei zrobi, krzywda by mu sie nie stała. A ja napiszę że mógł zerwać więzadła.
p.s. Kuczakowi nie dałbym nawet 20 sekund, a ty go chcesz wpuszczac na zmianę i to nas rózni. Ja Kuczaka wiele razy widzialem na zywo na tle równiesników, jest mały wątły, słaba kiwka, ogólnie nie widze go w seniorskiej piłce, dlatego go bym nie wpuszczał. Ty byś go wpuścił - ponieważ ?
Marszalik potrafi poklepać, ale gubi sie w kryciu, dlatego w 100% rozumiem ze rzadko dostaje minuty mimo iż narzekamy na brak skrzydłowych
Pamiętam jak przez cały poprzedni rok forum grzmiało : CZEMU NIE GRA LECH!! I gdzie dziś jest ten Lech bo wiem ze w Płocku, ale gra cos?
A masz dowód, że mógł zerwać więzadła w 6 minut? Jeśli nie to pier****. Używaj Panie logicznej retoryki, bo takie gdybanie to sobie możesz wsadzić.

Zerwać więzadła to i może w meczu III Ligi, gdzie się zresztą kopią bardziej niż w ekstraklasie, nie mówiąc o tym, że najwięcej wypadków zdarza się w domu
Jak źle się czuł i coś go bolało to by nie wszedł na murawę. Proste.

Nie traktuj Handzika, jak człowieka którego zabije wiatr. Inaczej już dawno by go drwale z III ligi załatwili, a jednak coś im tam już strzelił.

Patrz, Kuczaka w ogóle nie widzisz w seniorskiej piłce, a u Marszalika widzisz że coś potrafi. Moskal go nie wziął nawet do Lubina (a Kuczaka owszem). Podważasz jego kompetencje?
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2015, 14:30
Przed Kazkiem mecze naprawdę decydujące o jego obecności w Wiśle przynajmniej do końca sezonu. U siebie 2-3-4 obecnie zespół tabeli. Wyjazdy do odradzającego się Poznania, grającego słabo od samego początku Górnika i nieobliczalnej Lechii. Celem powinno być przynajmniej 13 punktów, jeśli tyle zdobędziemy to spokojnie trzeba dokupić niezłego napadziora i zostawić Kazka do końca sezonu. Przełamanie u siebie będzie o tyle istotne, że dawno nic nie ustrzeliliśmy, a pierwsze w kolejności są Derby.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2015, 15:17
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Przed Kazkiem mecze naprawdę decydujące o jego obecności w Wiśle przynajmniej do końca sezonu. U siebie 2-3-4 obecnie zespół tabeli. Wyjazdy do odradzającego się Poznania, grającego słabo od samego początku Górnika i nieobliczalnej Lechii. Celem powinno być przynajmniej 13 punktów, jeśli tyle zdobędziemy to spokojnie trzeba dokupić niezłego napadziora i zostawić Kazka do końca sezonu. Przełamanie u siebie będzie o tyle istotne, że dawno nic nie ustrzeliliśmy, a pierwsze w kolejności są Derby.
dokupić
za co?
pamiętasz że przegraliśmy sprawy ze Smudą, Genkowem i Mandziarą?
że jest kaszana finansowa?
bardziej chodzi o to żeby przetrwać niż żeby kupować
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2015, 15:39
emjot napisał(a):Wyświetl post
dokupić
za co?
pamiętasz że przegraliśmy sprawy ze Smudą, Genkowem i Mandziarą?
że jest kaszana finansowa?
bardziej chodzi o to żeby przetrwać niż żeby kupować
kupić to i można (a nawet trzeba) utalentowanych nastolatków z III i II ligi. Na takie wydatki muszą znaleźć się pieniądze... pytanie tylko czy skauting ma kogoś na oku. Czy w ogóle nasz skauting istnieje więcej niż teoretycznie.

ew. transfery pokroju Jovicia, Guzmicsa.

transfer napastnika i skrzydłowego to powinien być więcej niż priorytet
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2015, 09:18
A masz dowód, że mógł zerwać więzadła w 6 minut? Jeśli nie to pier****. Używaj Panie logicznej retoryki, bo takie gdybanie to sobie możesz wsadzić.

Zerwać więzadła to i może w meczu III Ligi, gdzie się zresztą kopią bardziej niż w ekstraklasie, nie mówiąc o tym, że najwięcej wypadków zdarza się w domu
Jak źle się czuł i coś go bolało to by nie wszedł na murawę. Proste.

Nie traktuj Handzika, jak człowieka którego zabije wiatr. Inaczej już dawno by go drwale z III ligi załatwili, a jednak coś im tam już strzelił.

Patrz, Kuczaka w ogóle nie widzisz w seniorskiej piłce, a u Marszalika widzisz że coś potrafi. Moskal go nie wziął nawet do Lubina (a Kuczaka owszem). Podważasz jego kompetencje?
a masz dowód na to ze Handzlik etc. nie s.......i nic w 6 minut jak pisałeś? Masz? Nie masz i nie masz prawa miec bo on w tym meczu wszedł na 40 sekund.

Nie podważam kompetencji trenera, to on odpowiada za wyniki i reszte, ja mam tylko swoje widzi mi się, i nic więcej. I mam tego świadomość, dlatego ciagłe pisanie i narzekanie na Moskala jest po prostu słabe.
Docenam to jak gramy, docienam to jaki mamy skład i doceniam trenera. Jak dla mnie sie broni, dla Was

wiecej niż priorytet to jest przetrwanie a nie zaden transfer.

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2015, 19:06
a masz dowód na to ze Handzlik etc. nie s.......i nic w 6 minut jak pisałeś? Masz? Nie masz i nie masz prawa miec bo on w tym meczu wszedł na 40 sekund.
A z Broniszewskim też się będziesz kłócił?

Jaki Broniszewski z Moskalem mieli dowód, że Handzik nie dozna kontuzji w 6 minut? jaką krzywdę chcieli mu zrobić! zamiast wpuścić go symbolicznie na minutę, aby poczuł atmosferę meczu, oni chcieli dac mu aż 6 minut! Nogi połamane! Jezus Maria!

Nie podważam kompetencji trenera, to on odpowiada za wyniki i reszte, ja mam tylko swoje widzi mi się, i nic więcej. I mam tego świadomość, dlatego ciagłe pisanie i narzekanie na Moskala jest po prostu słabe.
Docenam to jak gramy, docienam to jaki mamy skład i doceniam trenera. Jak dla mnie sie broni, dla Was

wiecej niż priorytet to jest przetrwanie a nie zaden transfer.
A ja po prostu staram się obiektywnie ocenić jego pracę, jak jest za co chwalić to chwalę, jak jest za co ganić to ganię. Tylko tyle i aż tyle. Pisałem wyraźnie, że jak obroni się wynikami to powinien kontynuować swoją pracę. Tylko od niego zależy, czy tak będzie. Jeśli przegra następny mecz domowy z cracovią to może się już pakować na zimę i to raczej bez względu na inne wyniki.
Bronienie na siłę każdej decyzji, nawet absurdalnej też jest słabe.

PS. A jeśli mamy już faktycznie dołować i notować marne wyniki to osiągajmy to tanim kosztem a przy okazji inwestując w młodzież, a nie Cywką, Jankowskim czy Crivellaro w składzie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.11.2015 o godz. 19:12.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów